Αχ αυτά τα χάμπουργκερ

18 Νοεμβρίου, 2023 § Σχολιάστε


στο ΑΧ ….Αμβούργο με τα λαδώματα τιπς τους

HAMBURG και HAMBURGER

ΕΛΛΗΝΙΚEΣ λέξεις όμως, από ποια διάλεκτο μας έρχονται…

Οι λέξεις είναι Αιολικής προφοράς και Δωρικής γραφής,

‘Αχα = το νερό,

Όπως Χανιά από το ‘Αχα και AHOUA (Aqua) το νερό στους Ιταλούς, έτσι και Α-HAMBURG (Hamburg) στην Αιολική διάλεκτο η πόλη Αμβούργο της Γερμανίας….

«AHA-MBURG» και Hamburg Αιολική προφορά και Αμβούργο σημερινή Ιωνική προφορά….= Πόλη της Γερμανίας εκεί είναι και το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανικής επικράτειας,

Εκεί οι εργάτες δούλευαν (με πολύ λίγη ώρα διακοπής για μεσημεριανό, τα γύρο (Fast – Food – dadika) επινόησαν να βάζουν ένα μπιφτέκι ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί με τα απαιτούμενα καρυκεύματα, το τύλιγαν σε χαρτί και το πρόσφεραν για μεσημεριανό στους πελάτες, σε πολύ λίγα λεπτά της ώρας
Αυτό ονομάστηκε ΗAMBUR-GER εξ’ού και το σημερινό Hamburger λίγο διαφορετικό στην παρουσία αλλά η προετοιμασία και συστατικά είναι ή ίδια….
Το Ίδιο περίπου συνέβει και με το Τ.Ι.P που τώρα είθισται να αφήνουμε στα εστιατόρια αλλά που
Στο BELFAST αυτή τη φορά…
Εκεί στα ναυπηγεία πάλι η ώρα ήταν μετρημένη για μεσημεριανό…
Ο πελάτης δε, που παράγγελνε φαγητό στο τραπέζι, με την παραγγελία, έδιδε και «κάτι, τί» στο Σερβιτόρο για να τον σερβίρει πρώτο…ονομάστηκε δέ, (T-o I-nsure Promptness) = γα να διασφαλισεί ή αμεσότητα… δηλαδή τί? Λάδωμα να το πούμε…? Δωροδοκία…? Όλα Ελληνικά δεν είναι…..

Βουστροφηδόν ….. των Λέξεων και των Μύθων τους

Παντελής Βλαχάκης

Tagged: , , ,

Σχολιάστε

What’s this?

You are currently reading Αχ αυτά τα χάμπουργκερ at Η Παρέα.

meta