Η κραυγή του αετού

5 Σεπτεμβρίου, 2010 § 132 Σχόλια


http://elzin.files.wordpress.com/2009/05/eagle-wings_869.jpg?w=450&h=302

Η κραυγή του Έλληνα!

ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Κ. Δημητρουλόπουλος

…επειδή στις σελίδες του βιβλίου, θίγονται θεσμοί, κατεστημένα και ταμπού σε συνειδήσεις ριζωμένα, αυτό το βιβλίο δεν είναι γι’ ανθρώπους μ’ εγκλωβισμένα μυαλά και στενούς ορίζοντες, συμβιβασμένους και υποκείμενους προσκυνητές που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βγουν απ’ το έγκλειστο περιβαλλοντικό τους τέλμα και να δουν ψηλότερα, ευρύτερα κι ανώτερα, αλλά γι’ ανθρώπους μ’ ανοιχτό μυαλό, σκεπτόμενους κι ελεύθερους που πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα θέτουν ως προτεραιότητά τους, την πνευματική ανάταση του ανθρώπου και έναν καλύτερο κόσμο για μια όλο και πιο ανθρώπινη ζωή, σ’ απόλυτη αρμονία με τη φύση.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ  Η ΠΑΥΛΙΑΝΙΣΜΟΣ  Η ΠΕΤΡΙΟΝΙΣΜΟΣ

Για τον χριστιανισμό η Π.Δ. όπως και η Κ.Δ. αποτελούν την αγία γραφή ή βίβλο και σε αυτήν  ορκίζονται οι Έλληνες. Είναι εξ΄ολοκλήρου και τα δύο βιβλία από εβραίους αρχιερείς, Λεύιτες. Η δε Κ.Δ. είναι συμπλήρωμα της Π.Δ. όπως άλλωστε λέει ο Ιησούς στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο «.. μη νομίσετε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον (τη Π.Δ) ή τους προφήτες. Ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά συμπληρώσαι….). Άρα ο χριστιανισμός έχει ως πρώτο ιερό της βιβλίο την Π.Δ. και αποδέχεται πλήρως όλες τις εντολές και τις «αρετές» που διδάσκει, όπως και το ότι οι εβραίοι είναι ο εκλεκτός λαός του θεού, οι άλλοι δε λαοί είναι υποδεέστεροι και ως τέτοιοι πρέπει να εξολοθρεύονται.

Η Κ.Δ. που συμπληρώνει την Π.Δ. αποτελείται από τέσσερα ευαγγέλια, τα κατά Ματθαίον, Μάρκο ,Λουκάν,  Ιωάννην, από τις πράξεις  των  Αποστόλων και την Αποκάλυψη του Ιωάννη .Ο Χριστιανισμός γεννήθηκε από Εβραίους με βάση την Π.Δ., ξεκίνησε λοιπόν απ΄αυτούς, γράφτηκε και ιδρύθηκε , διαδόθηκε και χειραγωγήθηκε από τους ίδιους.

Πριν 2.000 χρόνια,  ο Εβραϊκός λαός στενάζει κάτω από τους κατακτητές όσο και κάτω απ΄όλο το  εβραικό ιερατείο, Γραμματείς και Φαρισαίους, που σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους τον καταπιέζουν και τον φορολογούν άγρια. Η ζητιανιά και η ανηθικότητα είναι σε έξαρση. Η δε εξαθλίωση η λιμοκτονία, η αγανάκτηση και η απελπισία του εβραικού λαού εξαιτίας της στυγνής εκμετάλλευσης του από το ιερατείο υπήρχε και πριν πάνε οι Ρωμαίοι. Γι΄αυτό άρχισαν να επαναστατούν και να αντιδρούν και να δημιουργούνται διάφορα κινήματα.

Εκείνη την εποχή έχουμε στην περιοχή τους καθαρόαιμους Εβραίους, τους μη καθαρόαιμους, τους « Ελληνιστές», που ήταν μορφωμένοι, εύποροι και μιλούσαν Ελληνικά.

Οι Εβραίοι δεν τους ήθελαν καθόλου και τους εχθρεύονταν,και έχουμε και τους εξ΄εθνών, ή Εθνικούς, που ήταν διαφορετικής εθνικότητας, Ελληνες, Σύριοι, κλπ.

Το 37, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο κάποιου Ιησού, εμφανίζεται ο Σαούλ ή Παύλος, φανατικός Φαρισαίος αυστηρή ανατροφή και τηρητής της Π.Δ άνθρωπος του ιερατείου, έχει χρισθεί ραβίνος και μάχεται με πείσμα ενάντια σε κάθε κίνημα. Είχε επίσης ρωμαϊκή υπηκοότητα. Τους φαρισαίους λοιπόν του βόλευε πάρα πολύ να ηγηθεί ο Σαούλ συνωμοτικά ενός κινήματος το οποίο θα στραφεί έξω απ΄αυτούς και κατά της Ρώμης και του Νέρωνα. Έτσι ο Σαούλ υποτίθεται ότι είδε ένα όραμα, τον Ιησού,… το συνηθίζουν άλλωστε, όπως έχουμε δει στην Π.Δ.,  και ο Μωυσής και οι εκπρόσωποι τους όταν θέλουν να περάσουν κάτι  αρχίζουν τα μαγικά και τα οράματα.

Όσον αφορά το κίνημα του Πέτρου που περιφερόταν με τους δικούς του για δέκα χρόνια περίπου  σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Παλαιστίνης, για να το διαδώσει, ενώ στην αρχή πήγαινε καλά μετά το θάνατό του ατόνησε και από τα μέσα του 2ου αι εξαφανίστηκε, κυρίως γιατί εκείνη την εποχή το κίνημα των Ζηλωτών το οποίο στόχευσε την απελευθέρωση των εβραίων από του Ρωμαίους, διογκώθηκε και απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος του εβραϊκού λαού πάνω στον οποίον στηριζόταν ο Πετριανισμός.

Η σύγκρουση του Παύλου και του Πέτρου ήταν μεγάλη, μάλιστα λογομάχησαν κάποια στιγμή στην Αντιόχεια και παραλίγο να σκοτωθούν. Γι΄αυτό οι «πατέρες» της εκκλησίας τους έχουν πάντα μαζί και τους γιορτάζουν μαζί, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, για να μην χαλάσει η εικόνα της υποκρισίας και της παραπλάνησης.

Έτσι έχουμε δύο μέτωπα, τους Παυλιανιστές και Πετριανιστές, να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, και το μήλο της έριδος ήταν οι Εβραίοι της διασποράς ,οι «Ελληνιστές» γιατί για τους άλλους τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. ΟΙ καθαρόαιμοι Εβραίοι ήταν με το μέρος του Πέτρου και οι «Εθνικοί» με το μέρος του Παύλου. Ο Παμπόνηρος Παύλος για να τους προσεγγίσει είχε καταργήσει την περιτομή και την αργία του Σαββάτου και ότι άλλο στοιχείο της εβραϊκής θρησκείας που τους εμπόδιζε να γίνουν οπαδοί του κινήματος.

Επειδή δε οι συμπλοκές συνεχιζόταν ,γιατί ο τόπος συγκεντρώσεως ήταν κοινός, η Συναγωγή, οι διάδοχοι του Παύλου έκαναν δικούς τους τόπους που τους ονόμασαν εκκλησίες.

Η διδασκαλία λοιπόν του Παύλου που απευθυνόταν κυρίως στους «Εθνικούς», τους μιλούσε για αιώνια ζωή, ότι ο Ιησούς είναι υιός του θεού, που σταυρώθηκε και αναστήθηκε γι΄αυτούς και ότι ο θεός της Π.Δ. είναι ο θεός για όλους. Αυτό έκανε βέβαια έξαλλους τους Εβραίους, γιατί δεν μπορούσαν να δεχθούν με κανένα τρόπο ότι ο θεός τους ο Γιαχβέ ενδιαφερόταν και για άλλους λαούς και ότι δεν ήταν αυτοί οι εκλεκτοί, όπως τους το είχε επανειλημμένως λαλήσει στην Π.Δ.

Στην Αθήνα δε όταν ήρθε το 53 καταδιώχτηκε από τους Εβραίους, αλλά τον αγκάλιασαν η Δάμαρις και ο Διόνυσος. Έτσι αυτόν που πρόδωσε τα πάτρια και ταχθηκε με το εβραϊκό κίνημα του Σαούλ, τα ιερατεία τον έκαναν άγιο και πολιούχο της πόλης των Αθηνών ,καταργώντας την Αθηνά.

Ο Παυλιανισμός , σε αντίθεση με τον Πετριανισμό που έσβησε, προοδεύει και εξαπλώνεται στις χώρες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, διότι τον ευνοούν οι συγκυρίες και οι συνθήκες γιατί η ρωμαϊκή κατοχή έχει δημιουργήσει άθλιες συνθήκες στις λαϊκές μάζες. Αδικία, ανασφάλεια, ανέχεια, ανηθικότητα. Ο κόσμος ψάχνει να βρει ένα στήριγμα και στην απελπισία του στρέφεται προς την εβραϊκή αίρεση.

Ο άλλος λόγος είναι ότι σε όλη την αυτοκρατορία μιλούν την Ελληνική που αποτελεί το κύριο εργαλείο διάδοσης του. Δεν υπάρχει δε τίποτε που να τους εμποδίζει και να τους αμφισβητήσει στην διακίνηση ιδεών και προσώπων. Στην Ελλάδα υπήρχε ανεξιθρησκία και η θρησκευτική ελευθερία ήταν τόση που υπήρχε κενή θέση για όποιον «άγνωστο θεό εισαγόμενο.

Οι Εβραίοι πατέρες των πρώτων αιώνων είχαν πολλή δουλειά, πέραν από τα κηρύγματα και τις οργανώσεις . Έπρεπε τώρα να συμμαζέψουν ότι γραφτό ή άγραφτο υπήρχε για να φτιάξουν το θεωρητικό   αλλά και το πρακτικό περιεχόμενο της νέας θρησκείας που θα αποτελούσαν τους κώδικές της και πρωτίστως την νέα διαθήκη του θεού. Την Καινή Διαθήκη. Έπρεπε δηλ. να φέρουν όλες τις εβραϊκές ιερές γραφές στα μέτρα της νέας θρησκείας που έβαζαν στα σκαριά και να τα συμβιβάσουν με τις συνήθειες των «Εθνικών» ώστε να γίνει αποδεκτή, αλλά το κυριότερο να εξυπηρετεί  τα συμφεροντά τους, συγκαλυμμένα, την εξουσία τους, την διαμόρφωση και τον έλεγχο των πιστών. Έτσι έχουμε πολλές νοθείες ένα συνεχές ράβε –ξήλωνε των όποιων «γραφών» από τους  εβραίους πατέρες για να εναρμονιστεί η εβραϊκή θρησκεία της Π.Δ. με το θρησκευτικό γίγνεσθαι των «Εθνικών» και να στοιχειοθετήσουν, κωδικοποιήσουν και δογματίσουν τα της νέας θρησκείας, σύμφωνα με τις δικές τους θεόπνευστες σοφιστείες, δογματικές αυθαιρεσίες και συμφεροντολογικές επιθυμίες.

Η νέα δε αυτή θρησκεία πήγε να ονομαστεί Παυλιανισμός, αλλά επειδή ο Σαούλ Παύλος είχε βεβαρυμμένο παρελθόν και επειδή οι Ρωμαίοι τον καταδίκασαν στον ατιμωτικό θάνατο δια αποκεφαλισμού μαγείρεψαν μια ιστορία με τον Ιησού , οποίος έγινε Χριστός, υιός του θεού, και απόγονος όχι ταπεινής οικογένειας αλλά της γενιάς του Δαυίδ. Τα δε χριστεπώνυμα ιερατεία αποκαλούν σκέτο τον θεό και όχι Γιαχβέ, γιατί έτσι και αφυπνιστεί το ποίμνιο και καταλάβει περί τίνος θεού πρόκειται και τι λέει θα αγανακτήσει σίγουρα.

Επίσης έχουμε τις εβραϊκές λέξεις που ακούγονται στην εκκλησία εκτός όλων των άλλων,

«Αλληλούια» που σημαίνει δόξα στον θεό Γιαχβέ, «Ωσαννά» που σημαίνει σώσον με, βοήθησον με θεέ Γιαχβέ, το δε «Πάτερ ημών» που έχουν ορίσει σαν πρώτη προσευχή των  Ελλήνων και αναφέρεται στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, είναι φτιαγμένη όπως λένε οι ίδιοι από τον Ιησού για τους εβραίους προς Γιαχβέ , τον θεό τους και τον θεό του Ιησού. Έτσι οι Έλληνες προσεύχονται στον Γιαχβέ. Απάτη και σχιζοφρένεια μαζί.

Κάνουν βέβαια και κάποιες αλλαγές την αργία του Σαββάτου την κάνουν Κυριακή, οι συναγωγές ονομάζονται εκκλησίες, η περιτομή σημάδι μύησης και αποδοχής δεν ισχύει για τους χριστιανούς αλλά αντικαταστάθηκε με την βάπτιση.

Το μαρτύριο δε της βάπτισης πρέπει να αναλυθεί από τους ειδικούς για να φανεί η ενοχή και η σκοπιμότητα των ιερατείων, η βαρβαρότητα και προπαντός οι επιπτώσεις στην ψυχή  και στο μυαλό του κάθε νηπίου. Πρέπει δε να επέμβει άμεσα η πολιτεία και ο εισαγγελέας, με ποιο δικαίωμα σε μία δημοκρατική χώρα να επεμβαίνει η εκκλησία και να μεταλλάσσει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου πριν ενηλικιωθεί, με σκοπό να τον εγκλωβίσει στα δίκτυα της. Είναι απαράδεκτο ακόμη να υφίστανται τέτοιου είδους μεσαιωνικά μαρτύρια. Και μάλιστα η εκκλησία δεν δέχεται ελληνικά ονόματα, ειδικά μέχρι τον 17 και 18 αιων απαγορευόταν δι΄αφορισμού .

Αλλά επειδή διαφωνούσαν  και μεταξύ τους έχουμε τόσες πολλές αιρέσεις και σχίσματα 400 τον αριθμό περίπου, που αλληλοκατηγορούνται, μισιούνται θανάσιμα, καταριούνται και προσπαθεί η μία να εξολοθρεύσει την άλλη, που οδηγούν σε μεγάλες αιματοχυσίες θρησκευτικά εγκλήματα ,πολέμους που εμπλέκουν του λαούς που πληρώνουν πάντα το τίμημα. Οι Σταυροφόροι, οι χριστιανοί με τους μεγάλους σταυρούς, δεν έκαναν τα πιο φρικαλέα εγκλήματα σε άλλους λαούς, πολιτισμούς, συνολικά 13 έφτασαν. Με το σταυρό στο χέρι κατέσφαξαν λεηλάτησαν γυναικόπαιδα έτσι απλά για διασκέδαση. Αυτές οι ορδές των τυχοδιωκτών, μισθοφόρων των παπών του χριστιανισμού. Να θυμηθούμε και την «σταυροφορία των παίδων « το 1212, που παιδιά ηλικίας 10-15 ετών γύρω στα 50.000 χιλιάδες, και άλλα πέθαναν από την ασιτία και τις κακουχίες και άλλα πουλήθηκαν σαν δούλοι. Χριστιανοί δεν ήταν και αυτοί που πήγαν στην Αμερική , με την ανακάλυψή της, και έκαναν ότι έκαναν παντού, λεηλάτησαν, αφάνισαν άλλους πολιτισμούς και έκαψαν ότι γραπτό κείμενο, για να τους εξαφανίσουν .Και παρόλο τις κακουργίες που έκαναν οι σταυροφόροι  τους περάσανε σαν στρατιώτες της αγιοσύνης, για να κρύψουν την επαίσχυντη ιστορία τους, την εγκληματικότητα και το μίσος που εγκλείουν όλες αυτές οι αιρέσεις-θρησκείες, προϊόντα όλες της Π.Δ.

Κατά τον 3ον αιών. Οι «πατέρες» μετά από πολλές διαμάχες, κατέληξαν στην απόφαση η Κ.Δ. να αποτελείται από τα 4 ευαγγέλια, τις πράξεις των αποστόλων και τις επιστολές. Τον 5ον δε αιών. συμπεριέλαβαν και την Αποκάλυψη, το βιβλίο που έγραψε το 94 -96 , ο εβραίος Ιωάννης, όταν ήταν σε ηλικία 95 ετών !!!!! και είχε τέτοια διαύγεια μυαλού που έβλεπε στον ουρανό σημεία και τέρατα, με τον θεό να βγάζει πύρινες γλώσσες να απειλεί τους ανθρώπους με σφαγές, εκδικήσεις και ξολοθρεμούς για να μετανοήσουν και να προσκυνήσουν γιατί έφτασε η ώρα της κρίσεως και το τέλος του κόσμου.

Έτσι οι άνθρωποι φοβισμένοι σκύβουν το  κεφάλι και παρακαλάνε τους μεσάζοντες και εκπροσώπους του θεού να τους σώσει.

Αν και η εντολή του θεού Γιαχβέ είναι να καταστραφούν εκ θεμελίων τα ομοιώματα των άλλων θεών και εφαρμόζεται πιστά από τους «πατέρες», η κατασκευή ομοιώματος και η απεικόνιση του ιδίου και κάθε «ιερού προσώπου» που έχουν ορίσει οι ίσιοι δεν απαγορεύεται .Έτσι έχουμε τους χριστιανούς να φτιάχνουν ζωγραφιές, αγάλματα εικόνες και κάθε είδους είδωλα και να τα προσκυνούν και να τα λατρεύουν σε βαθμό θρησκευτικής υστερίας, και οι άνθρωποι έφθασαν να πιστεύουν σε σταυρούς και αντικείμενα και στην θαυματουργή τους δύναμη, φθάνοντας στις εικονομαχίες που ταλανίζουν πάνω από ένα αιώνα τους χριστιανούς, με μίση, διωγμούς, κατάρες, αφορισμούς.

Από τότε δε που η μητέρα του Κωνσταντίνου , η Ελένη «ανακάλυψε» τους «αγίους τόπους» έγινε της  μόδας, τα μοναστήρια, τα λείψανα, τα οστά τα ξύλα, και άρχισε ένα επικερδές εμπόριο, χρίζοντας αυθαίρετα άγια και ιερά ότι θέλανε.  Έτσι κυκλοφορούν ανά τον κόσμο «πετσάκια»από την περιτομή του Ιησού 17 το σύνολο, στάμνες από το θαύμα της Κανά 14,το δε ξύλο από τον τίμιο Σταυρό έχει φθάσεις σε ανυπολόγιστο αριθμό κυβικών μέτρων.

Έχουμε λοιπόν όλους τους εβραίους, Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, οι Απόστολοι και μια ολόκληρη στρατιά, που γίνονται άγιοι, πρωτομάρτυρες όλων των «εξ εθνών» χριστιανών και τους προσκυνάμε γονυπετώς και τους παρακαλάμε, λες και οι Έλληνες δεν έχουμε προπάτορες και προμήτορες όπως τον Δευκαλίωνα, την Πύρρα , τον Έλληνα, Αχαιό, Πελασγό, και τόσους άλλους που φρόντισαν να τους εξαφανίσουν με τους εβραίους νομάδες της ερήμου, αγροίκους και εγκληματίες. Να πως φθάσαμε να αγνοούμε παντελώς τους προγόνους μας και να ξέρουμε απέξω και ανακατωτά όλη την ιστορία των εβραίων.

Το δε προπατορικό αμάρτημα, αν και αφορά μόνο αυτούς, αφού ο θεός τους μόνο αυτούς έπλασε και αναγνωρίζει ως ανθρώπους και υιούς του και μόνον σε αυτούς ελάλησε την διαταγή …»ου φάγετε» και δεν την τήρησαν και μας την φόρτωσαν.

Μπείτε λοιπόν μια Κυριακή στην εκκλησία και ακούστε προσεκτικά. Μόνο ψαλμωδίες και ύμνους στο Ισραήλ και στους εβραίους, ποιος γέννησε ποιόν, όλα τα εβραϊκά κείμενα σε ακαταλαβίστικη γλώσσα για να μην  ξέρουμε τι λένε και σε τι πιστεύουμε. Όπως επίσης στους τοίχους θα δείτε όλους τους εβραίους, προφήτες, ευαγγελιστές, αποστόλους και αγίους ζωγραφισμένους, με τα αγέλαστα πρόσωπά τους που μόνο φόβο και κατάθλιψη σου προκαλούν. Είναι άριστα μελετημένο το σκηνικό για πνευματικές καθηλώσεις, ψυχοπλάκωμα και ποιμενικές υποδουλώσεις. Η ουσία είναι ότι όλη αυτή η θεωρία και η νοοτροπία εμφυτεύτηκαν στο μυαλό των ανθρώπων σαν θρησκεία, καταστρέφοντας όλο το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα. Γιατί δεν είναι μία οποιαδήποτε θρησκεία και όσοι θέλουν να πιστέψουν δικαίωμά τους, αλλά είναι μία δραστήρια , άμεσα και έμμεσα επιβαλλόμενη στον άνθρωπο πίστη και αφοσίωση, τόσο ύπουλα εφαρμοσμένη με συγκεκριμένες δοξασίες δόγματα, γραμμές και κατευθύνσεις, διαπλάθοντας τους σύμφωνα με το πνεύμα της Π.Δ.

Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος όταν πάρει την σωστή παιδεία  και ανατραφεί σωστά μέσα στην κοινωνία και στο σχολείο  γίνεται καλύτερος. Η διάπλαση του που ορίζει την στάση του και την συμπεριφορά του απέναντι στον εαυτό του, στην ζωή και την πλάση εξαρτάται από τις γνώσεις που του παρέχει το περιβάλλον του. Το οικογενειακό, κοινωνικό, σχολικό.. που θα του εμφυσήσουν το μέτρο, αρχές, ιδανικά, σεβασμό, που θα τον διαπαιδαγωγήσουν πώς να σκέφτεται, να φέρεται, να δρα και να είναι σε αρμονία με όλα τα πλάσματα της φύσης, όπως ακριβώς συνέβηκε με το Ελληνικό πνεύμα και ενέπνευσε και άλλους λαούς. Εδώ όμως και 2.000 χρόνια ο άνθρωπος αντί να γίνεται καλύτερος γίνεται χειρότερος γιατί επικρατεί παντού το εβραϊκό πνεύμα, που έχει εμποτίσει την ανθρωπότητα και όλη την ατμόσφαιρα με την ιδεολογία του. Ο άνθρωπος από την ώρα που θα γεννηθεί βρίσκεται κάτω από αυτή την επίδραση και αυτή την επιρροή και είναι αδύνατον να ξεφύγει. Τον μαντρώνουν και του εμφυσούν αυτό το πνεύμα, τον βομβαρδίζουν με συνεχείς και ασταμάτητες μεθόδους ψυχοπνευματικής καθυπόταξης και μαρασμού, μεσαιωνικού σκοταδισμού και δεισιδαιμονίες μέσα από ιεροτελεστίες, δοξολογίες, λειτουργίες, γονυκλισίες, προσκυνήματα, διδασκαλίες (κατηχητικό), κωδωνοκρουσίες, εικόνες θλιβερές και όποιες άλλες καθηλωτικές μεθοδολογίες που έχουν επινοήσει και να υποτάξουν εξολοκλήρου τον άνθρωπο    . Το σχολείο δε, είναι απόλυτα ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο από την εκκλησία. Και όλα 2.000 χρόνια τώρα…..μίσος, σκοταδισμός, φαγωμάρες, εγκλήματα, ραδιουργίες, οφίκια, φανατισμός, υποκρισία, καρδινάλιοι, επίσκοποι, αρχιμανδρίτες, πάπες, καθολικοί, διαμαρτυρόμενοι, χριστιανοί όλοι να αλληλομισούνται θανάσιμα μεταξύ τους.

Αυτή είναι η θρησκεία που θα έφερνε την αγάπη και την ειρήνη στην ανθρωπότητα;;;

ΚΛΕΙΩ

§ 132 Responses to Η κραυγή του αετού

 • Ο/Η iparea λέει:

  Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!!!
  Έτσι… έχει προαγορεύσει
  ο αινιγματικός πανεπιστήμων Εμπεδοκλής πριν από 2500 χιλιάδες χρόνια!
  Με τους καθαρμούς του
  για την αγάπη…φιλότητα, τον έρωτα
  και τον νείκο …την αντιπαλότητα.
  Συμπεριεκτικά σε 4 ρίζες και γερά ριζώματα
  … περί φύσεως του ανθρώπου και του γνωσιολογικού όντος
  …ανεξίθρησκα.
  Λ.Λ

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Ο Εμπεδοκλής που έπεσε στο Ηφαίστειο να το μελετήσει…..μας προαγόρευσε άραγε και τον τρόπο με τον οποίο… θα επιζούσε ώστε να το μελετήσει… ή είναι αρκετή η εγγύηση των τεσσάρων ριζωμάτων, στοιχειακών ανοργάνων οντοτήτων πυρός, αέρος, γης και ύδατος;

   • Ο/Η iparea λέει:

    Πρέπει να επινοήσουμε τρόπο
    … να τον ρωτήσουμε
    και να εκμαιεύσουμε την απάντηση ..μάλλον
    από αυτόν τον μυστηριώδη στοχαστή…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Πάντως ο Αριστοτέλης χαρακτηρίζει τον Φαίδρο του Εμπεδοκλή, σαν τον πιό ευτυχισμένο θεό, αν και όχι τόσο έξυπνο!

   • Ο/Η iparea λέει:

    Η αβάσταχτη ελαφρότητα
    της ευτυχίας και της πτωχής μακαριότητας
    είναι αντιστρόφος ανάλογος της οξύνοιας
    … και δεν ανήκει στον κοσμογονικό Σφαίρο της συμπεριεκτικής αρμονίας
    … στοχάζεται
    δεινός ως προς τον λόγο και στις ρίζες του Γοργία
    … ο πολυπράγμων φιλόσοφος ανεμοδαμαστής
    των αέρηδων που περισυλλέγει
    σε σάλτο του…στην φωτεινή αγκαλιά της Αίτνας.
    Χωρίς τις ξέγνοιαστες φαιδρές σημειώσεις… του Φαίδρου
    που μάλλον δεν τις χρειάζεται 😉
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Ωχ πρέπει κάτι να κάνω και να θυμάμαι να διαβάζω πριν πατήσω το πλήκτρο της αποστολής….θα έβλεπα το λάθος που έγραψα τον Σφαίρο….Φαίδρο!

   • Ο/Η iparea λέει:

    Δεν είναι δα μεγάλη η απόσταση τους
    ….τόση όση
    … μια χαρωπή πυρακτωμένη
    αγκαλιά που γελά…και τους κρατά… και τους δυό
    ζεστά 😉
    Λ.Λ

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    …Μας άφησε και το χρυσό του σανδάλι πάντως ο αιθροβάτης και ο κυνηγός ανέμων, παντρέυοντας το «γίγνεσθαι» του Ηράκλειτου με το » είναι» του Παρμενίδη,
    και τον λόγο του Ομηρου.

   • Ο/Η iparea λέει:

    …εξαγνίζοντας και καθάροντας
    …με τους στίχους του πολεμιστή ποιητή
    τρικυμισμένες ψυχές
    καθαρμούς.. σε πόδια
    με υποδήματα Ήρας..
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Και ο Γοργίας…. το Ελένης εγκώμιον… υπερασπιζόμενος την Έριδα του Εμπεδοκλή, που η κατ αυτόν χρυσή εποχή απαιτεί την ηγεσία της Κύπριδος….

   • Ο/Η iparea λέει:

    Υπέρμαχος της νοσταλγίας του έρωτος
    …. σε πολλά φιλιά
    και τρυφερούς εναγκαλισμούς …εραστών…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    …εναγκαλισμοί εραστών…..απουσία του Νείκους- Άρη….της συνείδησης και των ανδρών…..

   • Ο/Η iparea λέει:

    νηστικό αρκούδι …δεν χορεύει
    μάλλον
    …θα το είχε συμπεριελάβει…. στον στοχασμό
    …ο αναζητητής του αειζώοντος..
    Λ.Λ.

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Ο στοχασμός του αναζητητή που θεωρούσε τον εαυτό του θεό ήταν απασχολημένος μόνο στο να βρεί τον τρόπο να βγεί από τον τροχό της ανάγκης……

   • Ο/Η iparea λέει:

    Είχε αυτοπεποίθηση θάρρος μυαλό και ….περηφάνια!
    Θεοί είμαστε όλοι
    … αν πιστέψουμε στον εαυτό μας και στην αυτενέργεια!
    Δεν χρειάζεται να τους ψάχνουμε πάνω από εμάς
    …και να τους προσκυνούμε
    παιδιά της επαιτείας
    … από ανάγκη να μας ρίξουν λίγα ψίχουλα
    από τα τραπέζι τους…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Μα αυτό προσπαθώ να πω και γω…..τονίζοντας τα λάθη των παλαιών μάντεων, επιστημόνων, στοχαστών, αναζητητών και την ανάγκη να μην τα επαναλαμβάνουμε….

   • Ο/Η iparea λέει:

    …αν είναι τόσο ανόητοι
    …και άπληστοι …μερικοί
    …να τα επαναλάβουν… κειράμενοι…
    Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Να μην ξεχνούμε και την Σκυθόπολη μαζί με τις ρίζες μας
  εμείς η ξεριζωμένη γενιά των Ελλήνων.
  Αστραία

  Πως επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα

  Οι περισσότεροι Έλληνες μέσα από την παραπληροφόρηση τής εκκλησίας και της ανθελληνικής πολιτικής εξουσίας αγνοούν παντελώς το τρόπο επιβολής του χριστιανισμού στην πατρίδα μας..Αν τύχει και ρωτήσεις κανένα πιστό θα σου πει ότι οι «ειδωλολάτρες» Έλληνες έγιναν χριστιανοί με τον λόγο του Ιησού και με την διδασκαλία του Σαούλ!!Αυτό είναι μεγάλο ψέμα γιατί ο χριστιανισμός επιβλήθηκε δια τής βίας στους Έλληνες και τους Ρωμαίους πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού και του Σαούλ!!Θα δούμε παρακάτω τα ιστορικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την αλήθεια του θέματος..Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Ιησούς είναι ένα μυθικό κατασκεύασμα του Κωνσταντίνου..

  http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=753&catid=13&Itemid=194

 • Ο/Η iparea λέει:

  Και ένα ολοκαύτωμα που έχει αποσιωπηθεί εγκληματικά

  Η γενοκτονία των Ελλήνων – Σκυθόπολης Οι Γενοκτονίες κατά των Ελλήνων: η καταστροφή του Ελληνικού ΄Εθνους, του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Γραμματείας και της Ελληνικής Παιδείας.
  Αστραία

  Το χειρόγραφο της Προμηθέας: Τα διαχρονικά πάθη του Ελληνισμού

  http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=4738:2010-09-05-090000&catid=27:agapi-gia-tous-ellines&Itemid=206

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Οταν διάβασα αυτό το βιβλίο, » Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ» ένοιωσα αγανάκτιση και πόνο για τόσες γενιές των Ελλήνων που αφανίστηκαν, για τα ασύγκριτης ομορφιάς έργα τέχνης που κατακερματίστηκαν,που θάφτηκαν κάτω από το μένος τους, και το αβυσσαλέο μίσος τους για όλη αυτή την σοφία που χάθηκε μέσα στον σκοταδισμό που επέβαλλαν.
  Οχι ότι δεν τα ήξερα, αλλά κάθε φορά νοιώθω τα ίδια συναισθήματα.

  «… Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε…» ήταν σαφέστατη η εντολή του Γιαχβέ, και η «κατακυριεύση» δεν είναι μόνο εδαφική είναι οικονομική,κυβερνητική-πολιτική, θρησκευτική. Ο περισσότερος κόσμος και όλος σχεδόν ο Δυτικός είναι καπελωμένος από τους εβραίους.
  Οι άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν γνώση και επίγνωση σε τι ακριβώς πιστεύουν. Ζούν και διαπλάθονται μέσα σε αυτό το θρησκευτικό περιβάλλον του εβραικού πνεύματος , που έχει εμποτίσει το οικογενειακό, σχολικό, κοινωνικό. Αν μάλιστα συνυπολογιστούν και οι διάφοροι μηχανισμοί και τα μέσα που διαθέτουν με τα οποία επέβαλλαν την καθιέρωσή του και την εμπέδωσή του, η κατάληψη του ανθρώπου είναι πλήρης σε τέτοιο βαθμό που δεν γίνεται πια αντιληπτή, γιατί έγινε συνήθεια και παράδοση.Κατάφεραν να βγάλουν τον άνθρωπο από τον δρόμο της γνώσης, κρατώντας τον αιώνες τώρα στο σκοτάδι, μπουκώνοντας με «σκουπίδια » και ασυναρτησίες, καθηλώνοντας τον στο επίπεδο του ανεγκέφαλου, χωρίς να σκέπτεται, χωρίς καμμία πνευματική ανόρθωση, για να μπορούν να τον κατευθύνουν και να τον εκμεταλλεύονται.
  Και αυτός ο μεσαίωνας πια πρέπει να τελειώσει!

  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

  Ομπρός. βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ΄ την Ελλάδα
  Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ’ τον κόσμο!
  Τι, ιδέτε, εκόλλησεν η ρόδα του βαθιά στη λάσπη,
  κι α, ιδέτε, χώθηκε τ’ αξόνι του βαθιά μες στο αίμα!

  Ομπρός, παιδιά, και δε βολεί μοναχός του ν’ ανέβει ο ήλιος
  σπρώχτε με γόνα και με στήθος να τον βγάλουμε απ’ τη λάσπη,
  σπρώχτε με στήθος και με γόνα, να τον βγάλουμε απ’ το γαίμα.
  ‘Δέστε, ακουμπάμε απάνω του ομοαίματοι αδερφοί του!

  Ομπρός, αδέρφια, και μας έζωσε με τη φωτιά του,
  ομπρός, ομπρός, κ’ η φλόγα του μας τύλιξε, αδερφοί μου!

  Ομπρός, οι δημιουργοί!… Την αχθοφόρα ορμή Σας
  στυλώστε με κεφάλια και με πόδια, μη βουλιάξει ο ήλιος!

  ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Αυτό το αποκαλυπτικότατο βιβλίο, γροθιά στο στομάχι κάθε κατοίκου αυτής της χώρας πρέπει να μελετηθεί από όλους τους Έλληνες που αντιστέκονται και επιμένουν και … όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.
  Φωτισμένα μυαλά υπάρχουν, Έλληνες να δουλέψουν σκληρά και να θυσιαστούν για το ΕΘΝΟΣ υπάρχουν, ΗΓΕΤΗΣ αναζητείται.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Οχι άλλες θυσίες για τους Ελληνες Δαίδαλε, όχι άλλο Ελληνικό αίμα στο βωμό του παραλόγου και της αδιαλλαξίας, οχι άλλα δάκρυα πάνω από τα συντρίμμια και τα αποκαίδια του Ελληνισμού.
  Το Ελληνικό πνεύμα βαδίζει για την «Ανατολή» του ξανά προς το αναγεννησιακό του Φως, όπως ήταν πάντα, γιατί δεν κατάφεραν να το αποσιωπήσουν! Το φώς αντανακλάται μέσα από τα σπασμένα μάρμαρα και τα καμμένα συγγράμματα! Χωρίς βαρβαρότητες, καταστροφές και απάνθρωπες δουλείες, μέσα από μία πνευματική ανόρθωση και ψυχική ανάταση για καλύτερες ανθρωπιστικές κοινωνίες. Και αυτή η ολοκληρωτική Αναγγένηση πρέπει να αρχίσει από την Ελλάδα, από την κοιτίδα του Φωτός, περιβαλλόμενη από την Ευρώπη , της Ελληνίδας κόρης Ευρώπης.
  Η Ιστορία θα ξαναγραφεί γιατί το θέλουν οι Ελληνες και είναι πολλές οι φωνές πια που ορθώνονται, Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μία ιστορική αναγκαιότητα μιας Πνευματικής Επανάστασης και οφείλουμε να δραστηριοποιήθούμε χωρίς αδιέξοδους φανατισμούς και εμμονές!

 • Ο/Η iparea λέει:

  Οι έννοιες έθνους και γένους
  είναι αγχιβασικά συγγενικές
  και όχι …αγχιμαχικά αντίπαλες.
  Η πρώτη είναι ευρύτερο σύνολο της δευτέρας
  αποτελείται από ισότιμα γένη …γενιές.
  Πέρα από τις θυσίες
  απαιτεί υγιή αταβισμό ..γλώσσα.. γνώση, μνήμη καταγωγή,
  πολιτισμό, ιδεώδη … κοινή στρατηγική
  .. κοινές αξίες και ιδανικά.
  Όσο δεν υπάρχουν άνθρωποι να ηγούνται στην άμαξα του εαυτού τους και να ομονοούν για ένα κοινό σκοπό σε ευφυές αγκάλιασμα
  … θα έχουμε τους τυράννους που μας αξίζουν…σε καρέκλες και θρόνους αντινοικούς.
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ενδιαφέρον το ζωηρόν ενδιαφέρον για τον φιλόσοφο των 4 στοιχείων αναζητητή του αληθινού Ήλιου και του πυρός του λέγοντας πως υπάρχουν δύο. Ποια είναι η σχέση άραγε της ιερής φωτιάς με την Εστία και πως συνδέονται με τον Ποσειδώνα σαν ζευγάρι πολικότητας στον αξόνα Ιχθύων Παρθένου;
  Και στο κυρίως θέμα μας ποιο είναι άραγε το δυνατό σημείο του χριστιανισμού εκτός από τις κοινωνικές και ιστορικές συνθήκες που τον βοήθησαν στην υφαρπαγή της εξουσίας;Ποια ήταν η ιεραρχική στρατηγική του; Αυτό χρειάζεται να εξετάσουμε νομίζω. ‘Οσο για την φιλότητα και την αγάπη του πολυπράγμονα μύστη αποπνέεται μέσα από τους στίχους τους. Για να μη θεωρούν κάποιοι πως περιμέναμε να την ανακαλύψουμε στους Εβραίους σοφιστές και ότι είναι δική τους πατέντα. «Ανακάλυψαν» την αγάπη.
  Η Φιλότητα και το Νείκος
  Μα έλα, δες τα όσα μαρτυρούν του λόγου την αλήθεια,
  αν κάτι που ανέφερα λειψό είναι στη μορφή
  τον ήλιο τον ολόλαμπρο, που πυρπολεί το βλέμμα,
  και όλα τα αθάνατα που λούζονται στου ήλιου τις αχτίδες,
  τη σκοτεινή και δροσερή βροχή, που είναι μέσα σ’ όλα.
  Κι από τη γη αναβλύζουν πράγματα ριζωμένα και στερεά.
  Στο Μίσος, όλα διαφέρουν στη μορφή και είναι χωρισμένα
  μα στην Αγάπη, συνάζονται και ποθούνε το’ να το άλλο.
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Δεν την ανακάλυψαν
  … την πουλήσανε και την πουλάνε ακόμη σε ντόλαρς και ευρώ
  …την αγάπη ανίσχυρη
  …και ανήμπορη να κάνει τίποτα χωρίς τον έρωτα…

  Ηγεμονικά άμεση η Αστραία
  δεν χάνει τον χρόνο της
  σε περιδινούσες σχολιαστικές ακριτομυθίες νομίζω
  μη ολιγωρούσα..
  Κατευθείαν στο θέμα..
  Ας το εξετάσουμε λοιπόν… διεξοδικά από την αρχή
  … σύμφωνα με του διαλογικού ομιλητή… την αρχή.
  «Διπλή ιστορία θα σου πω.
  Κάποτε απ’ τα πολλά βγήκε το ένα
  και μι’ άλλη φορά
  απ’ το ένα τα πολλά.»
  Ο Ήλιος Απόλλων είναι το φως, το πυρ.. η συνείδηση,η φλόγα
  και γιός του Διός που γύρω του περιστρεφόμαστε
  όλοι πλανήτες.. πλανώμενοι και περιπλανώμενοι
  αστερίσκοι και αστερισμοί σε ένα σφαιρικό σύμπαν.
  Είναι πολύ πιθανόν να έχει δίκιο
  ο παλαιοδαρβινιστής Εμπεδοκλής για τους δύο Ήλιους στον ουρανό ….μαζί με τον Πενθέα που αναγκάστηκε να τους δει στις Βάκχες του Διόνυσου.
  Δύο πρέπει να είναι
  ένας ορατός και ο άλλος αόρατος σε παράλληλο σύμπαν θερμαίνοντας παραπάνω τον Δία και ομόλογος του.
  Ίσως μετέρχονται της στρατηγικής του Διός καθ υπόδειξη της Μήτιδος…
  Αν ο Ποσειδών… σύζυγος της Αμφιτρίτης που τρέμει και τρομάζει από τα κύματα που περιδινούνται γύρω της και περιτίθενται
  είναι ο απέραντος πόντος και ωκεανός η θάλασσα Τηθύς τροφός
  … το ναγουάλ
  η Εστία είναι το νησί του τονάλ
  … ίσταται η συνείδηση που γεννάται και παρίσταται με το βρέφος στην αγκαλιά της και στο στήθος της καρδιάς της
  στερεώνεται η Δήλος που φανερώνεται.
  Και είναι Γη ύλη …φλόγα ιερή παρθένος και στο κέντρο του κύκλου η της σφαίρας.
  Χωρίς να οριστεί αυτό το κέντρο κανένα ταξίδι της φλόγας δεν φθάνει στο προορισμό του. Καμία ακτίνα δεν επιστρέφει …κανένας Απόλλων δεν γεννιέται καμία χώρα νησί δεν τον δέχεται.
  Ζώδιο του νερού οι Ιχθείς και ζώδιο της Γης η Παρθένος και ο άνθρωπος μια καρδιά και πολύ νερό όπως και ο πλανήτης 70%.

  Τρείς είναι οι άξονες της στρατηγικής που κινήθηκε ο Χριστιανισμός
  1.Εστιάστηκε σε ένα μόνο σημείο και βιβλίο.
  Την βίβλο.
  Τίποτε άλλο. 2000 χρόνια τίποτα άλλο καμία σκέψη καμία πρόοδος. Όλα γύρω από την βίβλο να περιστρέφονται.
  Αυτό είχε μεγάλο πλεονέκτημα. Συγκέντρωση και συσπείρωση των δυνάμεων σε ένα θέμα. Τι είπε ο θεός των εβραίων και οι απόγονοι του…. αδιαφιλονίκητα αλάνθαστος.
  Ας τους άλλους να χτυπιούνται να αποδείξουν την απάτη. Όσο περισσότερος θόρυβος τόσο καλύτερα όσο πιο πολλοί ασχολούνται
  … αν υπήρξε ή αν δεν υπήρξε ο μεσσίας τόσο
  περνάει η γκρίζα διαφήμιση μαζί με την πλύση εγκεφάλου
  … λόγω της επανάληψης.
  2.Απευθύνθηκε στο θυμικό και στο συναίσθημα. Στο νερό τους…
  Στην τιμωρία και στην ενοχή.
  Γεννηθήκατε ένοχοι. Τους παγίδεψε σε αρρωστημένα αισθήματα οίκτου και αυτοοίκτου
  …αδρανοποίησε τον αέρα, την σκέψη
  κήρυξε πόλεμο στην γνώση και στο πνεύμα μακαρίζοντας
  … το ως πτωχόν
  ένα βιβλίο αρκεί …δεν χρειάζεται να διαβάζεται και να ξέρετε περισσότερα και το κυριότερο να σκέφτεστε.
  Ο λόγος του θεού σας αρκεί. Τόσο μεγάλη χάρη που σας έκανε ναρθεί να σας σώσει.
  Προσκυνήστε και δοξάστε και τάξιμο μπαξίσι… τον παράδεισο
  αλλά… μετά θάνατον που κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει και να ζητήσει τα λεφτά του πίσω για την κοροϊδία….
  3.Και το τελευταίο είναι το χειρότερο. ..
  Είναι η φαουστική συμφωνία που έκανε με τα ανόργανα όντα
  για την ληστρική εξουσία πάνω σε ανθρώπους
  που απομυζά και την ενέργεια τους που λυμαίνεται
  αδραστεία… ύστερα από την ενθρόνιση του….
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Άντε και ένα τραγουδάκι
  … να πάνε τα φαρμάκια κάτω
  και να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας
  οπό τους εβραίους θεούς…
  για όλες τις ωραίες αμαρτίες που κοιτάξαμε
  από μακριά και από κοντά
  ..και μας ατενίσανε αδυσώπητα με αδιαφορία….
  Λ.Λ

  Στη γειτονιά σου το απόβραδο τη στήνω
  και τις κινήσεις σου κοιτώ προσεκτικά
  μ’ ένα τσιγάρο που με πίνει και το πίνω
  ώσπου να δω για που το βάζεις βιαστικά
  μ’ ένα τσιγάρο που με πίνει και το πίνω
  ώσπου να δω για που το βάζεις βιαστικά

  Είσαι ωραία σαν αμαρτία
  και γω παιδάκι της γειτονιάς
  μη με κοιτάζεις μ’ αδιαφορία
  από κοντά μου όταν περνάς

  Δεν έχω θάρρος για να ρθω να σου μιλήσω
  όταν σε βλέπω νιώθω τρακ και ταραχή
  τ’ αγγελικό σου το κορμί να ξεφυλλίσω
  μες στις σελίδες του να μάθω τη ζωή
  τ’ αγγελικό σου το κορμί να ξεφυλλίσω
  μες στις σελίδες του να μάθω τη ζωή

  Είσαι ωραία σαν αμαρτία
  και γω παιδάκι της γειτονιάς
  μη με κοιτάζεις μ’ αδιαφορία
  από κοντά μου όταν περνάς….

  • Ο/Η iparea λέει:

   Και πως αντιμετωπίζεται ένας Ποσειδώνας ο Πολύφημος γιός του και ο ληστρικός μνηστηριακός χριστιανισμός αμαρτωλέ και κλέφτη;
   Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    Ο Οδυσσέας είχε στην ασπίδα του ένα δελφίνι
    … όπως αναφέρει ο Πλούταρχος και ιστορεί ο Στησίχορος
    . επειδή είχε σώσει τον Τηλέμαχο όταν έπεσε στην θάλασσα
    και το ίδιο δελφίνι είχε βοηθήσει τον Ποσειδώνα να κερδίσει την Αμφιτρίτη.
    Ο δε Απόλλων μεταμορφώθηκε στο πανέμορφο θηλαστικό για να φθάσει στο ιερό του.
    Ο χριστιανισμός είναι μεγάλος τύραννος και δυνατός αντίπαλος. Έχει γερά πλοκάμια παντού και σαν την Λερναία Ύδρα
    ένα κόβεις… δέκα φυτρώνουν
    ….αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές ενός πολεμιστή.
    Διαφορετικά δεν έχεις καμία ελπίδα να βγεις ζωντανός από την φάρμα του
    …δελφίνι δελφινάκι
    και με ένα τραγουδάκι
    γυρνώντας όλο τον κόσμο
    …. είπα να σε ξεχάσω… μα σα αποθύμησα
    …γερή Μνήμη ;)))
    Λ.Λ

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Οι αμαρτίες είναι αναντικατάστατες για μία κοινωνία που ζει σε χριστιανική βάση. Είναι τα μόνα αξιόπιστα όπλα εξουσίας. Ο χριστιανός παπάς ζει από τις αμαρτίες. Είναι αναγκαίο γι’ αυτόν να υπάρχουν αμαρτίες, γιατί απώτερος σκοπός τους είναι η δηλητηρίαση της ανθρώπινης ζωής, η απαξίωση του σώματος, η υποβάθμιση του ανθρώπου , γιατί ο χριστιανισμός είναι γεμάτος μίσος για τη σοφία, για την υπερηφάνεια, για το κουράγιο και την ελευθερία, είναι γεμάτος μίσος για τις αισθήσεις, για την απόλαυση των αισθήσεων.
  Βασικό αξίωμα: «Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί», με απλά λόγια «αυτόν που υποτάσσεται στον παπά».

  Ο χριστιανισμός διέφθειρε και καταδίωξε τα πιό δυναμικά πνεύματα με το να παρουσιάζει τις ανώτερες πνευματικές αξίες ως αμαρτία, ως πλάνη.

  Όλος ο φανταστικός κόσμος του έχει την πηγή του στο μίσος κατά του φυσικού-αληθινού. Αυτό εξηγεί τα πάντα. Ποιός έχει λόγο να ζει εκτός πραγματικότητος; Αυτός που υποφέρει από αυτήν…

  Στον χριστιανισμό παρατηρούμε την πιό θανατηφόρα μεγαλομανία που έχει δει ποτέ η γη: εκτρώματα απατεώνων και ψευτών άρχισαν να διεκδικούν αποκλειστικά δικαιώματα στις έννοιες «Θεός», «Αλήθεια», «Φώς», «Πνεύμα», «Αγάπη», «Σοφία». Λες και αυτές οι έννοιες ήταν ταυτόσημες με τους εαυτούς των και φρόντισαν να τις περιχαρακώσουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Μικροί υπερ-εβραίοι αντέστρεψαν τις ανθρώπινες αξίες, έφεραν τα πάνω-κάτω, για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ωσάν ο χριστιανός να ήταν το νόημα, το αλάτι, το κριτήριο, ακόμα ο τελικός κριτής όλων των άλλων.

  ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΙΤΣΕ

  Φθάνει λοιπόν με τις αμαρτίες αλλονών,…. από σήμερα παλιόπαιδα θα γίνουμε… ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ…

  Μια ζωή πληρώνω
  αμαρτίες αλλονών
  τέρμα ως εδώ
  άλλο δεν μπορώ

  Από σήμερα παλιόπαιδο θα γίνω
  και θα αλλάξω χαρακτήρα και ζωή
  σημασία δε θα δίνω
  θα ‘χω την πόρτα μου κλειστή

  Μια ζωή…

  Από σήμερα εμένα θα προσέχω
  θα κοιτάζω τη δική μου τη ζωή
  να πληρώνω δεν αντέχω
  έχει τραβήξει το σκοινί

 • Ο/Η iparea λέει:

  Τέρμα ως εδώ…. με την αμαρτία και την ανοησία των πιστών!
  «Τα λόγια μου άκουσε λοιπόν γιατί η γνώση κάνει πιο πλούσιο τον άνθρωπο στην σκέψη.
  Όπως και πριν σου είπα , δείχνοντας τα όρια των λόγων μου λόγο διπλό θα πω. Πως το ένα πρόεκυψε από τα πολλά μονάχο και πότε χωρίστηκε το ένα.
  Φωτιά και νερό και γη του αέρα αμέτρητο ύψος και ξέχωρη από αυτά η ολέθρια διαμάχη και ανάμεσα τους η Φιλία η Φιλότης ίση στο μήκος και στο πλάτος .
  Να την κοιτάξεις με τον νου σου και όχι με έκπληκτα μάτια αυτήν που έμφυτη στα μέλη των ανθρώπων αναγνωρίζεται και κάνουν σκέψεις αγαθές και έργα με σύμπνοια το Όνομα δίνοντας της Χαράς ή και της Αφροδίτης»
  Λόγια καθαρά… από το κοσμικό σύστημα του Εμπεδοκλή
  που χρησιμοποιούσε τις λέξεις και τον λόγο με την πραγματική τους δύναμη και ουσία
  …. σε μαγικά περάσματα του Νου εξαγνίζοντας έλη και βάλτους
  … και κουνούπια και Στυμφαλίδες Όρνιθες με αδυσώπητο καθαρμό από το αρρωστημένο θυμικό τρικυμισμένο νερό.
  Πτερόεντα λόγια…. λέει ο Οδυσσέας στην Ευρύκλεια
  και….. πιάνει την φωτιά και το θειάφι και κάνει το παλάτι αστραφτερό.
  Αμέσως μετά λούεται όχι μόνο τα πόδια του
  … σε καθαρό της Πηγής νερό και ενδύεται ρούχα αιθερικά λαμπερά ανεβαίνοντας…. σε μέγαρα και ανάκτορα υψηλά.
  Στο κέντρο του Ατόμου… όλες οι δυνάμεις είναι πυρηνικές και συγκρατούνται με την κεντρομόλο δύναμη της Φιλότητας. Στη περιφέρεια διασπώνται από τον Νείκο… φυγόκεντρες.
  Ας ορισθεί αυτό το σημείο και το κέντρου του κύκλου
  ….να επιστρέψουμε στην ομόνοια
  Συγγνώμονες και Ομονοήμονες!
  Ίσως τότε…να ξεφύγουμε από το ζοφερό μέλλον που μας φτιάξανε
  πλησιάζοντας τον κρυμμένο μας εαυτό…
  και να προλάβουμε το τραίνο της γραμμής
  που θα σφυρίξει μόνο τρεις φορές….
  Ίσως…
  Λ.Λ
  Ίσως, ίσως μια μέρα
  να ξεφύγεις απ’ το μέλλον που σου φτιάξανε.
  Ίσως, ίσως μια μέρα
  πλησιάσεις τον κρυμμένο σου εαυτό.

  Ίσως, ίσως μια μέρα
  να ζητήσεις τη ζωή που σου αρπάξανε…
  Ίσως, ίσως μια μέρα
  να υπάρχεις μόνο για να σ’ αγαπώ.

  Αχ, αγάπη μου, εγώ
  το ξέρω πως θα ‘ρθεις,
  εκεί θα τρελαθείς.
  Αχ, ας φύγουμε εμείς
  πριν χάσουμε το τρένο της γραμμής.

  Ίσως, ίσως μια μέρα
  όταν βγεις απ’ την εικόνα που σε κλείσανε,
  ίσως, ίσως μια μέρα
  για τους δυο μας να μπορώ να ονειρευτώ.

  Αχ, αγάπη μου, εγώ
  το ξέρω πως θα ‘ρθεις,
  εκεί θα τρελαθείς.
  Αχ, ας φύγουμε εμείς
  πριν χάσουμε το τρένο της γραμμής….

 • Ο/Η iparea λέει:

  Το τραίνο σφυρίζει τρείς φορές και ο ταχυδρόμος τρεις φορές περνά και το πουλί της Ελευθερίας ίσως μια.
  Θα σου φέρω χλαμύδα και χιτώνα μη στέκεις έτσι στους φαρδείς ώμους μέσα στα κουρέλια λέει η Ευρύκλεια στο Οδυσσέα. Και εκείνος απαντά κατηγορηματικά. Πρώτα απόλα την φωτιά θέλω εδώ μπροστά μου στο κέντρο του παλατιού ναρθεί για να κάψει ανίερες συμφωνίες ιχθυακών αμαρτιών με παιγνίδια δελφινιών.
  Ακολουθώντας των μεγάλων μυστών την τελετουργική σειρά
  και του Εμπεδοκλή την ενοποιητική φιλοτική ενδοπυρηνική γραμμή.

  Ο ποιητής μας Κ. Παλαμάς αναφέρει για αυτόν τον αρχαίο ιεροφάντη: «Εμφανίζεται παντού να εξασκεί τη χάρη του, πολιτευτής, φιλόσοφος, χρυσόστομος ρήτορας, μεγαλεπήβολος μηχανικός, πανεπιστημιακός ερευνητής, γιατρός, θεόσοφος, μάγος, κύριος κάθε είδους λόγου, ραψωδός, υμνοπόλος, ιερεύς, προφήτης. Αναφέρει ότι κατευνάζει και διεγείρει τους ανέμους, ότι θεραπεύει τις ασθένειες και τα γηρατειά, ότι επαναφέρει στη ζωή νεκρούς, και ότι πάνω από όλα ως θεός τιμάτε. Κάθε φορά που μπαίνει στις πόλεις οι άνθρωποι τον περιτριγυρίζουν απονέμοντας του σεβασμό, πλήθος τον ακολουθεί ρωτώντας τον για την ατραπό του κέρδους, την γνώση των προφητειών και για τη θεραπεία κάθε λογής ασθενειών».
  Αστραία

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Η τελευταία παράγραφος λές και αποτελεί… το πρότυπο από το οποίο άντλησε και αντέγραψε… ο χριστιανός θεραπευτής…

   • Ο/Η iparea λέει:

    Αντιγραφές και κλοπές των ιουδαιοχριστιανών
    και ανατολικών φυγόμαχων
    εντείχιστων επικαρπωτών
    της κλεμμένης Ομορφιάς και…. των Μύθων της…
    Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ο Μεσολογγίτης της εξόδου στην Ελευθερία,
  …ως προς την καταγωγή ποιητής
  Βλέπει την διαχρονική αδικία σε βάρος των Ελλήνων
  από ύπουλους και καταχθόνιους κατακτητές
  έμμεσους και άμεσους
  με τα μάτια… μιας καθαρής ψυχής.
  «Του ρασοφόρου συνέτριψε ο πέλεκυς και η αξίνα,
  τα μεγαλόχαρα είδωλα στα βάθη των ναών.
  Των συντριμμένων η ψυχή, δεν χάθηκε μ’ εκείνα.
  Φωτοπλανήτης έγινε στα χάη των ουρανών.
  Όσο που νέα ζωντάνεψε αγαλματένια κρίνα,
  στου διαλεχτού τον λογισμό, στους κήπους των σοφών.»

  «Η γη μας γη των άφθαρτων αερικών και ειδώλων, πασίχαρος και υπέρτερος θεός μας είν’ ο Απόλλων.
  Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη.

  Με θειάφι και φωτιά
  ο Οδυσσέας που ζητά
  από την Ευρύκλεια
  … καθαρίζει ένα παλάτι από θανατολάγνες σκεπτομορφές που τρέφονται από των ανθρώπων
  τα καταδυναστευμένα νηστικά πτωχά μυαλιά.

  Η Νήστις, δακρυρροούσα Υδροχόη των πηγών
  τών βροτών θνητών με βροτό βροντερό κλιμακωτό
  χτύπο την πόρτα τους χτυπά.
  Ψίθυρος.. θόρυβος, κρότος.. γδουπιά πάταγος …χαλασμός
  …του Δία βροντή και του Διόνυσου… την Διθυραμβική Ιαχή.
  Σε οκτάβα ανυψωτική!
  Μεταμορφωμένος σε λιοντάρι τους Τυρρηνούς πειρατές λάτρευαν τονΤυρρήνιο Ιχθύ… ο γιός του Διός
  που τον απήγαγαν για να τον πουλήσουν σκλάβο και δούλο
  .. νηποινεί
  τρέπει σε άτακτον φυγή και σε δελφίνια τους μεταποιεί
  εκτός… από τον καπετάνιο τον ευφυή.
  Άμπελος φύεται στο πλοίο της ευθείας γραμμής
  και οι ναυβάτες του
  … μενετοί μέντοι ..την μέλλησιν σε Ποσειδώνια ύδατα από πάνω τους βγάζουν και πετούν…στην κατάλληλη ιστορική.
  …που ίσταται του Ιερού Χρόνου….στιγμή
  Λ.Λ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  …..
  Και ο χρόνος μετριέται από την μέρα από την οποία άρχισε τούτη η συμφορά -από την πρώτη μέρα του Χριστιανισμού! Γιατί να μη τον μετρούμε από την τελευταία μέρα του Χριστιανισμού; Γιατί όχι από σήμερα; Επαναξιολόγηση όλων των αξιών! ΝΙΤΣΕ

  Χωρίς να οριστεί αυτό το κέντρο κανένα ταξίδι της φλόγας δεν φθάνει στο προορισμό του. Καμία ακτίνα δεν επιστρέφει …κανένας Απόλλων δεν γεννιέται καμία χώρα νησί δεν τον δέχεται.Λ.Λ

  Ποιό είναι και πως ορίζεται αυτό το κέντρο άραγε;;; ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Μα τα Ομηρικά Έπη…. φυσικά!
  Οι Έλληνες έχουν το Κέντρο του Στόχου τους και…. το Βιβλίο τους.
  Έχουν τον Λόγο και ….τον Δημιουργικό του Ποιητή!
  Έχουν την ποίηση,… την τέχνη την φιλοσοφία, την επιστήμη
  …την μεταφυσική, την πολιτική
  ….την στρατηγική του πολέμου και την θεά της σοφία τους.
  ’Έχουν τις ρίζες τους και το φως του Ολυμπιονίκη …Ολύμπου Διός!
  Στο σημείο αυτό και σε αυτό το κέντρο του Σφαίρου κύκλου μπορούμε όλοι να συναντηθούμε και να ομονοήσουμε.
  Ο καθένας από την πλευρά του και τις εμπειρίες του
  τον χαρακτήρα του… μπορεί να βρεθεί και να κατανοηθεί μέσα από αυτή την Τιτανομαχική μυθική παραβολή.
  Όμηρος πια άλλο κανείς…. Όμηρο άνθρωπο να μην κρατεί…
  Το μόνο που χρειάζεται είναι
  … οι τρείς ερωτευμένοι Καμπαλέρος
  στα ίχνη των federalist papers …. να επαναλαμβάνουν
  σε όλες τις νότες και τις κλίμακες ελάσσονες μείζονες και ήσσονες
  μια συμφωνία αρμονική.
  Απλή αριθμητική …. ένα και ένα κάνει δυο
  …δεν θέλει δα και πολύ μυαλό…
  για λόγους δικαιοσύνης και λόγο καθαρό.
  Ποιος μας έχει κλέψει αξία, κεφάλαιο και … ομορφιά και την επικάρπια που δεν του ανήκει ….παράνομα κρατά;
  Απλά μαθήματα πολιτικής ιστορίας και επαναξιολόγηση της!
  Λ.Λ
  Οι Τρεις Καμπαλέρος γνωστοί στους βακέρος
  κι οι τρεις πάντα στο ίδιο το μέρος
  σε όλη την μπάμπα μας έχουνε στάμπα
  και λένε «Καράμπα να οι Τρεις Καμπαλέρος».

  Οι επιτυχίες στις ταυρομαχίες
  που μας εμψυχώνει ο έρως
  με τις κιθαρίτσες τρελές κανταδίτσες
  για τις κοπελίτσες, να οι Τρεις Καμπαλέρος.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Oι τρείς Καμπαλέρος λοιπόν, έδωσαν, μια μοναδική παράσταση που έγραφαν για το κοινό με την μορφή Δοκιμίων , Federalist Papers , με το ψευδώνυμο «Πόπλιος» προς τιμήν του ρωμαϊκού προξένου Πόπλιος Βαλέριο Publicola. Για την ακρίβεια ήταν μια σειρά από πολιτικά άρθρα 85 τον αριθμό γραμμένα από τον James Madison , John Jay, και Alexander Hamilton, που δημοσιεύθηκαν το 1787 και 1788. Αποτελούσαν την πολιτική φιλοσοφία του ομοσπονδιακού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  και, γράφτηκαν για να κερδίσουν τη λαϊκή υποστήριξη για το άρτι προταθέν Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

  James Madison, ήταν ο κύριος συντάκτης του Συντάγματος και αργότερα θα γίνει ο τέταρτος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Alexander Hamilton γίνει ο πρώτος αμερικανός υπουργός Οικονομικών. John Jay, που είχε συγγράψει πέντε από τα Federalist Papers έγινε πρόεδρος του Κογκρέσου της Continental και αργότερα θα χρησιμεύσει ως το πρώτο Chief Justice των Ηνωμένων Πολιτειών.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Όλα είναι θέμα στρατηγικής και επιλογής του προβλήματος …αλγεβρικών εξισώσεων ολοκληρωμάτων
  .. που θέλεις να επιλύσεις
  … Μούσα Κλειώ,
  σε ρόλο ατρόμητης ρεπόρτερ της γνώσης!
  Αυτό υποστηρίζει… ο Ζαν Πωλ Σαρτρ στο «πρόβλημα της μεθόδου» του ορίζοντας…. το «είναι και το μηδέν»… υπαρξιακά και οντολογικά.
  Η ζωντανή φιλοσοφία… φιλοσοφεί
  ότι είναι η αυτογνωσία της άρχουσας τάξης.
  Ο άνθρωπος είναι ένα ανώφελο πάθος;;;;
  Είναι ανεντιμότητα απέναντι στο εαυτό μας
  να αρνιόμαστε αυτό που είμαστε
  και να προσποιούμαστε κάτι ….που δεν είμαστε.
  Η εκλογή είναι πάντα αυτοκαθορισμός.
  Οι σύγχρονοι καου μπόυδες θα χρειαστούν
  … ίσως παραπάνω από 7 μήνες
  για να καταστήσουν σαφές ….το αυτονόητο
  σε μπλογκοδοκίμια πραγματείες
  …με το όνομα Ζόνλιος Αφήτωρ ΣοΦώς
  προς τιμήν του Ζήνοος πατρός
  της σοφής κόρης του
  του τοξότη φωτεινού γιού
  και…. του Δελφικού Δικαίου…του.
  Για να μην είναι ο θάνατος αφάνταχτα
  ….μικροαστικός παράλογος και ρηχός …. 😉
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Για να δούμε τι είπαν κάποιοι φιλόσοφοι και αναζητητές της γνώσης , για τα Ομηρικά έπη και την Ελληνική γλώσσα Ερρίκος Σλήμαν (Διάσημος ερασιτέχνης αρχαιολόγος, 1822-1890) που
  για 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το το να μελετάει τα 2 έπη του Ομήρου.

  «Επιθυμούσα πάντα με πάθος να μάθω Ελληνικά. Δεν το είχα κάνει γιατί φοβόμουν πως η βαθειά γοητεία αυτής της υπέροχης γλώσσας θα με απορροφούσε τόσο πολύ που θα με απομάκρυνε από τις άλλες μου δραστηριότητες.» (Ο Σλήμαν μίλαγε άψογα 18 γλώσσες..

  Τζιας Τζόυς (Διάσημος Ιρλανδός συγγραφέας, 1882-1941)

  «Σχεδόν φοβάμαι να αγγίξω την Οδύσσεια, τόσο καταπιεστικά αφόρητη είναι η ομορφιά.»

  Η τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Χέλεν Κέλερ είχε πει «Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού
  Διάλογος του Γκαίτε με τους μαθητές του:

  -Δάσκαλε τι να διαβάσουμε για να γίνουμε σοφοί όπως εσύ;

  -Τους Έλληνες κλασικούς.

  -Και όταν τελειώσουμε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαβάσουμε;

  -Πάλι τους Έλληνες κλασικούς

  Ντε Γρόοτ (Ολλανδός καθηγητής Ομηρικών κειμένων στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ)

  «Η Ελληνική γλώσσα έχει συνέχεια και σε μαθαίνει να είσαι ελεύθερος και να έχεις μια δόξα, δηλαδή μία γνώμη. Στην γλώσσα αυτή δεν υπάρχει ορθοδοξία. Έτσι ακόμη και αν το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει ανθρώπους νομοταγείς – σε ένα καλούπι – το πνεύμα των αρχαίων κειμένων και η γλώσσα σε μαθαίνουν να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου.
  Γεώργιος Μπερνάρ Σω (Μεγάλος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, 1856-1950)

  «Αν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φώς.»

  Φρανγκίσκος Λιγκόρα (Σύγχρονος Ιταλός καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας προς διάδοσιν του πολιτισμού)

  «Έλληνες να είστε περήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό

  Martin Heidegger (Γερμανός φιλόσοφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους του υπαρξισμού του 20ου αιώνος)

  «Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ανήκει στα πρότυπα, μέσα από τα οποία προβάλλουν οι πνευματικές δυνάμεις της δημιουργικής μεγαλοφυΐας, διότι αναφορικά προς τις δυνατότητες που παρέχει στην σκέψη, είναι η πιο ισχυρή και συνάμα η πιο πνευματώδης από όλες τις γλώσσες του κόσμου.

  Το ξέρατε ότι τα Ομηρικά Επη κάνουν καλό στην καρδιά!!!και όμως….
  πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτό!
  Αυτό που οι Έλληνες και ο Όμηρος εγνώριζαν προ αμνημονεύτων ετών, έρχεται να το επιβεβαιώσει η σημερινή επιστήμη. Η εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» (Παράρτημα Δ) δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Ο Όμηρος κάνει καλό στην… καρδιά». Δηλαδή αυτό που καταγράφει ο Ιάμβλιχος «Χρήσθαι δε και Ομήρου και Ησιόδου λέξεσιν εξειλεγμέναις προς επανόρθωσιν» και ο Πλούταρχος στο «Δια μουσικής ιάσασθαι». [7] Η έρευνα αυτή, η οποία υποστηρίζει ότι το να απαγγέλει κανείς στίχους του Ομήρου κάνει καλό στην καρδιά, έχει δημοσιευτεί από τα έγκριτα ξένα περιοδικά
  «American Journal of Physiology», «Scientific American» και «Time».

  «Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας

  Πάνω σε καταστρώματα καταλυμένων καραβιών

  Μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες;»
  Γιώργος Σεφέρης.

  ΔΑΙΔΑΛΟΣ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Αυτά ακριβώς τα θέματα για τα Ομηρικά Έπη
  συζητούσαμε με ένα καλό φίλο …δυό καμπαλέρος
  … κατηφορίζοντας από τον χώρο του πανεπιστημίου
  ένα γλυκό απόγευμα των Αλκυονίδων ημερών
  φιλοσοφώντας στα αχνάρια της περιπατητικής σχολής του Αριστοτέλη
  κάπου στην Αριστοτέλους που γερνά… χωρίς ασετυλίνη…
  και με ανδρική απορία δέους αναρωτηθήκαμε
  τι γυναίκα θα ήταν η Πηνελόπη
  προσπαθώντας να την φαντασθούμε και να την πλάσουμε με την φαντασία μας.
  Ξαφνικά μια απότομη ριπή αέρα άρπαξε τις σημειώσεις μας
  και τις σκόρπισε τριγύρω.
  Κυνηγώντας να τις πιάσουμε… φθάσαμε ποτιδέγμενοι
  … στα πόδια μιας γυναίκας
  που ίσταται εμπρός στην βιτρίνα ενός καταστήματος.
  Μας είχε γυρισμένη την πλάτη και από την φασαρία γύρισε και κοιτάζοντας κατά πρόσωπο μας… ρώτησε με απορία;
  Ψάχνετε κάτι στα πόδια μου και ….μπερδευτήκατε;
  ‘Ήταν λεπτοκαμωμένη …με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τύπο
  ..μακριά μαλλιά σκούρα χρώματα και ανοιχτή λευκή λαμπερή επιδερμίδα.
  Φορούσε μια μακριά φούστα… που ανέμιζε και ένα κολλητό μακρυμάνικο μπλουζάκι εξαιρετικά καλλίγραμμη
  Απόπνεε μια ιδιάζουσα ακτινοβολία και είχε ένα γλυκό χαμόγελο σε συνδυασμό με το πολύ σοβαρό ύφος της
  … που την έκανε γοητευτική.
  Αυτό που ψάχναμε μάλλον το βρήκαμε
  Απάντησε ο συνπεριπατητής μου και συνέχισε με την τόλμη της νεότητας του.
  Είστε πολύ όμορφη και θα ήταν τιμή και χαρά για μας να σας συνοδέψουμε και να συνεχίσουμε την συζήτηση πού είχαμε
  μαζί σας…. αφού κάποιος άνεμος μας έφερε κατά δω.
  Είμαστε πολύ ενδιαφέροντες τύποι και καλά παιδιά
  και ο φίλος μου δίνει ωραίες διαλέξεις …στο πανεπιστήμιο
  .. Η φωνή της ακούστηκε σιγανή ήρεμη σταθερή και μελωδική
  με ένα υπερήφανο δυναμισμό και μια συστολή ακαταμάχητης θηλυκότητας.
  Πιστεύετε πως οι γυναίκες είναι για το δικό σας καλό και πρόθυμες πάντα να σας κάνουν τα χατίρια; Να συζητήσουμε για τα ενδιαφέροντα θέματα που σας απασχολούν
  και ίσως να υπάρχει και κανένα κρεβάτι δίπλα να λύσουμε τα υπαρξιακά μας αδιέξοδα;
  Μείναμε εμβρόντητοι και αποσβολωμένοι από την άμεση απάντηση της και το βέλος της ετυμηγορίας… που εκτοξεύτηκε.
  Ύστερα από την πρώτη ταραχή και το σφοδρό ταρακούνημα
  … πέρασα στην απολογητική αντεπίθεση.
  Παίρνοντας τον λόγο ισχυρίστηκα πως δεν ήταν στην πρόθεση μας αυτό (για την πρώτη φορά τουλάχιστον…. μεταξύ μας).
  Και πως δεν ήμασταν δα και θεονήστικοι λιγούρηδες
  υπερασπίζοντας την θέση μας και πως ευθύνεται
  για αυτή την πρόταση
  … εν μέρει ο άνεμος που φύσηξε απροσδόκητα( το άλλοθι μας).
  Η ήρεμη αντιλογία της τροφοδότησε νέα οξύτητα στον διάλογο.
  Ωραία είπε ….και ποια είναι αυτά τα θέματα που απασχολούν
  δύο άνδρες και χρειάζονται
  και την γνώμη και την παρουσία μιας γυναίκας;
  Βάλαμε τα δυνατά μας να της εξηγήσουμε την κατάσταση
  … και έβαλε ένα όρο.
  Να γίνουμε οι άνδρες που οφείλαμε να είμαστε.
  Είπαμε ναι…. στην πρόκληση
  Δεν είπε ναι ….ακόμη στην πρόσκληση..
  Τι γύρευε μια γυναίκα …σαν και αυτή στην βιτρίνα ενός υποδηματοποιείου…. μονολόγησα φωναχτά;
  Μα… δεν το κατάλαβες ….απάντησε ο σοφός
  …παρά το νεαρό της ηλικίας του φίλος μου
  … προετοιμάζεται να σου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι
  και ψάχνει το κατάλληλο
  μέγεθος….γελώντας αιχμηρά…;-)
  Λ.Λ

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Δεν είπε ναι….ακόμη στην πρόσκληση;
   Μήπως….το είπε με τον τρόπο της ίσως μη λεκτικός;
   Μήπως δεν ανταποκριθήκατε στην….πρόκληση;
   Μήπως στην βιτρίνα έψαχνε τα κατάλληλα υποδήματα για ένα….κομψό σουτάρισμα;

   • Ο/Η iparea λέει:

    Όλα αυτά
    είναι βεβαίως απορίες
    … που πρέπει να λύσουμε
    και ερωτήματα
    που χρειάζεται να απαντήσουμε
    … εμείς οι περισπούδαστοι …. καμπαλέρος άνδρες…
    αχ …serse la femme
    …λένε …οι φιλόσοφοι διαφωτιστές Γάλλοι
    με εμπειρία ζωής αιώνων…
    Λ.Λ

  • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

   … Πιο ρομαντική ούσα, σκέφτομαι μήπως το κορίτσι έψαχνε τα κατάλληλα γοβάκια , χωρίς να αναιρεί την εκδοχή του φίλου σου βεβαίως βεβαίως για την γιορτή που φαντάζομαι ότι είχες την ευγένεια να την καλέσεις Λ.Λ……
   στην Πλατεία Αριστοτέλους … και η πλατεία Ναυαρίνου ωραιότατη είναι……;)

   Πλατεία Ναυαρίνου νευρικός και σωστός
   Πλατεία Ναυαρίνου ανεκτίμητος
   Πλατεία Ναυαρίνου ήρθες εντός μου
   Πλατεία Ναυαρίνου στη μέση του κόσμου

   Φάτσες χοντραίνουν και σκάνε παντού Στις βιτρίνες τραμπάλα τις νύχτες
   Τώρα μαζεύονται και με τραβούν
   Καβαλάρηδες κι άλλες αλήθειες

   Φώτα ψαλμούς δηλητήρια γι’ αυτούς
   Ανισσόροποι άγγελοι κλέβουν
   Όνειρα φέγγουν γιορτές και στολές
   Φωσφορίζουν κι ελπίδες μαζεύουν

   Πλατεία Ναυαρίνου δες σου φεύγει ο καιρός
   Πλατεία Ναυαρίνου ανεξήγητος
   Πλατεία Ναυαρίνου ήρθες εντός μου
   Πλατεία Ναυαρίνου στη μέση του κόσμου

   • Ο/Η iparea λέει:

    Να ..ένα ρομαντικό κορίτσι
    …ευφάνταστο!!!
    Ευτυχώς που υπάρχουν…και οι Μούσες
    και με καταλαβαίνουν!
    Όλες τις εκδοχές…. να τις σκεφόμαστε …
    Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Και εσείς τώρα περιμένετε να λύσετε τις απορίες και να απαντήσετε τα ερωτήματα με την βοήθεια των…Γάλλων διαφωτιστών….Γαλλίδα ήταν η κυρία;

  • Ο/Η iparea λέει:

   Τι να κάνουμε;;
   με ότι μπορούμε και έχουμε στα χέρια μας
   …το παλεύουμε και εμείς…
   Ελληνίδα ήταν….
   έμοιαζε με κάποια φιλόσοφο της Αλεξάνδρειας
   …στον αέρα και στο ύφος
   ….που μας την θύμισε πολύ…
   όταν μας παρέδωσε το Τόξο
   και…. την πρόκληση….μαζί…
   με αυστηρότητα περισσή…
   αλλά…. και κάποια θλίψη
   που κρυβόταν στα μάτια της
   σε μια αναλαμπή….
   Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Μα αν την θύμιζε πολύ…..όρκο αγνότητας νομίζω πως είχε πάρει αυτή!
  Ίσως γι αυτό κι η θλίψη η κρυμμένη στα μάτια της…..ίσως….και να φταίει…η ανάμνηση αυτή…

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Αυτό τον όρκο ποτέ δεν μπόρεσα να τον καταλάβω…..
    καθώς αντιτίθεται στην ίδια την φύση…του ανθρώπου…
    άλλο ο έλεγχος των επιθυμιών να μη μας πνίξουν τα νερά
    κι άλλο νομίζω η άρνηση του φυσικού έρωτα…..

   • Ο/Η iparea λέει:

    ίσως με τους άνδρες
    …. που την περιτριγύριζαν
    να μην είχε άλλη επιλογή
    … μια γυναίκα σαν και αυτή
    να μην τους καταδεχόταν..
    και να ήταν μονόδρομος
    η απόφαση αυτή…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Τότε ο όρκος θα έπρεπε να είχε δοθεί με τρόπο ώστε να περιλαμβάνει μονάχα τους ακατάλληλους άνδρες….κάτι άλλο…κάπου αλλού….η αιτία νομίζω πρέπει να ανιχνευτεί..

   • Ο/Η iparea λέει:

    Μπορεί η βαθιά ματιά της
    να είχε διαγνώσει την ακαταλληλότητα των πολλών
    και των καιρών
    …να το ήξερε….και να έβλεπε
    …όλους τους άνδρες τότε
    πώς ήταν…και σε τι κατάντια…
    η ιστορική πραγματικότητα μάλλον την επαληθεύει
    ….με τον τρόπο που φέρθηκαν απέναντι της…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Έχω όμως μια βασική απορία.. η βαθειά ματιά της…
    πως και δεν την προειδοποίησε… ώστε να πάρει προφυλάξεις
    και να μην τους επιτρέψει να της φερθούν όπως της φέρθηκαν;

   • Ο/Η iparea λέει:

    …μπορούσε;;;
    τι να έκανε μια γυναίκα μόνη και τόσο ξεχωριστή
    στην λαίλαπα εκείνου του μεσαιώνα
    και ανάμεσα σε αυτό το αλλόφρων
    χαμηλής νοημοσύνης πλήθος ;;;
    Βρέθηκε στο έλεος τους…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Στο έλεος τους δεν βρέθηκε για τον όρκο αγνότητας….εκεί συμφωνούσε πλήρως μαζί τους….

   • Ο/Η iparea λέει:

    και γι αυτό…
    Ήταν το αντίτιμο της περηφάνιας της
    γιατί ήταν επιλογή της…
    και όχι αδυναμία
    ή υποταγή μιας άβουλης γυναίκας…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Ναι το αντίτιμο μιας επιλογής ανάμεσα στην αγνότητα….την επιβαλλόμενη από την μία κι όχι την άλλη θρησκεία….όμως οι θεοί….που μέσα της ζούσαν… καθόλου δεν την βοήθησαν….ενώ αν, αντί της περηφάνειας της χρησιμοποιούσε την εξυπνάδα της….ίσως να είχε και τον χρόνο να προσπαθήσει για την ανατροπή της χριστιανικής λαίλαπας…

   • Ο/Η iparea λέει:

    Τα ιστορικά γεγονότα
    τα κρίνουμε σύμφωνα με τις συνθήκες της περιρρέουσας συγκυρίας
    και αμεροληπτική αξιολογική ουδετερότητα,
    τους δε ανθρώπους …ανάλογα με το τονάλ των καιρών που έζησαν
    … μπαίνοντας στην θέση του άλλου
    …απέξω από τον χορό… πολλά τραγούδια
    λέγονται από περιφερόμενους βολεμένους σχολιαστές
    και εκ του ασφαλούς
    κρατούντες και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο,
    που δεν τραγουδιούνται εντός του …
    και ιδίως όταν κάποιος περπατά στα κάρβουνα
    και μπροστά του είναι η άβυσσος
    και πίσω του παραμονεύει ένας γκρεμός…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Το δικαίωμα κάθε γυναίκας να επιλέγει τον ερωτικό της σύντροφο!

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Το τονάλ όλων των καιρών, δείχνει στους περιφερόμενους και βολεμένους σχολιαστές ,πως η επιλογή της αγνότητας έχει θανατηφόρες παρενέργειες
   όπως στην περίπτωση του Ιππόλυτου….

   • Ο/Η iparea λέει:

    και η επιλογή…. της Πηνελόπης…
    όχι όμως για αυτούς που ενδιαφέρεται….
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    «Το δικαίωμα κάθε γυναίκας να επιλέγει τον ερωτικό της σύντροφο!»
    Ακριβώς …έτσι
    και να μην χαραμίζει τον εαυτό της
    και την πολύτιμη θηλυκή ενέργεια της
    σε κάτι που δεν της αξίζει….
    Η δύναμη της γυναίκας και το υγιές μέλλον της κοινωνίας
    είναι στην εκλογή του ερωτικού συντρόφου.
    Είναι δική της ευθύνη
    …όπως και η δοκιμασία που πρέπει να τον περνά…
    Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καινούργιες ιστορίες βλέπω ζωηρή ασυμμάζευτη φαντασία καλπάζουσα. Αθεράπευτα μεγάλοι παραμυθάδες μερικοί….
  Εκπληκτη μένω κάθε φορά με αυτά που σοφίζονται και σκαρφίζονται…
  Εκπληκτη απορώ απορώ και εξανίσταμαι δεν έχω τίποτα άλλο να πω
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Για μία φαντασία ζούμε
  Αστραία
  ….να ντύσουμε την άχρωμη πραγματικότητα
  σε μενεξεδέ ουτοπίας
  και να την ανατρέψουμε
  σε πολύχρωμη μαγικά ρεαλιστική
  …ουσίας!
  Απορώ με μένα και εγώ
  Απορω με την καρδιά μου….
  ….με όλα τα λάθη
  και τις κουζουλάδες που κάνω
  Λ.Λ
  …. Απορώ
  Απορώ με μένα, απορώ,
  που σε θέλω ακόμα απορώ.
  Κάνεις τόσα λάθη και σ’ τα συγχωρώ,
  σαν βροχή το χώμα σε ζητώ.

  Απορώ με την καρδιά μου
  που αντέχει να πονά.
  Φαίνεται πρώτη φορά μου
  αγαπώ αληθινά.

  Απορώ με μένα, απορώ,
  κάνω για να φύγω κι όμως δεν μπορώ.
  Ξέρω πως μου κάνεις μέσα μου κακό
  κι όμως δεν το κρύβω: σ’ αγαπώ.

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Να το προσέξεις όμως αυτό, γιατί ο πόνος της καρδιάς που αγαπά,
   είναι….πάθος και…..βλάπτει την φαντασία της πραγματικότητας…πολύ, τόσο πολύ που της αφαιρεί κάθε χρώμα της

   • Ο/Η iparea λέει:

    Τι άλλο να προσέξω;
    εκτός από το να είμαι έγχρωμος
    …..ρεαλιστής
    πραγματιστής και….. λογικοφανής
    υπασπιστής και ακόλουθος
    αφάνταστων «λογικών» ανθρώπων
    συνομολογούντων έλλειψη φαντασίας …..;;;;
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    τους αφάνταστους φυσικά!

   • Ο/Η iparea λέει:

    να μου στείλεις…. όλη την λίστα της προσοχής
    και της απροσεξίας
    …να αυτοβελτιώνομαι… 😉
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    στα φυσικά και στα ….μεταφυσικά
    …φυσικά…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Κοίτα αν ήμουν εγώ στην θέση της κυρίας που εκρεμεί η απάντηση της στην πρόσκληση πολύ θα το σκεφτόμουν γιατί δεν γουστάρω σύντροφο με ηρώο στην Σπάρτη, με μαντείο στην Ευρυτάνη της Αιτωλίας και με τιμές θεού στην Τραμπύα της Ηπείρου και με την χλαμύδα και τον θώρακα του φυλαγμένα στο ιερό του Απόλλωνα στην Σικυώνα!!!
    Και μάλιστα αν μου είχε πεί πως ήταν ένας άνθρωπος απλός κι όχι ένας ιπτάμενος ξεχωριστός!!!!!!
    Σαν μια καλοστημένη παγίδα θα μου φαινόταν όλο αυτό το ΑΦΑΝΤΑΣΤΟ σκηνικό!!!!!!!! κι ένα ΌΧΙ θα εισέπρατε ξεκάθαρο και ηχηρό!!!!!!!! ο κ. καθηγητής αυτός που θα ζητούσε πίσω τις τιμές του Οδυσσέα θεού του ξεχασμένου

   • Ο/Η iparea λέει:

    Και εγώ… αν ήμουν στην θέση σου
    …τα .ιδια θα σκεφτόμουν και θα έλεγα…
    Όσο για την κυρία ,,,ας της επιτρέψουμε
    να απαντήσει μόνη της…
    όταν το θελήσει…και με τον τρόπο της..!
    Δεν βιάζουμε και δεν εκβιάζουμε
    …. ανθρώπους και απαντήσεις…
    Αβίαστα να κυλούν οι στοχαστικές ενασχολήσεις….
    και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις.
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Μπορεί να έχει ήδη απαντήσει με τον τρόπο της.
    Όλοι απαντούν σύμφωνα με τον τρόπο και τον χαρακτήρα τους καθώς και ερωτούν επίσης ή ερωτεύονται
    Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    Μπορεί ναι…. μπορεί όχι
    Δεκτόν και αποδεκτόν
    και το ναι και το όχι
    του κάθε ανθρώπου πόσο…. μάλλον
    μιας γυναίκας.
    Αν και η πείρα και η εμπειρία 50 χρόνων ζωής των Ελλήνων φιλοσόφων
    υποστηρίζει πως μια γυναίκα όταν λέει » όχι»
    σπάνια το εννοεί.
    Το «ναι» που λέγεται εύκολα αυτό τους ανησυχεί….
    Ίσως κάποιοι έχουν κακή Μνήμη… μνήμονες στείρες
    για να θεωρούν ξεχασμένους… κάποιους
    και μάλλον ανήκουν σε άλλο μύθο
    Έχει σημασία το τρόπος που ερωτάς και απαντάς
    και ο χαρακτήρας του ανθρώπου
    … είναι ανιχνεύσιμος και
    από τα ελάχιστα λόγια μιας συνομιλίας…
    Τα υπόλοιπα είναι απλά γούστα
    …περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…
    Ο έρωτας είναι πουλί της Ελευθερίας…
    Λ.Λ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Και η ίδια η ζωη είναι ο μεγάλος οργανωτής και ρεαλιστής δεν στερείται καθόλου φαντασίας και όταν έχει κέφια εντελώς αδόκητα μπορεί να αναδεύσει όλο μας τον κόσμο, παίρνοντας χρώματα από τις παρυφές του ονείρου.. . για να μας θυμίζει το φώς της καινούργιας μέρας,……. στα χνάρια δυο διδυμων φεγγαριών….. με μία επωδή!
  Έτσι για να πω πως σε κέρδισα
  θα ‘θελα μια φορά να σε πληγώσω
  εσύ να μου ζητάς όσα σου στέρησα
  και εγώ να μην μπορώ να σου τα δώσω

  Ωραία που τα λες μα έλα που σε ξέρω
  τα λόγια σου σαν μάγισσα τα ξόρκισα
  και άσε τις απειλές πως δήθεν θα υποφέρω
  και να σκεφτείς ότι σαν σήμερα σε γνώρισα

  Πώς να γλυτώσει μάτια μου ο ένας απ’ τον άλλο
  πώς θες να αλλάξουμε ουρανό
  τώρα που μοιάζουμε με δίδυμα φεγγάρια
  που ξενυχτάνε με τον ίδιο στεναγμό
  Πώς να γλυτώσει μάτια μου ο ένας απ’ τον άλλο
  πώς θες να αλλάξουμε ουρανό
  τώρα που μοιάζουμε με δίδυμα φεγγάρια
  που ξενυχτάνε με τον ίδιο στεναγμό

  Έτσι για να πω πως σε κέρδισα
  θα ‘θελα μια φορά να σε πληγώσω
  εσύ να τρέχεις πίσω μου σαν μέλισσα
  και εγώ να κάνω τον αδιάφορο καμπόσο

  Ωραία που τα λες μα έλα που σε ξέρω
  με ένα φιλί μου θα σ’ αλλάξω την τροχιά
  κι όταν θα σκέφτεσαι το πως θα υποφέρω
  καινούριο πόθο θα σ’ ανάβω στην καρδιά

  Πώς να γλυτώσει μάτια μου ο ένας απ’ τον άλλο
  πώς θες να αλλάξουμε ουρανό
  τώρα που μοιάζουμε με δίδυμα φεγγάρια
  που ξενυχτάνε με τον ίδιο στεναγμό
  Πώς να γλυτώσει μάτια μου ο ένας απ’ τον άλλο
  πώς θες να αλλάξουμε ουρανό
  τώρα που μοιάζουμε με δίδυμα φεγγάρια
  που ξενυχτάνε με τον ίδιο στεναγμό

 • Ο/Η iparea λέει:

  Σίγουρα η πραγματικότητα έχει μεγάλη φαντασία
  και μερικοί είναι μαέστροι στον χειρισμό της.
  Η ουσία της στρατηγικής ενός πολεμιστή
  είναι να μην βρεθεί στο έλεος των ανθρώπων
  και των τρικυμισμένων συναισθημάτων τους
  που παραδέρνουν αγριεμένα και ανεξέλεκτα
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Οπωσδήποτε η πραγματικότητα…. διαθέτει μεγάλη φαντασία
  και το θέατρο αντιγράφει την ίδια…. την ζωή και την μετουσιώνει
  …την καθαίρει.. σε λυτρωτική πεπτουσία.
  Μια παράσταση επιβάλλεται να έχει όλα τα στοιχεία του υπερκείμενου μαγικού_ ρεαλισμού
  καθώς και τα επικείμενα… αυτοσχεδιαστικά ευφυήματα.
  Τα περισσότερα συναισθήματα των ανθρώπων
  …. είναι αναξιόπιστα , εκτός από παραδερνόμενα ασταθή
  εδώ και εκεί να τριγυρνούν χωρίς σκοπό και περισυλλογή,
  γιατί είναι αυτά που τους βολεύουν
  κάθε φορά που νομίζουν
  ότι έχουν να κερδίσουν κάτι ποντάροντας πάνω τους
  και λυντσάροντας… το αντικείμενο του πόθου τους.
  Ο πολεμιστής … κάνει προσεχτικά τις επιλογές του
  … ώστε τίποτα να μην εκλήσσει και
  …να μην το περιμένει.
  Με αυτό τον τρόπο ελέγχει τα πάντα χωρίς να ελέγχει τίποτα
  γιατί ελέγχει την τρέλα της ζωής του.
  Ο στρατηγός που σε μια μάχη παραδέχεται
  πως δε το περίμενε,
  εκτός…. που την χάνει
  … είναι και ένας κακός στρατηγός….
  Λ.Λ

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Ο στρατηγός όμως πάντα κρατεί και το δικαίωμα να πει ψέματα
   πως…..δεν το περίμενε…..αν έτσι το κρίνει….

   • Ο/Η iparea λέει:

    οι παραπλανητικοί ελιγμοί
    ανήκουν στην στρατηγική του πολέμου
    μεγάλων στρατηγών,
    … όπως του Αλεξάνδρου
    Η τελική έκβαση της μάχης
    κρίνει το αποτέλεσμα και… τον στρατηγό…
    Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Οι …. δε δικαστές κρίνονται
  …από το νοήμων κοινό…
  Λ.Λ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Λαμπρό παράδειγμα το ήθος, η εντιμότητα, και το αίσθημα περί δικαίου των αδέκαστων δικαστών Πολυζωίδη και Τερτσέτη και κάνοντας ένα συνειρμό ο δρόμος που μένω κυκλώνεται από τις οδούς Ομήρου , Τερτσέτη και Θεμιστοκλέους. Η συγκεκριμένη δίκη διαδέχεται της δίκης παρωδία του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα ,ως κατηγορούμενοι για προδοσία. Ελλιπής κατηγορία που δεν στηριζόταν πουθενά παρά μόνα στα λεγόμενα πληρωμένων μαρτύρων. Ο Ο Μασον πίεζε τον Γέρο του Μοριά, να ομολογήσει ότι «είχε προπαρασκευάσει αποστασίαν εναντίον της κυβερνήσεως», και αυτός με πολύ πικρή θυμοσοφία, τον αποστόμωσε, αναφέροντας την ιστορία του λύκου και της προβατίνας, του λύκου ο οποίος για να βρει δικαιολογία να φάει την προβατίνα, άρχισε να της φωνάζει: «μου θόλωσες το νερό της πηγής και δεν μπορώ να πιω». Ανάλογους δικολαβισμούς επικαλέσθηκε ο «φιλέλλην» αγγλος και κατά τη διάρκεια της δίκης και κατά τη σύνταξη του κατηγορητηρίου.
  Η εμφάνιση του Κολοκοτρώνη στο εδώλιο συγκλόνισε το ακροατήριο. Όταν μάλιστα ο Γέρος, ρωτήθηκε «Τι επάγγελμα έχεις;» και έδωσε την ιστορική απάντηση «Στρατιωτικός! Κρατάω σαράντα εννιά χρόνους στο χέρι το ντουφέκι και πολεμώ για την πατρίδα!», ρίγος και δέος κατέλαβε ακόμη και τους εχθρούς του στρατηλάτη. Ο Μάσον, θρασύς και άκαμπτος καθ όλη την διάρκεια της δίκης , φερέφωνο των ξένων ανακτοβουλίων και της αγγλικής μακιαβελιστικής πολιτικής Το πάθος, με το οποίο υπερασπίσθηκε το Μαυρομιχάλη τον φονιά του Καποδίστρια και το μένος με το οποίο κατηγόρησε τον Κολοκοτρώνη, σε αυτή την καιροσκοπική δίωξη του, φανερώνουν όχι μόνον την πολιτική του τοποθέτηση, αλλά και το δισυπόστατο΄και ύπουλο χαρακτήρα του.
  Ο Πολυζωίδης, αποφασίζει να δώσει την ύστατη μάχη του όταν τον καλούν να υπογράψει πρώτος την απόφαση. : «Αρνούμαι ρητώς και να υπογράψω και να απαγγείλω τοιαύτην επονείδιστον απόφασιν». Με αγανάκτηση, έκρηξη οργής και πάθους δηλώνει στους τρεις καταδικαστικούς: ««Την απόφασίν σας την θεωρώ όχι μόνον άδικον ως ατιμάζουσα άνδρας αθώους και ενδόξους, αλλά και επικίνδυνον ως κηλιδούσαν από τούδε τα δικαστήρια της νέας βασιλείας, με την ασέβειάν της προς την αλήθειαν και την δικαιοσύνην.Δεν στηρίζεται εις τας δημοσίως διαξαχθείσας αποδείξεις, αλλά επί ψευδεστάτης βάσεως. Είναι αντίθετος της κοινής γνώμης, κρίσεως και πεποιθήσεως. Και αποτελεί προσβολήν και αυτού του ιερού ονόματος της αληθείας».
  Ο Μάσον αδίστακτος προσπαθεί να μεταπείσει με τους τρεις καταδικαστικούς και τον Τερτσέτη να υπογράψει, και τον απειλούν ότι «τυχόν άρνησίς του αποτελεί τουλάχιστον πράξιν τιμωρουμένην υπό του νόμου». Ο Τερτσέτης απαντά: «Ποτέ! Όποιαι και αν είναι αι συνέπειαι, δεν θα γίνω συνεργός δικαστικού εγκλήματος». Τότε ο Πολυζωίδης ξεσπά ακράτητος: «Καταισχύνη! Καταισχύνη σε σένα, Επίτροπε! Τι έρχεσαι κάθε στιγμή στο συμβούλιο και πότε κρυφομιλείς με τον Σούτσο και πότε με τον Τερτσέτην; Είμαι πρόεδρος και περί πολλού ποιούμαι την αξιοπρέπειαν και την ανεξαρτησίαν του δικαστηρίου».
  Οι χωροφύλακες ορμούν και τον αρπάζουν. Εκείνος αμύνεται, κρατιέται από το τραπέζι, από τις καρέκλες, από τις πόρτες φωνάζοντας «σεβαστείτε την ατομική μου ελευθερία». Οι χωροφύλακες, παρουσία του υπουργού, τον βλασφημούν, τον χτυπούν, τον σπρώχνουν, του σκίζουν τα ρούχα και δια της βίας τον φέρνουν στο κάθισμα της προεδρίας. Τον Τερτσέτη τον άρπαξαν τέσσερις χωροφύλακες και τον έφεραν στην έδρα. Ο Τερτσέτης φώναζε: «Το σώμα μου μπορείτε να το κάνετε ό,τι θέλετε. Τον στοχασμό μου όμως και την συνείδησή μου δεν μπορείτε να την παραβιάσετε!». Η σκηνή είναι ασύλληπτη, εφιαλτική.

  Στην απόφαση δε του δικαστηρίου ο Κολοκοτρώνης απάντησε «Αντίκρυσα τόσες φορές το θάνατο και δεν τον φοβήθηκα. Ούτε τώρα τον φοβούμαι». Σε έναν οπαδό του που του φώναξε συγκινημένος: «Άδικα σε σκοτώνουν, στρατηγέ», αποκρίθηκε με πικρή θυμοσοφία: «Γι’ αυτό λυπάσαι; Καλύτερα που με σκοτώνουν άδικα, παρά δίκαια».

 • Ο/Η iparea λέει:

  Φοβερό σκηνικό …που συνήθως καταλήγει
  σε ένα μακρύ ζεμπέκικο θυσιών
  για ….τον Έλληνα «Νίκο Κοεμτζή»
  στην οδό Στησιχόρου… του Τεισία
  ως…ο πρώτος στήσας τον χορό.
  Ο Οδυσσέας…. είναι Έλληνας,
  οι Έλληνες…. είναι ο » Οδυσσέας»
  …είναι το πολυμήχανο πνεύμα του
  που δεν ξεχνιέται…όσο και να το θέλουν
  .. οι αμνήμονες ξεχασιάρηδες,
  δεν θα ανεχθεί η γυναίκα του και η χώρα του
  να αγκαλιάσουν
  …. άλλον άνδρα ή κατακτητή
  και με βεργούλες ξόβεργες να πιάσουν
  ….τον χορευτή….
  Λ.Λ

  Τα δυο σου χέρια πήρανε
  βεργούλες και με δείρανε
  βεργούλες και με δείρανε
  και τη χαρά μου πήρανε

  Μ’ αυτά τα χέρια σου τα δυο
  σκάψε τη γης βαθιά να μπω
  σκάψε τη γης βαθιά να μπω
  να μη σε βλέπω και πονώ

  Τα χέρια σου με κάψανε
  που άλλον αγκαλιάσανε
  που άλλον αγκαλιάσανε
  και δε με λογαριάσανε

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  …σε ένα μακρύ ζειμπέκικο θυσιών ….πάνω από τα χαλάσματα.. μιάς χώρας…..
  παραβιάζοντας φανάρια , εβραικούς νόμους και περγαμηνές ενός παρανοικού τέρατος και επαίσχυντων νενέκων που πρόδωσαν την πιο όμορφη ιστορία , αυτή του Ελληνικού πνευματος και των φορέων του….

  Μια στάση εδώ να βγω στο δρόμο να χορέψω ένα ζεϊμπέκικο
  πάνω στην άσφαλτο και συ με ύφος ψεύτικο
  να με κοιτάζεις τάχα πως με λογαριάζεις

  Θα κάνω στάση στη διπλή γραμμή του δρόμου
  πόσο κοστίζει μια παράβαση του νόμου
  να σταματήσω θέλω την κυκλοφορία
  για να φωνάξω ότι πρόδωσες την πιο όμορφη ιστορία

  Μια στάση εδώ θέλω απόψε να με δεις σε δυο ξεσπάσματα
  να ξεχαστούνε της ζωής μας τα χαλάσματα
  να μ’αντικρύζεις τάχα πως με υποστηρίζεις

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  OΙ «ΦΙΛΟΙ» ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ,ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, Η ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ
  Πριν ακόμη απελευθερωθούμε από τους Τούρκους, οι Άγγλοι και όχι μόνο αυτοί, άρπαξαν όσα έργα τέχνης μπόρεσαν από την Ακρόπολη, Ελευσίνα, Δαφνί, Νεμέα, Μυκήνες, Τίρυνθα… και τα μετέφεραν με καράβια στην πατρίδα τους, αφού μερικά τα κομμάτιασαν.
  Πρέπει να είναι κανείς πολύ βάρβαρος για να διατάξει και να αντέξει ένα τέτοιο θέαμα.
  Τον τεμαχισμό αυτών των απείρου κάλους αριστουργημάτων. Ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου Α. Μίσελλις γράφει « έμοιαζε σαν να ήθελαν να μεταφέρουν όλη την Ελλάδα στην Αγγλία. Ο δε Κ. Μπράγκεν στο «Κυνηγοί αρχαιοτήτων»
  Γράφει «Κι ενώ οι Έλληνες αγωνιούσαν για την κατάσταση, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Γρηγόριος κάλεσε τον υποπρόξενο της Αγγλίας στην Αθήνα, τον Ν. και Λογοθέτη διεμήνυσε στον Ελγιν και την ακολουθία του ότι έχει δικαίωμα να μπεί και πάρει ότι ήθελε από τα αρχαία ειδωλολατρικά μάρμαρα. Έτσι ο Ελγιν με τις ευλογίες του άρπαξε αγάλματα, συγγράμματα, χειρόγραφα, και πολλά έργα τέχνης και τα πούλησε στην αγγλική κυβέρνηση.
  Γιατί αποκαλούμε αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης «τα Ελγίνεια μάρμαρα» λες και είναι δικά του, και το «μάρμαρα» τα υποβαθμίζει. Επίσης δεν είναι μόνο αυτά του Παρθενώνα υπάρχουν τόσα πολλά που εκλάπησαν αναίσχυντα.
  Όσο για την οικονομική βοήθεια που μας δόθηκε, για να ορθοποδήσουμε στον αγώνα της Ανεξαρτησίας, μας την έδωσαν μόνο και μόνο για να αισχροκερδήσουν σε βάρος μας, βρίσκοντας πάλι τρόπους να τα κρατούν και να εκμεταλλεύονται οι ίδιοι και εμείς να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά σε πανωτόκια. Γενικά από το κάθε δάνειο, αφού κρατούσαν τόκους, μεσιτικά και άλλες επιβαρύνσεις που όριζαν οι ίδιοι, έμενε το μισό. Και απ΄αυτό το μεγαλύτερο μέρος του και όλο το έπαιρναν οι αγγλικές εταιρίες-βιομηχανίες για να μας προμηθεύουν τα προϊόντα τους, κυρίως όπλα. Το πρώτο δάνειο το έδωσαν το 1824 στον άνθρωπό τους, τον Μαυροκορδάτο, ο οποίος το χρησιμοποίησε, όχι για τον αγώνα αλλά για την παράταξή του. Το δεύτερο δόθηκε το 1825 για εξοπλισμό, πολεμικά πλοία ,κλπ. Για να ενισχυθεί και να συνεχιστεί η επανάσταση. Ήταν το ποσό των 2.000.000 λιρών, από το οποίο κρατήθηκαν τα 900.000 .Από το υπόλοιπο, 200.000 ήταν τόκοι 68.000 μεσιτικά 212.000 για εξαγορά ομολόγων, 13.700 συμβολαιογραφικά ,15.500 υπέρ τρίτων, και έμειναν για την Ελλάδα 591.300. Παραγγέλθηκαν πλοία, 2 μεγάλα και τρία μικρά για να παραδοθούν σε πέντε μήνες. Το ένα το μεγάλο παραλίγο να βυθιστεί στον Τάμεση, έφθασε
  και επισκευάστηκε στην Ελλάδα μετά από 2 χρόνια. Το δεύτερο κατά την διάρκεια δοκιμής του κάηκε, τα δύο μικρά μη δυνάμενα να πλεύσουν σάπισαν στον Τάμεση και το τρίτο ήρθε στην Ελλάδα αφού αντικαταστάθηκε η μηχανή του που την πληρώσαμε πάλι ακριβά.

  Και όλα αυτά γιατί ποτέ δεν ήθελαν να απελευθερωθεί η Ελλάδα, ήταν υπέρ των Τούρκων, τα δε προξενεία τους ήταν πρακτορεία πληροφοριών. Έτσι μας δάνειζαν και εκμεταλλεύονταν τα διογκωμένα δάνεια που μας έδιναν με τους εξαντλητικούς όρους και πληρώναμε τα όπλα τους χρεώνοντας τα όσα δεν άξιζαν για να σκοτωθούμε μεταξύ μας.
  Από εκεί και η έκφραση «πληρώνουμε ακόμη τα δάνεια της Αγγλίας».
  Το ότι δεν ήθελαν ποτέ την απελευθέρωσή μας είναι φανερό από πολλά γεγονότα.
  Η ναυμαχία του Ναυαρίνου, έγινε και από τύχη και την απόφαση δεν την πήραν οι Αγγλοι, αλλά από μόνος του ο Ναύαρχος Κόδριγκτον επειδή θαύμαζε και σεβόταν την Ελλάδα.
  Στα ανάκτορα του Λονδίνου, μπροστά στο απρόσμενο γεγονός λυσσούσαν και ο βασιλιάς τους έγραψε στο διάταγμα παρασημοφορίας «του απονέμω παράσημα, αλλά του χρειάζεται σχοινί..»

  Και η ανθελληνική ιστορία δεν έχει τελειωμό, τόσο ύπουλα κατασκευασμένη με μοναδικό στόχο τον αφανισμό των Ελλήνων και την υποδούλωση της Ελλάδος, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους και σήμερα το ίδιο δεν κάνουν;;; με την δήθεν χρεωκοπία και το ΔΝΤ απειλητικά πάνω από το κεφάλι μας σαν γιαταγάνι….και τους δοσίλογους να αλωνίζουν …..Πού είσαι Κολοκοτρώνη να έρθεις ξανά.. την περικεφαλαία μην ξεχάσεις!

 • Ο/Η iparea λέει:

  Αυτές είναι παγίδες και οι παρενέργειες
  … όταν στηρίζεται κανείς σε άνωθεν και έξωθεν σωτηρίες
  … και συμμαχικές λυκοφιλίες.
  Η ουσιαστική δύναμη πραγματικής ανεξαρτησίας πηγάζει
  μόνο από την αυτάρκεια και την αυτοδυναμία ενός ατόμου
  ή μιας χώρας…. και εκεί μόνο να επενδύει κάποιος
  για ένα καλό αποτέλεσμα.
  Περικεφαλαίες φορέσανε πολλοί!!!
  …μυθικοί ήρωες ιστορικά πρόσωπα και θεοί.
  Ο Άρης, η Αθηνά, ο Πλούτων την αόρατη κεφαλή,
  Ο Κολοκοτρώνης, ο Περικλής, ο Οδυσσέας στην τελική αναμέτρηση με τους μνηστήρες
  …..και ο Αλέξανδρος.
  Είναι τα μαγικά καπέλα και τα όπλα των Ελλήνων πολεμιστών. Προστατεύουν το κεφάλι τους όταν μάχονται τηλεμαχικά ή αγχιμαχικά.
  Ο Αλέξανδρος πρώτος εφορμούσε στην μάχη με το λοφίο της περικεφαλαίας του να ανεμίζει.
  Όταν πολιόρκησε την Τύρο και τους Τυρρηνούς πειρατές
  ανέβηκε μόνος του στα τείχη της και απέμεινε πολύ ώρα να πολεμά τραυματισμένος ….γιατί είχε σπάσει η σκάλα.
  Όλοι νομίζανε πως είχε πεθάνει και θρηνούσαν.
  Κατέβηκε ζωντανός και αγέρωχα απτόητος.. …
  Το θαυμαστό πρωτοπαλίκαρο των Ελλήνων
  είχε δρόμο μπροστά του και μεγαλειώδη διαδρομή.
  Όσο θα συνέχιζε ο θάνατος…. δεν θα τον άγγιζε.
  Μόλις σταμάτησε ….βρήκε ευκαιρία το θανατηφόρο κουνούπι να τον τσιμπήσει. Νερά που τρέχουν….Βάλτοι δεν γίνονται….
  Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Με τις μάζες να ασφυκτιούν, μέσα στις δογματικές περικεφαλαίες που (τους;) φόρεσαν, προς ποία κατεύθυνση άραγε θα ωθήσουν το τυχόν τωρινά εμφανιζόμενο πρωτοπαλίκαρο των Ελλήνων και ως που θα του επιτρέψουν να φτάσει; Νομίζω ως τα όρια που περικλείει το…νιτερέσο
  Χωρίς την κατάκτηση της εσωτερικής ελευθερίας ενός λαού πόσα περιθώρια να υπάρχουν για την εξωτερική;
  Οι αναζητούντες ηγέτη απεγνωσμένα μόλις ψιλιάστηκαν την έλευση του ΔΝΤ, εάν ήταν ελεύθεροι οι ίδιοι, θα αναγνώριζαν και τον ηγέτη και θα τον ακολουθούσαν, πολύ χρόνο πριν, ώστε να εμποδιστεί η τωρινή δεινή θέση

  • Ο/Η iparea λέει:

   Και τι προτείνεις;
   Αυτομαστίγωμα…. μετάνοιες
   επικλήσεις…. και προσευχές
   …. ή αναρχοαυτόνομο σύστημα διακυβέρνησης;
   Μπορεί να υπάρξει εσωτερική ελευθερία
   …. χωρίς να υιφίσταται και… η εξωτερική;
   Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Οι προτάσεις που αναφέρεσαι δεν θα υιοθετηθούν ποτέ από εμένα δεν ταιριάζουν στην φύση μου…
    Φυσικά και μπορεί να υπάρξει εσωτερική ελευθερία πρίν την κατάκτηση της εξωτερικής……

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Μόνον ο ελύθερος εσωτερικά μπορεί να αποκτήσει επίγνωση της εξωτερικής σκλαβιάς και μόνον αυτός θα έχει και την πρόθεση και την ενέργεια να παλέψει και για την εξωτερική του ελευθερία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Είναι καλό να ακολουθεί κανείς την φύση του
  … είναι άριστο να την γνωρίζει κιόλας
  Είναι ευχάριστο να περνάει την ώρα του
  σε διαδικτυακά φλερτ …δημιουργικά
  Είναι πάγια συνήθεια των Ελλήνων να σχολιάζουν
  σε καφενεία…. μαζί με τους συνταξιούχους
  εύπορους και άπορους …πολιτικά και άλλα τινά θέματα
  .Αρκεί…. να μη καταλήγουν σε πατρικές παραινέσεις πατριαρχείου
  ….εκείνες που έλεγαν πως,
  ο σουλτάνος στην εσωτερική ελευθερία γαλήνη του θεού…. βοηθά .
  Εκείνος που δεν έχει θέσεις και κάποιες προτάσεις
  … σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ευθέως διατυπωμένες
  και αναρωτιέται απλώς
  … ή πολύ νέος είναι.. ή σοφός ή… αργόσχολος περαστικός και ίσως …. είναι εσωτερικά ελεύθερος
  ..μπορεί… ποιος ξέρει…όλα είναι θέμα της πλευράς
  από την οποία κοιτάζεις το ίδιον πρόβλημα και σε συμφέρει αυτό….
  κατα το ίδιον συμφέρον
  και το καπέλο- περικεφαλαία…. καπελώματος που φοράς…
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Πατρικές παραινέσεις του πατριάρχη προς τους Έλληνες. Είναι θεία πρόνοια ο σουλτάνος και οδηγεί στην εσωτερική ευδαιμονία.
  Αστραία
  Ο ρόλος του Πατριαρχείου στην τουρκοκρατία

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ
  Είναι καιρός επιτέλους να ξεκλειδώσουμε το κατώγι της Ιστορίας και να φέρουμε στο φώς τα φίδια που είναι κλεισμένα μέσα. Το πρώτο μέλημα του πορθητή ήταν να θρονιάσει πράγματι στο στασίδι των σκλάβων ένα τουρκόφωνα πατριάρχη, ως δόλιο και χθόνιο συνεργάτη του για να μπορεί να τους ελέγχει, και να μην σηκώσουν ποτέ κεφάλι οι ραγιάδες. Οργάνωσαν μαζί ένα τέλειο σύστημα διοίκησης ,με δραγουμάνους, κατήδες, μουφτήδες, που συντελούσαν στην διαιώνιση και συντήρηση της σκλαβιάς ενός ταλαιπωρημένου λαού που στέναζε, ενώ αυτοί ζούσαν χορτάτοι μέσα στην χλιδή .
  Ο Γεννάδιος, ο πρώτος μετά την Άλωση πατριάρχης, ως πατριάρχης Ρωμαίων χριστιανών αναγνωρίστηκε από τον Μωάμεθ , λέει … « αν και είμαι Έλλην στην γλώσσα, δεν θα έλεγα ποτέ ότι είμαι Έλληνας γιατί δεν σκέφτομαι όπως σκεφτόταν κάποτε οι Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν παρελθόν πλέον. Αντίθετα θέλω να με αποκαλούν σύμφωνα με την πίστη μου. Αν με ρωτήσει κάποιος ποιος είμαι θα πω ότι είμαι χριστιανός. Είναι ο ίδιος που διέταξε να καούν τα βιβλία του Πλήθωνα για τον Πλάτωνα και απαγόρευε στους Ελληνες να δίνουν στα παιδιά τους ελληνικά ονόματα. Και ενώ είναι ένθερμος υποστηρικτής της ένωσης της Δυτικής με την Ανατολική εκκλησία μπροστά στους Τούρκους προτίμησε την συνεργασία με τον Σουλτάνο, και όταν σφάζανε επί τρείς μέρες 30.000 γυναικόπαιδα αυτός έχαιρε της προστασίας του . Του έφτιαξε θρόνο και παλάτι , του παραχώρησε θρησκευτικά, διοικητικά και δικαστικά δικαιώματα ,οπότε η εκκλησία αποκτά και άμεση κοσμική εξουσία και ιδιότητα. Είχαν επίσης δικαίωμα φορολογίας, έτσι οι ραγιάδες φορολογούνταν διπλά και σαν σκλάβοι του Σουλτάνου και σαν δούλοι του ιερατείου. Όμως πέρα και όλα αυτά τα προσωπικά οφέλη η συνομωσία ήταν ακόμη πιο βαθειά. Ο Γεννάδιος σαμποτάρισε τελικά την ένωση των δύο εκκλησιών γιατί έτσι ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού χώρου θα έμενε εκτός τουρκικού ζυγού, και έτσι με ότι Ελληνικό είχε απομείνει θα μπορούσαν οι Έλληνες να ανορθωθούν δεδομένου ότι είχε αρχίσει και η αναγέννηση , οπότε η επαφή τους με την υπόλοιπη Ευρώπη θα ήταν ελεύθερη. Σκλαβωμένος όμως ο Ελληνισμός κάτω από τους Τούρκους θα συνεχιζόταν η καταστροφή του και θα αφανιζόταν . Αυτοί ήταν οι στόχοι που έκαναν τον Γεννάδιο να ταχθεί αναφανδόν εναντίον της ένωσης . Ικανοποιώντας τις δικές του φιλοδοξίες και τα σχέδια του Σιωνισμού, θυσίασε την ελευθερία των Ελλήνων, το πνεύμα τους, την ψυχής τους, την αναγέννησή τους, την ευημερία και την ζωή, γιαυτό είναι κατάπτυστος, και ας τον αποκαλούν οι όμοιοι του εθνάρχη. 400 χρόνια σκλαβιάς και τυραννίας, κάτω από το βάρβαρο καθεστώς του Σουλτάνου , 400 χρόνια καθήλωσης και εξαθλίωσης μόχθου, πόνου εξευτελισμών, ραγιαδισμού . Μακρυά από κάθε πιθανότητα αναγέννησης, μακριά από τον κόσμο που προόδευε Αυτό και άλλα πολλά μας κάνουν να αντιληφθούμε τι σημαίνει το χριστιανικό ιερατείο για τον Ελληνισμό. Και έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι ήταν οι σωτήρες και οι παρηγορητές των Ελλήνων, αφού αυτοί μας έριξαν στην μακρόχρονη τυραννία με τις συμφωνίες τους, γιατί το παράδειγμα του Γεννάδιου ακολούθησαν και οι μετέπειτα δεσπότες και πατριάρχες, που καλοπερνούσαν με τα προνόμια , τα οφίκια και τα δικαιώματα που τους είχε παραχωρήσει ο Σουλτάνος. Γι΄αυτό όταν κατά καιρούς πήγαιναν να ξεσηκωθούν οι Έλληνες αυτοί αντιδρούσαν και εκτόξευαν κατάρες και αφορισμούς, όπως ο Γρηγόριος ο Ε, που αφόρισε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, τον Σούτσο, τον Ρήγα, τον Κοραή, τους Σουλιώτες, το 1806 αφόρισε την επανάσταση της Πελοποννήσου και τον Κολοκοτρώνη. Σημειωτέον οι αφορισμοί διαβαζόταν με πάθος από τους επισκόπους στις εκκλησίες. Απαγχονίστηκε στο τέλος όχι γιατί είχε ανάμειξη στην επανάσταση όπως θέλουν να μας περάσουν, για να τον κάνουν ήρωα, αλλά γιατί δεν τηρήθηκαν κάποιες συμφωνίες.
  Ο απαγχονισμός του ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών του ιδίου και του Σουλτάνου, επειδή οι «πατέρες» δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τους επαναστάτες ,όπως είχαν εγγυηθεί. Να σημειωθεί ότι ο αφορισμός δεν έχει αρθεί και ισχύει ακόμη !!!!! και συνεχίζουμε με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων … « Η ελευθερία είναι εξαπάτηση του διαβόλου και φαρμάκι ολέθριο. Κλείστε τα αυτιά σας στις νεοπαρουσιασθείσες ελπίδες… σαν οπαδοί του Χριστού, φυλάξτε απαρασάλευτη την υποταγή…. Η θεία πρόνοια, ο θεός των χριστιανών, ο αγαθός, μας έστειλε τον Σουλτάνο για να μας λυτρώσει από τα βάσανα και να ζούμε στην ευδαιμονία..» Tην ίδια στιγμή ο Αδαμάντιος Κοραής προσπαθούσε να πείσει τους ραγιάδες να ξεσηκωθούν λέγοντας τους. … « η εκκλησία είναι ο άσπονδος εχθρός των Ελλήνων και φίλος των Τούρκων, Γι΄αυτό μην τους ακούτε πάρτε τα όπλα κατά των τυράννων…»
  Nα λάβουμε υπόψη μας ότι διατηρείται ακόμη και σήμερα στον τίτλο του οικουμενικού πατριάρχη , δηλώνοντας την γραμμή τους « Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και οικουμενικός πατριάρχης..», τίτλος που έχει τεράστια αρνητική σημασία για τον Ελληνισμό, δύσκολα ορατή, καθότι σκεπασμένη από τις πληρωμένες σελίδες της διαστρεβλωμένης ιστορίας…

  Η ιστορία του Ελληνικού Εθνους της Εκδοτικής Αθηνών (επίσημο και σοβαρό σύγγραμμα)γράφει για την θέση των αρχιερέων της Ορθοδοξίας απέναντι στον Ελληνισμό και τη Επανάσταση. Διαβάζοντας αυτό το κείμενο θα μείνετε άναυδοι από την νοοτροπία τους, το ψεύδος, την υποκρισία και την αδιαφορία τους για τους σκλαβωμένους Έλληνες.
  Το κατεστημένο της εκκλησίας ποτέ δεν θέλησε την επανάσταση όταν όμως η απελευθέρωση έγινε πια γεγονός την σφετερίστηκαν αμέσως.
  Οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Η Ευρώπη αποφάσισε την επέμβασή της ύστερα από 7 χρόνια, αφού πρώτα χόρτασε το θέαμα της σφαγής. Ο γάλλος ιστορικός Εντγκαρ Κινέ στο βιβλίο του « Η νέα Ελλάδα και οι σχέσεις της με την Αρχαιότητα «, που κυκλοφόρησε το 1830 και συντάραξε τους όλους τους λαούς, αποκαλύπτει την αλήθεια για τους Έλληνες και το νέο ελληνικό κράτος που συστηματικά τα συνεργαζόμενα και διαπλεκόμενα μεταξύ τους καθεστώτα των βασιλέων και αρχιερέων τους κατασυκοφαντούσαν γιατί τους ήθελαν αιώνια σκλάβους τους.

  Δεν γίνεται να είσαι Έλληνας και χριστιανός, ή θα είσαι φορέας του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος ή της εβραϊκού, και πρέπει να ενημερωθούν πλέον όλοι οι Έλληνες, να αποκτήσουν γνώση και επίγνωση και να πάψουν να διατηρούν από την στιγμή που γεννιούνται την ταμπέλα του χριστιανού, μόνο και μόνο από παράδοση. Όταν ο κάθε Έλληνας αντιληφθεί τι έχουν κάνει τόσους αιώνες θα πεταχτεί η ελληνική ψυχή η καθημαγμένη και καταπιεσμένη 2000 χρόνια τώρα, θα αναγεννηθεί θα απελευθερωθεί.
  Μόλις ο Ελληνικός λαός μάθει την αλήθεια μόνος του θα ανανήψει και θα ανάψει τη δάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΦΩΤΟΣ.
  Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι θεματοφύλακες του Εβραϊκού πνεύματος , γι΄αυτό μεθοδικά και υποχθόνια , σύμφωνα με τις προσφιλείς τους συνήθειες δεν σταματούν ούτε στιγμή να υπονομεύουν την Ελλάδα και κάθε τι το Ελληνικό, τόσο εδώ μέσα στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Αυτός ο γάμος και το πάντρεμα του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού
  δεν μπορεί να γίνει …είναι ένα έκτρωμα
  είναι ασύμβατο …και αντί για παιδιά και ειδικά για αρρενογονίες
  γεννά τέρατα και φτιάχνει τερατογεννήσεις εκθηλυκοποιημένων ανδρών.
  Στο πλαίσιο των Federalist Papers και ομοσπονδιακών καμπαλέρος
  ταυτοχρόνως και συγχρονιστικά σχεδόν…. κινήθηκε
  Ο Ρήγας Βελεστινλής ή Ρήγας Φεραίος εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
  …. με όλα τα μέσα που μπορούσε να έχει εκείνο τον ιστορικό καιρό
  και όλες τις δυνάμεις που διέθετε
  … όταν ο Ουρανός και η ελεύθερη και ανεξάρτητη Άρτεμις εμφανιζόταν στο πλανητικό σύστημα και αέρας αλλαγής και επανάστασης έπνεε
  ..σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
  Μερικά από τα άρθρα του:
  Επαναστατική Προκήρυξις, Υπέρ των νόμων και της πατρίδος
  Τα Δίκαια του ανθρώπου σε 35 άρθρα
  Το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε 124 άρθρα
  Θούριος

  Ο Γάλλος ιστορικός Pouqeville (Πουκεβίλ) είχε γράψει
  :Οι Έλληνες πολεμούσαν έχοντας στα χείλη τους τις τρομερές στροφές του Ρήγα

  Ο Ρήγας ενέτασσε τα έργα του στο επαναστατικό του σχέδιο για την επανάσταση των Ελλήνων και των άλλων Βαλκανικών λαών με σκοπό την αποτίναξη της απολυταρχικής οθωμανικής εξουσίας και την απόκτηση της ελευθερίας. Πρώτα με τον Θούριο του ήθελε να ενισχύσει το ηθικό των σκλαβωμένων Ελλήνων για το δίκαιον της επαναστάσεως τους και παράλληλα να ενισχύσει την ιστορική τους αυτογνωσία με τα έργα, τα οποία τόνιζαν την ένδοξη καταγωγή τους ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η έκδοση των βιβλίων Νέος Ανάχαρσις, Τα Ολύμπια καθώς και της εικόνας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Χαρακτηριστικά είναι αυτά που γράφει ο σημαντικός ιστορικός του Ρήγα Λέανδρος Βρανούσης, (1921-1993), ότι «η εικόνα μόνη της ήταν αρκετή για να ζωντανέψη το θρύλο του Μεγαλέξανδρου και ν’ αναζωπυρώση την εθνική περηφάνεια και τον πατριωτικό ζήλο των υποδούλων, που πρόσμεναν με λαχτάρα ν’ αναφανή κι ανάμεσά τους ο αντάξιος απόγονος ή μιμητής του μεγάλου Μακεδόνα τιμωρός των Ασιατών και λυτρωτής του Γένους» .
  Γι’ αυτό εξ άλλου ο Ρήγας στον Υμνο Πατριωτικό, στροφή 33, προσκαλεί τον Μ. Αλέξανδρο να βγει από τον τάφο και να δει τους απογόνους του, που είναι αντάξιοί του και με ανδρεία πολεμούν και κατατροπώνουν τους εχθρούς τους. Η «ανδρεία», που διακρίνει τον Μ. Αλέξανδρο, όπως γράφει και στην έκδοση της εικόνας του, χαρακτηρίζει πλέον και τους σκλαβωμένους επαναστάτες της εποχής του:
  «Αλέξανδρε, τώρα να βγής
  από τον τάφον, και να ιδής
  των Μακεδόνων πάλιν
  ανδρείαν την μεγάλην,
  πώς τους εχθρούς νικούνε,
  με χαρά στη φωτιά!».
  Επίσης ο Ρήγας το όνομα του Μ. Αλεξάνδρου το αναγράφει με κεφαλαία γράμματα στο περιθώριο του φύλλου 12 της Χάρτας της Ελλάδος (να τεθεί εικόνα από τη Χάρτα). Ομοίως στο φύλλο 9 στο Γρανικό ποταμό σημειώνει «εδώ ενίκησε πρώτον ο Αλέξανδρος τον Δαρείον». (Να ταθεί εικόνα από τη Χάρτα) και στο φύλλο 8 στην πόλη Πέλλα σημειώνει «Αλεξάνδρου πατρίς». Ακόμη ο Αλέξανδρος αναφέρεται στα νομίσματα της Χάρτας της Ελλάδος, φύλλο 12, «Ο Αλέξανδρος. τόξον εις θήκην. Ρόπαλον και στάχυς. της Μανγγάλιας» και στο φύλλο 5, «Αλέξανδρος. Ζεύς Παντοκράτωρ και μονογρ. Αλ.» .
  Επισημαίνουμε ότι σε μια εποχή θριάμβου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος είχε καταλύσει την εξουσία της Βενετίας κατά το 1797 και όλοι τον υμνούσαν ως ελευθερωτή, ο Ρήγας δεν έγραψε υπέρ του ούτε μία λέξη ούτε ένα στίχο, όπως έκαναν άλλοι Ελληνες . Αντίθετα ο Ρήγας την εποχή αυτή το 1797 τύπωνε την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τονίζοντας την ανδρεία του και προσφέροντάς τον ως πρότυπο στους σκλαβωμένους Ελληνες, για την πορεία της ελευθερώσεώς τους, ότι μόνοι τους θα την αποκτήσουν, χωρίς να προσβλέπουν στων ξένων τη βοήθεια.
  http://www.karaberopoulos.gr/karaberopoulos/b_r7.asp

  Ως πότε παλικάρια, να ζούμε στα στενά,
  μονάχοι σα λιοντάρια, σταις ράχαις στα βουνά;
  Σπηλιαίς να κατοικούμε, να βλέπωμε κλαδιά,
  να φεύγωμ’ απ’ τον κόσμο, για τη πικρή σκλαβιά;

  Ως πότε;;;

  Λ.Λ

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Ως πότε;
   Ως τότε που οι καμπάνες τους θα χτυπούν
   αλλά κανείς δεν θα προσέρχεται
   Ως τότε που κανένα παιδί μας θα δέχεται
   να παρακολουθεί μαθήματα θρησκευτικών στο σχολείο
   Ως τότε που η Αλήθεια θα έχει διαλύσει το ψέμα τους!
   Είθε να είμαστε στο Τώρα!

   • Ο/Η iparea λέει:

    Είθε!
    Και ο Λόγος να φθάσει
    στου Ολύμπου την κορυφή
    ορθός,
    και στα κεφάλια των ανθρώπων
    η γνώση να φωτισθεί
    ..και σε όλα τα πέρατα
    του Διόνυσου να ακουστεί
    … η Απελευθερωτική Ιαχή!
    Λ.Λ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  …..Σήμανε το ρολόι…. ήνηγκεν η ώρα….αυτό που ακούω τρίξιμο από κάποιες αλυσίδες που σπάνε, δεν είναι; … αιώνες τώρα περασμένες σαν θηλιά στον λαιμό μας …. σκουριάσανε …… νισάφι πιά….

 • Ο/Η iparea λέει:

  Επιτρέψτε μου αρχικά να δώσω τις ευχές μου στους μαθητές που ξεκινούν την καινούργια σχολική χρονιά. Αισθάνομαι κι εγώ μια μικρή νοσταλγία σε αυτή την προσπάθεια.
  Η κραυγή του Έλληνα είναι πρώτιστα ενά αίτημα εσωτερικής ορθοστασίας. Υπάρχει μια πληθώρα λόγων που τον αναγκάζει να υιοθετήσει αυτή την στάση. Η ιδεολογική καταπίεση, ο οικονομικός καταναγκασμός, η καταστολή της νόμιμης προσπάθειας στοιχειοθετούν ένα μικρό τμήμα της ανθρώπινης χειραγώγησης. Ακόμη οι κρυφοί φόβοι, οι ανεκπλήρωτες , τα όλο και φτωχότερα όνειρα επιδεινώνουν το κλίμα και αυξάνουν την δυσαρέσκεια.
  Αυτό είναι το συναίσθημα που εκφράζεται μέσα στην δεδομένη αντίδραση. Θυμίζει ίσως συνειρμικά τον ψυχικό κόσμο της πράκτορα στην ταινία «η σιωπή των αμνών» κατά την οποία η ίδια αφού φέρει σε πέρας την αποστολή της έχει εκπληρώσει το ηθικό χρεέος αποκτά και την εσωτερική γαλήνη μέσα της.
  Καθίσταται προφανές ότι και στον Έλληνα θα πάψει αυτή η ψυχική διαμαρτυρία όταν αυτός καταφέρει να ολοκληρώσει τους προσωπικούς στόχους του και πετύχει το έργο του συλλογικά ως κοινωνία πολιτών.
  Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πολεμική της θρησκοληψίας και του θρησκευτικού φανατισμού που δηλώθηκε στην ανάρτηση.
  Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη εξέλιξη.
  Κάρλος

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Το τρίτο έτος της επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού, δηλαδή το 1823, τα ταμεία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν άδεια. Οι αντιζηλίες ανάμεσα στους πασάδες ήταν συχνές και οι εξεγέρσεις των γενιτσάρων ήταν τα κυριότερα προβλήματα στο εσωτερικό της Τουρκίας. Δυο στρατιές Οθωμανών από την Ανατολική και τη Δυτική Ελλάδα κατευθύνθηκαν προς την Πελοπόννησο. Η επιχείρηση στην Ανατολική Ελλάδα απέτυχε. Στη Δυτική την επιχείρηση ανέλαβαν ο Μουσταφά πασάς και ο Ομέρ Βρυώνης με σκοπό να φτάσουν πρώτα στο Μεσολόγγι.
  Παρά τις αδυναμίες των Τούρκων οι Έλληνες δυστυχώς δεν επωφελήθηκαν. Ξέσπασαν διαμάχες για την εξουσία μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών.
  Η ελληνική κυβέρνηση διόρισε στρατηγό τον Μάρκο Μπότσαρη. Αυτό δυσαρέστησε τους άλλους οπλαρχηγούς. Ο Μπότσαρης τους κάλεσε να συμφιλιωθούν και ενωμένοι να χτυπήσουν τους Τούρκους. Ο ίδιος σχίζοντας το δίπλωμα της αρχιστρατηγίας και δίνοντας παράδειγμα ανωτερότητας, πήρε τους λίγους Σουλιώτες για να αντιμετωπίσει τον Μουσταφά. Η μάχη έγινε στο Κεφαλόβρυσο κοντά στο Καρπενήσι όπου ο Μπότσαρης εφάρμοσε γιουρούσι. Το χτύπημα που δέχτηκε ο εχθρός ήταν αρκετό για να ματαιώσει τα σχέδιά του, ο ΗΡΩΑΣ όμως Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ και το Έθνος έχασε ένα ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ και έναν ΤΙΜΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.
  Οι επιτυχίες κατορθώνονται μόνο με την ομόνοια, την ομοθυμία και την ομοψυχία.
  Η «διαίρεση», ίδιον του Έλληνα ανά τους αιώνες είναι η πηγή των καταστροφών, πολλές φορές χωρίς νόημα.
  Εχθροί υπάρχουν και θα υπάρχουν στην περιοχή μας. Ο Ελλαδικός χώρος έχει ανεκτίμητη οικονομική αξία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα δοκιμάζονται διαχρονικά.
  Ας καταλάβουμε ότι η διχόνοια είναι καταστροφική.
  Όχι επιτέλους … δέκα ¨Έλληνες … είκοσι διαφορετικές γνώμες.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Πρέπει ο Ελληνας να καταλάβει ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη μέσα από μία ενδελεχή ανασκόπιση προσωπική και συλλογική
  να μεταμορφωθεί , να αποτινάξει από πάνω του την νοοτροπία του ραγιά, και το αίσθημα του ηττημένου, όπως επίσης και την αποκτηθείσα νοοτροπία των τελευταίων χρόνων του φιλοτομαρισμού, της φιλοχρηματίας, της απληστίας, χωρίς αιδώ, γενόμενος ένα και το ίδιο με τους εχθρούς του που τον υπονόμευαν τόσους αιώνες.Καί πρέπει να μάθει την ιστορία του από την αρχή όχι αυτή που μας λέγανε τόσα χρόνια αλλά την αληθεια, να μάθει για τους προγόνους του.
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Κικέρων.
  Η Ελληνική ιστορία είναι σε άθλιο βαθμό διαστρεβλωμένη και πρέπει να ξαναγραφεί, για να δημιουργηθούν γονίδια αντίστασης, τα παθήματα να γίνουν μαθήματα
  Να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί μας που δεν θέλουν να σηκώσουμε κεφάλι.
  Από το ΄21 μας κυβερνούσαν με την μέθοδο «διαίρει και βασίλευε», η χώρα άγεται και φέρεται σύμφωνα με τα σχέδια τους και στόχους ξένων ανθελληνικών συμφέρόντων και οδηγείται σε διχασμούς, εμφύλιους σπαραγμούς, ταπεινωτικές και εθνικές συμφορές.
  Και κατάφεραν τελικά να γίνει η Ελλάδα μας ένα προτεκτοράτο που ελέγχεται και κατευθύνεται απόλυτα μέσω τοποτηρητών πουλημένων εντολοδόχων , που δεν αφήνουν ένα σωστό πρότυπο πολιτικού άνδρα να αναδειχθεί, να μην δημιουργηθεί ποτέ η Ελλάδα σαν κράτος με οντότητα ,οργανωμένο αξιοπρεπές, σοβαρό. Να μην υπάρχει κρατική μηχανή εμπιστοσύνης και αποτελεσματική, αλλά πάντα έρπουσα πίσω από ένα χάος γραφειοκρατικού παραλογισμού απαξίας και μαρασμού. Και φυσικά δεν υπάρχει Εθνική παιδεία, γιατί δεν θέλουν να μάθουμε την ιστορία μας και την γλώσσα μας.
  Δεν υπάρχει εσωτερική πολιτική, η σωστή εκμετάλλευση των εθνικών μας αγαθών και πόρων, η χρήση και διαχείριση της γης του ανθρώπινου δυναμικού, η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας, η διάσωση και ανάδειξη της αρχαίας μας κληρονομιάς και τέλος η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  Το κράτος αυτό που δημιούργησαν δεν έκανε ποτέ το χρέος του έναντι του Ελληνικού Έθνους και του Ελληνισμού για την επανάκτηση της πραγματικής του υπόστασης και ταυτότητας, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, γιατί ποτέ δεν θέλησαν την Αναγέννηση της Ελλάδος, με αποτέλεσμα ο Έλληνας ποτέ να μην βρει τον πραγματικό εαυτό του, τον δρόμο του και τον ρόλο του. Ποτέ του δεν έμαθε στην πραγματικότητα ποιος είναι, την καταγωγή του, την ιστορία του, το μεγαλείο του, την σημασία και την αξία του Ελληνικού πνεύματος, την γλώσσα του και την αποστολή του ως Έλληνας. Αντίθετα του καλλιέργησαν συνθήκες και συναισθήματα κατωτερότητας, αυτά του δούλου , του υπηκόου, του ρουσφετολόγου, του ετερόφωτου, του ασήμαντου του φτωχού και του φουκαρά.
  Μετά την απελευθέρωσή μας, το 21, το νέο Ελληνικό κράτος, σκόπιμα, δεν συστάθηκε πάνω στις βάσεις και τις ρίζες τις Ελληνικές αλλά σε Βυζαντινές. Δεν επέτρεψαν στο νέο κράτος να αποτελέσει την εκσυγχρονισμένη συνέχεια του Ελληνικού παρελθόντος του.
  Το έκαναν συνέχεια του Βυζαντίου λες και δεν υπήρχε η Ελλάδα, γι΄ αυτό το ονόμασαν Greece και όχι HELLAS, με Greeks και όχι HELLENES, γιατί έτσι θα κρατούσαν το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα καταχωνιασμένο, παραγκωνισμένο, τον Έλληνα , κακομοίρη και ραγιά, το λαμόγιο και την Ελλάδα Ψωροκώσταινα.
  Το όνομα Γραικός είχε δοθεί από τους Ιλλυριούς την εποχή του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα στους Έλληνες που κατοικούσαν στην περιοχή της Δωδώνης. Αργότερα το πήραν οι Λατίνοι και το έκαναν Graeci και πέρασε στην Ευρώπη ως Greci και σύντομα αυτή η λέξη απέκτησε μειωτική σημασία, δηλώνοντας τον επιπόλαιο, τον τυχοδιώκτη, τον υποταγμένο, τον προσκυνημένο με το υποκοριστικό τον «γραικύλο». Τον τιποτένιο και το δειλό που σύρεται στα πόδια του κυρίου του και αφέντη του. Έτσι τον ήθελαν τον Έλληνα και όχι ΕΛΛΗΝΑ. Αυτή η ονομασία έπρεπε να ξεχαστεί να απαξιωθεί να αποκοπεί και να αποσυνδεθεί απ΄τα πάτρια.
  Αυτές τις ταπεινωτικές ονομασίες τις καθιέρωσαν οι πιστοί βασιλείς και οι ανθέλληνες πατριάρχες.
  Είναι ντροπή το Greece και ταπεινωτικό να λέμε I am Greek. Ας βρούμε επιτέλους την ταυτότητά μας και την ιστορία μας.

 • Ο/Η Δημόδοκος λέει:

  Οι έριδες μεταξύ των Ελλήνων ήταν πάντα ένα από τα κύρια προβλήματα και μεγάλα λάθη και ελαττώματα που τους οδήγησαν σε μια υποδούλωση αιώνων.
  Αποτέλεσμα είναι, της υπερβολής ενέργειας που διαθέτουν μαζί με την αλόγιστη υπεροψία του «εγώ» που φωνάζουν κάθε φορά στο Κύκλωπα όταν τον τυφλώνουν και αυτός τους βουλιάζει όλα τα καράβια του νου .
  Έτσι ανεμοδέρνονται σε αγριεμένα κύματα
  μαζί με τους ασκούς του Αιόλου ανοιγμένους και χάνονται.
  Είμαστε υποχρεωμένοι όμως τώρα πία να τα βρούμε
  γιατί τα ενεργειακά περιθώρια έχουν μειωθεί μαζί με τα οικονομικά. Και ως γνωστόν πρώτα έρχεται η ενεργειακή αφαίμαξη
  και ακολουθεί νομοτελειακά και η οικονομική.
  Η κραυγή του Αετού είναι η κραυγή της συνείδησης και της αυτοσυνείδησης του Έλληνα και του οικουμενικού συμπαντικού Ανθρώπου.
  Στην καινούργια κοινωνία των αυτενεργών πολιτών δεν θα υπάρχει χώρος για θεοκρατικού τύπου φονταμενταλιστικές θρησκείες
  και καμία ανοχή για τέτοιου είδους αντινοήσεις
  γιατί δεν σεβάστηκαν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την νοημοσύνη του.
  Είναι ένοχες για κατάχρηση εξουσίας
  και η ετυμηγορία είναι
  «περίπατος στη Άδη με τον ψυχοπομπό Ερμή»,
  καθότι σαν μνηστήρες του ανθρώπου υπήρξαν και έδρασαν στην Γη.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ο βίαιος εκχριστιανισμός των Ελλήνων έχει τις σοβαρές παρενέργειες του.Γιατί οι Έλληνες υβρίζουν τα «θεία» του χριστιανισμού; Μια ενδιαφέρουσα και ενδελεχή ανάλυση και προσέγγιση κάνει ο καλός μας φίλος Ζείρων, Έλληνας που ζει στην Μαδαγασκάρη του ζεστού Νότου. Την παραθέτω αυτούσια
  Αστραία

  Αρχές της δεκαετίας τού ’50.
  Πρώτος μαθητής στήν τάξη μου στό δημοτικό.
  Μέ το κατηχητικό σχολείο (σχεδόν) υποχρεωτικό.
  Μέ τά (εβραίικα) θρησκευτικά επικουρούμενα από το Χόλλυγουντ, το «χιτώνα», το «Μπέν Χούρ» να μας ανυψώνουν πνευματικά. Μέ τίς δήθεν ιστορικές τεκμηριώσεις τών προπαγανδιστών τής Σιών, δεύτερης, μετά την Ελλάδα πατρίδας μας ( ή μήπως πρώτης ? )
  Μέ τη στολή τής εκκλησίας (παπαδάκι) στόν επιτάφιο.
  Μέ το «πιστεύω» υποχρεωτικό από τη συγκατοικούσα γιαγιά πρίν τον ύπνο το βράδυ.
  Μέ το «πάτερ ημών» υποχρεωτική πρωινή προσευχή στο σχολείο.
  Με τίς νηστείες, τίς κοινωνίες, τα αντίδωρα, ( αλήθεια, πώς κατάφερα κι απέφυγα την «ιερά» εξομολόγηση !!..)
  Μέ γελοία ρητά καί παραινέσεις γύρω από το ( αποκλειστικά καί μόνον το Σάββατο ) λούσιμο, ως καί το κόψιμο τών νυχιών από τη συχωρεμένη τη μάνα μου τού στύλ .
  Τετάρτη καί Παρασκευή
  τά νύχια σου μην κόψεις
  τήν Κυριακή να μή λουστείς
  άν θέλεις να προκόψεις !!..
  Ο πατέρας μου, Επαμεινώνδας, τάβλεπε αυτά χωρίς να λέη τίποτα. Ιδεολόγος κομμουνιστής, πότε πότε διακριτικά επανελάμβανε τά λόγια τού Μάρξ » η θρησκεία είναι το όπιο τών λαών »
  Μιά φορά με τό φίλο του Αγαμέμνονα «τόλμησαν» να θέσουν υπό αμφισβήτηση τίς θέσεις μου γύρω από τούς εβραίους προφήτες καί κριτές πού μάθαινα στήν τετάρτη δημοτικού. Δέχτηκαν τέτοια μου αντεπίθεση, συνεπικουρούμενη από τη γιαγιά » καλά σάς τα λέει το παιδί, αχαίρευτοι » πού το βούλωσαν.
  Νίκησα. Ο περιούσιος λαός, μέσα στόν οποίο έβλεπα τον εαυτό μου εντεταγμένο, επιβλήθηκε. Σιωπή καί σέβας από τούς άθεους αμφισβητίες.
  Όμως…
  Όμως κάτι συνέβαινε τότε, στήν Αθήνα τού 1950, πού δέν μπορούσα να εξηγήσω.
  Μόλις ο πατέρας μου, Επαμεινώνδας θύμωνε, κι αυτό δέν ήτανε καθόλου σπάνιο, τά πράγματα άλλαζαν…άρχιζε να βρίζει » τα θεία » Απευθυνόμενος σε όσους τόν νευρίαζαν, υπαλλήλους, συνεργάτες, μέλη της οικογένειας ακόμα,
  Γ..ώ τήν κοινωνία σου
  γ..ώ το καντήλι σου
  γ..ώ το σταυρό σου
  έβγαιναν αδίστακτα από το στόμα του.
  Καί το χειρότερο, η γιαγιά, η σύμμαχός μου, τό βούλωνε. Άντε το πολύ πολύ καμμιά φορά, σπάνια, σιγομουρμούριζε μέσα από τα δόντια της, » Μά τι λές βρέ παιδάκι μου, άντε σταμάτα τώρα «. Οπότε ο Επαμεινώνδας, έξαλλος τής απαντούσε, » κοίτα τη δουλειά σου, Μαμάκα, μή γ..ήσω το εικονοστάσι καί το καντήλι πού ανάβεις κάθε βράδυ μές το σπίτι μου »
  Άναυδος έβλεπα τη γιαγιά να αποχωρή αμίλητη από το δωμάτιο.
  Ευτυχώς, δέν αισθανόμουνα μίσος για τον πατέρα μου γι αυτή του τή συμπεριφορά.
  Μόνο τεράστια απορία, πελώρια ερωτηματικά. Ντροπή γιά λογαριασμό του.
  » Νά φταίη ο Μάρξ » αναρωτιόμουνα
  Όμως παρόμοια δρώμενα δέν έλειπαν από την καθημερινή ζωή τής Αθήνας, τής Ελλάδας.
  Έφτανε να προσβάλης, άς πούμε, έναν ταξιτζή, αυθόρμητα απαντούσε,
  Μά τί λές βρέ μαλάκα, γ..ώ το Χριστό σου
  ή έναν χασάπη, ή έναν μανάβη, βιοπαλαιστές της καθημερινής ζωής.
  Γ..ώ την Παναγία σου
  γ..ώ τη βαγγελίστρα σου
  γ..ώ την πίστη σου
  ήτανε λόγια πού ακούγονταν κι ακόμα ακούγονται απανταχού της Ελλάδος, από αμόρφωτους ή μορφωμένους, από πλούσιους ή φτωχούς, από αξιοπρεπείς ή αλήτες Έλληνες, όταν κάτι τούς κτυπά στά νεύρα, όταν ο θυμός ξεχειλίζει, όταν επίκειται χειροδικία, ίσως μιά βαλβίδα πός αποφυγήν αυτής της τελευταίας. Άλλες φορές πάλι ο στόχος ήτανε πιό συγκεκριμένοι θρησκευτικο – τελετουργικο – δογματικοί χλευασμοί – υποβιβασμοί τού στύλ
  γ..ώ τα δώδεκα ευαγγέλια
  γ..ώ την κολυμπήθρα σου
  γ..ώ τον άγιο Κωσταντίνο
  γ..ώ τον άγιο Πέτρο σου
  μερικές φορές περίεργα πρωτότυποι όπως
  παππά, γ..ώ τα ράσα σου
  γ..ώ το καλυμαύχι σου
  γ..ώ την αδερφή τού δεσπότη
  κι άλλες φορές ευρηματικά έξυπνοι όπως
  γ..ώ το γαιδούρι πούφερε το Χριστό καί τα βάγια σας.

  Όσο περνούσαν τα χρόνια συνειδητοποιούσα ότι αυτή η ιδιαιτερότητα τού Έλληνα νά υβρίζη » τα θεία » αρχίζοντας από τον ίδιο το Χριστό καί φτάνοντας μέχρι τού τελευταίους παππάδες, εκπροσώπους του στη γή, καί τα χριστιανικά τους σύμβολα, δέν απαντάται πουθενά σέ καμμία ανα την υφήλιο, Καθολική, Ορθόδοξη, Προτεσταντική, Λουθεριανή, Ευαγγελική κλπ. κοινότητα. Μικρο-ακρότητες μόνον τού στύλ » porca madonna » ( γουρουνοπαναγία ) από τούς γείτονές μας Ιταλούς, όμως καμμία χρήση τού ρήματος γαμώ, όχι βέβαια στη σημασία τού έρχομαι εις γάμον, αλλά αντιθέτως στήν τόσο θυμοειδή του χρήση καί έννοια τού βιάζω – επιβάλλομαι διά της βίας – εξουσιάζω – καθυποτάσσω – διεμβολίζω ακουσίως = εξευτελίζω – ατιμάζω – μειώνω – ταπεινώνω τό θύμα.
  Γιατί ?
  Γιατί ο » χριστανός » Έλληνας στρέφεται κατά τής ίδιας του της θρησκείας, κατά τών θεών – αγίων – ιερέων – συμβόλων πού πιστεύει καί ασπάζεται όταν σκύβει καί φιλάει τις » ιερές » εικόνες ? Γιατί λίγες στιγμές μετά, αυτά τά ίδια πού πιστεύει, σέβεται καί προσκυνά, τά γαμεί ?
  Τί φταίει?
  Ποιός ψυχαναλυτής μπορεί να δώση την απάντηση ?
  Άραγε ο Εβραίος Φρόυντ ήτανε γνώστης αυτής της συμπεριφοράς τών Ελλήνων ?
  Γιατί η γιαγιά μου Χριστοφίλη, αλλά καί κάθε γιαγιά χριστιανοθρησκευόμενη » το βουλώνει » όταν ο Νεοέλλληνας μαινόμενος αρχίζει να κατεβάζη καντήλια ?
  Από πού καί πότε κρατάει τή σκούφια της αυτή η παράδοξη συνήθεια ?
  Γιατί πολιτεία τε καί εκκλησία παρά τίς παραινέσεις » μή υβρίζετε τά θεία » καί την ποινική δίωξη πού προβλέπεται κατά τών υβριστών αδυνατούν να εξαλείψουν το φαινόμενο ?
  Τί είδους μνημοσύνη, τί είδους συμπλέγματα τρέφουν αυτό το νεοελληνικό ξέσπασμα?
  Γιατί πουθενά, σέ καμμία αρχαιοελληνική επιγραφή δέν αναφέρεται κάποια ανάλογη προσβλητική συμπεριφορά πρός το Ελληνικό δωδεκάθεο?

  Θαρρώ πώς η απάντηση είναι απλή, πολύ απλή.
  Τήν ανακάλυψα ( δυστυχώς ) σέ πολύ προχωρημένη ηλικία.
  ‘Οταν πρωτοδιάβασα γιά τούς διωγμούς, κατατρεγμούς, βασανιστήρια, διαπομπεύσεις, εξευτελισμούς, σφαγές, ανασκολοπισμούς, σταυρώσεις, λιθοβολισμούς κλπ. ασύλληπτες γιά τη φαντασία ακρότητες πού διέπραξαν οι χριστιανοί αυτοκράτορες, στρατηγοί, επίσκοποι – δήμιοι καί ο ακολουθών αυτούς έξαλλος χριστιανικός όχλος κατά τών Ελλήνων από το 324μΧ μέχρι τον έννατο μΧ αιώνα.
  Όταν διάβασα με ανατριχίλα γιά το κάψιμο τού 99% τών συγγραμάτων της εθνικής Ελληνικής κληρονομιάς, γιά την ολοσχερή εκ θεμελίων κατεδάφιση τών αρχαιοελληνικών ναών καί μνημείιων από σχιζοφρενείς επισκόπους καί εν παραληρήματι τελούντα καί εκτελούντα τις εγκληματικές τους προσταγές όχλο…
  …κατάλαβα…
  ναί, κατάλαβα τί ήτανε αυτό το κλίκ στή χειροβομβίδα…
  Δέν ήτανε μόνο η απασφάλιση, το τράβηγμα της περόνης.
  Πού ξεκίνησε πρίν 17 ολόκληρους αιώνες.
  Μέ συμπλέγματα καί αναπόφευκτα γαμοσταυρίδια.
  17 αιώνες τώρα ο Έλληνας προσ-τάζεται, δια-τάζεται, επι-τάσσεται…
  αλλά δέν υπο-τάσσεται ! Ούτε απο-τάσσεται τον πατρώο πολιτισμό.
  Ναί, κύριε Φρόυντ, άν θέλεις να κάνης σωστή μελέτη καί διατριβή γύρω από το υποσυνείδητο, χρησιμοποίησε για παράδειγμα τόν Έλληνα. Γαμεί, 17 αιώνες τώρα, τούς δήμιους – βασανιστές του, το θεό τους, τούς αγίους τους, τα σύμβολά τους, εξευτελίζοντας την ίδια την παρουσία τους στόν Ελληνικό χώρο με τόν ιδιαίτερα θαυμαστό – πρωτότυπο τρόπο της δήθεν αφέλειας να φιλάη το χέρι τού παππά – και ύστερα να τού γαμεί τά ράσα, ή να φιλάει τό εικόνισμα τής παναγίας την Κυριακή το πρωί στη λειτουργία καί, δυό ώρες μετά, όταν χάνει στό τάβλι στό καφενείο, να τη γαμεί, δημοσίως παρουσία καί υπό τα μειδιάματα τών θαμώνων.
  Μόνο πού, κύριε Φρόυντ, αυτό πού εσύ νόμισες ότι ανακάλυψες, το είχε ανακαλύψει ο ιερός Σωκράτης πρίν 2.400 χρόνια καί το είχε ονομάσει μνημοσύνη.
  Αυτή η μνημοσύνη έθρεψε τό μένος, το ξέσπασμα, το » δέν πάει άλλο » τού Έλληνα.
  Τού Έλληνα, πού με μόνο το 1% σωσμένο από την πολιτιστική του κληρονομιά δέν έπαψε ποτέ να είναι υπερήφανος γιά τον 100άκις παπππού του ‘Ομηρο, τον 90άκις παππού του Ηράκλειτο τούς 80άκις παππούδες του Σωκράτη, Πλάτωνα Δημόκριτο, Αριστοτέλη. Πού δεν έπαψε ποτέ να ανατρέχη σ αυτούς γιά οξυγόνο ύπαρξης καί επανένταξης στή φυσική θεική του υπόσταση.
  Όλα αυτά τα χρόνια γαμούσε τούς αυτουργούς τού πολιτισμικού του θανάτου, καθώς καί τά είδωλα καί εμβλήματά τους. Τώρα δεν τούς στέργει ούτε ένα απαξιωτικό βλέμμα από κεί ψηλά πού ξανα ανέβηκε. Τού αρκεί να τούς παραπέμψει στον Ευριπίδη ( διά στόματος θεού Διονύσου – Βάκχαι )
  « Κούφα γάρ δαπάνα νομίζειν ισχύν τόδ έχειν, ότι ποτ’ άρα
  τό δαιμόνιον τό τ’ εν χρόνω μακρώ νόμιμον αεί φύσει τε πεφυκός »
  πού σημαίνει
  « Τί κούφια ματαιοδοξία ν αποκαλύψεις την ουσία ( τού θείου )
  αφού τό θείον αναφέρεται στο χρόνο τον αιώνιο καί μές τη φύση φυτευμένο
  κρύβεται το μυστικό του »

  Ο εκχριστιανισμός

  Εθιμικών πατρώων δοξασιών
  οι ρασοφόροι είπαν «σώνει», «φτάνει»
  καθ’ότι επιβάλλεται μετά Χριστόν
  τ’ άγρια να διώξουν τα ήμερα απ’ τη στάνη

  Όλα εξελίχθηκαν σε κλίμα ομαλόν,
  ως η κατάργησις τού Αριστοφάνη
  υπό τού πλήθους μαινομένων μοναχών
  την Υπατία ποιός να πρωτοξεκάνη

  Κατηγορήθη ο Πλάτων ως εκμαυλιστής
  καί σφάλισαν τήν Ακαδήμειά του
  εισήχθη ο θεσμός της καλογερικής
  ο «άγιος» να μορφώνη τά τεκνά του

  Ώ ! ποία ευλογία ο εκχριστιανισμός !
  Η στάνη απηλλάχθη τών ειδώλων,
  εισήχθη ξύλινων εικόνων ασπασμός
  σταυρών, λειψάνων καί σεπτών συμβόλων…

  Ζείρων
  Μαδαγασκάρη

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Πίσω απο την μάσκα του καλάγαθου σαμαρείτη, ο διεθνής Σιωνισμός σε συνεργασία με διαφορα καθεστώτα εφαρμόζει αιώνες τώρα την πάγια τακτική του, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει. φροντίζει πάντα να τοποθετεί σε νευραλγικές θέσεις ανθρώπους δικών του συμφερόντων,κρυφοσιωνιστές, εβραικής καταγωγής ή άλλους που εντάσσονται στις δικές του γραμμές, ξεπουλώντας πατρίδες ,απο αρχομανία, ή από άγνοια για το κακό που κάνουν .
  Το μένος του ‘ομως ήταν μεγάλο για την Ελλάδα και κάθε τι το Ελληνικό,και προτεραιότητά τους ήταν και είναι να το εξαφανίσουν.
  Το 1997 στις ΗΠΑ ο αρχισιωνιστής Κίσιγκερ σε δημόσια ομιλία του για την Ελλάδα εκφράζει απερίφραστα τον ασταματήτο αυτόν πόλεμο.
  » Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι΄αυτό πρέπει να πλήξουμε βαθειά τις πολιτισμικές του ρίζες, την γλώσσα του, την ιστορία του. ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε του δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει.» ΤΙ ΛΕΤΕ ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ;;;;;;;

  Nα ρίξουμε μια ματιά τι ακριβώς διδάσκει το ιερό βιβλίο τους και του χριστιανισμού που μας διδάσκουν στα σχολεία και τις εκκλησίες.
  Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
  Η Π.Δ για τον Εβραίο-Σιωνιστή είναι το άλφα και το ωμέγα των πάντων και δεν είναι ένα απλό θρησκευτικό βιβλίο. Συνιστά βέβαια την εβραϊκή θρησκεία αλλά αποτελεί και ένα κοινωνικό σύστημα που αφορά τον τρόπο ζωής, οργάνωσης, διοίκησης και διαμόρφωσης του Εβραίου ανθρώπου και του εβραϊκού λαού. Είναι επίσης και ένα «Εγχειρίδιο εθνικής και στρατηγικής-τακτικής» με ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές, όπως «αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσετε την γη» « Εξολοθρεύσατε τους άλλους λαούς», «Κατακρημνίσατε εκ θεμελίων τις εστίες, τις θρησκείες και τους πολιτισμούς των άλλων θεών και ανθρώπων» , « καμία σχέση και επαφή με άλλους .Μείνατε απομονωμένοι, θρησκομανείς..».
  Έτσι οι Σιωνιστές διαμορφώνονται, σκέπτονται και ανακατεύουν την ανθρωπότητα οδηγώντας την σε Αρμαγεδόνες .Γιατί βλέπουν τον εαυτό τους μοναδικό και εκλεκτό του θεού τους, και βλέπουν τους άλλους ανθρώπους σαν ζώα αναλώσιμα, εκμεταλλεύσιμα και άνευ αξίας υλικό. Λατρεύουν το χρήμα και μισούν την γνώση και τον πολιτισμό.
  Οι οδηγίες είναι ολοφάνερες και σαφέστατες και στα πέντε βασικά βιβλία της Π.Δ.
  Αρχίζοντας από τα δύο πρώτα αδέλφια τον Κάιν και τον Αβελ, που ο πρώτος σκοτώνει τον δεύτερο από ζήλια και μόνο χωρίς να του έχει φταίξει σε κάτι. Το χειρότερο δε είναι το δίδαγμα που δίνει ο θεός τους που όχι μόνο επιβραβεύει τον αδελφοκτόνο αλλά τον διαβεβαιώνει ότι δεν θα αφήσει κανείς να τον πειράξει.
  Δίδαγμα λοιπόν που θα το συναντήσουμε παντού μέσα στην Π.Δ. Κάντε και το πιο στυγερό έγκλημα, υιοί μου, για να πετύχετε αυτό που θέλετε και εγώ ο θεός σας θα σας συγχωρήσω και θα σας προστατεύω. Στο ίδιο κεφάλαιο ο απόγονος του Κάιν δηλώνει με αλαζονεία.
  «…Είπε Λαμέχ… σκότωσα έναν άνδρα γιατί με πλήγωσε και ένα παιδί γιατί με τραυμάτισε
  Και αν τύχει και με θίξει κανείς εβδομήντα επτά φορές θα τον εκδικηθώ…»
  Στο κεφάλαιο ΣΤ,Ζ,Η, Θ, Ι και ΙΑ, αναφέρετε ο κατακλυσμός του Νώε και ξανά ποιος γέννησε ποιόν, και η προτροπή του θεού «… Αυξάνεστε και πληθύνεστε…….και φόβος και ο τρόμος επί πάσι…» δηλ. να είστε ο φόβος και ο τρόμος όλων των πλασμάτων πάνω στην Γή.
  Κεφάλαιο ΙΒ
  Εδώ ο θεός δίνει εντολή στον Αβραάμ να πάει στην χώρα των Χαναναίων, αλλά αντιστάθηκαν (κάτι θα ήξεραν ) και έφυγε για την Αίγυπτο όπου εκεί σύστησε την όμορφη γυναίκα του Σάρα σαν αδελφή του, για να μην τον σκοτώσουν και να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Έτσι η Σάρα οδηγήθηκε στον φαραώ και ο Αβραάμ έκανε μεγάλη περιουσία.
  Τα μαθήματα διαπαιδαγώγησης που δίνει η Π.Δ. είναι προφανή ,απλά και κατανοητά.
  Κεφάλαιο ΙΓ,
  Ο θεός μένοντας ευχαριστημένος από την συμπεριφορά του Αβραάμ και της Σάρας τους είπε. «Όλη αυτή την γη που βλέπεις θα στην δώσω δική σου και θα πληθύνω τους απογόνους σου σαν την άμμο …»
  Όταν τα κοπάδια του έγιναν πολλά και δεν τους χωρούσε η γη της Χαναάν σκέφτηκε να καταλάβει και τις εύφορες περιοχές του Ιορδάνη. Δίδαγμα, όταν έχεις πρόβλημα ζωτικού χώρου πας με το έτσι θέλω στην γη των άλλων λαών, τους εξολοθρεύεις και βολεύεσαι. Τόσο απλά.
  Κεφάλαιο ΙΣΤ
  Επειδή η Σάρα δεν έκανε παιδιά, ο Αβραάμ πήγε με την δούλη του Άγαρ και έκανε τον Ισμαήλ.. Όταν δε στο κεφάλαιο ΚΑ, η Σάρα έκανε στα ενενήντα της τον Ισαάκ και άρχισε αυτός να παίζει με τον Ισμαήλ, η Σάρα τον έδιωξε με την μητέρα του μέσα στην έρημο χωρίς νερό και φαγητό. Εν ψυχρώ οι εκλεκτοί υιοί του Ιαχβέ δεν διστάζουν να διώξουν μία μάνα με το παιδί της να πεθάνουν με αργό και βασανιστικό θάνατο μέσα στην έρημο. Αλληλούια.
  Κεφάλαιο ΚΣΤ
  Ο Ισαάκ, στα χνάρια του πατέρα του πήγε στην χώρα των Φιλισταίων με την γυναίκα του Ρεβέκκα, όπου την σύστησε σαν αδελφή του , στον Αβιμέλεχ. Οι απάτες, οι ατιμίες και η πορνεία ήταν στο πρόγραμμα των υιών του Ιαχβέ , όπως μας πληροφορεί η Π.Δ. και ο Ισαάκ και η Ρεβέκκα αποδείχθηκαν πιο άξιοι από τους γονείς τους, στο να εξαπατούν και να αρπάζουν τις περιουσίες των άλλων.
  Κεφάλαιο ΚΖ
  Εδώ έχουμε την Ρεβέκκα που κατέστρωσε ένα σχέδιο για να εξαπατήσει τον άνδρα της προς όφελος του μικρού της γιου Ιακώβ σε βάρος του Ησαυ.
  Στην Π.Δ. ουσιαστικά έχουμε μόνο επαναλήψεις και πολυλογίες και πάντα βέβαια ο θεός τους που τους λαλεί.
  Κεφάλαιο ΛΔ
  Εδώ φαίνεται για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα αυτού του λαού, όταν ο Εμμώρ της φυλής Ευαίων, ερωτεύτηκε την Δείνα την κόρη του Ιακώβ και θέλησε να την παντρευτεί.
  Ο Ιακώβ αγανακτισμένος δεν ήθελε με τίποτε αφού δεν ήταν εβραίος, αλλά με τα πολλά του πρότεινε να κάνουν περιτομή όλοι οι άνδρες της φυλής και μετά θα επιτρέψει αυτόν τον γάμο. «…αποκρίθηκαν μετά δόλου οι υιοί του Ιακώβ….».
  Τρείς μέρες στο κρεβάτι όλοι οι Ευαίοι που υπέφεραν από τους πόνους, πήγαν οι γιοί του Ιακώβ και τους κατάσφαξαν, λεηλάτησαν την πόλη και τα σπίτια τους . «.. έλαβον οι δύο υιοί του Ιακώβ Λευί και Συμεών, έκαστος την μάχαιραν αυτού και εισήλθον εις την πόλιν και απέκτειναν παν αρσενικόν, τον τε Εμμώρ και Συχέμ απέκτειναν εν στόματι μαχαίρας….»
  Τι να πρωτοπεί κανείς και να σκεφτεί για όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα με τις ευλογίες του θεού.
  Εύλογα αναρωτιέται κάποιος τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί αλλά και τι είδους θεός είναι αυτός που τους προτρέπει να τα κάνουν όλα αυτά και να είναι και ευχαριστημένος.
  Να θυμηθούμε και στο κεφάλαιο ΛΖ, όπου πούλησαν τα ίδια του τα αδέλφια τον Ιωσήφ γιατί τον ζήλευαν. Σκληρότητα, φιλαργυρία δουλεμπορία παντού αυτές οι αρετές διέπουν τους πιστούς του Γιαχβέ.
  Αυτό λοιπόν το βιβλίο με τα αιμοσταγή, απάνθρωπα και ανήθικα πέρα από κάθε λογική κείμενά της θεωρείται ιερό και διαβάζεται και ψέλνεται στις εκκλησίες στην χώρα των Ελλήνων. Αυτό το εγχειρίδιο που διαπλάθει χαρακτήρες , εγκληματίες, καταστροφείς λαών, πολιτισμών και της φύσης όλης. Σε αυτό το βιβλίο οι Σιωνιστές διδάσκονται ότι είναι ο περιούσιος λαός και με αυτό το πνεύμα γαλουχούνται. Έχουν ιδρύσει διάφορες διεθνείς οργανώσεις, Λέσχες –Στοές και Συλλόγους με κοινωφελές προσωπείο. Μέσα από αυτές επιλέγουν και προωθούν ανθρώπους σε θέσεις εξουσίας σε όλους τους τομείς, πολιτική, οικονομία, παιδεία, εξωτερική πολιτική και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουν τους στόχους τους χωρίς οι ίδιοι να εκτίθενται. Γι΄αυτό αυτοί που παίζουν το παιχνίδι τους, είναι μειωμένης εθνικής συνείδησης, αρχομανείς και αδίστακτοι και δεν διστάζουν να πουλήσουν μια πατρίδα προς ίδιον όφελος.
  Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να διαβάσω την Π.Δ. όπως η πλειονότητα, και την ήξερα έτσι όπως την είχαμε διδαχθεί στο σχολείο και από τους παππούδες μας, θεωρώντας δεδομένη την ιερότητά της.
  Όλη η ιστορία των Εβραίων , από γενιά σε γενιά έγινε η παράδοση των Ελλήνων, αν είναι δυνατόν. Φαντάζεστε λοιπόν την έκπληξή μου , πόσο αγανάκτησα, συγκλονίστηκα με όλα αυτά που διάβασα, και το πόσο μας έχουν εξαπατήσει. Αντί να βρεθώ μπροστά σε κείμενα γεμάτα σοφία με διδάγματα αλτρουισμού, ανθρωπισμού και καλαισθησίας, με εντολές και διδαχές για να βελτιώσω το πνεύμα μου, να γίνω καλύτερος άνθρωπος, βρέθηκα μπροστά σε απίστευτης αγριότητας, στυγερά εγκλήματα, αδελφοκτονίες, σφαγές, ρατσισμό, απάτες, θεοκρατία, σκοταδισμό…. Και όλα αυτά λαλημένα από τον ίδιο τον θεό, που τα επιβραβεύει. Περίμενα από τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν μέσα στην Π.Δ. να είναι δίκαιοι, ενάρετοι, ειρηνικοί, σοφοί… και αντί αυτού είδα φονιάδες, απατεώνες, κλέφτες, προαγωγούς, μάγους, φιλάργυρους, αγροίκους, αμόρφωτους, χωρίς ίχνος γνώσης και πολιτισμού, καμία αίσθηση του ωραίου, αρπακτικά και αιμοβόρα αγρίμια, περιφερόμενες ορδές μέσα στην έρημο, με πρώτους και χειρότερους τους αρχιερείς τους και ιερείς, τους εκπροσώπους του θεού τους, χωρίς κανένα σεβασμό για τον άνθρωπο και την ίδια την ζωή.
  Περίμενα να δώ έναν θεό όλων των ανθρώπων, φιλεύσπλαχνο, πανάγαθο, σοφό, δίκαιο ,λιτό, μέγα δάσκαλο και συνάντησα έναν θεό να διατάζει, απάτες, ανηθικότητες, καταστροφές, σφαγές, εξολοθρεμούς άλλων λαών, ένα θεό αιμοσταγή, εκδικητικό, σκοταδιστή, φιλοχρήματο.
  Στεναχωρήθηκα, έκλαψα ,πληγώθηκα, προσβλήθηκε η νοημοσύνη μου, η θρησκευτική μου αναγκαιότητα, και αγανακτισμένος τα έβαλα με τον εαυτό μου, που δεν κατάλαβα εγκαίρως πόσο παραπλανητική, υποκριτική καθηλω τική και προπάντων επικίνδυνη ήταν όλη αυτή η «παράδοση» που διαιωνίζεται αιώνες τώρα εδώ στην χώρα των Ελλήνων, αλλά και σε όλη την γη. Καταλαβαίνετε λοιπόν την απογοήτευση μου όταν ανακάλυψα ότι αυτός ο θεός που πίστευα και προσκυνούσα δεν με ήθελε καθόλου, ως μη Εβραίος, με μισεί θανάσιμα, και θέλει να με εξολοθρεύσει, γιατί ο Χριστιανισμός έχει ως βάση και ιερό βιβλίο της Π.Δ.

  ΚΩΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Και η Καινή διαθήκη δεν είναι καλύτερη. Μέσα από αντιφάσεις αντιγραφές και λογοκλοπές προβάλει το παράλογο παράδειγμα ενός «αληθινού εναθρωπίσαντος θεού».Αυτός ο » θεός» που του μιλούν κάποιοι γονατιστοί ή… αλλιώς, δεν γνώρισε ποτέ με γυναίκα, αλλά έκανε παρέα με πόρνες, δεν είχε ισότιμη σύντροφο δίπλα του, δεν έκανε παιδί, νόθος ο ίδιος, δεν πήγε σχολείο, δεν δούλεψε, την επιστήμη την αγνοούσε, την φιλοσοφία, και τον διαλεκτικό σωκρατικό μαιευτικό διάλογο σε ένα ατέλειωτο εγωμανικό παραλήρημα, δεν υπερασπίστηκε την πατρίδα του σκλαβωμένη στου Ρωμαίους. Οι κολλητοί του ήταν looser, τα κατακάθια της κοινωνίας αμόρφωτοι και πτωχοί τω πνεύματι. Αυτός «ο θεός» είναι ένας απάνθρωπος θεός, αντιανθρώπινος και παράλογα αντινοϊκός και εβραίος απόγονος του Σηθ. Να τον χαίρονται όσοι θέλουν τέτοια παραδείγματα και πρότυπα θεών και ανθρώπων. Χάρισμα τους
  Το παράξενο είναι το: Υπέρ πίστεως και πατρίδας των χριστιανών. Πώς αποτελεί παράδειγμα για κάτι τέτοιο ένας θεός που δεν πολέμησε ποτέ για την πατρίδα του, δεν υπερασπίστηκε την πίστη του, δεν τραγούδησε ποτέ, που δεν γέλασε ποτέ, δεν χόρεψε ποτέ, δεν γυμνάστηκε ποτέ, που το μοναδικό δένδρο της ερήμου το καταράστηκε, μόνο πήγε να σπάσει τους πάγκους και τις βιτρίνες μικρομάγαζων και μικροπωλητών κάνοντας επίδειξη…σαν νονός της νύχτας που πουλάει προστασία μπαίνοντας σε ένα ναό με το μαστίγιο και όταν δικάζεται μπροστά σε ένα Πιλάτο να καταπίνει την γλώσσα του και και να σιωπά στην “δίκη των δικαστών ”…υποτίθεται “δικαστής” και ο ίδιος. Σίγουρα θα υπήρχαν και πιο έξυπνοι τρόποι για ένα θεό να σωθεί ο κόσμος που κάθε άλλο σώθηκε αλλά πιάστηκε στα δίχτυα των μαύρων μάγων απογόνων του Μωυσή και του Σολομώντα που στήσανε την ιστορία μαϊμού με κόλπα τους και τα ξόρκια τους αλιείς συνείδησης και χειραγώγησης των ανθρώπων όπως ήταν οι οδηγίες άλλωστε στον χειρότερο μεσαίωνα της ανθρωπότητας
  Αστραία

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Μέσα από αυτή την επωδυνη μετάλλαξη του Ελληνικού Εθνους , μέσα από τα τόσα λάθη μας, πάντα θα υπάρχουν ατιθασες φωνές ,ανήσυχα μυαλά, και η ελευθερη, ανυπότακτη Ελληνική ψυχή, δημιουργός ΑΞΙΩΝ, που αναδύεται ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ» = ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Ας πάψουμε να ψάχνουμε το φως σε ξένα αφιλόξενα μέρη, αφού έχουμε το δικό μας λαμπρό Φως μπροστά στο οποίο ολόκληρος η Ανθρωπότητα υποκλίθηκε και δεν είναι αλλο παρά το ανυπέρβλητο Ελληνικόν Κάλλος, και η μεγαλουργία της Ελληνικής σκέψης ενός άφθάστου,υπερνέφελου Ελληνικού Πνεύματος!
  Που δεν κατόρθωσαν να εξαφανίσουν η στάχτη τόσων αιώνων η παν-θραυστική μανία και ο φανατισμός των εχόντων ημβλυμένην συνείδησιν .

  Καμία ανοχή, Δημόδοκε, πλέον σε θεοκρατικές θρησκείες,που οπισθοδρόμησαν τον κόσμο , σταμάτησαν την πολιτιστική πορεία της ανθρωπότητος που είχαν ξεκινήσει οι Ελληνες, και μακρυά από αναξιόπιστες θεωρίες που εκφυλίζουν και κρατούν σε καταστολή τον άνθρωπο. Και αυτό το λέω γιατί ακούμε ότι ο χριστός ήταν Ελληνας, η παναγία το ίδιο, και ότι μπορεί να βάλει ο νούς τους για να μας εγκλωβίζουν στα τεχνάσματά τους και τις στοές τους .

  Εδω είναι ΕΛΛΑΔΑ και δεν χρειαζόμαστε ούτε Βούδες ούτε Κούδες ούτε
  άλλους σωτήρες

  Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
  Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
  Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
  Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας

  Όλο ίδια και τα ίδια, του μυαλού σου ροκανίδια
  Όλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης
  Όλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης
  Όλο ίδια και τα ίδια, του μυαλού σου ροκανίδια

  Στο ‘πα μια και στο ‘πα δύο, στο ‘πα χίλιες δέκα δύο
  βρε δεν είναι εδώ το Σούλι, εδώ είναι του Ρασούλη
  βρε δεν είναι εδώ το Σούλι, εδώ είναι του Ρασούλη
  Στο ‘πα μια και στο ‘πα δύο, στο ‘πα χίλιες δέκα δύο

  Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
  Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
  Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι
  Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας

 • Ο/Η iparea λέει:

  Η πίστη σε Βούδες Κούδες και Ιησούδες είναι καλή για όσους την χρειάζονται να περπατούν σαν δεκανίκι και ακόμη καλύτερη είναι η λογική γιατί την χρειαζόμαστε όλοι. Πιστό είναι και ένα σκυλί τετράποδο ο άνθρωπος είναι όρθιο νοήμων ον και ποτέ δεν πρέπει να γονατίζει στα τέσσερα για κανένα λόγο και σε κανένα θεό εικόνες και σταυρούς ληστών και συμμοριών. Αυτό που χρειάζεται να σκεφτούν οι χριστιανοί είναι το αντίστροφο για να το καταλάβουν. Πως θα ήταν για τους Έλληνες να θεοποιούσαν οι μαθητές του Σωκράτη τον δάσκαλο τους που υπάκουσε στους νόμους της πολιτείας τους αν και εύγλωττος στην απολογία του; Πως θα τους φαινόταν αν επέβαλαν τον «θεό» Σωκράτη με την βία σε όλα τον κόσμο με προπαγάνδα και παιδομάζωμα; Πως θα ήταν για τους Έλληνες να γιορτάζουν το την θυσία του Σωκράτη στην Ιερουσαλήμ με μια στημένη ανάσταση με πλούσια αφιερώματα ταινίες για την Ελληνική ιστορία τον Πυθαγόρα τον Λεωνίδα τον Θεμιστοκλή τον Εμπεδοκλή και οι Εβραίοι να τον προσκυνούν και νάρχονται στο κελί του στην Αθήνα να παίρνουν το άγιο φως και να πουλάν το άγιο στρώμα σαν χρυσάφι και άλλα ευτράπελα. Ποιος θα είχε κέρδος από αυτήν την ιστορία; Μόνο οι Έλληνες φυσικά αλλά είναι πάντα πολύ ευθυτενείς και ανεξάρτητοι για να το κάνουν και χάνουν
  Αστραία

 • Ο/Η Λ.Λ λέει:

  Συγγράφων
  … ο γράφων,.. εκ μακρόθεν
  αλλά παραμένων συμμετέχων συγγνώμων και ομονοών μαζί σας
  .. θα πρόσθετε πως η καινή διαθήκη και καινούργια… κενή αλυσίδα στον λαιμό του ανθρώπου
  είναι χειρότερη από την παλαιά
  …γιατί παίζει τον ρόλο της Σειρήνας που τραγουδά και γλυκά
  και τάζει πολλά … στοιχειώνει δε την Μέδουσα
  στο κοίταγμα του «αληθινού» θεού.
  Ακόμη χειρότερη είναι η καινούργια έκδοση λίφτιγκ του εσωτερικού χριστιανισμού
  που κυκλοφορεί και οπλοφορεί … σε πολλά βιβλία best seller
  της NEW AGE.
  Βλέπει πως τελειώνει η συμφωνία και η ενέργεια με τα ανόργανα και προσπαθεί να επιβιώσει …μέσω μετάλλαξης του ιού.
  Είναι αυτά που μιλάνε για «θαύματα» και νόμους του εσωτερικού θεού …σε αυλές αυλικών και μανδαρίνων του
  και ξεχνούν τα έκτροπα του εξωτερικού οικονομικού συνδικάτου ….καθόλου μα καθόλου τυχαία.
  Που υποστηρίζουν πως όλα είναι μέσα μας και » όλα είναι ένα»
  αλλά πουλάνε «διαφορετικές» συσκευές ενεργοθεραπείας
  και προστασίας και άλλες τινές συνταγές
  … σε «πολυάριθμα» σεμινάρια νέας αποβλάκωσης
  και συμβουλές ειδικών σε θέματα marketing … new business φρεσκάροντας
  ένα συνονθύλευμα θεοσοφιστών Μπέιλι …Μπλαβάτσκι
  … αρχιμασόνων και ανατολικών καθιστών γκουρού
  με χαρούμενες εύπεπτες οδηγίες του τύπου:
  κάντε ένα χαλαρωτικό ζάπινγκ θετικών σκέψεων
  … μην κάνετε πόλεμο και
  πάρτε ένα χάπι σε ροζ κορδελίτσα…. κοιμηθείτε ευχάριστα
  Όταν θα ξυπνήσετε θα είστε αλλού. ..
  Η μεταφορά είναι δωρεάν.
  Το χάπι θα πληρώσετε λίγο ακριβά για να μη πονάτε….
  Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι
  εγώ… εσύ.. εμείς σε ξωκλήσια ρημαγμένα
  σε μοναστήρια και στοές… σε ερημωμένο από θρησκείες ερήμου κόσμου
  ανέραστοι αγέλαστοι σκυθρωποί… αντιερωτικοί καταθλιπτικοί να σταυρώνονται σε ένα μαγγανοπήγαδο… που ονομάζουν ζωή
  έτσι όπως μας το δίδαξε το παράδειγμα
  ο «αληθινός θεό»ς ο οποίος κατέβηκε στην γη για να μας σώσει
  και κρίθηκε ένοχος από τους δικαστές του.
  Είχε όμως την ευκαιρία μιας δίκης.
  Οι άνθρωποι …. που το αλλόφρων πλήθος που τον ακολούθησε υπνωτισμένο σκότωνε και κατακρεουργούσε
  … στο όνομα του και με τις ευλογίες του,
  όπως τις Υπατίες και τους άλλους ενοχλητικούς
  δεν τους απευθύνθηκε ούτε αυτή η ύστατη ανθρώπινη ακροτελεύτια δικαστική διατριβή..
  Λ.Λ
  Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι
  σαν το ξεχασμένο στάχυ
  ο κόσμος γύρω άδειος κάμπος
  κι αυτοί στης μοναξιάς το θάμπος
  σαν το ξεχασμένο στάχυ
  άνθρωποι μονάχοι

  Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι
  όπως του πελάγου οι βράχοι
  ο κόσμος θάλασσα που απλώνει
  κι αυτοί βουβοί σκυφτοί και μόνοι
  ανεμοδαρμένοι βράχοι
  άνθρωποι μονάχοι

  Άνθρωποι μονάχοι σαν ξερόκλαδα σπασμένα
  σαν ξωκλήσια ερημωμένα, ξεχασμένα
  άνθρωποι μονάχοι σαν ξερόκλαδα σπασμένα
  σαν ξωκλήσια ερημωμένα, σαν εσένα, σαν εμένα…

 • Ο/Η iparea λέει:

  Που είσαι Λ.Λ. πέντε μέρες περάσανε και μας έλειψες
  Κλείσε, και πάρε το πρώτο αεροπλάνο να ρθείς ξανά κοντά μας….
  πανό διαμαρτυρίας θα σηκώσουμε…… εξω απο ρημαγμένα ξωκλήσια
  χτισμένα πάνω σε αρχαίους Ελληνικούς ναούς….
  ΚΛΕΙΩ

  Πέντε μέρες μόνο
  έχω να σε δω
  και μου λείπεις
  μου λείπεις, μου λείπεις.

  Πέντε μέρες κι όμως
  παίρνω να σου πω
  πως μου λείπεις, μου λείπεις
  κι άλλο δεν μπορώ.

  Κλείνω κι έρχομαι – έρχομαι φτάνω
  με το πρώτο το αεροπλάνο.
  Κλείνω κι έρχομαι – έρχομαι πίσω
  μια καρδούλα να ξανακερδίσω.
  Κλείνω κι έρχομαι .

  Πέντε νύχτες που είπα
  πως θα σ’ αρνηθώ
  και σε ψάχνω
  σε ψάχνω, σε ψάχνω.

  Πέντε νύχτες μόνος,
  μόνος στο κενό
  και σε ψάχνω, σε ψάχνω.
  ʼλλο δεν μπορώ.

  Κλείνω κι έρχομαι – έρχομαι φτάνω
  με το πρώτο το αεροπλάνο.
  Κλείνω κι έρχομαι – έρχομαι πίσω
  μια καρδούλα να ξανακερδίσω.
  Κλείνω κι έρχομαι.

  • Ο/Η iparea λέει:

   Μην ανησυχείς Κλειώ θα σώζει μάλλον καμιά μεσογειακή φώκια μοναχός μονάχος Monachus-Monachus και θα φλερτάρει με κάποια λικνιζόμενη θαλάσσια χελώνα καρέττα καρέττα σαν λαλίστατος Ερμής που είναι για να την κάνει λύρα και να τραγουδά
   Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    Σώπααααα…… Αστραία νομίζω ότι τον έχεις παρεξηγήσει τον Λ.Λ.
    δεν είναι τέτοιος τύπος……..για ήσυχο παιδί μου δίνει την εντύπωση εμένα;)
    ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η Λ.Λ λέει:

  …έλειψε ο γάτος για λίγο και οι γατούλες.. ακονίζουν τα νύχια τους!!!
  Ήσυχο παιδί είμαι … έως ένα σημείο φυσικά… δεν θα γίνω και βούδας να αγιάσω κιόλας;
  Έχομεν και μίαν αδυναμίαν στα είδη που τείνουν προς εξαφάνιση
  τι να κάνομεν;;;; 😉
  Να λείπουν τα καρφιά και τα καρφώματα και…. κομμένες οι παρατηρήσεις
  αυτοβελτιώνομαι και μόνος μου..
  γιατί θα χαρίσω την Λύρα στο Απόλλωνα και βγάλτε τα πέρα μαζί του και με το Τόξο του..,
  το πιάσατε φαντάζομαι το υπονοούμενο… μούσες και κόρες και ναζιάρες μουσίτσες
  ….να μη το επαναλάβω
  …λέει ο άρχων των δρόμων και των ταξιδιών…

  Υ.Σ
  Έχω πεταχθεί μέχρι τον Σταυρό του Νότου
  να τον επιστρέψω σε ένα πονηρό που μου τον χάρισε….. ξένα πράγματα να μην κρατώ.
  Θα επιστρέψω δριμύτερος
  … όμορφες κορασίδες,.. νεαροί κύριοι
  και ιπτάμενοι και τζέντλεμαν της ωραίας παρέας…
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Είναι πλήρως κατανοητόν πως κάποια αγέρωχα αιλουροειδή και ικανοί άρχοντες των δρόμων και των πολυσχιδών μονοπατιών του λόγου ανήσυχοι ή ήσυχοι δεν θέλουν να βαδίζουν με τον σταυρό στο χέρι ούτε να τον κουβαλήσουν για χάρη κανενός και απολύτως θεμιτόν. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου πάνω σε αυτό. Οι σταυροί και άλλα αντικείμενα και σύμβολα φορτισμένα αρνητικά να επιστρέφονται στο κύριο τους και εκεί που ανήκουν. Είμαι επίσης υπέρ της διάσωσης των σπανίων οργανισμών του πλανήτη εκτός από τα είδη των ιών. Όσο για τα περισσότερα βιβλία best seller της NEW AGE. και την θεματολογία της ομονοώντας περί του θέματος κάποια στιγμή που κατάλαβα την άθλια και έμμεση γκρίζα προπαγάνδα και την πηγή εκπόρευση τους τα πέταξα στην θέση που τους αρμόζει: στον σκουπιδοτενεκέ και στο περιθώριο της ιστορίας
  Αστραία

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Το κίνημα της «Νέας Εποχής» (New Age) είναι μια σύνθεση ανατολικών Θρησκειών και αρχαίων μυστηριακών διδασκαλιών συνδυασμένες με γνωστικισμό , πνευματισμό και μία κοινή αρχή, τον αποκρυφισμό. Μέσα από όλο αυτό το δίχτυ προωθείται και η ενοποιήση Ιουδαισµού- Χριστιανισµού- Ισλαµισµού. Βασική πίστη της «Νέας Εποχής» είναι η «εσωτερική κυβέρνηση» του κόσμου από ιεραρχία πνευμάτων ή «διδασκάλων της σοφίας» .Υπάρχει δε,πάντα υπάρχει ποικιλία στο σερβίρισμα των ιδεών του όπως , φεστιβάλ αθλητισμού, χορός, μουσική, ειρηνιστικά κινήματα, οικολογικά, υγιεινιστικά, μονάδες εναλλακτικής ιατρικής, θεραπευτικές κοινότητες αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά κ.ο.κ..
  Χρησιμοποιούν συνήθως ορολογία χριστιανική ή κοσμική με αντεστραμμένο νόημα. Το πλησίασμα νέων θυμάτων μπορεί να γίνει με μια πρόσκληση για δωρεάν τεστ προσωπικότητας, για ένα χορτοφαγικό γεύμα, με ένα κύκλο διαλέξεων σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, με σεμινάρια αυτογνωσίας ή έλεγχου του νου (mind control), κ.ο.κ. κατω απο τον μανδυα μιας αθωας εξωτερικα ονομασίας.
  Ουσιαστικά όμως όλες αυτές οι σχολές και τα παρακλάδια τους δεν ειναι παρα ενας «γνωριμος»που ηρθε απο τα παλια με νεο ονομα και προσωπο, άσχετα αν οι «πατέρες» του χριστιανισμού φωνάζουν ότι στρατεύονται εναντίον του χριστού και ότι «υδροχοϊκή εποχή», ουσιαστικά είναι η εποχή του Αντιχρίστου. «»Το παλαιό και το νέο πρέπει να συγχωνευτούν. Το ζήτημα δεν είναι η μάχη για τον φόνο του παλαιού, αλλά η σοφή και σωστά χρονισμένη ενστάλαξη του νέου μέσα στο καυτό καζάνι των γεγονότων της εποχής μας. Ο Ιησούς περιγράφεται ως «σοφός διδάσκαλος» παρόμοιος με το Ζωροάστρη, το Λάο Τσε, τον Κρίσνα, το Βούδα κ.ά. αφού ουσιαστικά δίδαξαν τα ίδια.» Αυτές είναι κάποιες από τις σκόρπιες θέσεις των σχολών αυτών.
  Η Επανεμφάνιση του Χριστού της Αλίκης Α. Μπέιλη, το βιβλίο που δημοσίευσε το 1948 μιλά ξεκάθαρα για την επιστροφή του ‘παγκόσμιου Διδασκάλου’. Ο Ερχόμενος Που θα επιστρέψει για να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή και σε μια ανυψωμένη συνείδηση .Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Χριστός έχει επανεμφανιστεί ήδη με φυσική μορφή και τον έχουν ‘δει’ σε διάφορα μέρη του κόσμου. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί διαμαρτύρονται οι «πατέρες» , δικά τους παιδιά είναι, τα ίδια πράγματα λένε και τις ίδιες πλεκτάνες χρησιμοποιούν.
  Εχουν έρθει με το προσωπείο του αγαθού , με τις ίδιες μεθόδους, όπως τον «βομβαρδισμό αγάπης», μέχρι να οδηγηθεί κανείς σε ψυχολογική εξάρτηση.Ειδικά σε αδύναμα ψυχικά άτομα το «δέσιμο» που δημιουργείται , είναι δύσκολο να σπάσει.Η Προσέγγιση και η επαφή μελών, ειδικά στις μέρες μας που το άτομο θέλει να πιαστεί από κάπου είναι παρά πολύ έυκολη και το έδαφος αρκετά προσοδοφόρο για την εκκόλαψη καινούργιων κοτοπουλιών αλλά και την εκτροφή τσοπανόσκυλων. Ο απόλυτος έλεγχος της πληροφόρησης, με σκοπό να περιορισθούν οι εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες το άτομο θα μπορούσε να κάνει ελεύθερη επιλογή, η παραπλάνηση, με το να αποκρύπτει η οργάνωση τους αληθινούς της σκοπούς, την αληθινή της ταυτότητα, τις πραγματικές διασυνδέσεις της σε παγκόσμια κλίμακα, κάποιο είδος πλύσης εγκεφάλου, για την απόλυτη αποδοχή δογματικού συστήματος η πρόκληση φοβίας, ενοχών και αγωνίας, που οδηγούν σε ολοκληρωτική εξουθένωση του θύματος και υποβάλλουν την «πεποίθηση» πως μόνο μέσα στην οργάνωση μπορεί να απαλλαγεί κανείς από όλα αυτά, Η ανεπαρκής δίαιτα και η κόπωση, ώστε το άτομο να οδηγείται σε ψυχολογική κατάπτωση και ψυχική αποσύνθεση, με αποτέλεσμα τη μείωση της προσοχής και την εξασθένηση της ανεξάρτητης, κριτικής σκέψης . Το κίνημα των Χίππυς είναι ένα παράδειγμα των παιδιών της new age που βασικός στόχος της είναι η παγκόσμια αποδοχή των δογμάτων της και γι’ αυτό ο αγώνας για προσηλυτισμό είναι διαρκής με μεθόδους πονηρές και απατηλές εκμεταλλευόμενη κάθε ανθρώπινη ανάγκη και αδυναμία. Η προσπάθεια αυτή ως βάση έχει τη θεοσοφία ενώ στις παρακλαδικές αυτής οργανώσεις δεν είναι δυνατόν να βρεί κάποιος άκρη αφού δεν συνδέονται οπωσδήποτε με αυστηρή ιεραρχική δομή ή ιδεολογική ταυτότητα. Πολλές απ’ αυτές χαρακτηρίζονται ως ψυχολατρείες, πανχριστιανικές («υπερδογματικές») ομάδες, καταστροφικές λατρείες κλπ. Και μέσα από αυτές έχουν ξεπηδήσει οι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές Μυστικές Πολιτικές Εταιρείες, οι Εκλεκτοί του Τραπεζικού Συστήματος, καθώς και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και έχουν στρατολογήσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής απαδούς για να διαδώσουν τις αόριστες , ασαφείς και παραπλανητικές ιδέες.
  Το 1875 η ρωσίδα Ελένη Μπλαβάτσκυ και ο εβραϊκής καταγωγής συνταγματάρχης Henry S. Olcott ιδρύουν στη Νέα Υόρκη τη Θεοσοφική Εταιρεία που ασχολείται με τον αποκρυφισμό, και θεωρείται το δεύτερο «ΒΑΤΙΚΑΝΟ» Η Μπλαβάτσκυ ήταν ένα μέντιουμ που το 1873 είχε γνωριστεί με τον παγκόσμιο αρχηγό των 23 Μασονικών Στοών Στρατηγό Άλμπερτ Πάϊκ ο οποίος της απένειμε τον 33ο και ανώτερο βαθμό της Μασονίας και την ίδια χρονιά μεταφέρεται η έδρα της στο Αντυάρ, προάστιο του Μαντράς στην Ινδία . Η Μπλαβάτσκυ πέθανε στις 8 Μαΐου 1891. Η Εβραία Αννή Μπέζαντ, πιστή μαθήτριά της, συνεχίζει ουσιαστικά το έργο της. Μαζί με τον Κάρολο Ληντμπίτερ, μασόνος που δήλωνε λευκός μάγος με αφυπνισμένη την Κουνταλίνι του, πήραν ένα μικρό παιδί μιας πάμφτωχης Ινδικής οικογένειας, γιατί είπαν οτι είχε πολύ καθαρή αύρα, και το αναθρέψανε σαν τον Χριστό της Νέας Εποχής. Ο Κρισναμούρτι απο νηπιακή ηλικία ανατράφηκε για αυτό το ρόλο. Η Μπεζάντ προετοίμαζε το έδαφος διαδίδοντας απο την οργάνωση της Θεοσοφικής Εταιρείας οτι ο Μεσσίας είχε ξαναέλθει στη γη! Όταν ο Κρισναμούρτι έφτασε σε κατάλληλη ηλικία, η Μπέζαντ, ίδρυσε προς τιμή του το μυστικιστικό Τάγμα του Αστέρος. Μέλη του Τάγματος γινόντουσαν μόνο όσοι πίστευαν στη νέα έλευση του Μεσσία. Αρχηγός του Τάγματος, ανακηρύχθηκε τιμητικά ο Κρισναμούρτι. Το 1925 στο Μανδράς της Ινδίας, ο 30χρονος πια Κρισναμούρτι ανακηρύχθηκε επίσημα ως Μεσσίας και εξέλεξε 12 αποστόλους για να τον συνοδεύουν στις περιοδείες του ανά το κόσμο. Μέσα σε έξι χρόνια η επιρροή της οργάνωσης είχε αυξηθεί πολύ εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους στο ψέμα της. Τον Νοέμβριο του 1931, το καλοστημένο ψέμα καταρρέει από μέσα. Στην ηλικία των 36 ετών ο Κρισναμούρτι ενώ βρισκόταν στο αρχηγείο του, στην Καλλιφόρνια, αρνήθηκε να λατρεύεται σαν Μεσσίας και να φορά τα φορέματα του Ο Χίτλερ, όπως λέγεται, μαθήτευσε σε ένα παρακλάδι της Θεοσοφικής Εταιρείας, στο Τάγμα της Θούλης, και χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους για την ανατροφή και εκπαίδευση των SS και ο ίδιος ο αρχηγός τους ήταν φανερά αναμεμειγμένος με τον αποκρυφισμό.
  Η Τρίτη Πρόεδρος της Θεοσοφικής Εταιρείας, Αλίκη Μπέιλυ υποστηρίζει τα ακόλουθα αποκαλυπτικά για τα σχέδια της Νέας Εποχής που προωθούνται με το unisex. Όλες οι ανθρώπινες υπάρξεις θα εξελιχθούν σε θεϊκές υπάρξεις, που περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά του αρσενικού και του θηλυκού μαζί! Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πολύ ανώτεροι από τους σημερινούς ομοφυλόφιλους. Θα είναι θεοί πνευματικοί, αληθινοί ομοφυλόφιλοι!!!
  Η κυριαρχία του θηλυκού καταργεί στην απόρριψη του Θεού Πατέρα και οδηγεί στην λατρεία της Θεάς Μητέρας Φύσης ή της Γαίας που θεωρείται αυτοσυνείδητο ον. Αυτό υποστηρίζει η λεγόμενη Υπόθεση της Γαίας της οποίας εμπνευστής είναι ο Τζέιμς Λόβλοκ.
  Αυτήν την υστερία του new age την συντηρούν και την τροφοδοτούν οι εκκλησίες ορθόδοξες και καθολικές γιατί φοβούνται μήπως χάσουν το αρμεγμα των ποιμνίων τους.
  Προσωπικά πιστεύω ότι η ανθρωπότητα πατάει το σκαλί της ενηλικίωσης της , έχει υποφέρει πολλά έχει κάνει λάθη έχει εξαπατηθεί , και πλέον δεν έχει ούτε τα περιθώρια αλλά ούτε και τον χρόνο για ανώφελες περιπλανήσεις . Θα πρέπει να αναζητήσει και να διεκδικήσει την λύση και τον ρόλο της μακριά από δόγματα υστερίες , θρησκευτικές προκαταλήψεις, καμουφλαρισμένους σωτήρες , σωτηρίες και προφήτες, διαφόρων σχολών θεωριών, στοών , ουσιών, μαγικών φίλτρων, μάγων λευκών, μάυρων, κίτρινων. Επίσης μακρυά από Υιούς, ιούς, θυγατέρες, μεγάλες μητέρες, πατέρες, θεούς τυράννους και τους μισότρελλους, διεστραμένους εκπροσωπους τους και απoχαυνωμένους οπαδούς UNISEX.
  Με καθαρό το μυαλό και την καρδιά και το σώμα γερό και υγιές.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Η αντιπαλότητα αυτών των οργανώσεων είναι ψευδής όπως και το δίλημμα «κακός εξωτερικός χριστιανισμός» στον οποίο συμφωνούν πλέον οι περισσότεροι , εκτός από τα χαμηλής νοημοσύνης άτομα και στο «καλός εσωτερικός χριστιανισμός» στο οποίο έχουν παγιδευτεί αρκετοί έξυπνοι. Η μεγάλη παγίδα είναι οι θεοσοφιστές ανατολικού κυρίως τύπου με πλοκάμια διεθνή. Ένα από αυτά τα κέντρα στην Ελλάδα είναι η Νέα Ακρόπολη με ιδρυτή τον νεοναζί Λιμπράγκα. Πίσω από αυτά βρίσκεται πάντα ένας υφέρπων ανθελληνισμός καμουφλαρισμένος και μια ισοπεδωτική αντίληψη ομογενοποίησης
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Δεν σε θέλουμε Λ.Λ. Βούδα με χονδρή κοιλιά, μακάριο καθισμένο σε μία γωνιά και σε καμμία περίπτωση αγιοποιημένο οστεωμένο κρεμασμένο σε κάποια εικόνα να σε περιφέρουν….
  Οι Μούσες σε προτιμούν με την Λύρα και το Τόξο να τραγουδούν και να σέρνουν τον χορό εκεί στης γής τον Ομφαλό!
  Τα καλά παιδιά πάνε στον «παράδεισο» τα κακά πάνε παντού!
  Κλεμμένο το έχω αυτό αλλά δεν πειράζει.
  Καλό είναι να επιστρέφουμε πράγματα που δεν μας ανήκουν και που δεν μας χρειάζονται και μας βαραίνουν, αλυσίδες, σταυρούς,εικόνες, βιβλία αμφιβόλου ποιότητας και ύπουλης χειραγώγησης του μυαλού…… και λέω να κάνω μία ακόμη εκκαθάριση στην βιβλιοθήκη μου όλο και κάτι θα έχει ξεμείνει…. μου έχει μείνει από τα 18 μου χρόνια.

  Οι γάτες ,Μούσες, μουσίτσες,Αεροπόροι, νεαροί κύριοι και κάτι όμορφονιές …να μην ξεχάσω και τον Αρίστο σε χαιρετούν….
  και σε περιμένουμε με την αγκαλιά μας ανοιχτή νάρθεις με την ροδαυγή! να φέρεις μήνυμα και ένα φιλί!
  ΚΛΕΙΩ

  Πέταξε ένα πουλί κι ήρθε και φώλιασε στην καρδιά
  κι έφερε ένα φιλί απ’ τη στεριά την αντικρινή.
  Πέταξαν δυο πουλιά κι ήρθαν και χτίσανε μια αγκαλιά
  και μες στο δειλινό τραγούδι σκόρπισαν σιγανό.

  Κι άνοιξε η αγκαλιά, κι άνοιξ’ η θάλασσα η γαλανή
  κι έσμιξ’ η ακρογιαλιά με τη στεριά την αντικρινή.

  Ρόδισε η ανατολή, ξύπνησ’ η μέρα μες στην καρδιά
  κι έφυγε το πουλί να φέρει μήνυμα και φιλί.
  Πέταξε το πουλί, πάει στη στεριά την αντικρινή.

  Ρόδισε η ανατολή, ξύπνησ’ η μέρα μες στην καρδιά
  κι έφυγε το πουλί να φέρει μήνυμα και φιλί.
  Πέταξε το πουλί, πάει στη στεριά την αντικρινή.

  Ρόδισε η ανατολή, ξύπνησ’ η μέρα μες στην καρδιά
  κι έφυγε το πουλί να φέρει μήνυμα και φιλί.
  Πέταξε το πουλί, πάει στη στεριά την αντικρινή.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Και ένα παραμύθι για απόψε το βράδυ για όλη την παρέα και για αυτούς που βλέπουν τον Αστερισμό του Σταυρού του Νότου ,που ήταν παλιά συνδεδεμένο με τον Αστερισμό του κενταύρου,……..από την τέχνη του Ονείρου…..
  Σε έναν ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης, τέσσερα ζώα που δεν αντέχουν την καταπίεση του να ζεις φυλακισμένος, πήραν την απόφαση να αποδράσουν από τον ζωολογικό κήπο και να πάνε να ζήσουν αλλού. Που; Στη ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ. Ένα λιοντάρι αρχηγός με πολλά όνειρα, μία ζέβρα με απίστευτο χιούμορ, ένας δυναμικός ιπποπόταμος και μια κατά φαντασίαν ασθενής καμηλοπάρδαλη θα ξεπεράσουν κάθε φόβο και πάθος και θα ξεφύγουν από την τροχιά της καθημερινότητάς τους, ψάχνοντας για κάτι καλύτερο.

  Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Παραλαμβάνοντας την σκυτάλη των παραμυθιών «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», Κλειώ,
  των Θερμοπυλομάχων Σαλομινομάχων και μεγάλων μυθιστοριογράφων και παραμένοντας στις επάλξεις ομονοώντας μαζί τους μέχρι να επιστρέψουν ελπίζοντας με μια ιαχή, αφού τους αρέσουν οι κλιμακωτές εντάσεις της οκτάβας ενός ρομαντικού πολέμου και μουσικού μπολερού ξεκινώντας με τις χαμηλές νότες και με όλα τα πρωταρχικά παιγνίδια όπως έχουν δηλώσει ενυπόγραφα χωρίς να βιάζονται καθόλου. Επιλέγουν να σπεύδουν βραδέως διασχίζοντας νότιους και βόρειους αστερισμούς και εξωτικά νησιά και με όλα τα ελεύθερα ζώα σε μια ζούγκλα συντροφιά
  Αστραία

 • Ο/Η Λ.Λ λέει:

  Καλά περνάω
  … η ζέβρα με πειράζει λίγο με το ανατρεπτικό της χιούμορ,
  και μου κάνει άγριες πλάκες….
  ο ιπποπόταμος με πιέζει δυναμικά να μην τεμπελιάζω,
  έχω και κάτι οστεοαρθρίτιδες από την υγρασία ..μεταδοτικές της λεοπάρδαλης
  αλλά κατά τα άλλα … είμαι ωραία στη ζούγκλα της Μαδασκάρης με τα υπόλοιπα ζώα της
  Γλύτωσα και το Δ.Ν.Τ και την περαίωση.
  Την Τζέιν ψάχνω … μου είπαμε πως κάνει παρέα με τον Ταρζάν….ε!…. δεν μπορεί να τα έχει και όλα κανείς …
  Θα αρχίσω να κυνηγώ κανένα κολεόπτερο για να διατηρήσω την φόρμα μου… ως κυνηγός
  Το Μπολερό είναι υπέροχο μουσικό κομμάτι
  γιατί ανεβάζει σταδιακά την ένταση και παίζει το ίδιο μοτίβο σε διαφορετικές οκτάβες με το οργιαστικό του φινάλε.
  Η Ιαχή είναι πάντα μια κορύφωση οργασμού νοητικού σωματικού ψυχικού και…. καλλιτεχνικού .
  Είναι ο λόγος ο στόχος και ο σκοπός του Έρωτα Φάνη του Φανερού..
  Είναι απαραίτητα όλα τα παιγνίδια και τα προκαταρτικά…του Δημιουργού..
  Αλλοίμονο αν επικρατήσουν οι χειρότερες φονταμενταλιστές
  και οι θρησκείες του ιουδαϊσμού… του χριστιανισμού και του μωαμεθανισμού
  που είναι παρακλάδια οι δεύτερες του πρώτου
  και απορρέουν από την παράλογη λογική του Γιάβχε θεού,.. τρία σε ένα…. όπως επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν την παγκόσμια δικτατορία τους.
  Δυστυχώς χειρίζονται το σημείο συναρμολόγησης μιας μεγάλης μάζας ανθρώπων και τους ποδηγετούν εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες και τις ανάγκες τους…. τα τρωτά τους σημεία.
  Εξωτερικός και εσωτερικός χριστιανισμός
  είναι το ίδιο και της ίδιας εκπόρευσης…. της αντινοικής.
  Όλα είναι ένα στο «εκεί» στο «εδώ» είναι … όλα διαφορετικά.
  Η κατάργηση των φύλων…… των πατρίδων… των συνόρων χωρίς διάκριση και διαφοροποίηση
  .. όλα μέσα σε ένα μίξερ ομογενοποίησης
  θα έχει ως αποτέλεσμα την αυτοκαταστροφή της Ύπαρξης και της Γαίας Γης …της Ύλης
  και το πέρασμα στον «παράδεισο» της Αντιύλης του Ένα
  όπως υποστηρίζει και το νέο φρούτο…. της NEW AGE.
  ‘Όμως υπάρχει μια ερώτηση καθόλα καίρια και ακράδαντα λογική για όλους αυτούς τους οπαδούς αυτής της ουρανολαγνείας …του ένα της βασιλείας του … η εξής:
  Αφού τόσο πολύ το θέλουν και το πιστεύουν γιατί δεν αυτοκαταργούνται και δεν αυτοκτονούν
  για να είναι συνεπείς με την θεωρία του και να πάνε να συναντήσουν τον παράδεισο του
  και να μας αδειάζουν την γωνιά
  ….αφήνοντας μόνους στην διαφοροποίηση της ύλης και ευτυχισμένους τόσο…. χωρίς αυτούς;
  Γιατί τρέμουν και φοβούνται το ραντεβού με το θάνατο
  και τρέχουν αρχιεπίσκοποι περιωπής
  να σωθούν σε νοσοκομεία περιμένοντας στην ουρά για μία μεταμόσχευση…. με πρωθυπουργικά αεροπλάνα;
  Γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι που θα συναντήσουν τον θεό τους και τον κύριο τους που τον πιστεύουν…. σαν δούλοι;
  Απορίας άξιον είναι αυτή η αντίφαση και ασυγχώρητη.
  Είναι δύσκολο να ορίσεις το απόλυτα σωστό και λάθος
  σε ένα κόσμο σχετικότητας με μεγάλο ή μικρό βαθμό υποκειμενικότητας που υπάρχει στον καθένα μας
  …ανάλογα με το σύστημα αναφοράς και κοσμοθεώρησης που χρησιμοποιεί.
  Υπάρχει όμως ένα μέτρο διάκρισης.
  Ότι ο καθένας οφείλει να ζει σύμφωνα με αυτά που πιστεύει
  και να είναι συνεπής με τις απόψεις του.
  Είναι πολύ απλό να εφαρμόσουν την φιλοσοφία του Σοπενχάουρερ και των άλλων φωτισμένων γκουρού τους
  και δεν θα τους εμποδίσει κανείς
  και ….δεν μας λείψει η ανοησία τους
  και η ύβρις απέναντι στην ζωή την οποία
  εμείς αγαπούμε γιατί ….είναι ωραία.
  Αυτοί στον παράδεισο του θεού και εμείς.. εδώ στον δικό μας…
  Τέλεια θα περνάμε….
  Και ζήσαν αυτοί καλά στο » ένα» και εμείς θα ζούμε καλύτερα στα «πολλά».
  Ένα υπέροχο παραμύθι και ένα καταπληκτικό φινάλε
  ….όχι του Όργουελ.

  Ένα αποδημητικό πουλί με φτερά και ένα σύννεφο από τον Νοτιά
  … με όνειρα μεγάλου γάτου
  εύχεται ισοσταθμισμένη Φθινοπωρινή Ισημερία
  σε ισότιμη αναλογία ο Άρης και η Αφροδίτη
  … αλλά παραμένοντες διαφορετικοί και όχι όμοιοι…
  καλό Χειμώνα και μια καινούργια Άνοιξη
  να ανθίσει στην καρδιά…. μαζί με το 16 ακτινο αστέρι του Βορρά!

 • Ο/Η iparea λέει:

  …….Tα φίδια της ζούγκλας μας ζώσανε Λ.Λ…… τι εννοείς καλό χειμώνα……μήπως σκοπεύεις να ξεχειμωνιάσεις εκεί πέρα……. και θα έχει άγριο χειμώνα εδώ …… θα ξεπαγιάσουμε χωρίς εσένα και την ζεστασιά σου……γίνε πιο σαφής please…. για να ξέρουμε τι να κάνουμε…. πορείες θα οργανώσουμε στο σύνταγμα;) και το ΒOLERO να ακούγεται σε έκλυση της δύναμης αναπτυσσόμενης κλιμακωτά!
  ΚΛΕΙΩ

  • Ο/Η iparea λέει:

   Εξεγερμένο…«Μπολερό»…..σε έκλυση της δύναμης αναπτυσσόμενης κλιμακωτά! ….για το κοινό της Θεσσαλονίκης στις 7 Φεβρουαρίου.
   Το «Bolero», ένας παλιός ισπανικός χορός που άνθισε προς το τέλος του 18ου αιώνα, είναι από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως. Η επινόησή του αποδίδεται στον περίφημο χορευτή Σεμπαστιάν Θερέρο που τον εμπνεύστηκε και τον παρουσίασε το 1780. Η ρυθμική του αγωγή είναι σε τρεις χρόνους. Στον 20ό αιώνα το «Bolero» επανέκτησε μια κυρίαρχη εκφραστική δύναμη στο περίφημο χορογραφικό ποίημα του Μορίς Ραβέλ που γράφτηκε το 1928.
   http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1920729

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ίσως είναι καλύτερα να μεταβούμε εκεί και θα συναντηθούμε όλοι παρέα με τους φίλους μας τα ζώα να την περνάμε φίνα με ωραία τραγούδια σαν και αυτά που αγαπήσαμε και τον Ταρζάν οπωσδήποτε
  Αστραία
  Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν
  θα την περνάω φίνα,
  θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν
  θα φύγω σ’ ένα μήνα.

  Κι αν θα με φάνε τ’ άγρια θηρία
  θα με γράψουν και στην ιστορία
  πως με φάγανε τα ζώα
  κι όχι η μπόρα του αιώνα.

  Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν
  τον παιδικό μου φίλο,
  παρέα με τον ελέφαντα
  να μη μου δίνουν ξύλο.

  Κι αν θα με φάνε τ’ άγρια θηρία
  θα με γράψουν και στην ιστορία
  πως με φάγανε τα ζώα
  κι όχι η μπόρα του αιώνα.

  Θ’ αφήσω το γραφείο μου
  και τα υπάρχοντά μου,
  θα πάρω το κορίτσι μου
  να το ‘χω συντροφιά μου.

  Κι αν θα μας φάνε τ’ άγρια θηρία
  θα μας γράψουν και στην ιστορία
  πως μας φάγανε τα ζώα
  κι όχι η μπόρα του αιώνα.

  Θα πάμε στη ζούγκλα με τον Ταρζάν
  θα την περνάμε φίνα,
  θα πάμε στη ζούγκλα με τον Ταρζάν
  θα πάμε σ’ ένα μήνα.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Μας ξεσήκωσες Λ.Λ. και τα κορίτσια εδώ με τις μουσικές και τα τραγούδια, ετοιμάζουμε σακκίδια, καπέλλα, και κανένα εντομοκτόνο,τα φίδια και τις κατσαριδες δεν τα φοβόμαστε,. Ερχόμαστε να ψάξουμε μαζί τον χαμένο θησαυρό!
  Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα ζηλέψουν και θα ακολουθήσουν.
  ΔΑΙΔΑΛΟΣ

 • Ο/Η Λ.Λ λέει:

  Τέτοια μου κάνετε και
  …δεν μπορώ να σας ξεχάσω και ωραία τραγουδάκια βάζετε
  και σας νοσταλγώ.
  Θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο κοντά σας
  … και στην πατρίδα να βρεθώ… home sweet home….
  Αύριο βράδυ θάμαι εκεί
  ήθελα να βεβαιωθώ για κάποια πράγματα..
  Τώρα είμαι σίγουρος… πως η αγάπη σε ένα αστέρι κατοικεί και ο μικρός πρίγκιπας μαζί μου… συμφωνεί
  Το ταξίδι είναι πανικός, δεν έχει όνειρα να κάνει και έχει πολύ μοναξιά ο Ενικός
  και « εγώ» θέλω να είμαι μαζί σας
  προσκυνητής … στο «εμείς»…. διαθέτων
  … και μία συντροφική Σελήνη στον Ζυγό
  …. πώς να το κάνουμε άλλωστε…παρόλη την ανεξαρτησία της Αφροδίτης αγκαλιά με την Άρτεμη στον Ουρανό…που δεν ανέχεται πολλές δεσμεύσεις και καθόλου αλυσίδες στην αγάπη
  για τον λόγο αυτό..

  Λ.Λ

  Τα βουνά περνάω
  και τις θάλασσες περνώ
  Κάποιον αγαπάω
  Δυο ευχές κρατάω
  και δυο τάματα κρατώ
  Περπατώ και πάω

  Κάποιος είπε πως η αγάπη
  σ’ ένα αστέρι κατοικεί
  αύριο βράδυ θα ‘μαι εκεί
  Κάποιος είπε πως ο έρωτας
  για μια στιγμή κρατά
  αύριο βράδυ θα ‘ναι αργά

  Στα πουλιά μιλάω
  και στα δέντρα τραγουδώ
  Κάποιον αγαπάω
  Κι όταν τραγουδάω
  προσευχές παραμιλώ
  περπατώ και πάω

  Κάποιος είπε πως ο δρόμος
  είναι η φλέβα της φωτιάς
  ψυχή μου πάντα να κυλάς
  Κάποιος είπε πως ταξίδι
  είναι μόνο η προσευχή
  καρδιά μου να ‘σαι ζωντανή

  Κάποιος είπε πως η αγάπη
  σ’ ένα αστέρι κατοικεί
  αύριο βράδυ θα ‘μαι εκεί
  Κάποιος είπε πως ο έρωτας
  για μια στιγμή κρατά
  αύριο βράδυ θα’ναι αργά

 • Ο/Η iparea λέει:

  Τέτοια μας κάνεις και μας λες και δεν μπορούμε και εμείς χωρίς εσένα και είναι έρημη η Χώρα……… χωρίς την παρουσία …..
  του ζεστού ήλιου σου…..μας έλειψες πολύ…
  και ευτυχώς δεν σου έκανε μάγια το φεγγάρι και σε ξαναφέρνει πίσω
  ΚΛΕΙΩ

  Φεγγάρι, μάγια μου ‘κανες
  και περπατώ στα ξένα,
  είναι το σπίτι ορφανό,
  αβάσταχτο το δειλινό,
  και τα βουνά κλαμένα.

  Στείλε, ουρανέ μου, ένα πουλί
  να πάει στη μάνα υπομονή!

  Στείλε, ουρανέ μου, ένα πουλί,
  ένα χελιδονάκι,
  να πάει να χτίσει τη φωλιά
  στου κήπου την κορομηλιά
  δίπλα στο μπαλκονάκι.

  Στείλε, ουρανέ μου, ένα πουλί
  να πάει στη μάνα υπομονή!

  Να πάει στη μάνα υπομονή,
  δεμένη στο μαντίλι,
  προικιά στην αδερφούλα μου,
  και στη γειτονοπούλα μου
  γλυκό φιλί στα χείλη.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Νόστιμο Ήμαρ…!!!
  Ότι πείτε και επιθυμείτε εσείς
  … μυθικές πριγκιποπούλες… χαριτωμένες μούσες,
  … φεγγαρόλουστες μαγικές σελήνες
  και απόρθητες βασίλισσες της καρδιάς μας
  .. παραμένων απλός υπασπιστής
  και …. of duty bodyguard at your servers
  για ένα κοινό Όνειρο που αγαπούμε
  … ΜΑΖΙ ΕΜΕΙΣ!
  Λ.Λ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ Λ.Λ. … Είσαι η χαρά μας , το καλοκαίρι μας και οι πριγκήπισσες, Βασίλισσες και οι Μούσες με την ρομαντική καρδιά σε υποδέχονται με μια μεγάλη αγκαλιά, ενα φιλί και μια ευχή
  για το κοινό μας όνειρο που άνοιξε φτερά!!!

  Καλωσόρισες έρωτα
  με τα κρίνα στα χέρια
  με το γέλιο, την άνοιξη
  με το φως, με τα αστέρια

  Καλωσόρισες έρωτα
  καλώς ήρθες χαρά μου
  γιατί εσύ μου ζωντάνεψες
  τα νεκρά όνειρά μου

  Καλωσόρισες έρωτα
  κι αυτό μόνο με φτάνει
  για να ρίξουμε άγκυρα
  στης καρδιάς το λιμάνι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Η κραυγή του αετού at Η Παρέα.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: