Ο έρως μιας πριγκίπισσας

Απρίλιος 4, 2012 § 7 Σχόλια


Image

…..για τον ημίθεο ήρωα Αχιλλέα

Χ Ιλιάδος

Τὸν δ’ ὃ γέρων Πρίαμος πρῶτος ἴδεν ὀφθαλμοῖσι παμφαίνονθ’ ὥς τ’ ἀστέρ’ ἐπεσσύμενον πεδίοιο, ὅς ῥά τ’ ὀπώρης εἶσιν, ἀρίζηλοι δέ οἱ αὐγαὶ φαίνονται πολλοῖσι μετ’ ἀστράσι νυκτὸς ἀμολγῷ, ὅν τε κύν’ Ὠρίωνος ἐπίκλησιν καλέουσι. λαμπρότατος μὲν ὅ γ’ ἐστί, κακὸν δέ τε σῆμα τέτυκται, 30 καί τε φέρει πολλὸν πυρετὸν δειλοῖσι βροτοῖσιν· ὣς τοῦ χαλκὸς ἔλαμπε περὶ στήθεσσι θέοντος.

Πρώτος ο γέρος Πρίαμος  με τους οφθαλμούς  του τον  είδε  στην πεδιάδα, ολόλαμπρος να ορμά σαν τ’ άστρο που προβάλλει το  Φθινόπωρο προβάλλει  πασίδηλος στα πολλά τ’ αστέρια ανάμεσα φεγγοβολεί στο νυκτικό σκοτάδι, κύνα του Ωρίωνος τον ονομάζουν και είναι λαμπρότατ’ άστρο αλλά κακό στον ουρανόν σημείον και τους δειλούς  θνητούς με πυρετο  κατακαίει Τόσο κι εκείνου, ως έτρεχεν, αστράφταν τ’ άρματά του

….και  για  το Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα!

ACHILLION IN CORFU – ΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Tagged: ,

§ 7 Responses to Ο έρως μιας πριγκίπισσας

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ας ξεκινήσουμε με της Ασπίδος τους χορούς! Ο χειροδύναμος πυρουργός θεός της ιερής φωτιάς κατασκευάζει τα όπλα της πολεμικής ανδρειοσύνης της άρρητης ενάρετης ομορφιάς και τα παραδίδει μετά 20 αιώνες χρονικών χοανών των θεριστών του χρόνου στους Νέους Αχιλλείς στα παιδιά της καλλιγύναικος Ελλάδος του καινούργιου γαλαξία…κάτω από τον αστερισμό των Μυρμιδόνων. Ο Αχιλλέας, το ταίρι ο σύζυγος της Ιφιγένειας τα παραλαμβάνει και τα φορά μαζί με τα 4 στοιχεία την αφοβία, την διαύγεια, την δύναμη και την νηφαλιότητα στην πεμπτουσία των 5 πτυχών του πολεμιστή νέος και λαμπερός και όμορφος πολύ με την παρορμητική μεταβλητή και σταθερή ιδιότητα του νου. Από τα πέρατα του σύμπαντος την φωτιά ανάβει του ουρανού της γης του ήλιου και των αστεριών και του κοσμικού ωκεανού με την μητέρα Μαία του ερμηνευτή Ερμή των Πλειάδων και των Υάδων την χρυσή βροχή. Ο Ωρίων ο προσδιοριστής μετρά τις ώρες τις στιγμές τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που οι Πύλες της Ηρωικής Ψυχής της Ήρας ανοίγουν σπάζοντας το φράγμα του Ηριδανού της ιστορίας ποταμού κολυμπώντας πότε αριστερά πότε δεξιά μέχρι να βγει σε ξεκάθαρη στεριά ηνίοχων αμαξάδων του σκοπού. Έχουν τοποθετηθεί ο χαλκός της Αφροδίτης και του Έρωτος η ενωτική πυρηνική σύσταση η χημική. Ο κασσίτερος του Ζήνοος Διός με τα 50 ατομικά βόδια πρωτονίων σε λάμψη καθαρή. Ο χρυσός της Ηλιακής συνείδησης σε επίγνωση αυτοσυνείδητη και ο άργυρος της Αρτέμιδος σε γνώση σιωπηλή. Δύο πόλεις της ειρήνης και του πολέμου περιγράφονται με σειρά ομηρική. Οι θεοί της περικεφαλαίας Άρης και Αθηνά συνεργάζονται σε χρυσή τομή γιατί μόνο αυτός που ξέρει να πολεμά μπορεί και την ειρήνη να υπερασπισθεί, η δε έρις και η διχόνοια η δολερή να αποφευκτεί.
  Η Πολιτεία της Ιθάκης και η Πόλις του Ιλίου . Οι χορευτές , οι ονειρευτές και οι κυνηγοί ενώνουν τα ζευγάρια σε γάμους αμφίδρομων γεφυρών τις Λέξεις με τις σωστές ορθές Έννοιες παντρεύουν και δυναμώνουν την φλόγα γύρω από την πρωταρχική Πηγή με λαμπαδίες φρυκτωρίες. Πολιορκητές και πολιορκούμενοι συναντιούνται σε μια διαδρομή ανιχνευτική αλλά ένα άψογος πολεμιστής δεν μπορεί πολιορκημένος να βρεθεί γιατί η αψογοσύνη δεν δύναται ποτέ να απειληθεί.Δύο γνώμες έχουν οι άνθρωποι όταν ρημάζονται από διλήμματα εκβιαστικά στης Σκύλλας και της Χάρυβδης τα νερά Αμφίνομοι και Αμφιμέδοντες διχαλωτά μεταβλητοί.Οι Νόες έχουν μία γνώμη σταθερά κι απόφαση μη αναιρέσιμη όταν έχει παρθεί.
  Η Δίκη , η Δικαιοσύνη την πλήρη διάκριση και ορθή κρίση απαιτεί για τους φονευθέντες μνηστήρες της μεγάλης ύβρης και κλοπής.
  Η Δήμητρα με το άροτρο τις συνειδήσεις σε όμορφο μετόχι αγρό καλλιεργεί και ο βασιλιάς νους χαρούμενος παρακολουθεί.
  Οι 4 βοσκοί ποιμένες των λαών που φυλάγουν τα πρόβατα σε μάνδρες κάλπικου παραδείσου δεν είναι επιθυμητοί γιατί ο άνθρωπος δεν έχει καμία αμαρτία προπατορική. Οι Λέοντες σημαδεύουν τον τρυφηλό ταύρο που καταστρέφει τις αποφάσεις των Μαραθωνομάχων στον λαιμό και η κούπα, το ποτήρι της απληστίας της ασυδοσίας πέφτει από τα χέρια της αντινοϊκής καταχρηστικής εξουσίας.
  Οι «κύνες» που νόμιζαν πως το φως του Απόλλωνος δεν θα επιστρέψει δεν τολμούν να πλησιάσουν σε λιονταρίσια περιοχή.Ο Λίνος λυρίφθογγος της Ουρανίας γιός στην άκρη ενός νήματος και του λιναριού γνεσίματος , φαιακίσιος αοιδός και Διόνυσος τραγουδοποιός στο πνεύμα του οίνου τραγουδεί σε φανερά δείπνα και τραπέζια του διθυραμβικού χορού.Ο χορός καλά κρατεί στου λαβύρινθου τα στεγανά και ο Οδυσσέας από ψηλά τον εποπτεύει και τον ορά με δύο γυναίκες οδηγούς συντροφιά.Την Αριάδνη και την Πηνελόπη του Ικάριου με τον μανδύα της αγάπης την γερή ενδυμασία αρματωσιά. Οι σχοινοβάτες του ονείρου την ισορροπία διατηρούν ανάμεσα στην γνωστή και άγνωστη της αβύσσου την πλευρά.

  Ο καταληκτικόΣ συναρπαστικόΣ ηφαιστειώδηΣ
  οπλισμόΣ των Ελληνικών λέξεων εις Σ.
  Σαν ένα ηφαίστειο που ξυπνά
  και με το Νι και με το Σίγμα
  σε γλώσσα ομηρική μας μιλά http://e-lions.blogspot.com/2011/06/blog-post_09.html

 • Ο/Η iparea λέει:

  Πριν τον λόγο του Οδυσσέως…το διάγγελμα τους Αχιλλέως!»Ἕκτορ μή μοι ἄλαστε συνημοσύνας ἀγόρευε·»
  Έκτωρ μη μου μιλάς για συμφωνίες που έχεις καταπατήσει
  και μας έχεις όλους ξεπουλήσει
  ….ανακράζει ο πρώτος πολεμιστής των Ελλήνων
  Προς τον Έκτορα τον πρωτοκαθήμενο της άρπαγης Τροίας και τους υπόλοιπους προεστούς θρησκευτικούς

  και ομοτράπεζους πολιτικούς

  Με λόγια απλά ξεκάθαρα Ελληνικά , λακωνικά

  και στην καθομιλουμένη για να γίνουν κατανοητά

  Είστε έκπτωτοι…..κυρίες και κύριοι μιας αντινοϊκής κατοχής και παράλογης λογικής.

  Είστε έκπτωτοι στα μάτια της ιστορίας

  Στο βλέμμα της μυθοπλασίας

  στον ατένισμα της δικαιοδοσίας.

  Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

  Φέρτε πίσω τα λεφτά την ομορφιά τα αγάλματα, τους θησαυρούς και την περιουσία ενός περήφανου λαού.

  Όλα όσα κλέψατε εσύ ο πατέρας σου τα αδέλφια σου οι συγγενείς σου,

  οι πνευματικοί σας «νονοί», οι λέσχες σου και οι σύμμαχοι σου οι ανθελληνικοί.

  Κλέψατε μια χώρα την λεηλατήσατε την διασύρατε την γελοιοποιήσατε

  την εξευτελίσατε χωρίς αξιοπρέπεια και τιμή.

  Μα πάνω απ΄όλα κλέψατε τις λέξεις μας τις αρχέγονες έννοιες και την σημασία τους μαζί με την ιστορία τους.

  Κλέψατε την δύναμη τους , την ιδιοποιηθήκατε για ίδιους ποταπούς σκοπούς.

  Δεν δεχόμεθα παράλογα διλήμματα , προκρούστρειες λύσεις και ωμούς εκβιασμούς.

  Δεν υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ λύκων και προβάτων και μερίδες του λέοντος για επίγειους και επουράνιους μνημονιακούς δυνάστες θεούς

  δικτάτορες ταχυδακτυλουργούς .

  Δεν υπάρχει τίποτα που να χρωστάει κανείς σε τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας που δεν έχουν εργαστεί ποτέ και δεν δικαιούνται καμιά περιουσία να κρατούν και για χρέη να ομιλούν.

  Δεν υπάρχουν συμφωνίες και δικαιώματα μεταξύ αδίκων ανόμων και καταχραστών παρανόμων και όλα στο όνομα του κοσμικού δικαίου

  θα αναιρεθούν.

  Αχιλλέας Αιακίδης του Πηλείδη

  οργισμένος αγανακτισμένος αποφασισμένος στρατηγός

  των Μυρμιδόνων φρουρός

  Έκτορος κτήτορος καθαίρεσις
  Η αποτελεσματική διδασκαλία εκπαίδευσις του Χείρωνος.

  Η ήττα των εχόντων και κατεχόντων έμπροσθεν

  τειχών απληστίας τρωικά σε άμεση αναμέτρηση

  με τους πολεμιστάς

  δια την δικαία των υλικών αγαθών μοιρασιά http://e-lions.blogspot.com/2011/06/blog-post_4075.html

 • Ο/Η elzin λέει:

  Ο Πολεμιστής του Βορρά
  Άγρυπνος φρουρός
  στην Πύλη του Βορρά
  …βαδίζοντας ολόλαμπρος με την Λάμψη του Αστεριού του Βορρά
  σε Ανταύγειες Πριγκιπισσών … Αρίζηλες

  Λίο

 • Ο/Η iparea λέει:

  Η πανέμορφη «Ναυσικά» πριγκίπισσα Σίσσυ ατενίζοντας το Ιόνιο πέλαγος με τα μάτια μιας ερωτευμένης με τον Όμηρο, τους Ήρωες του και τον Ελληνικό Λόγο …νεαρής γυνάικας!

  Εις νήσον Φαιακίδα
  η Οδύσσειας…. εκεί που οι Φαίακες ειδήμονες πάντων των ανδρών, με γρήγορε νήες στον πάντο ελαύνουν και οι γυνάικες άριστες τεχνήτριιες είναι στον ιστό – αργαλειό γιατί σε αυτές η Αθηνά έδωσε να γνωρίζουν έργα περικαλλή φρένες εσθλές, καλές τέχνες και σωστό νου ……ὅσσον Φαίηκες περὶ πάντων ἴδριες ἀνδρῶν

  νῆα θοὴν ἐνὶ πόντῳ ἐλαυνέμεν, ὣς δὲ γυναῖκες

  ἱστὸν τεχνῆσσαι· περὶ γάρ σφισι δῶκεν Ἀθήνη 110

  ἔργα τ’ ἐπίστασθαι περικαλλέα καὶ φρένας ἐσθλάς

  Οι Ομηριστές

 • Ο/Η iparea λέει:

  Η νεαρή αντικομφορμίστρια πριγκήπισσα με όλα τα χαρακτηριστικά της Ναυσικάς, δεν είναι καθόλου τυχαίο που ερωτευτηκε την Γή των Φαιάκων και η μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα , οι κλασικές σπουδές, με Ελληνες δάσκαλους που της διδάσκουν Ελληνική μυθολογία και ιστορία αλλά και ελληνική λογοτεχνία, και ποίηση . Μάλιστα ένας απο αυτούς έγραψε ενα βιβλιο για την ίδια και ο οποίος την έκανε να λατρέψει κυριολεκτικά τη χώρα μας και να κτίσει το Αχίλλειο, ύμνος στον Ελληνικό πολιτισμό αφού είχε όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία τῆς κλασσικῆς καί ἑλληνιστικῆς περιόδου και στολίστηκε μέ ποικίλα άγάλματα γνωστῶν όνομάτων τῆς άρχαίας Ελλάδας. Εκανε το ταξίδι του Οδυσσέα, οργώνοντας την Μεσόγειο και πήρε μέρος στις ανασκαφές της Τροίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Ο έρως μιας πριγκίπισσας at Η Παρέα.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: