Εμείς οι Έλληνες

14 Οκτωβρίου, 2010 § 14 Σχόλια


https://i0.wp.com/theopeppasblog.pblogs.gr/files/22836-athens-parthenon-greece-big.jpg

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Από γενέσεως κόσμου έως την Πρώτη ιστορική Ολυμπιάδα του 2.776 Π.Ε

Δημήτρης Βαρδίκος

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

–          Για να μάθουν όλοι οι Έλληνες (όσοι δεν γνωρίζουν) τη μακρινή  τους καταγωγή και την πραγματική τους ιστορία που αριθμεί απροσδιόριστες δεκάδες ίσως εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

–           Να πάψουν να είναι Μισέλληνες (ξένοι και Έλληνες) και να υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια από την πρωτοελλαδική (Μυθική εποχή) και τα κλασσικά χρόνια έως την εποχή μας.

–           Για να καταγγείλω τους εξουσιαστικούς μύθους, όπως το ότι οι Έλληνες είναι Ινδοευρωπαίοι , πως τα γράμματα τα πήραν από τους Φοίνικες και τον πολιτισμό τους από κάποιους Μου και κάποιους Λεμούριους.

Έτσι μέσα από αυτό το βιβλίο νομίζω ότι δίνω απαντήσεις σε όλα τα παρακάτω ερωτηματικά, γιατί σκόπιμα του τελευταίους αιώνες πολλοί Ευρωπαίοι και κάποιοι ανθέλληνες άφησαν να αιωρούνται ιστορικές και μη αμφισβητήσιμες «αλήθειες»

Ερωτηματικά στα οποία δίνω απαντήσεις.

-Οι Έλληνες είναι γηγενείς της Αιγαίας Γης.

-Οι Νεοέλληνες έχουν απόλυτη  ιστορική συνέχεια με τους αρχαίους.

-Ο Ελληνικός λόγος διαμορφώθηκε στην Ελλάδα.

-Το δωδεκάθεο του Ολύμπου δεν είναι ειδωλολατρική θρησκεία, αλλά ερμήνευε το       πνεύμα του Ενός και Μοναδικού θεού.

-Οι Έλληνες ποτέ δεν υποστήριξαν πως ο Ζευς και οι άλλοι Αθάνατοι του Ολύμπου δημιούργησαν το Σύμπαν την ζωή στη Γή.

-Η Αθάνατη Θεά Αθηνά που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες, δεν ήταν μαύρη από την Αφρική αλλά γεννήθηκε στην Ελλάδα.

-Ο Πλάτων, Ο Σωκράτης, Ο Αριστοτέλης και όλοι οι φιλόσοφοι ήταν Έλληνες.

-Οι Έλληνες δεν ήρθαν από τον Καύκασο ούτε από την Ινδία.

-Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι γηγενής και φώτισε τους λαούς της γής.

-Τα γράμματα δεν είναι Φοινικικά. Επί πλέον οι αρχαίοι Φοίνικες Έλληνες ήταν. Είχαν γλώσσα, πολιτισμό και ονόματα Ελληνικά και λάτρευαν τους ίδιους θεούς.

Και επειδή ο μισελληνισμός πηγάζει από το σύμπλεγμα της κατωτερότητας των μη Ελλήνων, έχουμε πολλά βιβλία, ανθελληνικών ή παραπλανητικών εκδόσεων που κυκλοφορούν, αμερικάνικα και ευρωπαϊκά , όπως¨

-Οι Έλληνες ήρθαν από αλλού, αλλά ποτέ δεν διευκρινίζουν από πού.

-Οι Άτλαντες δεν ήταν Έλληνες, αλλά πρόγονοι των Αμερικανών και των Ευρωπαίων, υπάρχει όμως μια μικρή καθοριστική λεπτομέρεια. Δεν υπήρχαν τότε έθνη σε αυτές τις χώρες.

-περί γενέσεως του κόσμου, με αρχή το 5.508 από κτίσεως κόσμου κατά την χριστιανική άποψη, μόνο που στην Ελληνική ιστορία έχουμε καταγραφές δεκάδων χιλιάδων χρόνων.

-Ιστορία της γραφής, με ανύπαρκτη ή λανθασμένη βιβλιογραφία, που αναφέρει ότι τα Ελληνικά γράμματα είναι Φοινικικά (και εννοούν ότι οι αρχαίοι Φοίνικες δεν ήταν Έλληνες).

-Παγκόσμια ιστορία του πολιτισμού με ελάχιστες αναφορές στην κλασσική Ελλάδα και εκτεταμένες ,μεθοδευμένες αναλύσεις πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής.

-Ιστορία των θρησκειών που δεν κάνει καμιά αναφορά στον Ορφέα και τα ορφικά, την πρώτη μονοθεϊστική θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων σε εποχή 13.000 Π.Ε. (¨όπου Π.Ε σημαίνει πριν της εποχής μας).

-Λεμουρία, μία προϊστορική ανύπαρκτη Ήπειρος στον Ειρηνικό που έδωσε τον πολιτισμό της στους Άτλαντες και αυτοί στους Έλληνες (Μεγάλη φαντασία κάποιων)

-Ιστορία της αρχιτεκτονικής, όπου λείπει ο Ικτίνος και ο Παρθενώνας.

-Ιστορία της Γλυπτικής, χωρίς τον Πραξιτέλη.

-Εφευρέσεις και ανακαλύψεις, ενώ ο Αρχιμήδης 2.250 χρόνια πριν  έκαιγε τα πλοία των Καρχηδόνιων με Ηλιακά κάτοπτρα, ακτίνες λέιζερ και άλλοι Έλληνες κατασκεύαζαν υπολογιστές για την ναυτιλία σαν εκείνο των Αντικυθήρων.

-ιστορία της Αστρονομίας, χωρίς αναφορές στην Ελλάδα, που χιλιάδες χρόνια πριν οι Έλληνες μελέτησαν το σύμπαν και έδωσαν τα ονόματα στα ουράνια σώματα Ευρωπαίοι δεν γνώριζαν 500 χρόνια πριν ότι η γη κινείται, αν και τους το βεβαίωνε ο Κοπέρνικος,που είχε διαβάσει τα συγγράμματα του Αρίσταρχου του Σάμιου.

-Παγκόσμιες ιστορίες της λογοτεχνίας, που αρχίζουν σκόπιμα από το μεσαίωνα για να μην αναφέρουν τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Πλάτωνα. Υπάρχουν χιλιάδες εκδόσεις που αποκρύπτουν την Ελληνική διανόηση που γέννησε και φώτισε τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Πώς να μην κάνεις την σκέψη ότι όλοι αυτοί οι Ελληνες –μισέλληνες που γεννήθηκαν στον Αιγαίο χώρο εξυπηρετούν συμφέροντα των γνωστών-αγνώστων εχθρών του Ελληνισμού και κάνουν τα πάντα για να δυσφημίσουν την Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία αρχαιολογικά ευρήματα και τα επιστημονικά πορίσματα, ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην Γη 20.000.000 χρόνια προ εποχής μας.

Η γραπτή ιστορία των Ελλήνων ξεκινά από 5.000 χρόνια Π.Ε. Ανεπίσημα όμως, έχουμε ευρήματα με συμβολικές απεικονήσεις ή άλλες γραμμικές γραφές πάνω από 40.000 χρόνια. Η Ελληνική παράδοση ξεπερνά τις 100.000 χρόνια Π.Ε. Στον Ελλαδικό χώρο τα παλαιοντολογικά ευρήματα ανθρώπινης δραστηριότητας φτάνουν τα 10.000.000 χρόνια. Για παράδειγμα το απολιθωμένο κρανίο του αρχανθρώπου στο Σπήλαιο των Πετραλώνων αγγίζει τα 740.000 χρόνια.

Οι πόλεις, Αθήνα, Θήβα, Λάρισα, Κόρινθος, Αργος, Τίρυνθα, Μυκήνες, Πυλος, φαιστός, Κνωσσός και άλλες πανάρχαιες Ελληνικές πόλεις-κράτη θα ήταν αφέλαια να πούμε ότι πως δημιουργήθηκαν 3.000-4.000 χρόνια πριν, και αυτό αποδεικνύεται από τα θεμέλια των ναών ή τα τείχη στις Ακροπόλεις, όπου φαίνονται διαφορετικές τεχνικές στην λιθοδομή (επεξεργασία και τεχνική στην εφαρμογή της πέτρας).

Επίσης οι μύθοι είναι γεγονότα που αναφέρονται σε διάφορες και απόμακρες εποχές. Πέρασαν και καταγράφησαν κατά τα ιστορικά χρόνια στην προφορική και κληροδοτήθηκαν στις επόμενες γενιές με διαφοροποιήσεις. Ολοι οι Ελληνικοί μύθοι έχουν ιστορικές και συμβολικές σημασίες, και γι΄αυτό είναι απαραίτητο να βρεθούν οι Ιεροί κώδικες της Ελληνικής προιστορίας για να φανερωθούν οι σημασίες, τα πραγματικά πρόσωπα, τα γεγονότα και η εποχή τους. Π.Χ. Ο Ηρακλής, ήταν ένας ή πολλοί με το ίδιο όνομα, γιατί το όνομα αυτό στην ουσία ήταν επίθετο που έδιναν οι αρχαίοι Ελληνες κατά εποχές σε άνδρες που διέθεταν χαρισματικό νοιύ και σωματικά προσόντα. Το ¨ονομα Μίνωας, ήταν κυβερνητικός τίτλος και αναφέρεται σε διάφορες εποχές. Ηταν το 33.000 χρόνια πριν κυβερνήνης στην Αίγυπτο, κυβερνήτης στην Αιθιοπία, φαραώ στην Αίγυπτο το 5.000 Π.Ε, αλλά και Βασιλιάς της Κρήτης στα χρόνια του Θησέα 10.000 χρόνια Π.Ε.

1.       30.000.000  Πλανήτης Γη  Από αλλεπάλληλες τεκτονικές και μορφολογικές αλλαγές αναδύθηκε η ΑΙΓΑΙΑ   ΓΗ. Συμπαγής μάζα ύλης που απλωνόταν από το Ιόνιο έως την Μ.Ασία, και Αίγυπτο, με ποταμούς, λίμνες και νησίδες.

2.        25.000.000  ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ   . Εμφανίζεται ο άνθρωπος στην Αιγαία Γή. Έως σήμερα στον Ελλαδικό χώρο υπάρχει το αρχαιότερο εύρημα απολιθωμένου ανθρώπου.

3.        23.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Χερσαία ζωικά και φυτικά απολιθώματα στο Σίγρι της Λέσβου και θαλάσσια απολιθώματα στην Ζάκυνθο.

4.        20.000.000  ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Θαλάσσια απολιθώματα στην Εύβοια (Κύμη, Αλιβέρι) και Κομοτηνή.

5.        12.000.000  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Μάνης βρέθηκαν εργαλεία από χαλαζία που χρησιμοποιούσαν άνθρωποι για τις καθημερινές τους χρήσεις.

6.        11.000.000  ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ . Στα Τρίγλια, βρέθηκε απολιθωμένη κνήμη ανθρώπου και είναι το αρχαιότερο εύρημα σε όλο τον κόσμο. ΕΤΣΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.

7.         7.000.000  ΑΙΓΑΙΟ. Χερσαία απολιθώματα (Μεγαθήριο) στο νησί Σάμος.

8.         6.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Στην Πτολεμαΐδα της Μακεδονίας βρέθηκαν εργαλεία καθημερινής χρήσης. Όλα τα εργαλεία των αρχανθρώπων έχουν συνέχεια έως σήμερα στον τρόπο κατασκευής τους που δείχνουν μια ατελείωτη ιστορική συνέχεια.

9.         5.000.000  ΑΙΓΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΣΟΧΩΡΟΣ. Μεγάλες τεκτονικές συμπιέσεις    αναδιαρθρώνουν  την Αιγαία γή. Αρχή σχηματισμού νησιών στο Αιγαίο, αρχή διαχωρισμού της Πελοποννήσου από την σημερινή Στερεά Ελλάδα.

10.     4.500.000  ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Στις περιοχές Πόρτο Ράφτη Αττικής όπως και στα νησιά Μήλος και Ικαρία βρέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιούσαν άνθρωποι τότε.

11.      3.000.000 ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Στην Πτολεμαΐδα στο χωριό Πέρδικα βρέθηκε  ελέφαντας διαμελισμένος και εργαλεία.

12.      1.500.000  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Στις πλαγιές του Παγγαίου όρους βρέθηκαν απολιθωμένα οστέινα εργαλεία.

13.       1.000.000-900.000   ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.  Ίχνη φωτιάς στο Σπήλαιο των Πετραλώνων. Άνθρωποι των σπηλαίων γνωρίζουν την χρήση της φωτιάς και είναι τα παλιότερα ευρήματα στη Γή.

14.           950.000  ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Εργαλείο «χαλικόμορφο» που βρέθηκε στην περιοχή λίμνη Κορίσσια στην Νότια Κέρκυρα και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα εργαλεία της παλαιολιθικής εποχής.

15.             745.000  ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ.  Απολιθωμένο κρανίο Αρχανθρώπου (όρθιου ανθρώπου) των Πετραλώνων της Χαλκιδικής. Οργανωμένες οικογενειακές ομάδες που ασχολούνται με το κυνήγι, που ζούσαν στην «Κρίνεια παγετώδη» περίοδο.

16.              500.000  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ  Στο Σπήλαιο Χαλιωτάτων γηγενής πολιτισμένος άνθρωπος.

17.              400.000  ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ Αιγαίος γηγενής νοήμων άνθρωπος (καλλιεργητής της Γής, κτηνοτρόφος, ψαράς)

18.              300.000   ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ   Βρέθηκε κρανίο νοήμονος ανθρώπου στην Μάνη.

19.              250.000    ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ   Λίθινος πέλεκυς κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα.

20.              200.000     ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ   Πνευματικός άνθρωπος

21.              150.000       ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ   Η Ελληνική γλώσσα αναπτύσσεται σε πολλές διαλέκτους στον Ελλαδικό χώρο. Λατρεία των φυσικών φαινομένων ΗΛΙΟΣ, ΣΕΛΗΝΗ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΣΤΡΑΠΕΣ, ΒΡΟΝΤΕΣ κ.α

22.              100.000        ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Παλαιολιθικοί οικισμοί στις όχθες του Πηνειού . Βρέθηκε στο Παλαιοκαστρο Σιάτιστας εργαλείο , το αρχαιότερο, «Διπρόσωπος Λίθινος Χειροπέλεκυς» . Βρέθηκαν εργαλεία στην αρχαία Ικος-Αλόννησος που χρονολογούνται σε διάφορες εποχές από 10.000 –100.000 χρόνια. Οι γηγενείς του ελλαδικού χώρου αρχίζουν να αναζητούν και να λατρεύουν θεότητες. Φοβερά παιδιά της Γης και του Ουρανού σκιάζουν τους κατοίκους της Αιγαίας περιοχής, Εκατόγχειρες, Κύκλωπες, Σφίγγα, Κέρβερος, Στυμφαλίδες  Όρνιθες, το Λιοντάρι της Νεμέας, Μέδουσες, Σειρήνες.

23.                90.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Οι Αιγαίοι λατρεύουν την Γη και τον Ουρανό ως θεότητες.

24.                80.000.  ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Τέρατα και τερατογονίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, παιδιά της Γης και του Ουρανού. Οι άνθρωποι τα αποδίδουν σε άγνωστες και μυστηριώδεις δυνάμεις. Κυρίαρχοι των θαλασσών ο Νηρεύς, οι Νηρηίδες, οι Γραίες και οι Μέδουσες.

25.                70.000.   ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ.  Γεννήθηκαν οι Τιτάνες, Ωκεανός, Κοίος, Κρείας, Υπερίων,Ιαπετός, Κρόνος και οι Τιτανίδες Θεία, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Φοίβη, Τηθύς και Διώνη. Οι Αιγαίοι έχουν διαμορφώσει οικισμούς με κοινωνικές δομές.

Λατρεία του Ήλιου, της Ρέας και του Κρόνου. Ιαπετός κυρίαρχος στην Δύση.

Στην Πελοπόννησο Ίναχος, Φορωνεύς, Πελασγός, Αργος, Λυκάων και Έπαφος χτίζουν μεγάλες πόλεις.

26.                    60.000.   ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Γεννιέται η Αφροδίτη στον αφρό της θάλασσας των Κυθήρων από το σπέρμα του Ουρανού. Εμφανίζονται οι Ερινύες, οι Νύμφες και οι Γίγαντες. Διαμόρφωση ενιαίας Ελληνικής γλώσσας με τοπικές διαλέκτους. Αρχή γενέσεως του Ελληνικού Λόγου.

27.                     50.000    ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ.  Στις θέσεις Κοκκινοπηλός και Ασπροχάλικο Ιωαννίνων (Κοιλάδα του Λούρου) βρέθηκαν 800 εργαλεία και απολεπίσματα μεταμορφωμένου ασβεστόλιθου. Εμφάνιση υπερφυσικών όντων και θεοτήτων και ηρώων, Τύφωνας, Ανταίος, Τριπτόλεμος ο 1ος. Οι Αιγαίοι χαράζουν σε σπήλαια πρωτο-ιερογλυφικά λατρευτικά σύμβολα. Ο Ήλιος-Απόλλων και ο Ήφαιστος κυριαρχούν στις λατρευτικές δεήσεις των Ελλήνων. Επίσης έχουμε και τη λατρεία του θεού Αίολου και εμφανίζεται η πρώτη γενιά των Ατλάντων.

28.                           45.000  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ . Αρχή λατρείας των θεοτήτων του Ολύμπου. Ο Ζεύς θεωρείται ως πρώτος μεταξύ των Ολυμπίων. Η Δήμητρα ως μεγάλη μητέρα των καρπών, του σίτου και της γονιμότητας. Εξάπλωση των Ελλήνων στην βόρεια Ελληνική χερσόνησο (Αίμος), στις παραλίμνιες ολόγυρα περιοχές έως την Μ.Ασία, δυτικά έως την Ιταλική και ιβηρική χερσόνησο και τις στεριές της πρώην Μεσογείου θαλάσσης (που ήταν μία μεγάλη λίμνη με νησιώτικα συμπλέγματα. Ηρακλής ο 1ος και ο Πέλοψ ο 1ος κυρίαρχοι της Πελοποννήσου.

Αρχή των μασκοφόρων Εορτών- «ΚΡΟΝΙΑ», την πρώτη εβδομάδα μετά την εαρινή ισημερία. Αυτές οι γιορτές αργότερα εντάχθηκαν στα Διονυσιακά βακχικά μυστήρια.

29.                        40.000   ΑΦΡΙΚΗ. Οι Έλληνες κυριάρχησαν στην Αιθιοπία και σιγά σιγά άρχισαν να καθαρίζουν τις όχθες του Νείλου. Εμφανίζονται εν τω μεταξύ οι Κένταυροι στο ¨Όρος Πήλιο και αργότερα στην Θεσσαλία.

30.                         39.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ, ΗΠΕΙΡΟΣ. Ραδιοχρονολόγηση του τελευταίου στρώματος στο Ασπροχάλικο Ιωαννίνων που αποκάλυψε ασχολίες των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

31.                          35.000.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ (ΑΙΜΟΥ). Στην κοιλάδας του ποταμού Λούρου βρέθηκαν λίθινες επεξεργασμένες με δεξιοτεχνία λίθινες λεπίδες.

Γεννήθηκε ο Ασκληπιός και πρωτολατρεύτηκε στην Τρίκκη της Θεσσαλίας. Οι Έλληνες αποικίζουν τον κόσμο.

32.                           34.000.  ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Ο Περσεύς ο 1ος εκστρατεύει στη Δύση και στην Ασία. Δημιουργούνται μεγάλες πόλεις στον Ελλαδικό χώρο, όπως η

Κόρινθος, η Ποσειδωνία (Αθήνα), η Θήβα. Έχουμε επίσης την ίδρυση του Μαντείου των Δελφών στις όχθες της λίμνης (σημερινός Κορινθιακός κόλπος)

33.                           33.000 ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Οι Έλληνες κατοικούν την Μ. Ανατολή και την Αιθιοπία, που ήταν αρχικά αφιλόξενος χώρος. Ιδρύουν πόλεις ολόγυρα από τον Νείλο, όπως η Ηλιούπολις, που ίδρυσε ο Ακτίς ο Ρόδιος και αργότερα η Διόπολις. Οι Έλληνες θεοί ιδρύουν και τις Αιγυπτιακές δυναστείες, που κυβέρνησαν για 13.985 χρόνια την Αίγυπτο, που άρχισε να γίνεται η ιερή κιβωτός του Ελληνικού πολιτισμού. Πρώτοι κυβερνήτες ήταν ο Ήφαιστος, Ήλιος, Αγαθοδαίμων, Κρόνος, Οσιρις, και Ίσις, Τύφων, Ωρος, Άρης, Ανούβις, Ηρακλής ο 2ος, Απόλλων, Άμμων,  Τιθοής,  Σώσος και Ζεύς. Ο Άμμων –Ζευς ταυτίζεται με τον Μίνωα.

34.                           31.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Ίδρυση του Μαντείου της Δωδώνης στην Θεσσαλία στις όχθες της μεγάλης Θεσσαλικής λίμνης. Τα διαδοχικά φύλα με κοινή γλώσσα και καταγωγή (γηγενείς του Ελλαδικού χώρου) αναπτύσσουν πολιτισμό και επικρατούν διαδοχικά. Αχαιοί, Αίολες, Ίωνες, Δωριείς, Θράκες, Μυρμιδόνες κλπ.

35.                           30.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ. Καθιερώνονται τα Ελευσίνια Μυστήρια, αφιερωμένα στην Γαία, αργότερα στις εποχές του χρόνου και στα νεώτερα χρόνια , 14.000ΠΕ προς τιμή της Θεάς Δήμητρας και της κόρης Περσεφόνης. Στην Πελοπόννησο ο Βελλεροφόντης ο 1ος σύμφωνα με την λακωνική παράδοση είναι ο πρώτος Βασιλιάς της Νότιας Πελοποννήσου.

36.                            28.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. Τα Καβείρια στο νησί της Σαμοθράκης καθιερώνονται.

37.                              26.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στην θέση «Απίδημα» της Μάνης βρέθηκαν ερείπια της εποχής αυτής.

38.                              25.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Κατακλυσμός του ΩΓύγου.

Τα νερά που κάλυπταν το βόρειο ημισφαίριο της Γής έως τον Εύξεινο Πόντο άρχισαν να λειώνουν, ξεχύνονται στην Αιγαία Γη και κατακλύζουν και καταποντίζουν το μεγαλύτερο μέρος της. Οι Βουνοκορφές είναι τα σημερινά νησιά του πελάγους. Οι πλημμύρες δημιουργούν και άλλα ανοίγματα μεταξύ Ευρώπης-Αφρικής, τα νερά ξεχύνονται στον Ατλαντικό μέσω των Ηρακλείων Στηλών. Ο άξονας της γης , ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετατοπίζεται. Η λίμνη «Λίβυα»

Της Αφρικής αποστραγγίζεται και αρχίζει να δημιουργείται η έρημος Σαχάρα.

Οι ιερείς του μαντείου του Δωδωναίου Διός της Θεσσαλίας, μαζί με τα αρχεία του Ελληνικού πολιτισμού μεταφέρονται στην Αίγυπτο, για περισσότερη ασφάλεια και ιδρύεται το μαντείο του Αμμωνος Διός, στα παράλια της Αφρικής.

39.                               24.000. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Κυρίαρχοι της Εσπερίας χώρας οι Μέδουσες. 1η δυναστεία των Λιβυκών Αμαζόνων-θυγατέρων του Άρη. Εξοντώνουν και  λεηλατούν του κατοίκους της Δυτικής Αφρικής. Ο Ηρακλής ο 3ος εκστρατεύει στην Εσπερία για τα χρυσά μήλα του κήπου των Εσπερίδων και εξοντώνει πολλές από αυτές. Αργότερα ο Περσεύς τις εξολοθρεύει και καθαρίζει τον τόπο από αυτές.

40.                                23.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ. Η πρώτη μεγάλη έκρηξη στο ηφαίστειο της Θήρας.

41.                                 22.000. ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ. Οι Άτλαντες (Έλληνες) κατοικούν το νησί της Ατλαντίδος και την Εσπερία Ήπειρο (Αμερική)

42.                                 20.000.ΕΥΡΩΠΗ-ΑΣΙΑ. Οι Έλληνες Δραβίδες εξερευνούν και κατοικούν την Ευρώπη και την Ασία. Στην Ινδία δημιουργούν μεγάλα Ελληνικά πολιτιστικά κέντρα και θέτουν τις βάσεις του ινδικού πολιτισμού. Στην Αθήνα έχουμε τον κατακλυσμός του Κέκροπος 1ου (γηγενής βασιλιάς).

Οι Αρκάδες λατρεύουν τον Πάνα και τον Δία και πραγματοποιούν αναίμακτες ή θυσίες ζώων στον Λύκαιον Όρος της Αρκαδίας. Οι θυσίες συνεχίστηκαν μέχρι το 1.000 μ.χ.

43.                                  18.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Ο Αιγαίων (γιος του Ουρανού και της Γης) βασιλιάς της Εύβοιας κυριαρχεί στο Αιγαίο πέλαγος με τα πλοία του και δίνει το όνομά του στο Αρχιπέλαγος.

44.                                   17.000. ΕΛΛΑΔΑ-ΑΣΙΑ. Ο Ηρακλής ο 4ος εκστρατεύει στην Ασία και φθάνει έως την  Κίνα. Χτίζει Ελληνικές πόλεις και αφήνει βασίλισσα την κόρη του. Κάθε  μία φορά μόνο τον χρόνο πλήρωνε φόρους στην βασίλισσά τους. Μέχρι σήμερα η περιοχή στην Ν.Δ. Κίνα πάνω από το Βιετνάμ-Λάος-Βιρμανία ονομάζεται Γιουνάν, δηλ. Ίωνες, έτσι φωνάζουν όλους τους Έλληνες οι Ασιατικές χώρες. Είναι μεγαλύτερη από τον σημερινό ελλαδικό χώρο και έχει πρωτεύουσα την Κουανμίγκ. Ανασκαφές κινέζων αρχαιολόγων στην Γιουνανία φέρνουν στην επιφάνεια Ελληνικές πόλεις της παλαιάς και προκλασικής εποχής και επιβεβαιώνουν αυτές τις αποικήσεις.

Στο Αιγαίο η ναυσιπλοΐα έχει μεγάλη ανάπτυξη.

45.                                 16.000. ΑΙΓΑΙΑ ΓΗ. Ο Προίτος ο πρώτος βασιλιάς της Τίρυνθας ,κυρίαρχος του κάμπου του Άργους. Ο Διόνυσος ο 1ος εκστρατεύει στην Ασία έως την Κίνα, την Ιαπωνία, και τα νησιά του Ειρηνικού.  Στον Εύξεινο Πόντο έχουμε την γενιά των Σκυθικών Αμαζόνων.

46.                                  15.000. ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΡΩΠΗ-ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ. Οι Άτλαντες επιθυμούν να κηδεμονεύσουν την μητρόπολη της καταγωγής τους και εκστρατεύουν κατά της Ελλάδος. Κυριεύουν την Ευρώπη, την Αφρική και φθάνουν μέχρι την Ελληνική χερσόνησο. Οι Αθηναίοι μαζί με άλλους Έλληνες του μεσογειακού χώρου τους απωθούν μέχρι την σημερινή Γαλλία. Η τελική μάχη πραγματοποιείται στις πλαγιές των Πυρηναίων και επικρατούν οι Αθηναίοι. Η ήττα των Ατλάντων συνοδεύεται με την καταστροφή και καταβύθιση της Ατλαντίδος. Μέρος του στρατού των Αθηναίων παραμένει στα Πυρηναία προς απόκρουση μελλοντικής επίθεσης και σήμερα αποτελούν το λαό των Βάσκων. Υπολείμματα των Ατλάντων κατοικούν στην Ν.Δ. Γαλλία σήμερα.

47.                                 14.000. ΑΙΓΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Με την καταβύθιση της Ατλαντίδος αναδύεται η σημερινή έρημος Σαχάρα και έχουμε μεγάλες πλημμύρες στο χώρο της Μεσογείου  και κατακλυσμούς στην Αίγυπτο. Στο όρος Ταΰγετος δημιουργούνται μεγάλα «αστεροσκοπεία» για αστρονομικές παρατηρήσεις ,οι Πυραμίδες της Λακωνίας. Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα, ο μεγαλύτερος, κράτησε εννέα μερόνυχτα. Οι πλημμύρες και οι καταστροφές σε συνδυασμό με τους σεισμούς αναδιαμόρφωσαν τον χώρο της Μεσογείου. Στον Παρνασσό, όπου υπήρχε «Μουσαίο μαντείο και βωμός του Διός», κατέφυγε ο Δευκαλίωνας,και έκανε θυσίες για την διάσωσή του  .Αρχίζει μία νέα εποχή για τους Έλληνες με προπάτορες τους τον  Δευκαλίωνα και την Πύρρα .

H  ΑΡΧΑΙΑ  ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα της αρχαιότητας ήταν από άκρη σε άκρη ένα ιερό Άλσος των θεών και των ανθρώπων, ένας καλλωπισμένος κήπος γεμάτος από ιερές πηγές Ηρώων ανδριάντες, βωμούς, Ναούς, Θέατρα, Στάδια, Κτίρια, Μεγαλοπρεπείς Τάφους Ηρώων και Θεών, Επιτύμβιες Στήλες ολόχρυσες Άμαξες, Γιορτές σε κάθε Πόλη-Κράτος ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο Νέρων και ο Κικέρων είπαν. «Σε κάθε βήμα στην Ελλάδα βρίσκεις πράγματα αξιοθέατα»  . Γι’ αυτό οι Ρωμαίοι έκαψαν την Ρώμη για να την καλλωπίσουν με Ελληνικά έργα τέχνης. Από την Αθήνα, την Ολυμπία, την Κόρινθο, Την Θήβα, την Κρήτη, τους Δελφούς, που ήταν ένα δάσος αγαλμάτων άρπαξαν πεντακόσιους χάλκινους ανδριάντες. Ερήμωσαν όλους τους ναούς της κεντρικής Ελλάδος της Ιωνίας, των νησιών ,της Παλαιστίνης και της Αλεξάνδρειας. Άρπαξαν ακόμη και τον ανδριάντα του Οδυσσέα και τα νεκρικά επιστήλια. Αποκεφάλισαν τα Ελληνικά αγάλματα και τοποθέτησαν κεφαλές Ρωμαίων αρχόντων και Συγκλητικών. Απογύμνωσαν ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ από τους θησαυρούς της, όμως κατακτήθηκαν από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟ, και αργότερα όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι, Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί. Παιδιά της Ελλάδος της Δύσης και της Ανατολής γκρέμισαν τους ναούς των Θεών του Ολύμπου και πήραν τα περίτεχνα μάρμαρα για να στολίσουν τα μουσεία τους και όταν τους τα ζητάει πίσω η Ελλάδα απαντούν « Μα αν σας τα δώσουμε θα αδειάσουν τα μουσεία μας» Μία απάντηση χαμηλής νοημοσύνης, εκτός αν νομίζουν ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε χαμηλής νοημοσύνης.

ΣΤΟΝ 21ον ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ,ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ,ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ   «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΗΜΕΡΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ»

Φθάνει πια με την κλοπή της Ιστορίας μας

ΚΛΕΙΩ

Tagged:

§ 14 Responses to Εμείς οι Έλληνες

 • Ο/Η iparea λέει:

  Δεν υπάρχει άνθρωπος στη Γη που να μην έχει Σπέρμα ή Πνεύμα Ελληνικό και ο Ελληνικός πολιτισμός είναι διαδεδομένος σε κάθε άκρη του κόσμου. Οι Έλληνες έχουν μεγάλα ελαττώματα και μεγάλα προτερήματα. Είναι καιρός να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνάμεις και δυνατότητες μας με ευφυή στρατηγική και μεθοδική οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Η νέα χιλιετία είναι η εποχή των Ελλήνων
  Αστραία

 • Ο/Η elzin λέει:

  Εμείς οι Έλληνες …δεν είμαστε απόγονοι του Αβραάμ
  και του Σηθ
  που μνημονεύονται στο «ιερό ¨βιβλίο»… που αναγκάζουν του Έλληνες να ορκίζονται.
  Εμείς οι Έλληνες …είμαστε απόγονοι του Δευκαλίωνα και της Πύρρας.
  Ο Έλλην και η Ορσηίδα γέννησαν τον Δώρο ….τον Ξούθο και τον Αίολο τον 4ον.
  Ο Προμηθεύς ο 3ος με την Κελαινώ …γέννησαν τον Δευκαλίωνα.
  Και ο Επιμηθευς με την Πανδώρα …την Πύρρα.
  Είμαστε Τιτάνες….του Πνεύματος και της Φωτιάς!

  Λίο Λεόν

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Είναι πλέον καιρός να μάθουμε την ιστορία μας, γιατί είμαστε Ελληνες!

  Δεν υπήρξαν φυλές Ινδο-Ευρωπαίων, Ινδο-Αρίων ούτε άλλες γλώσσες εκτός από την Ελληνική και αυτό είναι ένας ακόμη μύθος του ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ που άρχισε από τότε που οι λαοί της Ευρώπης έμαθαν από τους Ελληνες να κάθονται σε καρέκλες, να τρώνε σε τραπέζια, να χρησιμοποιούν λουτρό, και σαπούνι και να προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι ο Ελληνικός Λόγος και το ΕΥ ΖΗΝ. Δεν μπορούν να το χωνέψουν γιατί όλα τα ανακάλυψαν οι Ελληνες στην Τέχνη, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό!
  Ο Jaimes parsons to 1767, βασιζόμενος στην χριστιανική μεσαιωνική προπαγάνδα , όσον αφορά την αρχή του κόσμου, υποστήριζε πως είμαστε όλοι εγγόνια των παιδιών του Νώε. Εχουμε , λέει την ίδια καταγωγή και η ιστορία της ανθρωπότητας μετράει από 4.000 χρόνια. Πολλοί υιοθέτησαν αυτή την άποψη, αφού τους εξυπηρετούσε μια χαρά, και αφού δεν υπήρχε αντίλογος από Ελληνικής πλευράς. Δεν μας διευκρίνησε όμως ο Doctor PARSONS, ποιοι ήταν αυτοί οι Ινδο-Ευρωπαίοι, που ακριβώς ζούσαν, ποιόν πολιτισμό είχαν και άφησαν, γιατί δεν υπάρχουν ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, και πως είναι δυνατόν να εξαφανιστεί ένας τόσο μεγάλος πατήρ πολιτισμός, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος , κάποια γραπτά κείμενα και καμμία παράδοση όπως ο Ελληνισμός.
  Οι «Φίλοι» μας οι Αγγλοι ανακάλυψαν και την Σασκριτική και μάλιστα ο William Kones το 1796 , σε μία ομιλία του, διατύπωσε την θεωρία ότι οι λαοί της Ευρώπης και της μεσο-δυτικής Ασίας έχουν κοινή καταγωγή και προγονική γλώσσα είναι η Σαν(σ)κριτική, άρχαία Ινδική κατά την γνώμη του. Η ίδια η λέξη όμως σαν γλωσσικός όρος μιλάει από μόνη της, ΣΑΝ ΚΡΗΤΙΚΗ, και έχει μεγάλη ομοιότητα με την Ελληνική-Κρητική γλώσσα και γραφή των αρχαίων χρόνων, που διέδωσαν χιλιάδες χρόνια πριν την εποχή μας οι Ελληνες κατά τις πολιτιστικές τους εκστρατείες ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ- ΔΙΟΝΥΣΟΣ- Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ….
  Οι ίσιοι οι Ινδοί αναφέρουν στις Βέδδες (τα ιερά τους βιβλία) πως η καταγωγή τους ιστορικά προέρχεται από τους Δραβίδες και τους Αρείους. Οι Δραβίδες ήταν αρχαίος μελαχροινός λαός , Αιγαιοπελαγίτες-νησιώτες και κυρίως κρητικοί, με πολύ αρχαίο ανεπτυγμένο πολιτισμό. Μετά ήρθαν οι Αρειοι (λατρευτές του θεού Αρη) με λευκό δέρμα, γαλανά μάτια . Ετσι για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μην λένε μερικοί ότι τους κατέβει και ότι τους βολεύει.
  Επίσης υπάρχουν και άλλες τέτοιες γλωσσολογικές θεωρίες που συνεχίστηκαν και τον 19ον και 20ον αιώνα. Όπως ο κος Mallory (Ιρλανδός), που με μεγάλο θράσος παρουσιάζει τον Ελληνικό πολιτισμό δανεισμένο ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ από τους
  Ασιάτες, άλλους Ευρωπαίους και άλλους λαούς των Βαλκανίων.Μάλιστα αυτό το βιβλίο εκθειάζεται από τους TIMES, για να αντιληφθούμε το μίσος τους. Και συνεχίζει ότι η Ελληνική γλώσσα είναι ασήμαντη και δεν πρέπει να αναφέρεται στον κατάλογο με τις κύριες γλώσσες παρά μόνο σαν διάλεκτος. Ε ΟΧΙ, αυτός ο κύριος αγνοεί εσκεμμένα τον ΟΜΗΡΟ, Τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και τόσους άλλους μεγάλους Ελληνες.
  Είναι ιστορικά τεκμηριωμένο πως οι Ελληνες έδωσαν στους Ινδούς τας γράμματα και τις τέχνες με τις εκστρατείες τους και αποδεδειγμένα υπάρχουν απομονωμένες κοινότητες Ελλήνων στις περιοχές Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν Θιβέτ, Ιμαλαία, Ινδία, και στην Γιουνανία (Γιουνάν , από Ιωνία, Ελλάδα μεγάλη περιοχή στην Κίνα. Και μάλιστα Mιλούν Ελληνικά και πιστεύουν στους θεούς του Ολύμπου.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Όταν ήρθαν στην Ελλάδα δέκα παιδιά των Καλλάς, που τους φιλοξενήσαμε το 1997 για να γνωρίσουν την χώρα των προγόνων τους μας είπαν τα εξής και νομίζω ότι πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας όλοι οι Ελληνες.
  « ΕΜΑΣ , ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ μας ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΊ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
  ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;»

  ΝΑ θυμηθούμε ποιά είναι η φυλή των Κάλλας, που ζούν στα υψίπεδα Κασμίρ.
  Στα ελληνιστικά χρόνια (323 – 30 πΧ.) ο ελληνικός πολιτισμός μεταδόθηκε από την Μ.Ασία ως τις Ινδίες και από τον Καύκασο μέχρι την Αραβία, καθώς και στην Αίγυπτο. Τις περιοχές αυτές κατέλαβε ο Μακεδόνας βασιλιάς Αλέξανδρος ο Μέγας . Ο νεαρός στρατηλάτης εκπολίτισε τις περιοχές της νοτιοδυτικής Ασίας και της Αιγύπτου τις οποίες οι Πέρσες κρατούσαν τον πληθυσμό τους στην αμάθεια. Σκοπός της εκστρατείας του ήταν να απελευθερώσει την Ασία από τους Πέρσες και να τους τιμωρήσει για την αναίτια επίθεση τους στην Ελλάδα, το 490 π.Χ., και τις καταστροφές που έπραξαν. Κυρίως ήθελε να τους τιμωρήσει για την πυρπόληση της Αθήνας και την καταστροφή των ιερών αγαλμάτων της Ακρόπολης .Όλα αυτά, πριν τη μάχη της Σαλαμίνας (το 480 π.Χ.)
  Οι Καλλάς είναι σήμερα μια φυλή που ζει σε τρία οροπέδια στο Βόρειο Πακιστάν – συγκεκριμένα στην περιοχή Μουδιστάν – και ζουν σε περίπου 30 οικισμούς στις κοιλάδες του Ινδικού Καυκάσου. Το όνομά τους προέρχεται προφανώς από τον στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κάλλας!!! Οι Καλλάς υποστηρίζουν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των στρατιωτών του και ιδίως του στρατηγού του Σελεύκου. Ο Σέλευκος ήταν ένας από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βασίλεψε το τεράστιο βασίλειο των Σελευκιδών που, όπως προαναφέρθηκε, εκτεινόταν από την Μ.Ασία ως το σημερινό Ιράν.
  Ο Σέλευκος και ο Κρατερός (στρατηγός και φίλος του Αλεξάνδρου) προχώρησαν στην ευρύτερη περιοχή σε εγγειοβελτιωτικά έργα και ίδρυσαν ελληνικές αποικίες στις οποίες έχτισαν γυμνάσια (γυμναστήρια), θέατρα, βουλευτήρια, βιβλιοθήκες και άλλα, πρωτόγνωρα για τους ντόπιους, έργα.

  Σήμερα, στις περιοχές όπου ήταν στα ελληνιστικά χρόνια έντονο το ελληνικό στοιχείο, ζουν οι «Καφίρ΄΄ που στα ισλαμικά σημαίνει άπιστοι. Η περιοχή που ζουν οι Καφίρ ονομάζεται «Καφιριστάν΄΄, δηλαδή γη των άπιστων. Αυτό, γιατί οι μουσουλμάνοι εξεπλάγησαν από τα διαφορετικά ήθη και έθιμα των Καλλάς και γενικά των κατοίκων του Μουδιστάν και τους αποκάλεσαν απίστους, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει την ελληνιστική επίδραση που δέχθηκαν. Οι κάτοικοι του «Καφιριστάν΄΄ τελικά εξισλαμίστηκαν και το Καφιριστάν από γη των άπιστων μετονομάστηκε σε «Μουδιστάν΄΄, δηλαδή γη των πιστών! Οι Καλλάς σκανδάλισαν τους μουσουλμάνους, γιατί είναι η μοναδική φυλή που καλλιεργεί αμπέλια και πίνει κρασί, κάτι που απαγορεύεται στο Ισλάμ. Είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες τους διδάξαν την καλλιέργεια του αμπέλου και την παραγωγή κρασιού.

  Οι θρησκευτικές εορτές των Καλλάς μοιάζουν με αρχαίες ελληνικές εορτές. Στις εορτές οι Καλλάς πιάνονται μεταξύ τους χέρι – χέρι ή αγκαλιαστά και τραγουδούν χορεύοντας κυκλικά. Αυτό είναι ελληνικό έθιμο που παρουσιάζεται από τους χορούς στην αρχαιότητα μέχρι τους παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς. Οι Καλλάς προσεύχονται στον Di Zau ΖΕΥΣ απευθύνοντας τις προσευχές τους στον θεό – αγγελιαφόρο Balumain που μάλλον είναι ο Απόλλωνας! Η θεά του σπιτιού είναι η Trestak που αντιστοιχεί στην αρχαιοελληνική θεά Εστία. Όπως και στην αρχαία Ελλάδα σε κάθε σπίτι των Καλλάς υπάρχει μια γωνιά του σπιτιού που είναι αφιερωμένη στην Trestak. Σημειώνεται πως κάθε οικισμός των Καλλάς διαθέτει ναό στον οποίον γίνονται οι τελετές.
  Οι βωμοί των Καλλάς θυμίζουν αρχαιοελληνικούς βωμούς .
  Οι Καλλάς για την μουσική τους χρησιμοποιούν σήμερα την φλογερά και το νταούλι. Η φλογερά αντιστοιχεί στον αρχαιοελληνικό αυλό και το νταούλι είναι παραδοσιακό ελληνικό όργανο.
  Οι χαρακτηριστικές περικεφαλαίες που φοράνε οι γυναίκες των Καλλάς θυμίζουν τις αντίστοιχες μακεδονίτικες και συγκεκριμένα αυτές τις παραδοσιακές που φοράνε οι γυναίκες στην Αλεξάνδρεια (κοντά στην Θεσσαλονίκη). Οι άνδρες Καλλάς φοράνε στο κεφάλι την «καυσία΄΄ την οποία φορούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Γενικά, οι ενδυμασίες τους θυμίζουν παραδοσιακές μακεδονικές και αρχαιοελληνικές ενδυμασίες.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Ταξιδιώτες του χρόνου και του χώρου οι Ελληνες θα ξαναγράψουν την ιστορία τους, οι τέσσερις άνεμοι θα γεμίσουν τα πανιά τους, πιλότοι της θύελλας, τίποτε δεν μπορεί να τους σταματήσει!!!
  KASHMIR
  Whoa, let the sun beat down upon my face
  And stars to fill my dream
  I am a traveler of both time and space
  To be where I have been
  T’ sit with elders of the gentle race
  This world has seldom seen
  Th’ talk of days for which they sit and wait
  All will be revealed
  Talk and song from tongues of lilting grace
  Whose sounds caress my ear
  But not a word I heard could I relate
  The story was quite clear
  Whoa-hoh, whoa-wa-oh
  Oooh, oh baby, I been flyin’
  Lord, yeah, mama, there ain’t no denyin’
  Oh, oooh yes, I’ve been flying
  Mama, mama, ain’t no denyin’, no denyin’
  Oh, all I see turns to brown
  As the sun burns the ground
  And my eyes fill with sand
  As I scan this wasted land
  Tryin’ to find, tryin’ to find where I beeeeeuhoaoh
  Oh, pilot of the storm who leaves no trace
  Like thoughts inside a dream
  Heed the path that led me to that place

  Yellow desert stream
  My Shangri-La beneath the summer moon
  Will return again
  Sure as the dust that floats b’hind you
  When movin’ through Kashmir
  Oh, father of the four winds, fill my sails
  Across the sea of years
  With no provision but an open face
  ‘Long the straits of fear
  Whaoh, whaoh
  Whaoh-oh, oh
  Ohhhh
  Well, when I want, when I’m on my way, yeah
  When I see, when I see the way, you stay-yeah
  Ooh, yeah-yeah, ooh, yeah-yeah, well I’m down, yes
  Ooh, yeah-yeah, ooh, yeah-yeah, well I’m down, so down
  Ooh, my baby, oooh, my baby, let me take you there
  Oh, oh, come on, come on
  Oh, let me take you there
  Let me take you there
  Whoo-ooh, yeah-yeah, whoo-ooh, yeah-yeah, let me take you
  Aφήσε τον ήλιο να κτυπήσει επάνω στο πρόσωπό μου
  Και τα αστέρια να γεμίσουν το όνειρό μου
  Είμαι ένας ταξιδιώτης του χρόνου και χώρου
  Για να είμαι εκεί όπου ήμουν
  μέχρι να καθήσω με ηλικιωμένους του ευγενή αγώνα
  Αυτός ο κόσμος έχει δει σπάνια
  συζητήσεις των ημερών για τις οποίες κάθονται και περιμένουν
  μέχρι όλα θα αποκαλυφθούν
  Συζήτηση και τραγούδι από τη γλώσσα της ανυψωμένης χάριτος
  Των οποίων οι ήχοι χαϊδεύουν το αυτί μου
  Αλλά ούτε μια λέξη που άκουσα δεν θα μπορούσε να μην με αφορά
  Η ιστορία ήταν αρκετά σαφής
  μωρό μου, πετώντας
  , ναι, μαμά, μην το αρνιέσαι
  μαμά, μαμά, δεν είναι για να το αρνηθείς
  Ω,ότι βλέπω μετατρέπεται σε καφέ
  Καθώς ο ήλιος καίει το έδαφος
  Και τα μάτια μου γεμίζουν με άμμο
  Όπως έχω ελέγξει αυτό το διαβρωμένο έδαφος
  προσπαθώντας να βρώ, προσπαθώντας να βρω πού είμαι
  Ω, πιλότος της θύελλας που δεν αφήνει κανένα ίχνος
  Όπως και οι σκέψεις μέσα σε ένα όνειρο
  Λάβε υπόψη το μονοπάτι που με οδήγησε σε αυτό το μέρος

  Κίτρινο ρεύμα της ερήμου
  Η Shangri-La μου κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι
  Θα επιστρέψει και πάλι
  Σίγουρα, όπως η σκόνη που επιπλέει πίσω σου
  Όταν κινείσαι μέσω Κασμίρ
  Ω, πατέρα των τεσσάρων ανέμων, γέμισε τα πανιά μου
  Πέρα από τη θάλασσα του χρόνου
  χωρίς προμήθειες αλλά με ανοικτό πρόσωπο
  «Μακριά απο στενά του φόβου
  Λοιπόν, όταν θέλω, όταν είμαι στο δρόμο μου, ναι
  Όταν βλέπω, όταν βλέπω τον τρόπο, θα μείνεις-ναι
  Ooh, ναι-ναι, ooh, ναι-ναι, καλά είμαι κάτω, ναι
  Ooh, ναι-ναι, ooh, ναι-ναι, καλά είμαι κάτω, τόσο κάτω
  Ooh, μωρό μου, oooh, μωρό μου, επιτρέψτε μου να σε πάρω εκεί
  Ω, Ω, έλα, έλα
  Ω, επιτρέψε μου να σε πάρω εκεί
  Επιτρέψε μου να σε πάρω εκεί

 • Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ λέει:

  ΣΥΜΦΩΝΩ!

 • Ο/Η elzin λέει:

  Ταξιδιώτες του Απείρου και Επαναστάτες της Συνείδησης
  οι Έλληνες φέρνουν πάντα την φλόγα του Προμηθέα
  και το Φως ενός αστεριού Αυγερινού
  με αύρα Εσπερινού
  πανέμορφοι , νέοι πάντα
  και στην καρδιά Φοίβοι
  έφηβοι παντοτινά!

  Δημόδοκος

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ταξιδιώτες του ονείρου οι Έλληνες στην άκρη ενός καραβιού μιας κουπαστής.
  ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΡΧΕΣ, Αργεντινός λοχοτέχνης «Ολοι οι πολίτες του κόσμου είναι λίγο Ελληνες.»
  Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  ΠΟΙΑ είναι η διαχρονική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τις καταγραφές που έχουν γίνει στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή ΙΒΥΚΟΣ , του πανεπιστημίου ΙΡΒΑΙΝ στην Καλιφόρνια, η Ελληνική γλώσσα είναι η πλουσιότερη από όλες που υπήρξαν ή υπάρχουν στην Γη. Εχουν καταγραφεί 6.340.000 πρωτογενείς λέξεις και 72.220.000 παράγωγες . Κάνοντας μία σύγκριση με την Αγγλική που έχει 498.000 λέξεις και 315.000 τεχνικής ορολογίας από τις οποίες 90% έχουν Ελληνική ρίζα.
  ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΩΔΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ.
  Η Ελληνική γλώσσα είναι πρωτογενής και άρχισε να διαμορφώνεται εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια στην Αιγαία Γη από τους γηγενείς κατοίκους –Ελληνες.Η γραπτή επικοινωνία άρχισε πολύ αργότερα, μετά την τελειοποίηση του προφορικού, γιατί οι Ελληνες έδιναν μεγάλη σημασία στην προφορική επικοινωνία. Ξεκίνησε σαν εικονογραφική και σιγά σιγά εξελίχθηκε σε ιερατική, συμνβολική και αργότερα σε φθογγική. Διευρύνεται και τροφοδοτεί εως σήμερα με συνέπεια, σαν μητέρα των γλωσσών, την παγκόσμια διανόηση.
  Πολλοί αρχαιολόγοι διατυπώνουν απόψεις με αποδείξεις ότι οι Ελληνες ανακάλυψαν διάφορα συστήματα γραφής και οι άλλοι λαοί τα δανείστηκαν και τα προσάρμοσαν στις γλωσσικέςτους ανάγκες.
  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ Της ΓΗΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΆ ΕΡΓΑ
  Αστραία

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Η Ελληνική γλώσσα είναι μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που παρουσιάζει ομοιογενή εξέλιξη και αποτελεί φαινόμενο σπάνιο στη γλωσσολογική ιστορία του ανθρώπινου γένους διότι ομιλείται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή.Είναι μια γλώσσα με μοναδικές αρετές: διαθέτει εκφραστικότητα, ευλυγισία, δύναμη συνθετική και ικανότητα παραγωγική ώστε ανάλογα με τις ανάγκες να παράγει και να συνθέτει νέες λέξεις.

  Καιρός επιτέλους να δοθούν και κάποιες απαντήσεις όσον αφορά την γηγενή καταγωγή των Ελλήνων.
  1. Ποτέ δεν υπήρξαν εισβολείς-κατακτητές μη Έλληνες στον Αιγαίο χώρο. Αν συνέβαινε αυτό θα είχε αλλοιωθεί η ταυτότητα του Έλληνα (στη γλώσσα του και τον πολιτισμό του).
  2. Ο Λαός ο Ελληνικός μιλάει την ίδια γλώσσα 6.000 συνεχόμενα ιστορικά χρόνια και σύμφωνα με την παράδοση πάνω από 100.000 χρόνια. Π.Ε.
  3. Οι διάφοροι λαοί της Ευρώπης έχουν γλώσσα και εθνική ιστορία λίγων χρόνων. Ακόμη και οι Ιταλοί ξέχασαν την λατινική, τη γλώσσα που μιλούσαν οι πρόγονοί τους .
  4. Ο Ελληνικός λαός είναι πνευματικά περήφανος και απελευθερωμένος. Φιλοσοφεί και για το ασήμαντο φαινόμενο ή αντικείμενο, που οι άλλοι θεωρούν δεδομένο.
  5. Όλα τα κοινωνικά προτερήματα και ελαττώματα του κόσμου τα έχει ο Έλληνας και γι΄αυτό είναι ο μοναδικός.
  6. Η λέξη Φιλότιμο υπάρχει μόνο στην Ελληνική γλώσσα.
  7. Τη Φιλοξενία δε, οι Έλληνες την λάτρευαν σαν θεότητα. Σε όλες τις αρχαίες πόλεις υπήρχε ναός αφιερωμένος στον Ξένιο Δια.
  8. Υπάρχει άλλος λαός με τόσα προϊστορικά μνημεία, με αρχαιότερες γραπτές αναφορές εγχάρακτες σε πέτρα, σε μέταλλο και πηλό;
  Πελασγοί ονομάζονταν οι αρχαίοι πρώτο-έλληνες γηγενείς κάτοικοι της χερσονήσου του Αίμου, των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου, του Εύξεινου Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου, και άρχισαν να εποικούν σταδιακά τις έρημες από άλλους ανθρώπους περιοχές, όπως¨,
  Ανατολικά την ενδότερη Ασία, Συρία, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Ιράκ, Ιράν.
  Βόρεια , την σημερινή Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και όλα τα παράλια του Εύξεινου Πόντου (Αζοφική, Καυκασία, Ταυρίδα).
  Νότια, Αιθιοπία, Αίγυπτο, Λιβύη και όλα τα Β. Δυτικά παράλια της Αφρικής (Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο).
  Δυτικά, Τα παράλια της Αδριατικής θάλασσας, την χερσόνησο της Ιταλίας, τα παράλια της Γαλλίας και της Ιβηρικής Χερσονήσου, Ισπανία, Πορτογαλία και Ηράκλειες Στήλες.
  Η έννοια ρίζα της λέξης Πελασγός χάνεται στα βάθη της Προϊστορίας. Πατήρ του ήταν ο Παλαίχθων.
  Πέλας= απλώνω, πλατύνω
  Πέλας= πολύ πλησίον, οι γείτονες, Πελάω= πλησιάζω, προσεγγίζω
  Πελάγιος= αυτός που ανήκει στην θάλασσα, Πέλαγος= ανοικτή θάλασσα.
  Κατά τον Όμηρο Πελασγοί είναι αυτοί που κατοικούν στην Κρήτη αλλά και οι Ηπειρώτες, οι Δωδωναίοι και οι Θεσσαλοί.
  1. Πελοποννήσου Α΄Ο Πελασγός ήταν γιος του Δία και της Νιόβης, απόκτησε μαζί της ένα γιο, το Λυκάονα και μία κόρη την Καλλιστώ με την Νύμφη Κυλλήνη ή την Δηιάνειρα ή με τη Μελίβοια την Ωκεανίδα. Η Καλλιστώ με τον Δία απέκτησε τον Αρκάδα, ενώ ο Λυκάων πενήντα γιους που ήταν όλοι ήρωες, οικιστές Αρκαδικών πόλεων.
  2. Πελοποννήσου Β΄Ο Λυκάων ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γεννήθηκε από την Γη και πρώτος κάτοικος της Αρκαδίας. Ο Λυκάων και ο γιος του ο Πελασγός έχτισαν πόλεις και διαχώρισαν τα φυτά σε ωφέλιμα και βλαβερά.
  3. Ο Πελασγός σύμφωνα με τον Παυσανία ,ήταν γιος του Τριόπα και της Σώσιδος, και αδελφός του Ιάσου και του Αγήνορα. Έκτισε τον πρώτο ναό της θεάς Δήμητρας μετά από συνάντηση που είχε μαζί της, ενώ αναζητούσε την κόρη της. Είχε και μία κόρη την Λάρισα, το όνομα της οποίας έδωσε στην Ακρόπολη του Άργους.
  4. Η Λάρισα σύμφωνα με την Θεσσαλική παράδοση , από τον Ποσειδώνα απόκτησε τον Πελασγό, τον Αχαιό και τον Φθίο. Τα τρία αυτά παιδιά εγκατέλειψαν την Πελοπόννησο και εγκαταστάθηκαν στην Αιμονία, που μετονόμασαν Θεσσαλία. Την διαίρεσαν σε τρία μέρη και κάθε παιδί πήρε από ένα. Την Αχαία, Την Φθιώτιδα και την Πελασγία. Πέντε γενιές αργότερα, οι απόγονοι της Λάρισας κυνηγημένοι από τους Λέλεγες και τους Κουρήτες εγκαταστάθηκαν στα παράλια του Ευξείνου Πόντου, στην Νότια Ελλάδα, τα νησιά , Ιταλία. Αίμονες επίσης ονομάστηκαν και οι κάτοικοι του Άργους. Πανάρχαιες Πελασγικές πόλεις θεωρούνται, Λάρισα, Λάρυμνα Αργισσα Ομηρική πόλη της Περραιβίας, στην οποία βρέθηκαν 2.000 σπόροι σίτου 9.000 Π.Ε
  Η λέξη ΕΛΛΗΝ έχει πολλές ερμηνείες. Ελλάς= η χώρα που κατοικούν οι Έλληνες= η υψηλή και ιερή πέτρα-θρόνος, όπου κατοικεί το θείον.
  Ελλην. Γιος του Δία και της Δωρίππης, η μία εκδοχή.
  Έλλην Γιος του Δευκαλίωνος και της Πύρρας και εγγονός του Προμηθέα. Από την Νύμφη Ορσηίδα απέκτησε τον Δώρο, Ξούθο και Αίολο. Γιοι του Ξούθου ο Αχαιός και Ο Ιων.
  Σελλοί. Ονομάζονταν οι κάτοικοι της Αρχαίας Δωδώνης του Ολύμπου, όπου το αρχικό μαντείο πριν τον κατακλυσμό του Ωγύγου. Ήταν φύλακες του μαντείου του Διός, αναγκασμένοι να διάγουν βίο τραχύ και ασκητικό.. Η λέξη Σελλοί συναντάται και ως Ελλοί δηλ. Ελ Λοί = οι άνθρωποι οι ιεροί που γεννήθηκαν από τους λίθους (Λάας), οι Έλληνες ιερείς του Διός.
  Σελλοί= Απόγονοι του Ελλοπος- Πελασγού, του πρώτου κατοίκου της Θεσσαλίας-Περραιβίας. Στην Ιλιάδα Π 233-235. « ΖΕΥ ΑΝΑ, ΔΩΔΩΝΑΙΕ, ΠΕΛΑΣΓΙΚΕ, ΤΗΛΟΘΙ ΝΑΙΩΝ, ΔΩΔΩΝΗΣ ΜΕΔΕΩΝ ΔΥΣΧΕΙΜΕΡΟΥ, ΑΜΦΙ ΔΕ ΣΕΛΛΟΙ ΣΟΙ ΝΑΙΟΥΣ’ ΥΠΟΦΗΤΑΙ ΑΝΥΠΤΟΔΕΣ ΧΑΜΑΙΕΥΝΑΙ» « ΔΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΔΩΔΩΝΑΙΕ, ΠΕΛΑΣΓΙΚΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΓΥΡΩ ΔΕ ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ, ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΜΩΝ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΙΠΤΑ ΠΟΔΙΑ.»
  Ο Πίνδαρος αναφέρει ΕΛΛΟΙ= αδελφικός τύπος της ίδιας λέξης και Σελλοί συγγενές του Έλληνα.
  • Τους Φοίνικες, τους πρωτοέλληνες κατοίκους της Παλαιστίνης που κατάγονταν από την Ήπειρο , τους ονόμαζαν ΣΕΛΕΑΡ.
  Επίσης υπάρχει και η ρίζα από της Σελήνης-Σεληνόφως, οι άνθρωποι φωτιζόμενοι από το σεληνόφωτο, και Σελλήνιον υποκοριστικό του Σελήνη= Φως της Σελήνης.
  Ο Αριστοφάνης επίσης αναφέρει στους ΙΠΠΕΙΣ. ΕΛΛΑΝΙΕ ΖΕΥ.
  ΕΛΛΑΣ= ΠΌΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΉ της Θεσσαλίας, ιδρυθείσα από τον Έλληνα (Ιλιάδα, Β΄683
  Οι Δ΄ΕΙΧΟΝ ΦΘΙΗΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ). Στα Ομηρικά αναφέρονται ως Έλληνες οι κάτοικοι της Θεσσαλικής Φθίας, ΑΛΟΣ, ΑΛΟΠΗ,ΤΡΗΧΙΝ, ΑΡΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΝ. Ολόκληρη η περιοχή της Θεσσαλίας που την κατοικούσαν οι Έλληνες ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ, από τα πανάρχαια χρόνια, ονομαζόταν ΕΛΛΑΣ.
  Ο Μελετητής της ιστορίας της Ελληνικής φυλής Ι.ΠΑΣΣΑΣ, στο βιβλίο του Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ, αναφέρει. « ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙ Η ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΞΕΔΗΛΏΘΗΚΕ ΑΛΛΩΣ Τα ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΈΠΕΙΤΑ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΠΡΟΟΡΦΙΚΟΙ, ΟΡΦΙΚΟΙ, ΕΠΙΚΟΙ, ΣΟΦΟΙ, ΝΟΜΟΘΕΤΑΙ, ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΠΛΑΤΩΝ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ κτλ.»
  Η ρίζα ΕΛΛ, στον Πελασγικό κόσμο, εκφράζει την έννοια του υψηλού. Παράγονται λέξεις όπως ΕΛΛΟΠΕΣ, ΕΛΙΝΟΙ.Ο Στράβων στα ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ αναφέρει, « Στην Ιβηρία υπάρχουν πολλοί Έλληνες και πολλές πόλεις που έχουν ονόματα ΕΛΕΑ, ΕΛΑΙΑΙ, ΕΛΑΙΟΥΣ, και ΕΛΑΙΟΝ ΟΡΟΣ.»
  Οι Πελασγοί λεγόταν και ΠΡΟΣΕΛΛΗΝΟΙ.
  Στην Ιλιάδα , Β΄681-685 , έχουμε αναφορές στην λέξη ΕΛΛΗΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ όπως.. « Που είχαν την Φθίαν και την Ελλάδα με τις όμορφες γυναίκες, που λέγονταν Μυρμιδόνες και Έλληνες και Αχαιοί, και είχαν αρχηγό τον Αχιλλέα με 50 πλοία…»
  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ. ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΡΟΧΘΟΝΕΣ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΜΑΤΑΙΗ!

 • Ο/Η iparea λέει:

  Γειά χαρά κι από μένα. Παρακολουθώ με έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες αναρτήσεις με θεματολογία την ελληνική ιστορία.Αποτελεί αδιάψευστο γεγονός οτι αυτού του είδους οι προσεγγίσεις, τόσο του Βάρδικου όσο και του Δημητρακόπουλου, δεν συγκαταλέγονταν στην διδακταία ύλη του μαθήματος της ιστορίας στο σχολείο. Είναι και οι δύο ενδιαφέρουσες αναλύσεις, αποδευσμευμένες από τους ιδιαίτερους κύκλους συμφερόντων. Παραθέτουν βαρυσήμαντα τεκμήρια που αν ακόμα και στο 1/3 να αληθεύουν καθίσταται συνταρακτικά και άκρως ριζοσπαστικά για την σύγχρονη ιστοριογραφία της Ελλάδας. Δυστυχώς, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι διαθέτω την εφάμιλλη εμβρίθεια πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα για αντιπαραβάλλω ή να προσυπογράψω αυτές τις θέσεις, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δεν τίθεται η ενασχόληση με την ιστορία ως μελλοντικός στόχος. Άξιες προσοχής και δίαδοσης κρίνονται λοιπον οι εν λόγω μελέτες και για ένα επιπλέον λόγο, τον προβληματισμό και την κριτική αντιμετώσηπη της ιστορίας, πέρα απο τα καθεστωτικά πρότυπα, που εισάγουν. Η ιστορία είναι σίγουρα ένας κλάδος για τον οποίο δύσκολα μπορούμε να είμαστε σίγουροι εμέις. Οφείλουμε όμως όλοι να ψάξουμε.
  Κάρλος

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Μια πολύπλοκη και αυτόφωτη γλώσσα όπως η Ελληνική αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μιλάς σωστά σημαίνει να σκέφτεσαι σωστά, και να γεννάς διαρκώς λόγο.

  Για πολλούς γλωσσολόγους και ανθρώπους του πνεύματος, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Ελληνική γλώσσα (ιδιαιτέρως τα Αρχαία Ελληνικά) είναι η ανώτερη μορφή γλώσσας που έχει επινοήσει ποτέ το ανθρώπινο πνεύμα και οι απόψεις αυτές δεν είναι καθόλου αυθαίρετες, αλλά βασίζονται σε κριτήρια αντικειμενικά σχετικά με την αξιολόγηση μιας γλώσσας.
  Πολλές Ομηρικές λέξεις σώζονται ακόμα και σήμερα στις Ευρωπαϊκές γλώσσες, για παραδειγμα η λέξη «kiss» δηλ. φιλώ στα Αρχαία Ελληνικά, είναι «κυνέω / κυνώ», και το προσκυνώ (σημαίνει κάνω ένα βήμα μπροστά και δίνω ένα φιλί). Στην προστακτική το ρήμα γίνεται «κύσον με», δηλαδή «φίλησε με», όπως θα είπε και η Πηνελόπη στον Οδυσσέα όταν τον είδε να επιστρέφει στην Ιθάκη! Στα Αγγλικά θα λέγαμε «kiss me». Ο βαθμός ομοιότητας των δύο φράσεων δεν αφήνει χώρο για αμφιβολίες.
  Στην Ιλιάδα του Ομήρου η Θέτις θρηνεί για ότι θα πάθει ο υιός της σκοτώνοντας τον Έκτωρα «διό και δυσαριστοτοκείαν αυτήν ονομάζει». Η λέξη αυτή από μόνη της είναι ένα μοιρολόι, δυς + άριστος + τίκτω (=γεννώ) και σημαίνει όπως αναλύει το Ετυμολογικόν «που για κακό γέννησα τον άριστο». Καμμιά άλλη γλώσσα στον κόσμο δεν μπορεί να αποδώσει σε μία μόνο λέξη τόσα πολλά και υψηλά νοήματα!
  Στην Ελληνική γλώσσα επίσης δεν υπάρχουν συνώνυμα, καθώς όλες οι λέξεις έχουν λεπτές εννοιολογικές διαφορές μεταξύ τους, όπως η λέξη «λωποδύτης» χρησιμοποιείται για αυτόν που βυθίζει το χέρι του στο ρούχο (=λωπή)και κλέβει, κρυφά, ενώ ο «ληστής» είναι αυτός που κλέβει φανερά, μπροστά. Επίσης το «άγειν» και το «φέρειν» έχουν την ίδια έννοια μόνο που το πρώτο χρησιμοποιείται για έμψυχα όντα, ενώ το δεύτερο για τα άψυχα.Οι λέξεις «κεράννυμι», «μίγνυμι» και «φύρω» που όλες έχουν το νόημα του «ανακατεύω». Όταν ανακατεύουμε δύο στερεά ή δύο υγρά μεταξύ τους αλλά χωρίς να συνεπάγεται νέα ένωση (π.χ. λάδι με νερό), τότε χρησιμοποιούμε την λέξη «μειγνύω» ενώ όταν ανακατεύουμε υγρό με στερεό τότε λέμε «φύρω», όπως η λέξη «αιμόφυρτος». Το κεράννυμι σημαίνει ανακατεύω δύο υγρά και φτιάχνω ένα νέο, όπως για παράδειγμα ο οίνος και το νερό. Από εδώ προέρχεται η λέξη ο «άκρατος» (δηλαδή καθαρός) οίνος που λέγαν οι Αρχαίοι όταν δεν ήταν ανακατεμένος (κεκραμμένος) με νερό.
  Η λέξη «παντρεμένος» έχει διαφορετικό νόημα από την λέξη «νυμφευμένος».Η λέξη παντρεμένος προέρχεται από το ρήμα υπανδρεύομαι και σημαίνει τίθεμαι υπό την εξουσία του ανδρός ενώ ο άνδρας νυμφεύεται, δηλαδή παίρνει νύφη.
  Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο. Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει την ζωή από τον βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Στην γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση. Για αυτόν τον λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.Ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πεί «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο.»
  Αυτό που είναι καταπληκτικό στην Ελληνική γλώσσα, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για την σκέψη. Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» – ελαττώνει σαν ανθρώπους – και μας φθίνει μέχρι και τη υγεία μας. Και φυσικά όταν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει το λέμε «άφθονο».
  Έχουμε την λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έρθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι ένα φρούτο ούτε άγουρο ούτε σαπισμένο, και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Εχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις την δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ!!!
  Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Η ανάλυση της λέξης αυτής είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα , όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και ιατρευόμαστε. Και πραγματικά, η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με την σωματική μας υγεία. Και τι είναι το άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα, αυτό που δεν έχει σχήμα.Ο «άνθρωπος στα Ελληνικά ετυμολογείται ώς το όν που κοιτάζει προς τα πάνω (άνω + θρώσκω). Αντίθετα στα Λατινικά ο άνθρωπος είναι «Homo» και ετυμολογείται από το χώμα. Το ΟΝ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΚΕΤΟ ΧΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
  Ας μην ξεχάσουμε και την μουσικότητα της γλώσσας μας και το γεγονός ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, αλλά τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου
  «Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν απο την παραφωνία μια γλώσσα κατ’εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες» Α. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.(φιλόλογος και συγγραφέας)

  Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία, προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ. Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:
  «Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς
  θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα
  ποταμάκι που μουρμουρίζει.
  Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα
  στους γαλάζιους διαδρόμους
  συναντήσω αγγέλους, θα τους
  μιλήσω Ελληνικά, επειδή
  δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε
  Μεταξύ τους με μουσική.»

  Οι δε ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ’ αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι’ αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

  Γι’ αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα. Οι δικοί μας Ευρωβουλευτές τι ακριβώς κάνουν και με τι ακριβώς ασχολούνται;

 • Οι ανοησίες και απλουστεύσεις κάνουν για ένα ώραίο παραμύθι το οποίο ηθελημένα αγνοεί την επιστήμη . . . Το μόνο που λοίπει είναι η Τράπεζα της Ανατολής και οι Μασωνικές συνομωσίες.
  Τα παραπάνω δεν χρειάζονται όταν εμείς έχουμε την αντικειμενική ιστορία που έχουμε — προς τι αυτές οι αστείες, αλλά και ψυχωτικές μυθολογίες;

 • Ο/Η iparea λέει:

  Η ιστορία γράφεται από τους νικητές, ως γνωστόν,
  αγαπητέ Γιάννη Ζωγράφου,
  και η μυθολογία, από ποιητές και μύστες
  που προηγούνται της επιστήμης.
  Το ποσοστόν αντικειμενικότητος είναι το ζητούμενο όμως, σε ένα,κόσμο υποκειμένων.
  Ας το αναζητήσουμε….
  Αστραία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Εμείς οι Έλληνες at Η Παρέα.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: