1. Δύο αρτιγέννητα Αυγουστιάτικα φεγγάρια

23 Αυγούστου, 2010 § 192 Σχόλια


για  ένα   ονειροπόλο αναγνώστη

στον επικηρυκευόμενο υπερρεαλισμό των αβάσταχτων  ορίων της φαντασμιακής πραγματικότητας

«Άνοιξα τα μάτια μου.Το φως του από ένα αυγουστιάτικο  φεγγάρι είχε τρυπώσει από τα ανοιχτό παράθυρο και στο κομοδίνο ήταν αφημένο ένα κοχύλι από την πρωτογενή  Αιγηίδα και ένα φλοιό από ένα κούτσουρο της μεγάλης Ενότητας από την Θεσσαλία.Αναρωτήθηκα αν ήταν όνειρο όταν ξύπνησα….από την πρώτη αχτίνα του ήλιου που μπήκε από μια ρωγμή του χρόνου στα μάτια μου αρχίζοντας να ξημερώνει…»

…12. Το Τόξο

Άκουσα ένα υπόκωφο χτύπο στην πόρτα πλησίασα μα δεν ήταν κανείς. Στο μικρό χαλάκι της εισόδου  όμως υπήρχε ακουμπισμένο ένα μικρό δέμα. Αφαιρώντας το περιτύλιγμα ξεπρόβαλε ένα μικρό τετράδιο σημειώσεων. Το σήκωσα και το κράτησα στα χέρια μου  και το περιεργάστηκα με  περιέργεια και έξαψη. Άρχισα να το ξεφυλλίζω  με μεγάλη αδημονία  και άρχισε μπροστά μου να  ξεπροβάλλει, να διαγράφεται το ολόγραμμα του ανθρώπου που το έγραψε και να σκιαγραφώ το πορτραίτο του. Άρχισα να θυμάμαι πρόσωπα γεγονότα και λεπτομέρειες που απορούσα πως είναι δυνατόν να είχα ξεχάσει  τόσο  επιλήσμων και να ακούω τον ήχο μιας πραγματικότητας που κατέρρεε σε  ορθή  ανατροπή  μιας πλάγιας  ανάποδης  σκέψης.

Ο καθηγητής φιλοσοφίας Λέανδρος Λαμπρινός παρκάρισε αθόρυβα την μηχανή του κοντά στο πανεπιστήμιο. Έβγαλε την κρανιοφυλακτούσα περικεφαλαία του, γύρισε το δερμάτινο σακάκι του από την ανάποδη πλευρά  που ήταν υφασμάτινη, μάζεψε τα μακριά μαλλιά του πίσω  για να μην τον ενοχλούν  και κατευθύνθηκε στο νεοκλασικό επιβλητικό  μέγαρο της σχολής χαιρετώντας καθ οδόν τους φοιτητές  του  που συναντούσε.

Ήταν γύρω στα πενήντα με συμπαγές γεροδεμένο σώμα, αδρά χαρακτηριστικά αλεξανδρινού τύπου, καστανός με μαύρα μάτια έντονο βλέμμα διεισδυτικό μετρίου ύψους.  Ανέβηκε με γρήγορες κινήσεις την δεξιά σκάλα του τριεπιπέδου  κτιρίου  και πέρασε από την γραμματέα του για να  υπαγορεύσει μία επείγουσα επιστολή.

Όταν μπήκε άνοιξε το παράθυρο του γραφείου και ένα ελαφρύ πρωινό αεράκι εισήλθε μαζί με την ευωδιά ενός  αρωματικού φυτού, ενός  νεαρού βασιλικού, διακριτική συντροφιά του  που βρισκόταν στο περβάζι σε μια μικρή γλάστρα και κάθισε στα συσσωρευμένα χαρτιά βιβλία και στις  άπειρες  σημειώσεις.  Βρισκόταν μπροστά του αρρυμοτόμητα  και περίμεναν μια αρμοστή  συναρμολόγηση και αναδιάταξη ενέργειας μαί με την αλλαγή πρόσοψης του τραπεζιού του. ‘Έβαλε τα χέρια πίσω από το κεφάλι του τινάζοντας το ψηλά  με ηχηρό αναστεναγμό και μισόκλεισε τα μάτια του σε  μια αναπόληση. Ενθυμήθηκε μια αξιοσημείωτη συνάντηση που έλαβε χώρα ένα καλοκαιρινό βράδυ κοντά στο θερινό ηλιοστάσιο σε ένα φιλικό του σπίτι. Είχε συγκεντρωθεί μια παρέα και συζητούσαν φιλοσοφικά θέματα  όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον Ζαν Πωλ  Σαρτ και την υπαρξιακή του φιλοσοφική  ενασχόληση. Κάποιος από την παρέα αμφισβήτησε την σαρτρική  συγγραφή επιχειρηματολογώντας πως υπήρξε υπερβολικά αδολέσχης και από ένα σημείο και μετά υπηρετούσε βιοποριστικό έργο και όχι γνήσια αναζήτηση της αλήθειας. Πήρε το μέρος του, υπερασπίζοντας τον σθεναρώς,  λέγοντας  πως  είχε αποβάλλει μικροαστικές αντιλήψεις προσδοκίες  και αυτός και η σύντροφος του η Σιμόν  Ντεμπουβουάρ, όταν παρατήρησε ένα άνθρωπο που τον έβλεπε για πρώτη φορά  και καθ όλη την διάρκεια  να κάθεται αμίλητος και σκεφτικός στην θέση του. Ξαφνικά,  τον βλέπει  να σηκώνει το κεφάλι του με αδόκητο τίναγμα  και τα βλέμματα τους να συναντιούνται σε μια διασταύρωση. Η  φωνή του βαθιά και μυσταγωγική  να εξηγεί πως,  και μόνο που ήταν υποχρεωμένος να υπερασπίσει ο συγγραφέας φιλόσοφος την θεωρία του βρισκόταν στην  μειονεκτική θέση αυταρέσκειας.  Ήταν και η φωνή και αυτό που ειπώθηκε μα πιο πολύ ήταν αυτό το βλέμμα που του έκανε εντύπωση και του έγινε έμμονη ιδέα. Ήθελε με κάθε τρόπο να τον ξαναδεί, μα δεν ήξερε που και πως θα τον ξανάβρισκε γιατί σε λίγο είχε αποχωρήσει από την ομήγυρη. Είχε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους στην ζωή του και είχε μελετήσει τα βλέμματα τους. Τις περισσότερες φορές καθρεφτίζανε ακριβώς τον άνθρωπο αρπακτικό ή  ζητιάνο που  υπήρχε πίσω από αυτό και που προσπαθεί να αρπάξει κάτι  η να ζητιανέψει κάθε φορά. Όμως αυτό το βλέμμα ήταν πέρα από όλα αυτά. Δεν πρόδιδε καμία ανησυχία και το κυριότερο καμιά προσδοκία. Είχε όμως  γνώση. Σπάνια τα μάτια των ανθρώπων καθρεφτίζουν γνώση, είναι άδεια από αυτήν γιατί είναι απούσα μαζί με την αυτογνωσία. Το κυριότερο δεν είναι παρούσα  και αποτελεσματική όταν την χρειάζονται. Οι περισσότεροι μοιάζουν τόσο  ξένοι με τον εαυτό τους, τόσο μακρινοί σαν να φορούν ένα άλλο ρούχο που τους στενεύει ή τους έρχεται πολύ φαρδύ αλλά όχι στα μέτρα τους.

Το διακριτικό κτύπημα της γραμματέως του στην πόρτα τον επανέφερε στην πραγματικότητα και μετά την παράδοση της αλληλογραφίας κοίταξε απέναντι του τον  πίνακα του Rene magritte με την σουρεαλιστική   αυτοαντανάκλαση του Edward James που ήταν κρεμασμένος ανάποδα και χαμογέλασε μόνος του με ελαφρό μειδίαμα.  Όσοι έμπαιναν στο γραφείο τον πρόσεχαν και έμεναν απορημένοι. Οι πιο παρορμητικοί και εξωστρεφείς τύποι κυνηγοί, ταχείας κάυσεως ρωτούσαν κιόλας, γιατί ήταν κρεμασμένο το κάδρο ανάποδα;  Η απάντηση ήταν αδυσώπητα στερεότυπη:

-Μα πως θα μπορούσα να κερδίσω την προσοχή σου και να με ρωτήσεις  και να αναρωτηθείς… αν,  το είχα τοποθετήσει κανονικά! Χαίρομαι όμως που με ρωτάς αν και δεν θα με πείραζε καθόλου, αν δεν σου γεννιόταν η απορία.

Οι υπόλοιποι,  εσωστρεφείς ονειρικοί σκεπτικιστές παίρναν την ερώτηση μαζί τους. Θα ψάχναν για την απάντηση με τον τρόπο τους

μιας βραδυφλεγής  αλυσιδωτής αντίδρασης.

Φόρεσε την  ανώνυμη μάσκα του  μπλόγγγερ,  κάθισε μπροστά στον υπολογιστή του και άρχισε να γράφει:

Το ημερολόγιο ενός πολεμιστή

Συνεχίζεται….

Αστραία

Tagged:

§ 192 Responses to 1. Δύο αρτιγέννητα Αυγουστιάτικα φεγγάρια

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ενδιαφέρον τύπος ο καθηγητής φιλοσοφίας… Αστραία
  και ανορθόδοξος θαρρώ.
  Να του πεις να προσέχει την μηχανή του… γιατί την δική μου μια φορά την έχασα. Μου την κλέψανε μπροστά σχεδόν στα μάτια μου…
  αφηρημένος ον.
  Υ.Σ Να ποτίζει και τον βασιλικό για να μην μαραθεί επίσης 😉
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Έχω υπ΄όψιν μου να του στείλω ορισμένες βασικές αρχές του υπερρεαλισμού, όπως καταγράφονται στην περίφημη Διακήρυξη της 27ης Ιανουαρίου 1925, επίσης πολύ ενδιαφέρουσες.
  Το Μανιφέστο του Υπερρεαλισμού

  1. Δεν έχουμε καμία σχέση με τη λογοτεχνία. Αλλά μπορούμε θαυμάσια να τη χρησιμοποιήσουμε, αν χρειαστεί, όπως όλος ο κόσμος.

  2. Ο σουρεαλισμός δεν είναι κανένα καινούργιο ή ευκολότερο μέσο έκφρασης, ούτε κάποια μεταφυσική της ποίησης. Είναι ένα μέσο για την ολοκληρωτική απελευθέρωση του πνεύματος και όλων όσων του μοιάζουν.

  3. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε Επανάσταση.

  4. Κολλήσαμε τη λέξη σουρεαλισμός με τη λέξη Επανάσταση μόνο και μόνο για να δείξουμε τον αμερόληπτο, αδέσμευτο και εντελώς απεγνωσμένο χαρακτήρα αυτής της Επανάστασης.

  5. Δεν ισχυριζόμαστε πώς θα διορθώσουμε κανένα από τα σφάλματα των ανθρώπων. Σκοπεύουμε όμως νατους δείξουμε πόσο εύθραυστες είναι οι σκέψεις τους και πάνω σε ποία κινούμενη άμμο, σε ποίο σαθρό έδαφος έχουν θεμελιώσει τα ετοιμόρροπα σπίτια τους

  6. Στέλνουμε στην κοινωνία αυτή την αυστηρή προειδοποίηση: να προσέχει τη διαγωγή της. Κανένα πνευματικό της παραστράτημα δεν πρόκειται να μας διαφύγει…

  7. Είμαστε δεξιοτέχνες στην Εξέγερση. Δεν υπάρχει ένα μέσο δράσης που να μην είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε, αν χρειαστεί…

  Ο Σουρεαλισμός δεν είναι μορφή της ποίησης.

  Είναι μια κραυγή του πνεύματος που ξαναγυρίζει στον εαυτό του με την απεγνωσμένη απόφαση να σπάσει τις αλυσίδες του.

  Και στην ανάγκη με υλικά σφυριά.

  Αστραία

 • Ο/Η Δημόδοκος λέει:

  Το να είναι κανείς πολεμιστής δεν είναι ζήτημα επιθυμίας. Είναι μάλλον μια αέναη πάλη που διαρκεί μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Κανείς δεν γεννιέται πολεμιστής όπως δεν γεννιέται και μέσος άνθρωπος. Εμείς κάνουμε τον εαυτό μας το ένα ή το άλλο. Η αυτοπεποίθεση του πολεμιστή δεν έχει σχέση με την αυταρέσκεια του μέσου ανθρώπου και την έπαρση. Ο μέσος άνθρωπος αναζητά την σιγουριά στα μάτια των άλλων και την επιδοκιμάσία τους, ο πολεμιστής αναζητά την αψογοσύνη στα δικά του τα μάτια και καθώς τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από ποιοδήπτε άλλο, επιλέγει οποιαδήποτε πράξη και την φέρνει σε πέρας λες και είχε πραγματική σημασία για αυτόν παρ όλο πο γνωρίζει ότι δεν έχει.Έτσι λοιπόν ολοκληρώνει τις πράξεις του και περνάει σε άλλο ενεργειακό κανάλι συνείδησης απελευθερώνοντας το πνεύμα του.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  …Νομίζω ότι ο Κος Καθηγητής , μετά από εκείνο το βράδυ πρέπει να έχασε την ησυχία του και ενδεχομένως τον ύπνο του, γιατί πρέπει να το ανατράπηκε όλη η δομή του φιλοσοφικού του σύστήματος, και σίγουρα θα ξαναδιάβασε τον Υπαρξισμό κάτω από άλλο πρίσμα και θα το επανεξέτασε με άλλη ματιά.
  Μου αρέσει να τον φαντάζομαι ανάμεσα από στοίβες βιβλία, να σκέφτεται , να διαβάζει στα πεταχτά Απολλιναίρ ή Σεντράρ, και να ακούει την αγαπημένη του μουσική. ….ή να φοράει το δερμάτινο του μπουφάν να ανεβαίνει στην μηχανή , να διασχίζει την παραλιακή ,σαν τον άνεμο ψάχνοντας να βρεί κοινά σημεία αναφοράς με τον «Ξενο» του Καμύ ή τον «Επαναστατημένο του άνθρωπο»……
  γιατί ο Σουρεαλισμός είναι επανάσταση…. της σκέψης της φαντασίας,…του ονείρου που διεκδικεί μία θέση στην ζωή μας….
  και να αναποδογυρίσει την καθημερινότητά μας.
  Κε Καθηγητά να σας υπενθυμίσω ότι εκτός από πότισμα ο βασιλικός θέλει πολύ Ηλιο για να αναπτυχθεί. Να μην ξεχάσετε να το βάλετε σε Ηλιόλουστο μέρος.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Φαίνεται να συμπαθεί τις παρατηρήσεις μαζί με τις ανατροπές των δομών
  ο κ. καθηγητής και τον βοηθούν στην αυτοβελτίωση του.
  Να του δώσουμε και όλες τις οδηγίες και συμβουλές για το φυτό να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά.
  Ίσως έτσι μπορέσει κάποτε να απαντήσει στο αγωνιώδες ερώτημα
  … γιατί να υπάρχουν τα όντα και όχι το τίποτα.
  Το χρώμα που έχουν τα στρουφάκια… το κατάλαβε θαρρώ μελετώντας την εισαγωγή στη μεταφυσική του Χάιντεγκερ….κάποια Σαββατόβραδα ντυμένα σε αλοχρωμική αλουργίδα ντανταϊσμού;-)
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ο σουρεαλισμός είναι ένα μεταγενέστερο κίνημα αναφερόμενο περισσότερο στην τέχνη. Η μορφή των ποιημάτων του, με την γενική σημασία της λέξης, βρίσκεται σε πλήρη ανεξαρτητοποίηση σε σχέση με το περιεχόμενο. Πιο συγκεκριμενοποιημένα, ο καλλιτέχνης, μέσα στο παρόν πλαίσιο, έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει τηγμένα ρολόγια και να τα συνδέει με την μνήμη, να περιγράφει φυσικά φαινόμενα και ζώα και να τα αποδίδει ως χαρακτηριστικά στο ανθρώπινο σώμα. Καθίσταται μάλλον προφανές ότι η κίνηση αυτή προσπέρασε και τον ρομαντισμό στην επαναστατικότητα, αφού οδήγησε το ποιητικό στοιχειό στην πλήρη αφαίρεση και συνεπώς στην μεγίστη απελευθέρωση του πνεύματος. Ίσως τελικά αν ο Hegel είχε την εποχή εκείνη στη διάθεση του αυτά τα τεκμήρια να ανακήρυττε τον σουρεαλισμό ως το ανώτερο καλλιτεχνικό ρεύμα.

  Κάρλος

 • Ο/Η iparea λέει:

  Οπωσδήποτε ο Hegel, ενδοθυμικά ιδεαλιστής θα εκτιμούσε την απελευθέρωση του πνεύματος ακόμη και με την απουσία της λογικής.
  Κυνηγώντας όμως το φάντασμα της Ελευθερίας,
  όχι σαν τον Μπουνιέλ στη αντίστοιχη ταινία του,
  ο πολεμιστής σε ένα μαγικό ρεαλισμό αντιμετωπίζει το κάθε τι στην ζωή του σαν πρόκληση και αποφασίζει αν θα πάρει μέρος ή όχι. Ενεργεί για να ενεργεί και όχι γιατί περιμένει κάποιο αποτέλεσμα.
  Έτσι παραμένει ελεύθερος από αυτό, όποιο και να είναι,
  γιατί θέλει να γίνει ένας άνθρωπος της γνώσης,
  να την κατανοήσει σε όλες τις πλευρές της και τις εκφάνσεις της.
  Η γνώση, αυτός ο έλλογος διαυγασμός της συνείδησης του ανθρώπου αποτελεί μέγα συμβάν στο πεπρωμένο του υπάρχοντος όντος και αποτελεί την αφετηρία της μεγάλης Περιπέτειας του,
  όπως έχει ορισθεί από τον Αριστοτέλη.
  Περιπέτεια: Η εις το ενάντιον των πραττομένων μεταβολή.
  Η μεταβολή της δράσης στο αντίθετο της.
  Λ.Λ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Για να μην καταλήξουμε λοιπόν σαν τους επαναστάτες του Μπουνιουελ που φωνάζουν «κάτω η Ελευθερία» ούτε να κυνηγάμε ένα φάντασμα της απομένοντας με τα δάχτυλά μας μέσα σε μία υγρασία ομίχλης, ή σαν τον Δον Ματέο να τρέχουμε πίσω από το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου μας, ας ορίσουμε την έννοια της ελευθερίας.
  Πως προσδιορίζεται λοιπόν η ελευθερία μέσα στην κοινωνία και σε ποια μορφή αυτή την αντέχει για να μην διαλυθεί η δομή της. Είναι αυτή που έχουν διαμορφώσει τα συντάγματα των κρατών, η παράμετρος που αντανακλούν κάθε φορά οι ανάγκες της διαμόρφωσης της, είναι μία κατάσταση είναι ένας σχεδιασμός κινήσεων και πως την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν. Γι΄αυτόν η ελευθερία είναι εάν υπαρξιακό μέγεθος που ζητά να σπάσει τα φράγματα και τα εμπόδια της κοινωνικής διαμόρφωσης.Τα όρια της υπέρτατης ελευθερίας είναι η κατάργηση της συνείδησης και η επιστροφή στο φυσικό ένστικτο, γι΄αυτό παραδέρνει ανάμεσα από την μία φαντασίωση στη άλλη , χωρίς ωστόσο να βρεί την λύτρωση του, «Η διακριτική γοητεία της Μπουρζουαζίας».
  Ο Πίνακας δε του Νταλί « Υπνος» αναπαριστά νομίζω όλη την κατάσταση μέσα στην οποία ζεί ,σκέφτεται και δρά ο άνθρωπος, χρησιμοποιώντας τα δεκανίκια της απτής πραγματικότητας του.
  Η Ελευθερία όμως για έναν πολεμιστή ορίζεται διαφορετικά. Ξέρει ότι ξεκινά από μέσα του και όταν θα βγεί στο δρόμο για την αναζήτησή της, σπάζοντας τις αλυσίδες της αυτοανακλασής του, πρέπει να έχει εφοδιασθεί με τα κατάλληλα «οπλα» και δεν εννοώ καλάσνικοφ ή βόμβες πυρηνικές, που στην πορεία του τα τελειοποιεί ,μέσα από την αυτοπειθαρχία και την νηφαλιότητα και αναδεικνύεται το μαγικό και πραγματικά ελεύθερο Ον που ήταν πάντα.

 • Ο/Η ΙΡΙΣ λέει:

  Καλησπέρα σε όλους ,
  Οι διακοπές μάλλον τελείωσαν και εγώ αρχίζω να ετοιμάζομαι για την καινούργια σχολική χρονιά, και σκέφτομαι ότι πολύ θα ήθελα να μοιάζουν οι καθηγητές μου, με τον Κον Λαμπρινό. Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι καθόλου βαρετός άνθρωπος, σε αντίθεση με τους περισσότερους καθηγητές μου που κατά την διάρκεια του μαθήματος, ο χρόνος μοιάζει να μην περνάει με τίποτε. Πολλές φορές ,ομολογώ, η φαντασία μου καλπάζει , ανοίγω το παράθυρο της τάξης μου και πετάω μακριά. Μάλλον έχω επηρεαστεί από την «Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων», μια καταπληκτική χορευτική παράσταση που κάναμε με την σχολή μπαλέτου που πηγαίνω. Για μένα αυτό είναι ελευθερία, να μπορώ να πηγαίνω στην δική μου φωτεινή, χαρούμενη και ζωντανή χώρα που έχει πάντα καλοκαίρι, και όλα μοιάζουν τόσο θαυμαστά!

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Η αυτογνωσία ως αυτοσκοπός, η αυτοσυγκράτηση, ο αυτοματισμός ως αυτοριθμιστικός παράγοντας και μέσο έκφρασης στη λογοτεχνία και τα εικαστικά, η αυτοεκτίμηση του ατόμου ως αυτονόητη πραγματικότητα που μπορεί να φτάσει στην αυτάρκεια, η αυτοσυνείδηση ως απελευθέρωση της φαντασίας, η αναθεώρηση των σκέψεων ώστε να μην αυτοανακηρυσσόμαστε αυτοκράτορες, η πάταξη της αυταρχίας ώστε να πάψει να λειτουργεί ο αυταρχισμός ως μέσο επιβολής και να διώκεται αυτεπάγγελτα, η αυτοάμυνα κάθε ανθρώπου όταν είναι αυτήκοος των καθημερινών συμβάντων, είναι ορισμένες αυτονόητες σκέψεις που μας οδηγούν στην αυτεπίγνωση.
  Δεν είναι αυταπάτη, είναι αυτοσκοπός, δεν πρόκειται να πνιγούμε αύτανδροι στον ωκεάνιο κοινωνικό ιστό, ούτε να υποστούμε αυτανάφλεξη πιστεύοντας ότι ενεργούμε με αυταπάρνηση έχοντας αυταπάτες ότι κάνουμε κάτι αυταπόδεικτο.
  Έτσι αυτοδιαφημιζόμαστε … αυτοδικαίως, δεν οδηγούμαστε στην αυτοχειρία, είμαστε αυτοδημιούργητοι, μπορούμε να ζητούμε αυτοδιάθεση … αυτοδήλως, εφόσον η αυτοεκτίμηση και ο αυτοέλεγχός μας ανακλούν στο περιβάλλον, μπορούμε εξ αυτεπαγωγής να «προδίδουμε» τις πράξεις μας οδηγώντας με άνεση το αυτοκίνητό μας στους αυτοκινητόδρομους της γνώσης, αυτοκατευθυνόμενοι και αυτολογοκρινόμενοι, όντας αυτόχθονες για χιλιετίες.
  Γιατί όχι να μην αυτοχρηματοδοτούμαστε αυτοσχεδιάζοντας και να οδηγούμαστε πότε – πότε στην αυτοαναίρεση όταν αποκαλύπτουμε σοβαρά λάθη ή αυτισμό βρισκόμενοι σε συνεχή επαφή με το αυτοείδωλό μας, ή να καταλήξουμε στην αυτοφαγία, κατόπιν στην «αυτοφυία» δηλαδή στην αυτογαμία ή αυτογονιμοποίηση αφού πλέον θα είμαστε αυτοδύτες στα πελάγη της ευτυχίας μας.
  Τάδε έφη Δαίδαλος ο αυτόγραφος.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ο καλός μας φίλος o σουρεαλιστικός Αρκάς
  πιστεύει σε μόνιμους αυτοκανοποιημένους ισοβίτες που αφού έχουν χάσει την πίστη τους στις εκλογές ποντάρουν στην μεταψύχωση.
  Στο κελί της φυλακής συζητούν για
  τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και στην αυλή έχουν κάθε ελευθερία να φαντάζονται την λύση των θαυμάτων….στα αδιέξοδα 😉
  ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.

  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.

  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

  Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

  Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ.

  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ.
  ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.

  Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.

  ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.

  Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.
  Λ.Λ

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  …Και ενώ οι ισοβίτες μέσα στο κλουβί τους συζητούν ποιον θα ψηφίσουν στις εκλογές και άλλα σοβαρά προβλήματα του τόπου …κάποιοι Ντάλτον με IQ ραδικιού μπήκαν στην
  πόλη,ληστέυουν,καταστρέφουν τα πάντα, τρομάζουν τους κατοίκους
  και τους απειλούν ότι αν δεν βρούν τα χρήματα σε ογδόντα μέρες θα τους πάρουν την γή τους…. ένας Λουκυ Λούκ που τους χρειάζεται για να μην ξαναπατήσουν ποτέ το πόδι τους εδώ…….Η Ντόλυ θεωρείται απαραίτητη……
  Η τώρα ή ποτέ!

  • Ο/Η iparea λέει:

   Αυτός ο Λούκι Λουκ,
   φτυστός ο Κλιντ Ιστουγτ με πόντσο,
   μου θυμίζει κάποιον πολύ γνωστό μου με τσουλούφι
   ….που δεν αποχωρίζεται την Ντόλυ
   ….σπάζω το κεφάλι μου να τον βρω… 😉
   Λ.Λ

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    Να βγούμε στο δρόμο ρε παιδιά να τον ψάξουμε με φανάρια αν χρειαστεί, παντού… σε .παγκάκια ίσως ..να χτυπήσουμε πόρτες, να ανοίξουμε «παράθυρα» να μπεί και ο Ηλιος,
    να τινάξουμε την σκόνη από το μυαλό μας και την λάσπη απο τις καρδιές μας….τώρα που ευθυγραμμίζεται ο Δίας
    …….στο ξημέρωμα της εποχή του Υδροχόου…όλα μπορεί να συμβούν!
    THE AGE OF AQUARIOUS THE 5TH DIMENSION
    When the moon is in the Seventh House
    And Jupiter aligns with Mars
    Then peace will guide the planets
    And love will steer the stars

    This is the dawning of the Age of Aquarius
    The Age of Aquarius
    Aquarius! Aquarius!

    Harmony and understanding
    Sympathy and trust abounding
    No more falsehoods or derisions
    Golden living dreams of visions
    Mystic crystal revelation
    And the mind’s true liberation
    Aquarius! Aquarius!

    When the moon is in the Seventh House
    And Jupiter aligns with Mars
    Then peace will guide the planets
    And love will steer the stars

    This is the dawning of the Age of Aquarius
    The Age of Aquarius
    Aquarius! Aquarius!

    Let the sun shine, Let the sun shine in
    The sun shine in
    Let the sun shine, Let the sun shine in
    The sun shine in

    Όταν το φεγγάρι είναι στον έβδομο οίκο
    και ο Δίας ευθυγραμμίζεται με τον Άρη
    Τότε η ειρήνη θα καθοδηγήσει τους πλανήτες
    Και η αγάπη θα κατευθύνει τα αστέρια

    Αυτό είναι το ξημέρωμα της Εποχής του Υδροχόου
    Η Εποχή του Υδροχόου
    Υδροχόος! Υδροχόος!

    Αρμονία και κατανόηση
    Συμπάθεια και εμπιστοσύνη ξεπηδούν
    Όχι άλλα ψεύδη ή χλευασμοί
    χρυσά ζωντανά όνειρα των οραμάτων
    Mυστικιστική αποκάλυψη της κρυστάλλινης σφαίρας
    Και η απελευθέρωση αλήθειας της του μυαλού
    Υδροχόος! Υδροχόος!

    Όταν το φεγγάρι είναι στον έβδομο οίκο
    και ο Δίας ευθυγραμμίζεται με τον Άρη
    Τότε η ειρήνη θα καθοδηγήσει τους πλανήτες
    Και η αγάπη θα κατευθύνει τα αστέρια

    Αυτό είναι το ξημέρωμα της Εποχής του Υδροχόου
    Η Εποχή του Υδροχόου
    Υδροχόος! Υδροχόος!

    Ας λάμψει η ήλιος, ας λάμπει ήλιος
    Η λάμψη ήλιος
    Ας λάμψει η ήλιος, ας λάμπει o ήλιος
    Η λάμψη ήλιος

 • Ο/Η ΙΡΙΣ λέει:

  Να πω και εγώ τα βάσανα μου σε κάποιον να με καταλάβει, γιατί σε δύο βδομάδες ανοίγουν τα σχολεία, ανάσα δεν θα πάρω πάλι..ουφ!

  Απ΄όλες τις ημέρες η Κυριακή μου αρέσει!
  Πάμε Στρουμφάκια μου όλοι μαζί. Αλήθεια γιατί είστε όλα μπλέ;

  • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

   Γλυκειά μου Ιρις ,καταλαβαίνουμε απόλυτα τα βάσανά σου, τα περάσαμε και εμείς και σου αφιερώνω ένα τραγούδι που λέγαμε
   την πρώτη μέρα του σχολείου.
   SAM COOKE
   WONDERFUL WORLD
   Don’t know much about history
   Don’t know much biology
   Don’t know much about a science book
   Don’t know much about the french I took

   But I do know that I love you
   And I know that if you love me too
   What a wonderful world this would be

   Don’t know much about geography
   Don’t know much trigonometry
   Don’t know much about algebra
   Don’t know what a slide rule is for

   But I do know that one and one is two
   And if this one could be with you
   What a wonderful world this would be

   Now I don’t claim to be an «A» student
   But I’m trying to be
   So maybe by being an «A» student baby
   I can win your love for me

   Don’t know much about history
   Don’t know much biology
   Don’t know much about a science book
   Don’t know much about the french I took

   But I do know that I love you
   And I know that if you love me too
   What a wonderful world this would be

   (History)

   (Biology)

   (Science book)

   (French I took)

   But I do know that I love you
   And I know that if you love me too
   What a wonderful world this would be

   Δεν γνωρίζω πολλά για την ιστορία
   Δεν γνωρίζω πολλά βιολογία
   Δεν γνωρίζω πολλά για ένα βιβλίο επιστήμης
   Δεν γνωρίζω πολλά για τα γαλλικά που έκανα

   Αλλά εγώ ξέρω ότι σ ‘αγαπώ
   Και ξέρω ότι αν μ ‘αγαπάς πάρα πολύ και εσύ
   Τι υπέροχος κόσμος αυτός θα ήταν

   Δεν γνωρίζω πολλά για τη γεωγραφία
   Δεν γνωρίζω πολλά τριγωνομετρία
   Δεν γνωρίζω πολλά για την άλγεβρα
   Δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει ένας κανόνας της διαφάνειας

   Αλλά γνωρίζω ότι ένα και ένα κάνουν δύο
   Και εάν αυτό θα μπορούσε να είναι μαζί σου
   Τι υπέροχος κόσμος αυτός θα ήταν

   Τώρα δεν υποστηρίζω ότι είμαι ένας άριστος μαθητής
   θα προσπαθήσω όμως
   Οπότε ίσως με το να είμαι ένας «Α» φοιτητής
   Μπορεί να κερδίσω την αγάπη σου για μένα

   Δεν γνωρίζω πολλά για την ιστορία
   Δεν γνωρίζω πολλά βιολογία
   Δεν γνωρίζω πολλά για ένα βιβλίο επιστήμης
   Δεν γνωρίζω πολλά για τα γαλλικά που έκανα

   Αλλά εγώ ξέρω ότι σ ‘αγαπώ
   Και ξέρω ότι αν μ ‘αγαπάς πάρα πολύ
   Τι υπέροχος κόσμος αυτό θα ήταν

   (Ιστορία)
   Ooh ooh ooh ooh ooh ooh
   (Βιολογία)

   (Επιστήμη βιβλίο)

   (Γαλλικά πήρα)

   Αλλά εγώ ξέρω ότι σ ‘αγαπώ
   Και ξέρω ότι αν μ ‘αγαπάς πάρα πολύ
   Τι υπέροχος κόσμος αυτός θα ήταν

 • Ο/Η iparea λέει:

  Βαθύ μπλε…νομίζω… μικρή Ίρις!
  Σε καταλαβαίνω και λατρεύω τα στρουφάκια,
  με κάνουν και γελώ και διώχνουν τις μαύρες σκέψεις μου.
  Πες και εσύ τον πόνο σου να πω για τον δικό μου καυμό κοιτάζοντας ένα πέλαγο βαθύ…. που τρέχει σαν παιδί….
  ανάπλωρα κόντρα στον άνεμο
  Λ.Λ

  Το πέλαγο είναι βαθύ,
  κι η αγάπη είναι μεγάλη
  έχω έναν πόνο στην ψυχή
  και ποιος θα μου τον βγάλει

  Το πέλαγο είναι γλυκό,
  χάδι μαζί και δάκρυ
  και με κυλάει αφρίζοντας
  στου ορίζοντα την άκρη.

  Το πέλαγο είναι παιδί,
  τρέχει και δεν το φτάνω
  παιδί και στην αγάπη του,
  που σαν παιδί το χάνω.

  • Ο/Η iparea λέει:

   Και τα στρουμφάκια γνωρίζουμε ότι αρέσουν σε μερικούς μαζί με τα υπαρξιακά ερωτήματα Οντολογικής υφής και οι στρουμφίτσες καθώς και οι κοκκινοσκουφίτσες του άγριου δάσους
   Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    ανδρικές αδυναμίες…
    Λ.Λ

   • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

    …..είμαι άνδρας ….και θα πώ και μια κουβέντα παραπάνω…..και θα ρίξω και μιά βόλτα επιπλέον…
    και εξηγήσου αναλόγως σε ότι πώ σε ότι χορέψω σε ότι πιώ…..για να τα ακούνε μερικές μερικές….

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    ..και ένα δυνατό τραγούδι…. για ελευθερους άνδρες;)

    ολοι στην πίστα……

    Δεν θέλω μόνιμη αγκαλιά δεν θέλω μόνιμα φιλιά
    δεν θέλω έλεγχο τι κάνω και που πάω
    τι ώρα γύρισα εχθές, με ποιες αλήτευα προχθές
    τέτοια σκλαβιά δεν την μπορώ δεν τη βαστάω

    Θα ζήσω ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί
    για μια μονάχα θηλυκιά να κελαηδάω
    θα χτίσω είκοσι φωλιές κι άμα γουστάρω αγκαλιές
    από κανάρα σε κανάρα θα πετάω Δις

    Θέλει η ζωή μας αλλαγές και ας τσαντίζονται πολλές
    δεν δίνω φράγκο κάθε μια τι θα μου σούρει
    και το πουλί για να τραφεί πρέπει ν’ αλλάζει τη τροφή
    κι όχι σκέτο κανναβούρι κανναβούρι

    Θα ζήσω ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί
    για μια μονάχα θηλυκιά να κελαηδάω
    θα χτίσω είκοσι φωλιές κι άμα γουστάρω αγκαλιές
    από κανάρα σε κανάρα θα πετάω

   • Ο/Η iparea λέει:

    Έτσι είναι Δαίδαλε!
    Πολύ σωστά!
    Είμαστε άνδρες και θα φέρουμε μια βόλτα παραπάνω…ελέγχους δεν επιτρέπουμε….σε ότι πούμε και ότι πιούμε σε μερικές…. μερικές.
    Θα ζήσουμε ελεύθερα έξυπνα πουλιά
    ..μόνο που το έξυπνο πουλί
    κάποιες φορές από την μύτη πιάνεται…. 😉
    Λ.Λ

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    ….οχι που δεν θα συμφωνούσαν μερικοί …μερικοί 😉

    και ένα τραγούδι για κάποια έξυπνα πουλιά ……που
    πιάνονται από την μύτη;)….όταν βρούν το ταίρι τους….

    I LOVE YOU BABY
    You’re just too good to be true.
    Can’t take my eyes off you.
    You’d be like heaven to touch.
    I wanna hold you so much.
    At long last love has arrived.
    And I thank God I’m alive.
    You’re just too good to be true.
    Can’t take my eyes off you.

    I love you baby, and if it’s quite all right,
    I need you baby to warm a lonely night.
    I love you baby.
    Trust in me when I say:
    Oh pretty baby, don’t bring me down I pray.
    Oh pretty baby, now that I found you, stay.
    And let me love you, oh baby let me love you,…

    Είσαι απλά πάρα πολύ καλή για να είσαι αληθινή.
    Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω σου.
    μοιάζεις με τον ουρανό για να τον αγγίξω.
    Θέλω να σε κρατήσω τόσο πολύ.
    Επιτέλους η τελευταία αγάπη έχει φθάσει.
    Και ευχαριστώ τον Θεό που είμαι ζωντανός.
    Είσαι απλά πάρα πολύ καλή για να είσαι αληθινή.
    Δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω σου.

    Σ ‘αγαπώ μωρό μου, και εάν είναι αρκετά εντάξει,
    σε θέλω μωρό μου να ζεσταθώ ένα μοναχικό βράδυ.
    Σ ‘αγαπώ μωρό.
    Έχε μου εμπιστοσύνη όταν σου λέω:
    Ω όμορφο μου μωρό, μη με ρίχνεις, προσεύχομαι.
    Ω όμορφο μου μωρό, τώρα που σε βρήκα, μείνε.
    Και άσε με να σε αγαπήσω, μωρό , άσε με να σε αγαπήσω, …

   • Ο/Η iparea λέει:

    χμμμ….ανδρικές συμφωνίες και αλληλοκατανόηση. Θα πάω να πάρω λίγο φρέσκο αέρα και να μην ανησυχήσει κανείς αν και πότε θα γυρίσω
    Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    μη… μη μας το κάνεις αυτό …Αστραία
    …αφού ξέρεις ότι θα ανησυχήσουμε….
    Λ.Λ

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    ……που πας Αστραία, μην φεύγεις.. Σαββατόβραδο..κάποιος να την κρατήσει…. τρέξτε καλέ να την πιάσετε……

   • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

    Στάσου Αστραία να το συζητήσουμε επιστημονικά και φιλοσοφικά το όλο θέμα…..γύρνα πίσω
    μην μας κάνεις να πιούμε όλο το βράδυ και να μεθύσουμε
    περιμένοντά σε
    στην παραλία θα την βγάλουμε απόψε μου φαίνεται.

   • Ο/Η iparea λέει:

    Αστραία …πάψε να πουλάς μούρη
    ….και να το παίζεις σκληρή
    το καθήκον σε καλεί…. του πολεμιστή!

    Λ.Λ
    Όλοι με περνάνε για τρελό
    Γιατί κανένας πια δε λέει να καταλάβει τι περνώ
    Λένε πως πηγαίνω στον γκρεμό
    Και με τα ίδια μου τα χέρια ότι περνάω θηλιά στο λαιμό
    Μπορεί να έχουν δίκιο τι να πω
    Εγώ σ’ αγαπώ

    Μούρη
    Μ’ έχεις κάνει καψούρη
    Έφερες τα πάνω κάτω
    Τσάμπα με φωνάζαν’ όλοι γάτο
    Μούρη
    Μ’ έχεις κάνει καψούρη
    Έφερες τα πάνω κάτω
    Τσάμπα με φωνάζαν’ όλοι γάτο
    Μούρη

    Μούρη την λεν οι κολλητοί
    Μούρη τη φωνάζαν’ στο σχολείο και οι δάσκαλοι
    Φαίνεται απρόσιτη ψυχρή
    Όλο τον κόσμο τον σνομπάρει, δε γουστάρει και το παίζει σκληρή
    Έχει όμως ευαίσθητη ψυχή
    Είναι καλή

    Μπορεί να είμαι άρρωστος
    Μπορεί να είμαι παρανοϊκός
    Μπορεί να είμαι ένας βλάκας και μισός
    Μπορεί να είμαι απλώς ένας θνητός
    Εγώ όμως νιώθω σαν θεός

   • Ο/Η iparea λέει:

    Καλά καλά σας συμπονώ έχω και καλή καρδιά κατά βάθος
    και θα γυρίσω δεν πήγα και πολύ μακριά άλλωστε. Αν δεν πουλήσεις μούρη σήμερα κανείς δεν σε υπολογίζει.
    Τάδε εφη Αρκάς
    σε σουρεαλιστική εξτρεμιστική γραφή
    Αστραία

   • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

    Είμαστε σίγουροι Αστραία ότι έχεις καλή καρδιά κατά βάθος, να μας το δείχνεις πιο συχνά, και ευτυχώς που μας συμπόνεσες και δεν ξενυχτήσαμε χθές σε ακρογιαλές,
    …αν και προσωπικά δεν την γλύτωσα την κρεββατομουρμούρα;)
    Ξημερώνει Κυριακή μην μου λυπάστε!

    Ο παλιός φωνόγραφος
    πάνω στο τραπέζι
    άρχισε να παίζει
    μες στη σιγαλιά

    Κι η καρδιά σου έλιωσε
    κι έγινε ένα δάκρυ
    στων ματιών την άκρη
    σα δροσοσταλιά

    Ξημερώνει Κυριακή
    μη μου λυπάσαι
    Έιναι όμορφη η ζωή
    να το θυμάσαι

    Ο παλιός φωνόγραφος
    πάνω στο τραπέζι
    έπαψε να παίζει
    μέσα στη νυχτιά

    Το τραγούδι τέλειωσε
    μα η λύπη μένει
    σαν ναυαγισμένη
    στη θολή ματιά

   • Ο/Η iparea λέει:

    Θα θεωρούσα την κρεβατομουρμούρα από τις καλύτερες στιγμές ενός ζευγαριού
    … ίσως και τις πιο ερωτικές.
    Όταν το λατρευτό σου ταίρι σου περιγράφει με όλες τις λεπτομέρειες τα βάσανα της ημέρας
    τα κουτσομπολιά των φιλενάδων της… τα παράπονα της.. που δεν πρόσεξες το καινούργιο της χτένισμα
    και χαμογέλασες στην γειτόνισσα με νόημα
    και εσύ συμφωνείς στα επίμαχα σημεία
    αφαιρώντας μερικά ρούχα που την ενοχλούν και την ζεσταίνουν λέγοντας:
    … ναι γλυκιά μου έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι λες! ακούγοντας μόνο τα μισά απ΄όσα λέει
    και πιστεύοντας το μισό του μισού.
    Αφού να φανταστείς ολόκληρο μέγα ωκεανό είχε περάσει ο ταλαίπωρος Οδυσσέας
    και η Πηνελόπη διηγήθηκε πρώτη τι τραβούσε στη ησυχία και την ασφάλεια του παλατιού από τους μνηστήρες….
    Να διδασκόμεθα από τους μεγάλους άνδρες
    σαν τον Όμηρο την ψυχολογία των γυναικών…
    φίλτατε Δαίδαλε!
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Να μη μιλάνε για ψέματα οι αρχιμάστοροι σε αυτό απόγονοι του Ερμή και ο ταλαίπωρος Οδυσσέας δεν άφησε ούτε θηλυκή γάτα που να μην παρατηρήσει μέσα στην ταλαιπωρία του μεγάλου ωκεανού. Και από ιστορίες άλλο τίποτα. Για όλους είχε από μία. Διδασκόμεθα και εμείς από τον Όμηρο για την ψυχολογία των ανδρών που περιγράφουν τον εαυτό τους σε αυτοπαρατήρηση
    Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    Ο άνδρας πρέπει να είναι εύγλωτος
    και να έχει εμπειρίες
    … ακόμη και σε Υψικάμινο
    υποστηρίζει ο Εμπειρίκος
    εμπειρικά και υπερρεαλιστικά τελείως
    αν,
    και πολύ πολύ … Ανατολικά 😉
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Η γυναίκα δεν πρέπει να έχει εμπειρίες;
    Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    Η γυναίκα έχει την Γνώση
    και η σιωπή της μιλάει δυνατά μερικές φορές
    … και λέει βαριές κουβέντες!
    Χρειάζεται λιγότερο την εμπειρία
    ας προστατεύσει τον εαυτό της και το παιδί της
    από την φθορά… των πολλών εμπειριών
    σε μια καννιβαλιστική κοινωνία
    Α Β Γ….. νιοστής τάξης καταναλωτών.
    Λ.Λ

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    ..Δηλ. για να καταλάβω, επειδή με έπιασε το φεμινιστικό μου, πως ακριβώς την ψυχολογούν οι μεγάλοι άνδρες που μελετούν Ομηρο, την γυναίκα, και τι εννοούν ακριβώς όταν λένε ότι δεν πρέπει να έχουν πολλές εμπειρίες….
    ερωτικές ή γενικώς εμπειρίες ζωής.
    Και πως μπορεί μιά γυναίκα να προστατέψει το παιδί της και το σπίτι της αν δεν ξέρει από ζωή αν δεν έχει ζήσει
    αν δεν έχει κάνει λάθη αν δεν την έχει «πατήσει».
    Για τις ερωτικές θα συμφωνήσω, ότι η γυναίκα πρέπει να
    είναι προσεκτική στις επιλογές της και να μην είναι διαθέσιμη για να αποφύγει την φθορά της ψυχής της και του κορμιού της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλειστεί και στο υπόγειο ούτε θα της ξυρίσουμε το κεφάλι;)
    Οσο για την Πηνελόπη, δεν νομίζω να είχε καμμιά ασφάλεια στο παλάτι, μεγαλώνοντας ένα παιδί μόνη της
    Και ενώ ο Οδυσσέας γλεντοκοπούσε με την Κίρκη την Καλυψώ
    και τις μικρούλες Ναυσικές, η ίδια είκοσι χρόνια δεν είχε νοιώσει την αγκαλιά του άνδρα που αγαπούσε, να την παρηγορήσει να την στηρίξει. Κοιτούσε από το παράθυρο ολομόναχη, παντέρημη, και να έχει όλους αυτούς τους ξεπεσμένους να την πολιορκούν. Τι έχουν να απαντήσουν
    οι έμπειροι άνδρες ;;;

   • Ο/Η iparea λέει:

    Ωχ …ωχ…ήρθαν οι φεμινίστριες
    …παρά είναι επικίνδυνο αυτό
    και για τους πιο έμπειρους άνδρες…
    να την κάνουμε νομίζω σιγά σιγά…
    Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ο καθένας έχει αρκετή προσωπική δύναμη για κάτι. Το τέχνασμα του πολεμιστή είναι να απομακρύνει την αδυναμία να πραγματώσει τον σκοπό του ατενίζοντας το βαθύ μπλε του ωκεανού και του απείρου το ίδιο αδυσώπητα όπως τον έχει κοιτάξει και αυτόν. Αυτό που του προσφέρεται είναι μια νέα ζωή που δεν μπορεί να περιλαμβάνει τους παλιούς και χοντροκομένους τρόπους του και έτσι δεν ανησυχεί πολύ για το αν αρέσει στους άλλους ανθρώπους ή αν του αρέσουν οι ίδιοι. Όταν εκδηλώνει την ευαρέσκεια του το κάνει απλά για το παιγνίδι και για χάρη γούστου και μόνο
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ας γίνουμε αυτό που… είμαστε
  χωρίς καμία εμμονή
  αλλά… με επιμονή!

  Απόψε γίνε!
  Λ.Λ

  Στα δυο σου μάτια η επαρχία
  μέσα στο πείσμα της βροχής
  τα ερημωμένα καφενεία
  κι η μοναξιά της Κυριακής

  Κι εγώ κορμί φυλακισμένο
  μες τούς στρατώνες τους παλιούς
  ένα φεγγάρι πεταμένο
  μέσα σε ξένους ουρανούς

  Μα απόψε γίνε
  άνεμος κύμα και πανί
  η πιο τρελή μου επιμονή
  απόψε γίνε
  μα,απόψε γίνε
  ο μόνος δρόμος μου ξανά
  η πρώτη κι η στερνή φορά
  απόψε γίνε…

  Το πληγωμένο καλοκαίρι
  νύχτα στους δρόμους ξεψυχά
  κι η μέρα πάλι θα με φέρει
  μες στο στρατόπεδο ξανά

  Απόψε πάρε τ’ όνειρό μου
  που μ’ είχε βγάλει στ’ ανοιχτά
  και γίνε πάλι το μικρό μου
  καλοκαιράκι του νοτιά

 • Ο/Η iparea λέει:

  Δεν θέλουμε την συμπόνια κανενός Δαίδαλε
  να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ….μερικές
  Η εξέγερση των αντισυμπονούντων
  …. αυτοοικτιρμόνων σκλάβων!
  Λ.Λ
  Δε θέλω την συμπόνια κανενός
  τον έζησα τον κόσμο και τον είδα
  είν’ η καρδιά μου μαύρος ουρανός
  που κρύβει κεραυνούς και καταιγίδα

  Την ώρα που ξεχείλισε ο πόνος
  την ώρα που με πνίγει ο καημός
  αυτήν την ώρα θέλω να ‘μαι μόνος
  δεν θέλω την συμπόνια κανενός

  Με της αχαριστίας το νερό
  πόσες φορές δεν μου ‘βρεξαν τα χείλη
  ακόμα κι η γυναίκα π’ αγαπώ
  ακόμα κι οι καλύτεροι μου φίλοι

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  ….Μεγάλη εφεύρεση των γυναικών η κρεββατομουρμούρα και η παντόφλα …Δαίδαλε….
  έχει αποτελέσματα,….. πως να τα βγάλουμε πέρα μαζί σας;;;

  Τι έχουν όμως κάποια παλικάρια, ποιό παράπονο βασανίζει την καρδιά τους και κοιτάζουν αμίλητοι το πέλαγος το βαθύ,…
  σε ποιό στρατόπεδο αγκαλιάζουν την μοναξιά της Κυριακής;

  Το παλικάρι στη γωνιά
  που αμίλητο τα πίνει
  ένα πικρό παράπονο
  μες στην καρδιά του κλείνει

  Συ το βρήκες το φαρμάκι
  και να πιεί του το ‘δωσες
  δε θα βρεις άλλη αγάπη
  σαν κι αυτή που πρόδωσες

  Μην του μιλάτε του παιδιού
  αφήστε το να κλάψει
  με τα καυτά του δάκρυα
  τον πόνο του να κάψει

 • Ο/Η iparea λέει:

  Μεγάλη εφεύρεση…. η μουσική!
  Μαγική!
  Αγκαλιάζει το Όλον του Όντος!
  Τα παλικάρια έχουν ξενυχτίσει σε πολλά ουζερί και ξημερώματα Κυριακής σε παγκάκια
  .. καθολικής προδοσίας ορθοδόξων φρονημάτων
  όταν αποφασίσαν να επιστρέψουνε στην ζωή….
  Λ.Λ

  Στου Μπελαμή το ουζερί
  Τα ούζα έπινε σερί
  Το παλικάρι το χλωμό το πικραμένο
  Όπως κι εγώ κάποια φορά
  Όταν με πρόδωσαν σκληρά
  Και από τότε με πιοτό αργοπεθαίνω

  Στου Μπελαμή το ουζερί
  Λόγια πικρά, κορμιά νεκρά
  Βλέμμα σβησμένο
  Ζήση μου ψεύτρα και σκληρή
  Μου ‘δειξες δρόμο σκοτεινό
  Και λαθεμένο

  Παλικαράκι μου χλωμό ακου και εμενα τι θα σου πω
  δεν πρέπει αντρας για γυναικα να δακρυζει.
  Ξεχα’στην και αλλη αγαπη βρες
  Παψε να πίνεις και να κλαις
  δες το φινάλε μου και πες μου αν αξίζει

  Στου Μπελαμή το ουζερί
  Λόγια πικρά, κορμιά νεκρά
  Βλέμμα σβησμένο
  Ζήση μου ψεύτρα και σκληρή
  Μου ‘δειξες δρόμο σκοτεινό
  Και λαθεμένο

  • Ο/Η iparea λέει:

   Επιστρέψανε στην ζωή γιατί είχαν κάνει άψογα μια ανακεφαλαίωση και ο Αετός τους ξέρασε ενώ φθάσανε στο ράμφος του και τους έδωσε την ευκαιρία μιας καινούργιας αρχής με νέο καπέλο- περικεφαλαία
   Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    Ζώντας… στο λυκόφως ενός συναισθήματος
    που ορίζεται και οριοθετείται
    σε ένα εμπειριοκρατικό …κι΄όμως
    …θα μπορούσε τα πράγματα να ήταν αλλιώς
    ….συμπονετική Αστραία;
    …κι όμως….
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Κι όμως ναι οντολογικά ντετερμινιστικέ Λ.Λ
    Αστραία

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Τα παλικάρια έχουν ζήσει χειμώνες στις κορφές βουνών σε ψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες υπό το μηδέν συντροφιά με έντομα, ζωύφια, σκορπιούς, αλεπούδες, λαγούς, χορεύοντας με τους λύκους, με πάγο και υγρασίες να σε περονιάζουν φορώντας ψηλές μπότες μη μπορώντας να βγουν εύκολα από το σπίτι τους υπερπηδώντας το ρυάκι που γεννιόταν από τις πολλές βροχές.
  Τα Παλικάρια σκοτώνονται στο Αιγαίο για να μπορούμε να ζούμε συναισθήματα και όνειρα.
  Εκεί δηλώνει η σιωπή την παρουσία της.
  Τιμή και Δόξα σε όσους μας μπολιάζουν με χρόνο ώστε να ονειρευόμαστε.

  • Ο/Η iparea λέει:

   Ο λογισμός του ονείρου και η ουτοπία δεν είναι εφικτή είναι αδήριτη αναγκαιότητα σε αυτή την ιστορική μεταιχμιακή καμπή
   Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ισορροπώντας όμως πάντα σε ένα λεπτό ακροβατικό σχοινί
  ανάμεσα στο τρόμο
  … του να είσαι ανθρώπινο πλάσμα
  και στο θαύμα
  … του να γίνεσαι Ανθρώπινο Όν!
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ας σεργιανίσουμε στις γειτονιές του κόσμου
  με τις σωστές πριγκίπισσες… ανεξαρτήτου χρώματος μαλλιών
  ανάμεσα σε δρόμους εύθραυστης ισορροπίας
  ήλιου φεγγαριού και …μεταξιού!
  Λ.Λ
  Στη γειτονιά του φεγγαριού
  βγήκα να σεργιανίσω
  να ιδώ τα μάτια τ’ ουρανού
  τα χείλη να φιλήσω.

  Μέσα στα μαύρα σου κυρά μου τα μαλλιά
  φωλιάζουν άστρα, φωλιάζουν άστρα
  κι ανοιξιάτικα πουλιά.

  Μες στην καρδιά μου ένα πουλί
  δεν βλέπεις πως σπαράζει
  κι αν κελαηδεί κι αν κελαηδεί
  το λιώνει το μαράζι.

  Είσαι πριγκίπισσα σωστή
  και προίκα σου τα μάτια
  η αρχοντιά δεν κατοικεί
  μες στα χρυσά παλάτια.

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Ετσι ακριβώς Λ.Λ., μέσα στο μυαλό μου είσαι, αλλοίμονο μου έτσι και δεν προσέξω το καινούργιο φόρεμα που πήρε και αν δεν το πω δέκα φορές πόσο πολύ της πάει.
  Για να μην αναφερθώ στην αρχή της γνωριμίας μας τι τράβηξα, γιατί πέρα από το πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές να κατανοήσεις το μυστηριώδες γυναικείο μυαλό ,είναι ότι κάθε μία έχει και το δικό της πολύπλοκο τρόπο σκέψης .
  Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Αινσταιν αναρωτήθηκε «γυναίκες τι θέλουν πραγματικά»
  Από ότι φαίνεται δεν τον απασχόλησε μόνο η θεωρία της σχετικότητας, που μάλλον θα το θεώρησε πιο εύκολο.
  Βέβαια προσωπικά δεν έχω λόγο να παραπονιέμαι γιατί το γλυκό μου ταίρι είναι ότι καλύτερο μου έχει τύχει, λίγο παιδί βέβαια αλλά αυτό δεν είναι κακό.
  Θα της αφιέρώσω το τραγούδι της γνωριμίας μας, για το στραβάδι μου;)

  Είσαι τοσο παιδί κατα βάθος,
  είσαι τόσο καλό κατα λάθος
  είσαι τόσο αφελής
  που αμα θέλεις μπορείς
  οσα χάνουν οι ξύπνιοι να βρεις.

  Είσαι τόσο αστείο μορτάκι
  σου φιλάω και το δαχτυλάκι
  που ΄χει πάθει ζημιά
  τι τον θες τον καυγα,
  τι τον θες αφου πιάνεις λαβράκι

  Ελα ψυχούλα μου, ελα καρδούλα μου
  Ξέρω δεν είσαι ό,τι δείχνεις
  αλλοι σε παίξανε αλλοι σε μπλέξανε
  κλαψε γιατί όταν κλαίς μικροδείχνεις.

  Δάγκωσ’ τα χείλη σου
  είμαι μαντήλι σου
  σβήνω τον πάγο απ΄το βλέμμα.
  Έλα στραβάδι μου
  πιάσου απ΄το χάδι μου
  κράτα εδώ μην σε πάρει το ρέμα

  Μην ποζάρεις σαν μούτρο σε μένα
  δε σε παίζω με φύλλα κρυμμένα.
  Βρίσκω αυτή τη ρωγμή
  που η ζωή ηρεμεί
  το χαμένο λατρεύει κορμί.

  Δεν υπάρχουν νερά του Ιορδάνη
  κι oταν πιάνεις μώρο μου λιμάνι
  μην την ψάχνεις πολύ
  όλοι οι αμαρτωλοι,
  όλοι είναι απ΄ το ίδιο χαρμάνι.

 • Ο/Η iparea λέει:

  σουρεαλιστικά ρομαντικό σε βρίσκω
  Δαίδαλε
  ….οι γυναίκες είναι πολύπλοκα Όντα κυκλοθυμικά
  και μας δουλεύουν ψιλό γαζί
  χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι….
  Λ.Λ

  • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

   Μια ερώτηση προς φεμινίστριες γιατί αφού η Πηνελόπη- γυναίκα πρέπει να έχει εμπειρίες όπως κι ο Οδυσσέας- άνδρας θελήσατε να εγκαλέσετε την greenlion

   • Ο/Η iparea λέει:

    όλοι οι καλοί.. οι κακοί και… οι έμπειροι
    ..χωράνε στην γνώση
    οι φεμινίστριες δεν ξέρω….
    ας απαντήσουν οι ίδιες…
    Λ.Λ

   • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

    …μήπως γιατί ο εχθρός κάθε γυναίκας δεν είναι ο άνδρας αλλά κάποιες συγκεκριμένου τύπου και χαρακτηριστικών γυναίκες…..ιδεοληπτικά σεμνότυφες…?

   • Ο/Η iparea λέει:

    να το εξετάσουμε το θέμα …μήπως είναι και… έτσι
    γιατί όχι…;
    διατύπωσε ελευθέρως την άποψη σου
    ολοκληρωμένα
    εφ όλης της ύλης…
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Δεν γνωρίζω την άποψη των φεμινιστριών για να την εκφράσω.Γνωρίζω όμως την δεοντολογία μιας οποιασδήποτε πράξης ενηλίκων. Η ευθύνη της αφορά πάντα τους δύο. Αυτόν που κάνει την πρόσκληση και αυτόν που την αποδέχεται. Το ναι και το όχι. Συνεπώς η ερώτηση αντιστρέφεται
    Αστραία

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    Δεν είμαι σε θέση να δηλώσω την επίσημη άποψη του φεμινιστικού κινήματος, μπορώ όμως να αναλάβω την ευθύνη την πρόσκλησης της Greenlion να επισκεφτεί την παρέα μας, ως ανταπόδοση της ευγένειας που είχε να με καλέσει να μελετήσω δική της ανάρτηση.

   • Ο/Η iparea λέει:

    Ωραία κορίτσια
    …χαρμόσυνο γεγονός ότι τα βρήκατε
    … ποιος εγκάλεσε ποιον.. και γιατί.
    Η δική μου άποψη είναι ταυτόσημη με του Ξένιου Διός.
    Να φιλοξενούνται οι άνθρωποι, οι γνώμες… οι απόψεις τους και να μένουν… να μην τους διώχνουμε συμφωνούμε διαφωνούμε
    δεν έχει δα και τόση σημασία αυτό
    κουβέντα να γίνεται
    …. αρκεί να μη το παρακάνουν με μνηστηριακές τακτικές
    …Με τις φεμινίστριες να δούμε πως θα ξεμπερδέψουμε τώρα
    ….big problem….
    Λ.Λ

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    …Τι σου έχουν κάνει Λ.Λ. οι φεμινιστριες και το βάζεις στα πόδια…παραπληροφορημένες και εξαπατημένες είναι οι δόλιες..την πατήσανε ποικιλοτρόπως και αυτές…

   • Ο/Η iparea λέει:

    Νομίζω πως παραείμαι
    κλασικός ανήρ για τις πεποιθήσεις τους
    και δεν αντέχω τόση …γυναικεία «απελευθέρωση» δουλείας
    …στεγνώνω
    Λ.Λ

   • Ο/Η Δημόδοκος λέει:

    Ως σιωπηλός μάρτυς του έργου, της πολύκροτης αυτής οδυσσιακής περιπλάνησης στο διαδίκτυο, που έπρεπε να παρατηρήσω και να καταγράψω τα πάντα, επιβεβαιώνω του λόγου το αληθές, της Μούσας Κλειώ.

   • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

    Μνηστηριακές τακτικές Λ Λ ; Οταν η greenlion κατηγορήθηκε από όλους επειδή επικοινώνησε τηλεφωνικά και μόνο με εκείνον που εσεις εδώ ονομάσατε ως τον ζητιάνο της Οδύσσειας και έτσι μπόρεσε να μάθει ποιοί και ποιές συμφωνίες έγιναν και για ποιό λόγο τον έστειλαν για σχολιαστή στην Χώρα της Λάιον; Δεν θα πω τίποτα άλλο, ο σκοπός μου είναι να δηλώσω ότι γνωρίζω

   • Ο/Η iparea λέει:

    Το είχαμε αντιληφθεί… εγκαίρως.
    Τον αφήναμε να παίξει τον ρόλο του.
    Ευπρόσδεκτο το χέρι βοήθειας και το ενδιαφέρον
    … αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει πιο διακριτικά
    και να μην τραυματιστεί το αισθητικό επίπεδο
    και το ευαίσθητο αίσθημα… του κοινού;
    Λ.Λ

   • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

    Ηταν μία αναγκαστική επιλογή….γιατί η χρονική καθυστέρηση έφερνε ενεργειακές απώλειες….και σχεδόν θα την έριχναν σε νάρκη…..

   • Ο/Η iparea λέει:

    Δεν μπορούν να ρίξουν τίποτα
    …καθαρός ουρανός …αστραπές δεν φοβάται..
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Άντε… ώρα για ένα τραγουδάκι
    για ματόκλαδα που γέρνουν
    και βλέμματα που λάμπουν… στο λυκόφως της ροδοδάκτυλης αυγούλας!
    Χεεε!
    Λ.Λ
    Τα ματόκλαδα σου λάμπουν βρέ
    σαν τα λούλουδα του κάμπου
    σαν τα λούλουδα του κάμπου βρέ
    τα ματόκλαδα σου λάμπουν

    Τα ματόκλαδα σου γέρνεις βρέ
    νου και λογισμό μου παίρνεις
    νου και λογισμό μου παίρνεις βρέ
    τα ματόκλαδα σου γέρνεις

    Τα ματάκια σου αδελφούλα βρέ
    μου ραγίζουν την καρδούλα
    μου ραγίζουν την καρδούλα βρέ
    τα ματάκια σου αδελφούλα

    Τα ματάκια σου να βγούνε βρέ
    σαν και μένα δεν θα βρούνε
    σαν και μένα δεν θα βρούνε βρέ
    τα ματάκια σου να βγούνε

 • Ο/Η iparea λέει:

  Κατά τις αρχές και σύμφωνα με την αρχή
  του αντιφεμινιστικού μανιφέστου
  μία γυναίκα παντρεύεται ένα άνδρα ελπίζοντας πως… θα τον αλλάξει ένας άνδρας ελπίζει ο αφελής ….το αντίθετο.
  Πως…. δεν θα αλλάξει η γυναίκα που παντρεύτηκε!
  Οποία πλάνη!
  Και οι δυο διαπιστώνουν συντόμως
  … τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες τους…
  Λ.Λ

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Καλά ότι μας δουλεύουν δεν τίθεται θέμα Λ.Λ, είναι μέσα στο πρόγραμμα
  άλλα καταλαβαίνουμε άλλα όχι, μερικά δεν θέλουμε και να τα καταλάβουμε. Πρέπει να υπάρχει η διάθεση να βρίσκεις σημεία επικοινωνίας και ισορροπίας, μέσα από κοινούς στόχους, ίδιες αξίες για να μπορείς να είσαι με τον άλλο μαζί, αλλιώς το διαλύεις….

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Να αφιερώσουμε ένα τραγούδι για τις Πηνελόπες που είκοσι χρόνια υφαίνουν το ίδιο φόρεμα υπομονετικά, και καρτερικά κάτω από
  ένα παράθυρο, πιστές και αφοσιωμένες σε ένα παλάτι…..

  Μου λες κουράστηκες δε θες να περιμένεις
  είκοσι χρόνια το ίδιο φόρεμα να υφαίνεις
  κι εγώ που γύρισα τον κόσμο δίχως χάρτη
  άκου τι έμαθα δεμένος στο κατάρτι

  Όλους τους ξέμπαρκους τους τρώει το σαράκι
  κι όσοι ταξίδεψαν ζηλεύουν την Ιθάκη

  Σε σένα πάντα θα γυρνώ κι αν δε σου φτάνει
  καράβι γίνε να γινώ εγώ λιμάνι
  να δούμε μάτια μου στο τέλος ποιος θα αντέξει
  και ποιος καλύτερα το ρόλο του θα παίξει

  Όλους τους ξέμπαρκους τους τρώει το σαράκι
  κι όσοι ταξίδεψαν ζηλεύουν την Ιθάκη

  Κι όσα δεν έγιναν μην τρέχεις να προλάβεις
  αφού δεν μπόρεσες ποτέ να καταλάβεις
  πως ήσουν πάντα απ’ την αρχή μέχρι το τέλος
  εσύ η ασπίδα μου το τόξο και το βέλος

  Κι όλους τους ξέμπαρκους θα τρώει το σαράκι
  κι όσοι ταξίδεψαν ζηλεύουν την Ιθάκη

  Μου λες κουράστηκες δε θες να περιμένεις
  είκοσι χρόνια το ίδιο φόρεμα να υφαίνεις

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Να συνεχίσω με ένα ακόμη τραγούδι για μαγικά μελαχροινα μουτράκια
  που μας παιδεύουν…
  έχεις και κανένα για ξανθιές Λ.Λ. μην μείνουν παραπονεμένες, και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πως βγαίνουν τα ρούχα όταν αρχίζει η κρεββατομουρμούρα. Είναι ένα φλέγον ζήτημα που πρέπει να αναλυθεί εις βάθος.

  ΜΑΓΙΚΟ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ ΜΟΥ

  Κάνω την τσάρκα μου περνώ για σε μικρό μελαχρινό
  από την γειτονία σου
  για τα γλυκά τα μάτια σου και για την εμορφιά σου
  για τα γλυκά τα μάτια σου και για την εμορφιά σου
  νόστιμο μικρό τρελό μου μαγικό μελαχρινό μου

  γιατί δεν βγαίνεις να σε δω που ξέρεις πόσο σ’ αγαπώ
  κρυφά από την μαμά σου
  μελαχρινό με τρέλανες με τη γλυκιά μάτια σου
  με τρέλανες μελαχρινό με τη γλυκιά μάτια σου
  μαγικό τρελό μικρό μου κορμί μελαχρινό μου

  ένα γλυκό φιλάκι σου βγάλα απ’ το στοματάκι σου
  μην θες να με παιδεύεις
  εσύ για μένα είσαι γιατρός εσύ θα με γιατρέψεις
  εσύ για μένα είσαι γιατρός εσύ θα με γιατρέψεις
  νόστιμο μικρό τρελό μου μαγικό μελαχρινό μου

 • Ο/Η iparea λέει:

  Τι να σου πω φίλτατε Δαίδαλε …ως δεινοπαθών
  … την κλασική συνταγή ακολουθώ…
  Πιάνεις ένα γερό καυγά…να ανάψουνε τα αίματα και ο άλλος να σε «βγάλει από τα ρούχα σου» μέσα στον θυμό
  … ποιος είπε πως ο έρωτας είναι χαμομήλι; ;;;; ε
  μετά ακολουθεί η επαναξέταση του θέματος
  …ας το δούμε από την αρχή ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο
  ….συνεχίζει η κρεβατομουρμούρα ..τα παράπονα
  ….συμφωνείς τελικά σε όλα
  …θα διορθωθείς αργότερα μετά αργότερα
  …. Προτείνεις κάποιος δροσερές λύσεις αποβολής ενδυμάτων ή καυτές …αναλόγως
  ….αποφεύγεις στάσεις λωτού κάμα σούτρα και όλα αυτά τα περίπλοκα
  Δεν είσαι φαν του τιραμόλα
  ….επίσης αποφεύγεις …. τις πολύ αφωσιωμένες στον θεό γιατί θα αμαρτήσεις
  και τις πολύ αφωσιωμένες στο χρήμα εκδιδόμασι γιατί θα σιχαθείς….
  Οπωσδήποτε ένα ωραίο τραγουδάκι …αρκετό αίσθημα αυτοσχεδιάζεις κιόλας
  και απαραίτητο ένα φλυντζάνι καφέ από την ίδια κούπα
  …μην αποκοιμηθείς κιόλας σαν κόπανος….
  Τραγουδάκι να ψάξω για την περίπτωση…
  Λ.Λ

  • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

   Κλασσικές συνταγές για all classic men Λ.Λ., χωρίς πολλές φιοριτούρες, Τιραμόλα δεν γίνομαι με τίποτε, το ίδιο ποτήρι κρασί ή καφέ,όλες οι γυναίκες λιώνουν με αυτό και ηρεμούν για καμμιά βδομάδα και ησυχάζει το κεφάλι μας, και να συμπληρώσω ότι τρελλαίνονται για εκπλήξεις .πχ. ένα σαββατοκύριακο κάπου ρομαντικά, ή μία special έξοδο…..

   • Ο/Η iparea λέει:

    Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει η ενέργεια
    … το αίσθημα και το πάθος
    να μην γίνεται ρουτίνα να μην θεωρείται δεδομένο κάθε φορά
    να είναι ένα καινούργιο …ναι και όχι παλιά συγκατάβαση
    και κυρίως να μη σου πάρει τον αέρα το γλυκό σου ταίρι και σε σέρνει από την μύτη
    ο ανδρισμός δεν μπορεί να κατακρεουργείται και να ευνουχίζεται σε μαλθακές παθητικές θεωρίες
    και ο άνδρας να χάνει την υπόσταση του εκτός κρεβατιού
    ..γιατί θα την χάνει και εντός..
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Εδώ καμιά μα καμιά γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν θα σου κοντραριστεί……εκτός κι αν φτάσεις στην υπερβολή της εξουσίας

   • Ο/Η iparea λέει:

    Δεν χρειάζονται επιδείξεις ανδρισμού
    υπερβολές… τυραννία και βαναυσότητα
    που ακριβώς υποδηλώνουν ένα καταπιεσμένο ανδρισμό.
    Αν δεν σου κάνει κάτι… παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις
    … ελευθερία για σένα… ελευθερία για τον άλλον..
    Δεν κάθεσαι να βασανίζεις τον άλλον και δεν θα δεχθείς τον άχαρο ρόλο.
    Τα κερασφόρα δεν είναι για να κοσμούν τα κεφάλια των ανδρών αλλά
    … τα θαυμάσια τετράποδα και πανέμορφα ελάφια που ανήκουν…
    Λ.Λ

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    Καμμιά γυναίκα κανονική δεν θέλει τον άνδρα μαλθακό
    και ήρωα της παντόφλας,σε καμμιά περίπτωση βέβαια
    τύραννο και σουλτάνο, όσο δε για τον αέρα υπάρχει μπόλικος και για τις δύο πλευρές ώστε να μην τον στερείται κανένας ,και να μπορεί να αναπνέει ελεύθερα
    σε μία ευφυή συνεργασία…..
    Η δε γυνή να αγαπάει και να σέβεται τον άνδρα της και ο δε άνδρας να την τιμά και να την στηρίζει, ο φόβος δεν έχει καμμία θέση ανάμεσά τους….

   • Ο/Η iparea λέει:

    χα …χα πάντα γελάω τόσο πολύ με τον Αντωνάκη…
    όσες φορές τον βλέπω
    …έτσι στην απόγνωση….τον καυμένο…με το καπελάκι του υπό μάλης
    Ησαία χόρευες …ήθελες Αντωνάκη μου;
    χόρευε τώρα καρσιλαμά….
    Λ.Λ

   • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

    Ακόμη και ο Αντωνάκης δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις γυναίκες…. ο δε στρατηγός , σούζα την έχει την συμβία του, αλλά ρουφάει και το αυγό του και κάνει τον μάγκα μόνο στους νεοσύλλεκτους….όλα βγαλμένα από την ζωή ….τι τα θες αφου αυτές τα είπανε και τα συμφωνήσανε εμείς τι να πούμε;)

   • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

    Μήπως βρίσκουνε και κάνουνε; Αντε μη βλέπω πεσμένο… ηθικό! Ξύπνα Δαίδαλε!

   • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

    … αντίθετα μας το ανεβάζουν το ηθικό οι γυναίκες Ανδρόγεω και διασκεδάζουμε πολύ με τα νάζια τους και τα καπρίτσια τους και τις πονηριές τους…
    ειδικά όταν κλαίνε τους δίνουμε και ένα φιλάκι για να τους περάσει;)

   • Ο/Η iparea λέει:

    Ψηλά το ηθικό των ανδρών και να αποφεύγουν να πιστεύουν τις γυναίκες
    σε ότι λένε ακόμη και αν κλαίνε ….τα περισσότερα είναι ψέματα….
    για να μη καταλήξουν οι κ. της Αλεξάνδρας
    που μαθαίνουν τα νέα τελευταίοι…
    το φιλάκι να το δίνουν …όμως…και δύο… μην κάνουμε τσιγκουνιές.
    Αγάπη σεβασμός εκτίμηση είναι ωραίες λέξεις
    στο παραμύθι της κοινωνικής διαμόρφωσης που τις αναμασάμε καταναλωτικά και αυτάρεσκα στην αποχαύνωση.
    Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Χωρίς την έλξη, την χημεία, την γνώση… τα ενεργειακά αποθέματα παραμένουν ανεφάρμοστες και ανενεργείς
    και ο Έρωτας γιος της Πενίας…έξω από ένα Παλάτι

    Λ.Λ
    Τα νέα της Αλεξάνδρας
    Στ’ ορκίζομαι Βαγγέλη μου
    για κάτσε να τα πούμε
    στο τάβλι αυτό που παίζουμε
    στο ούζο που θα πιούμε

    Στ’ ορκίζομαι Βαγγέλη μου
    Βαγγέλη να σε θάψω
    αυτή θα την εκδικηθώ
    αυτή θα την εκάψω

    Για άκουσε τα νέα
    της Αλεξάνδρας
    που σου ‘λεγε δεν ξέρει
    τι θα πει άντρας

    Κι εχτές τ’ απομεσήμερο
    βγήκε για να ψωνίσει
    κι η ώρα πήγε τέσσερις
    κι ακόμα να γυρίσει

    Και ψάχνοντας και ψάχνοντας
    τη βρήκα σ του Μιχάλη
    να παίρνει τα σκονάκια της
    μαζί με το μπακάλη

    Αυτά λοιπόν τα νέα
    της Αλεξάνδρας
    που σου ‘λεγε δεν ξέρει
    τι θα πει άντρας

    Και σήμερα ξεκίνησε
    να πάει για τη μοδίστρα
    που κάθεται σ’ ένα στενό
    κοντά στη Βαγγελίστρα

    Και μού ‘παν πως την είδανε
    να βγαίνει χέρι χέρι
    μαζί με το Χαράλαμπο
    από το Ροζινκλαίρι

    Αυτά λοιπόν τα νέα
    της Αλεξάνδρας
    που σου ‘λεγε δεν ξέρει
    τι θα πει άντρας

 • Ο/Η iparea λέει:

  Και ένα τραγούδι για τον Μάη
  … αν και Σεπτέμβρης σε λίγο
  τελείως σουρεαλιστικά και αντικομφορμιστικά.
  Για την αυτή την πόλη του έρωτα που κλαίει
  και όλες τις εν δια φέρουσες της αγάπης..που χαμογελούν 😉
  Λ.Λ

  Μες το κλάμα της πόλης, σκονισμένο πρωί
  κι οι ανθρώποι πουλιά τρομαγμένα
  κυνηγούν σαν αγρίμια, μια μερίδα ζωή
  και κανείς δε ρωτάει για σένα
  Μάη μου, Μάη μου, γι αυτή την πόλη που κλαίει
  μόνο η αγάπη μας, μόνο η αγάπη μας, μόνο η αγάπη δε φταίει
  Τα καυτά σου τα νιάτα, αγκαλιά μου κρατώ
  σαν κοχύλια στον ήλιο ανοιγμένα
  και αν πεθαίνει η πόλη, που δεν έχει ουρανό
  παίρνω φως και ζωή από σένα
  Μάη μου, Μάη μου, γι αυτή την πόλη που κλαίει
  μόνο η αγάπη μας, μόνο η αγάπη μας, μόνο η αγάπη δε φταίει
  Μάη μου, Μάη μου…

 • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

  http://thorivox.blogspot.com/2010/07/blog-post_7702.html
  νομίζω εδώ θα δεις Δαίδαλε την χρησιμότητα της….κόντρας……

 • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

  Ελα καλέ τι περίμενες εμείς από τον ίδιο μύθο είμαστε να μην αλληλοβοηθηθούμε;

  • Ο/Η iparea λέει:

   Δόξα τω Δία!
   Επιτέλους ας αλληλοβοηθούν οι ‘Ελληνες
   … από το να βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου
   σε υπερβολική εγωμανία
   …λένε οι λάτρεις των μύθων… στην ίδια μυθιστορία..
   Λ.Λ

   • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

    Δόξα τω Δία φυσικά ο οποίος μαζί με τον Ποσειδώνα και τον Άρη συνιστούν τις εξωτερικές αρετές ενός άνδρα, γιατί οι εσωτερικές του αναφέρονται σε Αθηνά, Άρτεμη, Εστία και αυτές ακριβώς οι εσωτερικές ενέργειες του συνιστούν την ασπίδα προστασίας του!

   • Ο/Η iparea λέει:

    Έτσι είναι…οι αρσενικές αρετές- αρχές της αρρενωπότητας
    μαζί με τον Πλούτωνα- Ήφαιστο
    τον Απόλλωνα-Διόνυσο, και τον Ερμή
    αδιαπραγμάτευτες….να παραμένουν…
    Λ.Λ

 • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

  Θα διαφωνήσω Απόλλων, Ερμής και Ήφαιστος είναι η εσωτερικές ενέργειες της γυναίκας και οι εξωτερικές της είναι Ήρα, Δήμητρα και Αφροδίτη

  • Ο/Η iparea λέει:

   Διαφώνησε όσο θες…τι είναι ο Απόλλων ο Ερμής και ο Ήφαιστος για ένα άνδρα… εσωτερικές ενέργειες;
   Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    γιατί ολόκληρο;…6 για τον άνδρα και 6 για την γυναίκα
    απόλυτη και ακριβή δίκαιη μοιρασιά…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Πάντως εγώ την ασπίδα μου την δούλεψα για χρόνια με τις ενέργειες εσωτερικά, του Ερμή, Απόλλωνα και Ηφαίστου και με αυτήν την σειρά!

   • Ο/Η iparea λέει:

    …και τον Δία τον Ποσειδώνα και τον Άρη
    τι τον έκανες…γαργάρα και τους ξέπλυνες;
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    …και τον Δία τον Ποσειδώνα και τον Άρη
    τι τον έκανες…γαργάρα και τους ξέπλυνες;

    Τους αναζήτησα στον σύντροφο μου!

 • Ο/Η Ανδρόγεως λέει:

  Δηλαδή ολόκληρος ζωδιακός και ολόκληρο δωδεκάθεο είναι αποκλειστικά στην διάθεση του άνδρα;

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Σκέψου το λίγο Λ Λ
  Μαζί με την Αχίλλειο πτέρνα των έξη αντρικών ενεργειών στον άνδρα και την αδυναμία κατανόησης των δύο φίλων…..

  • Ο/Η iparea λέει:

   δεν γίνεται…η γυναίκα πρέπει να έχει εσωτερικούς υποδοχείς για να τους συναντήσει και εξωτερικά
   … διαφορετικά μένει μισή και άδεια
   … χωρίς τον νου, την διαίσθηση και την φυσική ρώμη…
   Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Με βλέπεις έτσι; μισή; άδεια; χωρις νου; χωρις διαισθηση; χωρίς φυσική ρώμη; καλά αυτό δεν μπορείς να το δεις

   • Ο/Η iparea λέει:

    εσύ δεν μπορείς να δεις άσχετα με ότι λες
    ότι έχεις την πρωτοβουλία του Δία
    την διαίσθηση του Πασειδώνα
    και την φυσική ρώμη εσωτερικά
    και την έλκεις εξωτερικά;
    και ότι τις έχεις δουλέψει και τις 3 και τους 3 …μια χαρά…;
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    την πρωτοβουλία του Δια την αναζητώ στον άνδρα
    το συναίσθημα επίσης του Ποσειδώνα από τον άνδρα και την φυσική ρώμη από τον άνδρα

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Λ Λ
  ΔΙΑ σταύρωση καλέ μου κι όχι Σταύρωση

  • Ο/Η iparea λέει:

   6 μπροστά αρσενικά και δεξιά
   Και 6 πίσω στην σκιά
   6 μπροστά θηλυκά και αριστερά
   Και 6 πίσω αρσενικά στην σκιά
   Φτιάχνουν μία αλφάβητο 24 γραμμάτων Πυλών
   και άπειρων Λέξεων…
   καλή μου
   χωρίς σταυρούς και διασταυρώσεις
   ενός λογικού γνωστικού και Νέου Όντος.
   Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Και ένα Ποιμνιοστάσιο με έναν τριαδικό ποιμένα έναν μαντρότοιχο και μερικά τσομπανόσκυλα και δύο θυσιασμένες αγελάδες…..και…..πολλές πολλές Άρπυιες

   • Ο/Η iparea λέει:

    …ας έμενες στον παράδεισο της ανυπαρξίας…
    να καθόσουν στα αυγά σου …αλλά σου άρεσαν τα ξινά…μήλα…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Μήπως εσύ βρίσκεσαι ακόμη στα μήλα του Παραδείσου;

   • Ο/Η iparea λέει:

    από τα δένδρα …έχω διαλέξει να καταφύγω σε μια ελιά
    μερικές φορές ανεβαίνω κιόλας πάνω
    και ατενίζω τον κόσμο… πανοραμικά..
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Πήγαινε πιό κάτω σου έχω απαντήσει πάνω σ αυτό!

   • Ο/Η iparea λέει:

    …στην Ώρα μου..
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Ναι το είχα δει…..προηγήθηκες…..ως…..Δίας φυσικά!

   • Ο/Η iparea λέει:

    ..φυσικά!
    …δεν θα χαλάσουμε την φύση και την φυσικότητα..
    χαθήκαμε…ως είδος και γένος…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    κι έχεις την απάντηση γιατί δεν είμαι φεμινίστρια γιατί ξέρω πως αν θυμώσω….καλά τώρα ήταν στα ψέματα, μα αν ήταν στα αληθινά…..θα κάνω λάθη απαράδεκτα….

   • Ο/Η iparea λέει:

    Είσαι πολύ έξυπνη …για να είσαι φεμινίστρια
    και αρκετά υπερήφανη
    … για να μην έχεις τον τελευταίο λόγο…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Ποιόν τελευταίο λόγο που ήσουν άψογος! Εκτός κι αν εννοείς τον θαυμασμό τελευταίο λόγο

   • Ο/Η iparea λέει:

    αχ… αυτές οι γυναίκες…!
    θα μας τρελάνουν
    ….δεν θα την γλιτώσουμε στο τέλος…
    Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Πως θα αντιμετωπίσεις τα ανόργανα αν δεν έχεις ενεργοποιήσει τις πολεμίστριες εντός σου με την βοήθεια των πολεμιστών εντός της συντρόφου σου; Ζεύγος Νέο;

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ας αντιμετωπίσουμε πρώτα τα οργανικά
  και μετά αντιμαχόμαστε και τα ανόργανα
  …αφού τα μελετήσουμε διεξοδικά…
  Ζεύγος ευφυές!
  Λ.Λ

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Βιαστική ανάγνωση ενός πόστ σου και λαθεμένη φυσικά απάντηση από εμένα ένα μάθημα για να δούμε πως μας παγιδεύουν τα ανόργανα χωρίς να μας λένε ψέματα!

   • Ο/Η iparea λέει:

    πολλά πρέπει να δούμε και να ξαναδούμε
    …από την αρχή…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Δεν ήταν ένα τα πόστ φυσικά γιατί από την αρχή βιαζόμουν να απαντήσω όπως όταν θυμόνουμε -η Ερις- και ήθελα χρόνο μέχρι να ξαναδιαβάσω όλες σου τις αναρτήσεις των σχολίων

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ένα καλό ξεκαθάρισμα
  κρίνεται απαραίτητο των παλιών… που αγοράσαμε!
  Παλιατζή πάρτα όλα….!
  Λ.Λ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Δίκιο έχεις Λ.Λ. και χαιρόμαστε πολύ που σε βλέπουμε στα κέφια σου,
  και άφησες το πέλαγος το βαθύ και το ατένισμά του και άρχισες το ξεκαθάρισμα και να κόβεις τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας και να τα δίνεις στον παλιατζή;)

  Χωρίς την έλξη, την χημεία, την γνώση… τα ενεργειακά αποθέματα,οι λέξεις αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση παραμένουν ανεφάρμοστες και ανενεργείς
  και ο Έρωτας γιος της Πενίας…έξω από ένα Παλάτι.

  ….επειδή δε, έγινε και αναφορά στις φεμινίστριες, ως Μούσα της Ιστορίας σκέφτηκα να κάνω μία σύντομη αναδρομή του Φεμινιστικού κινήματος.

  Ο φεμινισμός ξεκίνησε με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών που βασίζεται στην αρχή ότι τα φύλα είναι διαφορετικά αλλά ίσα και στηρίζεται στην αντίληψη ότι η συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες είναι άδικη και καταπιεστική. Επιχειρεί να αναλύσει τις αιτίες και τις διαστάσεις της καταπίεσης των γυναικών, να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τις γυναίκες για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να ξεφύγουν από την σκλαβιά τους.
  Υπάρχουν δε πολλές θεωρητικές προσεγγίσεις η προσωπική, η πολιτική, η φιλοσοφική, η οικονομική, η ψυχαναλυτική και οι προτεινόμενες λύσεις διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλές τάσεις και ρεύματα στο κίνημα των γυναικών και εκτός από την υπεράσπιση απελευθέρωσης των , ο φεμινισμός θα μπορούσε να είναι και ένα κίνημα αναδιοργάνωσης όλης της κοινωνίας και ξεκινά από πολύ παλιά .Από τη Γαλλική Επανάσταση, με ένα Τετράδιο Παραπόνων το 1789 και συνέχισε με μια Διακήρυξη των δικαιωμάτων των γυναικών το 1791. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, οι γυναίκες πέρασαν στη διεκδίκηση και ο αγώνας σιγά σιγά ξεκίνησε. Η φεμινιστική ιδέα πλέον εξελισσόταν με γοργούς ρυθμούς, φθάνοντας στον Μάη του ΄68 με το σεξ να θεωρείται μειζον παράγοντας κοινωνικής απελευθέρωσης, με τα γνωστά αποτελέσματα, γιατί όλη αυτή η ελευθεριάζουσα κατάσταση ήταν εις βάρος της γυναίκας και αντίθετη με την φύση της. Την στέγνωσε την λεηλάτησε και την έκανε διπλά σκλάβα, και τώρα την κρεμάνε σαν ένα κομμάτι κρέας στα περίπτερα και στα πρωινάδικα. Εκεί νομίζω αυτοπαγιδεύτηκαν οι γυναίκες και υποδουλώθηκαν από ένα κοινωνικό και εργατικό σύστημα ολοκληρωτικής εκμετάλλευσης.

  Στο δε διακύβευμά της στο «Δεύτερο Φύλο» η Σιμόν ντε Μπουβουάρ γράφει ότι «γυναίκα δε γεννιέσαι αλλά γίνεσαι» και αμφισβητεί το φυσικά θεμελιωμένο χαρακτήρα του φύλου, υποδηλώνοντας ότι αυτό κατασκευάζεται κοινωνικά και εγγράφεται πάνω στα γυναικεία και ανδρικά σώματα ως φυσικό. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Τι να κάνω μούσα Κλειώ …;
  Ότι μπορώ κάνω ο ταλαίπωρος…μέσα σε αυτή την σκονισμένη αποθήκη του γνωστού λιμανιού… ενός νησιού.. 😉
  Ισότητα ειρήνη αγάπη …είναι ωραίες λέξεις που συναντούμε σε βιβλία …κείμενα… τραγούδια… αναρτήσεις ιστολογιών
  και μας αρέσει να τις ακούμε…όμως δεν θα τις συναντήσουμε εύκολα βγαίνοντας στον δρόμο και στο πηγαιμό για την Ιθάκη
  γιατί είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που μπορούν να λειτουργήσουν σαν φορείς τους
  …μιας και δεν διαθέτουν τα αντίστοιχα ενεργειακά αποθέματα να τις στηρίξουν.
  Αντίθετα όσο πιο πολύ αδύναμος είναι ένας άνθρωπος ενεργειακά τόσο πιο πολύ
  και μονόπλευρα μιλάει για την ειρήνη και την αγάπη και ζητιανεύει τα ψίχουλα της.
  Οι φορείς της αγάπης λίγο μιλούν για αυτή προτιμούν τις πράξεις από τα λόγια και ειδικά οι άνδρες επιβάλλεται να το προτιμούν.
  Οι θεωρίες είναι ωραίες… σαν θεωρίες .
  Στην πράξη συναντούν πολλές δυσκολίες και η πράξη είναι το πρόβλημα.
  Ο φεμινισμός κατέληξε σε φιάσκο και οι γυναίκες από δούλες του σπιτιού έγιναν δούλες της παραγωγής των εργοστασίων του καπιταλισμού. Ο πρωτεργάτης της στήριξης του συστήματος edward bernays μελέτησε την φρουδική μέθοδο και τις έμαθε να καπνίζουν σε εκτόνωση της λιμπίτου.
  Ο δε… Ωνάσης άσημος όν τότε ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου καπνού έπεισε την διάσημη ερωμένη του να καπνίσει δημόσια. Το παράδειγμα μιμήθηκαν πολλές.
  Όσο για την σεξουαλική απελευθέρωση ήταν ένα κόλπο των ανδρών να έχουν την γυναικεία ενέργεια στο πιάτο εύκολα και αβασάνιστα. Μόνο που αυτό γύρισε εναντίον τους.
  Έγιναν πιο αδύναμοι… έχασαν το ενδιαφέρον το ένστικτο και την μύτη του κυνηγού και αποδεκατίστηκαν μαζί με την χαμηλά επίπεδα της …τεστοστερόνης.
  Οι γυναίκες … δυνατές βέβαια δεν περνούν καλύτερα ύστερα από αυτή την πανωλεθρία παραμένοντας μόνες τους
  … ελλείψει πια ανδρών. Όλα είναι ένας φαύλος κύκλος και όλα εδώ πληρώνονται…
  Λ.Λ

  • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

   Ο Edward Bernays λοιπόν, ο Μακιαβέλι των καιρών μας, το όραμα του οποίου ήταν μία κοινωνία στην οποία η επικίνδυνη ενέργεια της λίμπιντο που παραμονεύει ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του ατόμου θα μπορούσε να τιθασευτεί και να διοχετευτεί από ένα ελιτίστικο σώμα, για οικονομικά οφέλη. Και αυτό μέσω της χρήσης μαζικής παραγωγής, που θα μπορούσαν να εκπληρώσουν συνεχείς πόθους της έμφυτης και άλογης καθοδηγούμενης μάζας, σιγουρεύοντας συγχρόνως την οικονομία ακόμη και την εποχή της ειρήνης, όπως επίσης μπουκώνοντας τα ζωώδη και επικίνδυνα ένστικτα που απειλούν να κατασπαράξουν την κοινωνία αν δεν κατασταλούν .
   Συνδυάζοντας τις ιδέες του Gustave Le Bon και του Wilfred Trotter , η ψυχολογία του πλήθους με τις ψυχαναλυτικές ιδέες του θείου του, Dr. Sigmund Freud, ο Bernays ήταν ένα από του πρώτους που επιχείρησαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας το υποσυνείδητο . Έτσι με τις μεθόδους του αυτές ,έσπασε τα ταμπού και έκανε τις γυναίκες να καπνίζουν, πείθοντας τις ότι το τσιγάρο είναι σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας. Αλλά δεν έμεινε εκεί, ήταν πεισμένος ότι ήταν κάτι παραπάνω από μία μέθοδο να πουλάς και να καταναλώνεις προϊόντα. Ήταν μία καινούργια πολιτική ιδέα του πώς να ελέγχεις τις μάζες με το να ικανοποιείς τις έμφυτες άλογες επιθυμίες της που ο θείος του κατέγραψε.
   Συμφωνούσε δε, ότι η προπαγάνδα της κοινής γνώμης ήταν απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας, και ότι ο συνειδητός και έξυπνος χειρισμός των οργανωμένων συνηθειών της μάζας είναι σημαντικό στοιχείο της κοινωνίας μας.
   Αυτοί που χειραγωγούν αυτόν τον μη ορατό μηχανισμό αποτελούν ένα αόρατο κυβερνήτη που στην ουσία είναι η πραγματική εξουσία.
   Δηλ. με τα μυαλά μας μουχλιασμένα, τις γεύσεις μας διαμορφωμένες, τις ιδέες μας και τις επιθυμίες μας υποδεικνυόμενες, κυβερνιόμαστε από ανθρώπους που δεν τους έχουμε δει ποτέ. Στην παραμικρή πράξη της καθημερινότητας μας, στην κοινωνική μας συμπεριφορά, είμαστε κυριαρχημένοι από κάποιους που καταλαβαίνουν τις εγκεφαλικές διεργασίες και διαμορφώνουν τα κοινωνικά πρότυπα της μάζας και είναι αυτοί που κινούν τα νήματα και ελέγχουν τον κοινό νου.
   «Ο αιώνας του εαυτού», ένα ντοκιμαντέρ του Adam Curtis, όπου επιδοκιμάζει και εξετάζει την άνοδο του καταναλωτικού εαυτού. Γιατί μπορεί το κοινό να νομίζει ότι έχει την εξουσία με αυτό τον τρόπο αλλά είναι αυτό αλήθεια. Το ντοκιμαντέρ αυτό μιλάει για ότι δεν είχε ειπωθεί μέχρι τότε και πολλές φορές λέει ιστορίες για την μαζική καταναλωτική κοινωνία σε Αγγλία και Αμερική. Πως δημιουργήθηκε ,από ποιόν και για τα συμφέροντα ποιού.

   Episode One: Happiness Machines ευτυχισμένες μηχανές
   Episode Two: The Engineering of Consent Η μηχανική της συγκατάθεσης
   Episode Three: There is a Policeman Inside All Our Head: He Must Be Destroyed Υπάρχει ένας αστυνομικός μέσα στο μυαλό μας. πρέπει να καταστραφεί
   Episode Four: Eight People Sipping Wine in Kettering 8 άτομα αργοπίνουν κρασί

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Και οι άνδρες και οι γυναικες χαθήκανε Λ.Λ. σε δύσκολες διαδρομές και υπόγειες στοές, αποξενωμένοι και μόνοι, ….χάνοντας τα αυγά και τα καλάθια μαζί….

  Στην ταινία, καθ’ όλα σουρεαλιστική »Η Πόλη των Γυναικών», μέσα από μία Φελλινική τελετουργία και σκιές ιδεών ο σκηνοθέτης παρουσιάζει την αρνητική πλευρά του φεμινισμού και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες εκ μέρους των φεμινιστριών
  Στο τέλος της ταινίας ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι μπαίνει σ’ένα αερόστατο να φτάσει στο ιδανικό του, την γυναίκα των ονείρων του, και από χαμηλά τον τουφεκίζει μια φεμινίστρια, κι αυτός γκρεμίζεται.Ξυπνά μέσα στο τρένο που περνά σημειολογικά μέσα από ένα τούνελ απέναντί από την γυναίκα του.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ο παλιατζής φταίει….;
  οι αναμνήσεις..τα ενθύμια ;
  ..από μια αγάπη που… δεν ζει
  ή…. η Λερναία Ύδρα;
  Λ.Λ

  Αυτό το σπίτι που το βλέπεις σκοτεινό
  τον παλιατζή απόψε νά ’ρθει περιμένει
  για να μαζέψει ακόμα ό,τι μένει
  από μια αγάπη που χτυπήθηκε σκληρά
  από του μαύρου χωρισμού τη συμφορά

  Πάρε ό,τι θέλεις, παλιατζή
  από μια αγάπη που δε ζει
  αφού δε ζούμε πια μαζί
  πάρε ό,τι θέλεις, παλιατζή

  Πάρ’ το τσουβάλι κι έλα μέσα, παλιατζή
  έχω ενθύμια πολλά να το γεμίσεις
  Μάζεψε όλες τις σκληρές μου αναμνήσεις
  δεν έχω δύναμη να βλέπω τα παλιά
  που μου θυμίζουν μια χαμένη αγκαλιά

  Πάρε ό,τι θέλεις…

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Μου λύνετε μια μικρή τόση δα απορία!
  Γιατί μιλάτε με λόγια άλλων;
  Γιατί όχι όπως εσείς το πιάσατε το θέμα κι όχι η ταινία ή το τραγούδι;

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Δεν μιλάω για ιδιοκτησία αλλά περισσότερο στην επίκληση της αυθεντίας αναφέρομαι

  • Ο/Η iparea λέει:

   Στο χώρο των ιδεών
   το πνεύμα των ανθρώπων που τις εκφράζουν επικοινωνεί
   όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία και αλληλεπιδρούν.
   Είναι δύσκολο … έως αδύνατο να ισχυριστεί κάποιος την παρθενογένεση της ιδέας τους.
   Από κάπου επηρεάστηκε συνειδητά ή υποσυνείδητα
   και κάτι επηρεάζει ανεξάρτητα από τον χρόνο
   … τα γραπτά μένουν… όπως και τα ίχνη των σκέψεων και των πράξεων μας…
   Αυθεντίες το παίζουν οι «θεοί»
   οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι του πνεύματος
   ζωντανοί ή όχι με την κατάθεση τους
   και τις δικές μας επιλογές προτίμησης….
   Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Και την προτίμηση σου τι πειράζει αν την εκφράσεις έτσι όπως την κατάλαβες κι όχι αντιγράφοντας την;

 • Ο/Η iparea λέει:

  και η αντιγραφή τι πειράζει
  … όταν γίνεται αναφορά στην πηγή
  και αποτελεί τρόπο σύνδεσης και… προτίμησης;
  Ποιον ενοχλεί και …γιατί;
  Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Εμένα; όχι δα μια απορία εξέφρασα για κάτι που παρατήρησα..

  • Ο/Η iparea λέει:

   ελπίζω να λύθηκε…
   ….άλλοι είναι εθισμένοι στον ανταρτοπόλεμο των σχολίων
   και άλλοι οργανώνουν τακτικό στρατό….
   … με πλήρη ανάπτυξη της στρατιάς
   Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  φυσικά και λύθηκε όλα λύνονται στην….αρένα του διαλόγου!

 • Ο/Η greenlion λέει:

  λουντινιστές; αγνοώ την ερμηνεία της λέξης

  • Ο/Η iparea λέει:

   την αγνοούσα το ίδιο ..μέχρι που την έμαθα
   …αυτοί που αγωνίζονται στη αρένα…. του Κολοσσαίου
   Οι Έλληνες δεν είχαν αρένα…είχαν στίβο
   …ήταν αθλητές
   και είναι καλό να παραμείνουν σε αυτό το πνεύμα…
   το Ολυμπιακό.
   Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  χμμμ…..μόλις βρήκα ακόμη μια λέξη για να αφαιρέσω από εκεί που δεν αρμόζει…..την αρένα από τον διάλογο

 • Ο/Η iparea λέει:

  Να αποχαιρετήσουμε σιγά σιγά το καλοκαίρι με ένα τραγούδι, ΄καλή αρχή σε όσους επανέρχονται και καλό μήνα!
  ΚΛΕΙΩ

  Summertime,
  Child, your living’s easy.
  Fish are, fish are jumping out
  And the cotton, Lord,
  Cotton’s high, Lord so high.

  Your dad’s rich
  And your ma is so good-looking, baby.
  She’s a-looking pretty fine to me now,
  Hush, baby, baby, baby, baby now,
  No, no, no, no, no, no, no,
  Don’t you cry, don’t you cry.

  One of these mornings
  You’re gonna rise, rise up singing,
  You’re gonna spread your wings, child,
  And take, take to the sky,
  Lord, the sky.

  But until that morning,
  Honey, n-n-nothing’s going to harm ya,
  No, no, no no, no no, no…
  Don’t you cry — cry.

  Το Καλοκαίρι,
  παιδί, η ζωή σου είναι εύκολη.
  Τα ψάρια, τα ψάρια πηδούν έξω
  Και το βαμβάκι, θεέ,
  το βαμβάκι είναι θεέ τόσο ψηλό.

  Ο μπαμπάς σου είναι πλούσιος
  Και η μαμά σου είναι τόσο όμορφη, μωρό μου.
  Είναι όμορφη, χαριτωμένη και έχει λεπτούς τρόπους σε μένα τώρα,
  σώπασε, μωρό, μωρό, μωρό μου, τώρα,
  Οχι, όχι, όχι, όχι, όχι, όχι, όχι,
  Μην κλαις, μην κλαις.

  Ένα από αυτά τα πρωινά
  θα σηκωθείς, θα εξεγερθείς τραγουδώντας,
  θα απλώσεις τα φτερά σου, το παιδί,
  και θα πας , θα πας προς τον ουρανό,
  θεέ, τον ουρανό.

  Αλλά μέχρι εκείνο το πρωί,
  γλυκό μου, τίποτα δεν πρόκειται να σε βλάψει ya,
  Οχι, όχι, όχι …
  Μην κλαις μην κλαίς.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Θαυμάσια ανάλυση,
  Μούσα Κλειώ,
  και αξιοπρόσεχτη η αναφορά σου…. στον όχι πολύ γνωστό
  αλλά αρκετά μεθοδικό και παρασκηνιακό και εβραϊκής καταγωγής Edward Bernays
  σύμβουλο πολιτικών και αρχιμάγειρα της σούπας και χειραγώγησης των μαζών.
  «Αν μπορούν να κάνουμε προπαγάνδα για τον πόλεμο στις μάζες και να τις ελέγχουμε
  μπορούμε να κάνουμε προπαγάνδα και για την ειρήνη»
  και να τις καταστέλλουμε
  … ήταν το καταλυτικό του απόφθεγμα.
  Αν μπορούμε να αφαιρέσουμε λέξεις
  όπως την αρένα από εκεί που δεν αρμόζει
  μπορούμε ίσως να αφαιρέσουμε και την απάνθρωπη εξουσία
  της Νέας Ρώμης λύκαινας και του Βατικανού
  … που την αντιπροσωπεύει.
  Οι κόντρες και τα αγωνίσματα είναι καλά
  όταν στόχο έχουν ένα κλάδο ελαίας και ένα κότινο…
  Καλό Βοηδρομιών
  με ένα πραματευτή που γυρίζει και κάτι αναζητεί
  σε δρόμους και σοκάκια χωρίς ποτέ να κουραστεί!
  Λ.Λ
  Ο πραματευτής…………

  Κουβαρίστρες, βελονάκια,
  ψιλολόγια ένα σωρό
  πήρα δρόμους και σοκάκια
  την αγάπη μου να βρω.

  Σε μια γειτονιά
  είχα μια αγαπητικιά
  δέκα χρόνια πάνε τώρα
  που δεν την ξανάδα πια.

  Μαντηλάκια, τσιμπιδάκια,
  πραματιές πολλώ λογιώ
  τον πλανόδιο θα κάνω
  ίσως και την ξαναβρώ.

  Χώρες και χωριά
  σαν τα έρημα πουλιά
  θα γυρίζω αχ να φωνάζω
  την δική μου καταντιά.

  Μιας αγάπης το χατίρι
  μ’ έκανε τραγουδιστή
  και ζητιάνο αχ και διαβάτη
  και φτωχό πραματευτή.

  Πέστε μου κυρές
  παντρεμένες γριές και νιες
  η δική μου αγάπη που ‘ναι
  και χαλάλι οι πραματιές.

  Ο πραματευτής…………

 • Ο/Η iparea λέει:

  ….ένα πρωινό
  … ίσως του Φθινοπώρου
  στο σπίτι της Ειρήνης.
  Στο σπίτι Ειρήνης θα πάμε απόψε
  Ημέρες χωρίς αύριο
  … γκρίζα ημέρα μεγάλη σιωπηλή σε δρόμους νυχτερινούς μιας αγάπης
  από μια ερημική χώρα και χωρίς ουρανό
  όπου υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται,
  υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν χαμένο
  χωρίς φάρο και σκοπό…
  Λ.Λ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Είναι απίστευτο τι μεθόδους χρησιμοποιούν για να ελέγχουν το μυαλό μας, και πόσο ύπουλα ελέγχουν και καθορίζουν τις επιθυμίες μας, τις ανάγκες μας τις σκέψεις μας απο την γέννησή μας ακόμη και γίνομαστε τα πιόνια τους….ευτυχισμένες ηλίθιες καταναλωτικές μηχανές…..
  Αρνούμαι να είμαι ένα ακόμη ΤΟΥΒΛΟ στον τοίχο τους, αρνούμαι να είμαι το πειραματοζωο τους…

  Another Brick in the Wall

  We don’t need no education
  We dont need no thought control
  No dark sarcasm in the classroom
  Teachers leave them kids alone
  Hey! Teachers! Leave them kids alone!
  All in all it’s just another brick in the wall.
  All in all you’re just another brick in the wall.

  We don’t need no education
  We dont need no thought control
  No dark sarcasm in the classroom
  Teachers leave them kids alone
  Hey! Teachers! Leave them kids alone!
  All in all it’s just another brick in the wall.
  All in all you’re just another brick in the wall.

  «Wrong, Do it again!»
  «If you don’t eat yer meat, you can’t have any pudding. How can you
  have any pudding if you don’t eat yer meat?»
  «You! Yes, you behind the bikesheds, stand still laddy!»

  Ένα άλλο τούβλο στον τοίχο

  Δεν χρειαζόμαστε εκπαίδευση
  Εμείς θέλουμε να μας ελέγχετε την σκέψη
  όχι στον σκοτεινό σαρκασμό μέσα στην αίθουσα
  Δασκάλοι αφήστε τα παιδιά ήσυχα
  Hey! Δασκάλους! Αφήστε τα παιδιά ήσυχα!
  Εν γένει είναι ακριβώς ένα άλλο τούβλο στον τοίχο.
  Εν γένει είστε ακριβώς ένα άλλο τούβλο στον τοίχο.

  Δεν χρειαζόμαστε εκπαίδευση
  δεν θέλουμε να μας ελέγχετε την σκεψη
  οχι στον σκοτεινό σαρκασμό στην αίθουσα
  Δασκάλοι τους αφήσουμε τα παιδιά ήσυχα
  Hey! Δασκάλους! Αφήστε τα παιδιά ήσυχα!
  Εν γένει είναι ακριβώς ένα άλλο τούβλο στον τοίχο.
  Εν γένει είστε ακριβώς ένα άλλο τούβλο στον τοίχο.

  «Λάθος, το κάνουμε ξανά!»
  «Αν δεν τρώτε YER κρέας , δεν μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε πουτίγκα. Πώς μπορείτε να έχετε
  Οποιεσδήποτε πουτίγκα εάν δεν τρώτε το YER κρέας; »
  «Εσύ! Ναι, μπορείτε πίσω από την μηχανοστάσιο, μείνετε ακίνητοι!»

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Για ένα Ζεύγος ευφυές που μπορεί και θέλει να δημιουργήσει μία αμφίδρομη γέφυρα αγαστής συνεργασίας και σύμπνοιας, στο ξημέρωμα μιάς καινούργιας εποχής, χωρίς ανθρωποδαμαστές και ανώμαλους ελεγκτές του νού μας και της ψυχής μας.
  Μήπως και δούμε προκοπή επιτέλους, Ανδρες και Γυναίκες, Ανθρωποι Ζωντανοί και όχι καλοκουρδισμένες μηχανές.
  Κλειώ, μία καλή μετάφραση παρακαλώ.

  DANCE ME TO THE END OF LOVE

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Τι είναι αυτά που μας κάνεις Δαίδαλε…. πας γυρεύοντας μου φαίνεται.. απίθανο τραγούδι και πολύ ωραία φωνή.
  Γενικώς πολύ ανανεωμένο σε βρίσκω….. σε ωφέλησε το καλοκαίρι να υποθέσω …’η μήπως η κρεβατομουρμούρα;)

  «Dance Me To The End Of Love»

  Dance me to your beauty with a burning violin
  Dance me through the panic ’til I’m gathered safely in
  Lift me like an olive branch and be my homeward dove
  Dance me to the end of love
  Dance me to the end of love
  Oh let me see your beauty when the witnesses are gone
  Let me feel you moving
  Show me slowly what I only know the limits of
  Dance me to the end of love
  Dance me to the end of love

  Dance me to the wedding now, dance me on and on
  Dance me very tenderly and dance me very long
  We’re both of us beneath our love, we’re both of us above
  Dance me to the end of love
  Dance me to the end of love

  Dance me to the children who are asking to be born
  Dance me through the curtains that our kisses have outworn
  Raise a tent of shelter now, though every thread is torn
  Dance me to the end of love

  Dance me to your beauty with a burning violin
  Dance me through the panic till I’m gathered safely in
  Touch me with your naked hand or touch me with your glove
  Dance me to the end of love
  Dance me to the end of love
  Dance me to the end of love

  Χόρεψε με στην ομορφιά σου με ένα φλογισμένο βιολί
  Χόρεψε με μέσω του πανικού μέχρι να συγκεντρωθώ μέσα με ασφάλεια
  Σήκωσε με σαν ένα κλαδί ελιάς και γίνει το εξημερωμένο μου περιστέρι
  Χόρεψε με μέχρι το τέλος του έρωτα
  Χόρεψε με μέχρι το τέλος του έρωτα
  Άσε με να δώ την ομορφιά σου, όταν θα έχει χαθεί
  Άσε με να νιώσω την κίνησή σου
  Δείξε μου αργά τι ξέρω μόνο μέχρι τα όρια αυτού
  Χόρεψε με μέχρι το τέλος του έρωτα
  Χόρεψε με μέχρι το τέλος του έρωτα

  Χόρεψε με μέχρι το γάμο τώρα, χόρεψε με συνεχώς
  Χόρεψε με πολύ τρυφερά και χόρεψε με πολλή ώρα
  Είμαστε και οι δύο μας κάτω από την αγάπη μας, είμαστε οι δυο μας πάνω από αυτή Χόρεψε με μέχρι το τέλος του έρωτα
  Χόρεψε με μέχρι το τέλος του έρωτα

  Χόρεψε με μέχρι τα παιδιά που ζητούν να γεννηθούν
  Χόρεψε με μέσω των κουρτινών όπου τα φιλιά μας έχουν αμυνθεί
  Ανέβασε μια σκηνή καταφυγίου τώρα, αν και κάθε νήμα είναι σχισμένο
  Χόρεψε με μέχρι το τέλος του έρωτα

  Χόρεψε με μέχρι την ομορφιά σου με ένα αναμμένο βιολί
  Χόρεψε με μέσω του πανικού μέχρι να είμαι συγκεντρωμένος με ασφάλεια
  Άγγιξε με με το γυμνό χέρι σου ή άγγιξέ με με το γάντι σου
  Χόρεψέ με μέχρι το τέλος του έρωτα

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ίσως τον ωφέλησαν και τα δύο….τον Δαίδαλο Κλειώ
  που πάνε μαζί….

  Μιας και ο λόγος όμως για τον φεμινισμό
  είναι άξιο μνείας να αναφερθεί πως ο πρώτος θεωρητικός του φεμινισμού
  .. ήταν ο Πλάτων
  εκφράζοντας την άποψη στο πέμπτο βιβλίο της πολιτείας
  πως οι γυναίκες δεν πρέπει να εμποδίζονται λόγω του φύλου τους
  να συμμετέχουν στις αρμοδιότητες της πολιτείας.
  Ασκώντας κριτική στο κοινωνικό σύστημα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μια πόλη που δεν χρησιμοποιεί τις γυναίκες εξ ίσου με τους άνδρες είναι μια πόλη μισή
  … όπως ένα άνθρωπος που δεν χρησιμοποιεί τα δυό του χέρια.
  Αβάσταχτα ιδεαλιστής
  …ο φιλόσοφος των συμποσίων
  ίσως να είχε μια αγάπη και αυτός
  κοφτερό γυαλί… όπως και εμείς….
  Που τον κρατούσε ξύπνιο και νέο
  και….. όχι ωραίο κοιμωμένο….
  Λ.Λ
  Έχω μια αγάπη φλέβα στο λαιμό
  Μου τραγουδάει έναν παλιό καημό
  Κι όσο πλαγιάζω τόσα ξύπνια αντέχει

  Έχω μια αγάπη κοφτερό γυαλί
  Χίλια κομμάτια κόβει το φιλί
  Κι ας με ματώνει ξέρω με προσέχει

  Έχω μια αγάπη μια πληγή
  Που μένει χρόνια ανοιχτή
  Κι όταν αλλάζει λίγο ο καιρός
  Τότε πονάω σαν τρελός
  Και σε θυμάμαι, ψέματα να πω;
  Πανάθεμά με… σ’ αγαπώ

  Έχω μια αγάπη βλέμμα σιωπηλό
  Κι αν με τρομάζει εγώ την απειλώ
  Κλείνω τα μάτια μα είναι πάντα εμπρός μου

  Έχω μια αγάπη φλόγα δυνατή
  Που με ζεσταίνει,φίλη μου καλή
  Μα όταν λείπει γίνεται εχθρός μου

  • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

   Ολα τα είπανε οι πρόγονοί μας και τα μελέτησαν και δώσανε τα φώτα τους σε όλη την ανθρωπότητα Λ.Λ.
   Ο φιλόσοφός απεφάνθη ότι είναι κοινές οι αρετές ανδρών και γυναικών, επειδή πίστευε ότι το ανθρώπινο είδος είναι ένα και δεν θεώρησε διαφορετικό είδος τους άνδρες και διαφορετικό τις γυναίκες.

   Γιατι αυτά που έχουν την τελειότητα τους να ανήκει σε διαφορετικό είδος είναι και διαφορετικά στο είδος, ενώ αυτά που είναι ίδια ως προς το είδος έχουν μια και την ίδια τελειότητα…….

   Γιατί οι γυναίκες, αν ανατραφούν καλά, γίνονται πολύ καλύτερες από τους άνδρες…..

   Οπως λοιπόν διαμορφώσαμε τους φύλακες με μια συγκεκριμένη ανατροφή και κάποια συγκεκριμένα μαθήματα, έτσι και τις γυναίκες φύλακες, θα τις διαμορφώσουμε με τα ίδια, και όπως τους πολεμιστές, έτσι και τις πολεμίστριες…..

   Πρέπει να ανεβάσουμε τους εαυτούς μας στο σύμπαν και στην τάξη του σύμπαντος, όπου θα δούμε την θαυμαστή σύμπνοια του αρσενικού και του θηλυκού. Γιατι στους θεούς αυτά είναι τόσο συνδεδεμένα μεταξύ τους.

   Εξυπνος, νέος και καλός κυνηγός ο Ελληνας σαν αετός πρέπει να ξαναπετάξει , να ξανακυνηγήσει ,τούτο τον μήνα αντε τον άλλο ή τον παραπάνω
   μην χρονοτριβούμε…… τόσους αιώνες φθάνει το πλέξιμο!

   Τούτο το μήνα, τον από πάνω
   τον από πάνω τον παραπάνω
   αϊτός εβγήκε να κυνηγήσει,
   να κυνηγήσει και να γυρίσει

   Δεν εκυνήγα λαγούς και λάφια
   μόν’ εκυνήγα δυο μαύρα μάτια
   μαύρα μου μάτια κι αγαπημένα
   και πως περνάτε χωρίς εμένα

   Μαύρα μου μάτια κόκκινα χείλη
   έβγα μικρή μου στο παραθύρι
   να δεις τον ήλιο και το φεγγάρι
   να δεις το νέο που θα σε πάρει

   Γαϊτάνι πλέκω και δεν αδειάζω
   δεν μου βολεί να κουβεντιάζω
   ανάθεμά το και το γαϊτάνι
   κι απού το πλέκει κι απού το φάνει

 • Ο/Η greenlion λέει:

  …και οι πρώτοι «φεμινιστικοί» νόμοι στη Γόρτυνα….ίσως επειδή δόθηκαν από άνδρα….

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Ναι πολύ πιθανό…. αποδεδειγμένος έρωτας και φροντίδα…..

  • Ο/Η iparea λέει:

   Σε 12… της νομικής ροής …θεμιστές…
   Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    ….κι οι 12 ποτέ δεν ξεχάστηκαν θεμιστές….
    όσο κι αν προσπάθησαν….κάποιοι….γιατί ήταν ροή αιθέρα
    κι όχι αρχεία φθαρτά των ναών που ισοπέδωσαν

   • Ο/Η iparea λέει:

    Η φροντίδα και… ο Έρωτας
    να λειτουργεί σαν Προμηθέας
    …όχι Επιμηθέας …ακριτομυθών…ανοήτως
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Όσοι θυμούνται περισσότερα, ας βοηθούν εκείνους που θυμούνται λιγότερα….πάντα κάποιος προηγείται….ακόμη και μεταξύ των ισοτίμων

   • Ο/Η iparea λέει:

    Αυτό ακριβώς είναι το χρέος χορός της Μνημοσύνης
    … των εχόντων καλή μνήμη
    και αυτό οφείλουν να κάνουν αδεώς…
    ….προσαγορεύοντας στην ενιαία είδηση της Ύπαρξης…
    Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Δεν είναι εύκολος χορός
  η σιγουριά της καλής μνήμης είναι εύθραυστη

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Μαύρα μου μάτια βγείτε για λίγο στο παραθύρι, όπως στο παλιό σινεμά
  …………
  Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
  γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές…. εντελώς σουρρεαλιστικές!!!

  Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
  Σαν παλιό σινεμά και σαν τη Χαλιμά
  που μιλάει με τα παιδιά
  σου κρύβω την αλήθεια
  κι αφήνω από τα στήθια μου να βγουν
  παραμύθια για κείνους π’ αγαπούν

  Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
  γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές….

  Σ’ αγκαλιάζω στο σκοτάδι
  σε τυλίγω μ’ ένα χάδι
  τώρα είμαι γυμνός
  νιώθω σαν θεός
  φωτεινός δυνατός,
  μπορείς να μ’ αγαπήσεις
  μπορείς να μου φωτίσεις μια στιγμή
  το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή

  Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
  γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ας τα καλέσουμε λοιπόν
  … τα μαύρα μάτια
  …με την λάμψη στο βλέμμα… του πολεμιστή
  μεριμνόντες….μεθιστάμενοι εις μέγα Ενιαυτόν!
  Λ.Λ
  Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια,
  κατσαρά μαύρα μαλλιά
  άσπρο πρόσωπο σαν κρίνος
  και στο μάγουλο ελιά

  Τέτοια ομορφιά ποτές μου
  αχ! τσαχπίνα μου γλυκιά
  δεν την έχω απαντήσει
  εις ετούτο το ντουνιά

  Μαυρομάτα μου για ‘σένα
  εκατάντησα τρελός
  Θα πεθάνω δεν αντέχω
  έχω γίνει φθισικός

  Πόνους έχω εγώ κρυμμένους
  μες στα φύλλα της καρδιάς
  με τα μάγκικά σου μάτια
  όταν φως μου με κοιτάς

  • Ο/Η iparea λέει:

   Ας συνεχίσουν τους χορούς του διαλεκτικού ερωτικού λόγου μετέχοντες και συμμετέχοντες οι λάτρεις των χωροχρονικών μυθιστοριών ως μη επιλήσμονες όντες με μαύρα μάτια και καστανά μαλλιά
   Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    Λόγος… μέγας δυνάστης εστί
    ….δηλώνει ο Γοργίας απορηματικά
    υπερασπίζοντας την Ελένη….σε λόγο
    ρητορικό…
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Σοφιστίες σοφιστών αυτοεγκωμιαστών
    Αστραία

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    Συναρπαστικός ο ρητορικός λόγος του Γοργία _ Ελένης Εγκώμιον, και βάζω κάποια αποσπάσματα….

    Ο λόγος είναι ένας μεγάλος δυνάστης,που ενώ έχει το πιο μικρό και αφανές σώμα, επιτελεί τα έργα τα πιο θεϊκά· γιατί μπορεί και το φόβο να σταματήσει και τη λύπη να διώξει και χαρά να προκαλέσει και τον οίκτο να αυξήσει. Και θα δείξω ότι έτσι είναι αυτά.

    (1) Ευκοσμία είναι για την πόλη οι γεροί άντρες, για το σώμα η ομορφιά, για την ψυχή η σοφία, για την πράξη η αρετή, για το λόγο η αλήθεια· τα αντίθετά τους ακοσμία. Τον άντρα και τη γυναίκα, το λόγο και την πράξη, την πόλη και το πράγμα που αξίζουν τον έπαινο πρέπει με επαίνους να τα τιμάμε, ενώ τα ανάξια να τα κατακρίνουμε· γιατί είναι εξ ίσου σφάλμα όσο και αμάθεια να κατακρίνει κανείς τα αξιέπαινα και να επαινεί τα αξιοκατάκριτα.

   • Ο/Η iparea λέει:

    Ευγλωτία…Διός
    …σε μετουσία λόγου ανδρός!
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    …και καμιά σχέση
    με τον ποταπό Αδάμ…
    που κατάπιε την γλώσσα του μπροστά στον θεό
    …όπως και κάποιος…. απόγονος του
    σε δικαστήριο
    ενηλίκων….παραβατών
    …. και αρνητών του θανάτου…
    Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ευκόσμια παιγνίδια της σκέψης και του λόγου
  …. παραμυθάδων πολεμιστών
  οξύνοντες και διευρύνοντες την ακτίνα
  συμπεριεκτικότητας…. της αντίληψης
  …νοήμονος όντος…
  Λ.Λ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Απειρόκαλοι…. μιας φθινοπωρικής βροχής
  σταλαγματιά …σταλαγματιά
  σε κάποια νεωσοίκων γωνιά….
  μέσα στην παγωνιά…
  Λ.Λ
  Βρέχει πάλι απόψε στα σπιτάκια τα φτωχά
  κι όμως στη δική σου τη γωνιά είναι ζεστά,
  έχεις λησμονήσει την αγάπη την παλιά,
  βρέχει πάλι απόψε στη μικρή τη γειτονιά.

  Κάποιος περνάει απ’ το σπίτι σου μπροστά
  στέκει και κλαίει στη γωνιά
  έχει στο στήθος τής αγάπης τη φωτιά
  στα χείλη του τη παγωνιά.

  Έλαμπες σαν άστρο στη μικρή σου την αυλή
  κι ήσουν για τ’ αγόρια μια ολόγλυκια πληγή,
  τώρα το σκοτάδι πέφτει αργά στη γειτονιά
  έχεις λησμονήσει την αγάπη την παλιά.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Να μας φανερωθούν όλα τα μυστικά, του Αιγαίου και του Ιονίου να τα τραγουδήσουμε μαζί να ακουστούν σε όλο το Νησί!
  …να κρατήσουμε άσβεστη την φωτιά να μην αφήσουμε τίποτε και κανένα να μας πληγώσει ξανά… να βγούμε από την παγωνιά. να μην μείνουμε ποτέ΄μόνοι .. γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά!

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
  Θα ‘θελα μια νύχτα στ’ ανέμου το νησί
  να ‘βρισκα της μοίρας το ψεύτικο κρασί
  εκείνο που σε βγάζει απ’ την παγωνιά
  να το πιω και να φύγω μακριά

  Για να σε βρω στης Σμύρνης την άσβεστη φωτιά
  να μου φανερώνεις του Αιγαίου τα μυστικά
  να μου τραγουδήσεις πράγματα γνωστά
  και να νιώθω πως σε ξέρω από παλιά

  Τι ‘ναι αυτό που μας ενώνει
  μας χωρίζει μας πληγώνει
  είναι ο χρόνος που τελειώνει
  και ξανά μένουμε μόνοι

  • Ο/Η iparea λέει:

   έλα μου ντε 😉
   …τι είναι αυτό που μας ενώνει
   τι είναι αυτό…. μας χωρίζει.
   σε ανάπαιγμα προειδοποιητικά …;;;;
   Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Αυτό που ενώνει είναι ο έρωτας για τον…..σύντροφο
    αυτό που χωρίζει είναι η αγάπη για τον …..εαυτό μας
    που αν τον θέμε άπειρο Εαυτό, τότε τον αποκαλούμε θεό

   • Ο/Η iparea λέει:

    Πολύ καλή
    …και ενδιαφέρουσα άποψη
    …αφού κυοφορεί τον Δία… εντός της
    μεγάλο
    διαχωριστή και πληθωρικό ζευγαρωτή…
    Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Ο οποίος, στην γυναίκα εκδηλώνεται μόνο εως το αιθερικό πεδίο της, συμβολιζόμενο από την χρυσή γονιμοποιητική βροχή……

  • Ο/Η iparea λέει:

   Πέστα χρυσόστομη…!
   …προς αποφυγήν οιανδήποτε παρεξηγήσεως
   του άνακτος Διός.. και του Νοήμονος Νοός….
   Ο νους είναι
   που διαχωρίζει και ενώνει και δημιουργεί τον κόσμο…
   ξεκινώντας από της σκέψης… το πεδίο το αιθερικό…

   Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Πολύ σωστά συμπλήρωσες αυτό που παρέλειψα θεωρώντας το αυτονόητο…ευχαριστώ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Ο νους είναι
    που πλαγιάζει με τις σκέψεις
    … τις ιδέες άλλων ανθρώπων
    … όμορφες ή παρθένες που τις ερωτεύεται και ερωτοτροπεί και γεννά πολλά νέα παιδιά από αυτές τις συλλήψεις
    … όλα τους ήρωες και ημίθεους
    … εφ ‘όσον είναι και λειτουργεί ως Ζευς
    και όχι ως Ποσειδών
    γιατί θα φτιάξει τέρατα….παραισθήσεων…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Βεβαίως, επαληθεύοντας και το πολλά παραξηγημένο, νους υγιής εν σώματι υγιές,

   • Ο/Η iparea λέει:

    Τα προβλήματα της γνώσης
    ..είναι προβλήματα του σώματος
    …και φανερώνουν την μπλοκαρισμένη ενέργεια
    μη ρέουσα…. ροικώς
    των βασικών κέντρων
    …από όπου προέρχονται ..
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    ….Η ενέργεια τότε βαλτώνει και οι ασθένειες δεν είναι παρά σαν τα κουνούπια που συναντούμε στους βάλτους……

   • Ο/Η iparea λέει:

    του Δυτικού και Ανατολικού Νείλου…
    μέχρι και τον Αλέξανδρο
    εισβολίσανε …Βόρειος ανήρ ον…
    όταν πείστηκε
    να σταματήσει την ροή του στο Ινδό ποταμό….
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    τώρα….μου έδωσες εργασία….για το σπίτι….
    ομολογώ ότι τον συνειρμό αυτό δεν τον είχα σκεφτεί…ακόμη….μεγάλη αλήθεια….

   • Ο/Η iparea λέει:

    Οι συνειρμοί
    …είναι συνειρμική αλληλεπίδραση
    σκέψεων που πλαγιάζουν ερωτικά μαζι…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Για μισό εδώ, άλλη μια μεγάλη αλήθεια έφερες στο φως της συνείδησης….από την ποιότητα της συζήτησης και της…συνειρμικής αλληλεπίδρασης, μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα εάν και πόσο δύο άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν μία φυσική ερωτική σχέση;

   • Ο/Η iparea λέει:

    Η φυσική ερωτική σχέση
    …αν δεν βασίζεται σε συναφή σημεία αντίληψης
    και διαφορετικά φύλα…. σαν ροή ενέργειας
    …είναι μια απλή αερόμπικ υπόθεση
    κα ένας εφυλισμός …
    Δεν αποτελεί ένωση
    ούτε ολοκλήρωση μπορεί να είναι…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Επομένως ένας γάμος ενός, που είναι Διός Νου παιδί, με σύντροφο που δεν είναι, φέρνει εκφυλισμό στον πρώτο;

   • Ο/Η iparea λέει:

    Μάλλον…δεν υφίσταται καν
    …γιατί ο Ζεύς και ο νους του
    … ενώνεται μόνο με συγκεκριμένες ιδέες και ενέργειες
    καθαρές και ακτινοβόλες.
    …δεν του ταιριάζει κάτι άλλο
    ,,το απορρίπτει ασκαρδαμηχτί….
    σαν επιλογή…
    Λ.Λ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Λητώ..Ευρώπη… Αλκμήνη… Λήδα … Δανάη …Μήτις.. Μαία …Θέμις…Μνημοσύνη….
    ….μόνο με αυτού του είδους
    … τους φέροντες
    τις ενέργειες
    του λόγου και των λόγων τους…
    και φυσικά την Ήρα…
    Λ.Λ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Φυσικά όπως και η Ήρα που ποτέ δεν σκέφτηκε καν να επιλέξει άλλον πέραν του Διός σύντροφο….η πίστη μιας γυναίκας κερδίζεται δεν επιβάλεται!

 • Ο/Η iparea λέει:

  Φυσικά!
  Πρέπει να θέλει ο άλλος να είναι κοντά σου
  να είναι μαζί σου…
  και να είναι ελεύθερος…. να μην είναι.
  και η πίστη και η αγάπη δεν επιβάλλονται
  με ήκιστες συμπεριφορές
  Ο έρωτας
  είναι παιδί αντάρτης ..δεν δέχεται περιορισμούς…
  και υποδείξεις…
  Λ.Λ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Ο Έρωτας…..ο προσωπικός θεός των ανθρώπων για μένα….διόρθωσε με αν κάνω λάθος…..ο γιός του Δία…..ο από τον μηρό του γενημένος….

  • Ο/Η iparea λέει:

   Ο Διόνυσος ο ζαγρευτής
   …έχει το κληρονομικό χάρισμα του πατέρα του…στο κυνήγι
   … άπιαστος θηρευτής..
   και ομοπάτωρ ανατραφής…
   του αρέσουν δε τα μάλα
   οι …νέες ιδέες και οι ομορφονιές
   ενεργεικά θάλλουσες και συναρπαστικά δυνατές….
   φρέσκια ζωντανή παρουσία σε σκηνές…
   Λ.Λ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading 1. Δύο αρτιγέννητα Αυγουστιάτικα φεγγάρια at Η Παρέα.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: