Το ημερολόγιο ενός παίκτη

2 Μαρτίου, 2010 § 142 Σχόλια


Ο Παίχτης είναι  μια υπερβολική έκφραση της ανησυχίας του ανθρώπου.

 Όλοι οι άνθρωποι είναι λίγο πολύ με τον τρόπο τους παίχτες, ο καθένας. Και παίζουν σε κάποιο είδος άφαντης ρουλέτας κόκκινο-μαύρο.
Η φυγόκεντρη τάση της ψυχής, η λαχτάρα της φυγής στο καινούριο, τον ίδιο πυρήνα ηδονής έχει, το τέντωμα του τόξου του ζωικού δυναμικού και την αγωνία, αντίρροπο στην ομοιομορφία και τη ζωική χαλαρότητα.
Στο βιβλίο ο Ντοστογιέφσκι βάζει τους ήρωες αντιμέτωπους με τα πάθη τους, τον έρωτα και τον τζόγο .Προσπαθεί ο Ντοστογιέφσκι να βάλει τα δύο πάθη σε μια ζυγαριά και να συνδέσει το ένα ως αποτέλεσμα του άλλου:
Επιτέλους, έπειτα από δύο εβδομάδες απουσία ξαναγύρισα.Πάνε κιόλας τρεις μέρες που οι δικοί μας έφτασαν στο Ρουλεττένμπουργκ.Πίστευα ότι θα με περίμεναν με ανυπομονησία, αλλά είχα κάνει λάθος.Ο στρατηγός είχε ύφος υπερβολικά αδιάφορο, μου μίλησε με περιφρόνηση και μ’εστειλε στην αδερφή του.Είναι φανερό ότι βρήκαν τα λεφτά που ήθελαν να δανειστούν.Μου φάνηκε μάλιστα πως ο στρατηγός ενοχλήθηκε απ’την παρουσία μου.Η Μαρία Φιλίποβνα ήταν πολύ ταραγμένη μου είπε μερικά λόγια, αλλά πήρε τα χρήματα, τα μέτρησε και άκουσε την αναφορά μου ως το τέλος.Περίμεναν για το γεύμα τον Μέζεντωφ, το γάλλο και έναν εγγλέζο.Όπως πάντα μόλις πιάσουν μερικά λεφτά, προσκαλούν τον κόσμο για φαγητό -αλλά μοσχοβίτικα.Η Παυλίνα Αλεξάντροβνα, όταν με είδε, με ρώτησε γιατί είχα λέιψει τόσο καιρό κι έφυγε προτού ακούσει την απάντησή μου.Τόκανε επίτηδες.Όμως πρέπει να εξηγηθούμε γιατί η στάση αυτή με ενοχλεί.

Μου έδωσαν ένα μικρό δωμάτιο στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου. Όλοι ξέρουν ότι και’γω είμαι μέλος της ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ. Κατάφεραν να τους προσέχουν. Καθένας εδω πέρα, παίρνει το στρατηγό για κάποιο πάμπλουτο ρώσο ευγένη. Πριν απ’το γεύμα μέσα σε άλλες παραγγελίες, μου έδωσε δύο χαρτονομίσματα των χιλίων φράγκων για να τα χαλάσω.Τα χάλασα στο γραφείο του ξενοδοχείου.Τώρα, θα μας κοιτάζουν, τουλάχιστο για οχτώ μέρες, σαν εκατομμυριούχους.Πήγα να πάρω το Μίσια και τη Νάντια για να τους πάω βόλτα, αλλά, καθώς βρισκόμουνα στη σκάλα, ο στρατηγός έστειλε να με φωνάξουν :έκρινε σωστό να μάθει σ ποιο μέρος πήγαινα περίπατο τ παιδιά του.Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να με κοιτάξει κατάφατσα. Θα τόθελε πολύ, αλλά, κάθε φορά, του απαντάω με ένα βλέμμα τόσο επίμονο, αυθάδικο δηλαδή, που φαίνεται να τα χάνει…..

Έχει πει  ο συγγραφέας:

Μερικά πράγματα δεν μπορεί κανένας να τα κρίνει, αν δεν τα έχει δοκιμάσει μόνος του.

«Κανένας πόνος της ζωής δεν είναι τόσο βαθύς που να μπορεί να συγκριθεί με το θάνατο, αυτόν τον αιώνιο ανταγωνιστή της.»

«Και μήπως είναι τίποτα άλλο από ένα όνειρο η ζωή μας;»

«Το έγκλημα δεν πρέπει να κρίνεται με τις καθιερωμένες θεωρίες. Η φιλοσοφία του είναι κάπως περισσότερο πολύπλοκη απ’ ό,τι νομίζεται. Έχει αναγνωριστεί πως ούτε η φυλακή, ούτε η απειλή της κρεμάλας, ούτε οποιοσδήποτε άλλος τρόπος εξαναγκασμού μπορούν να θεραπεύσουν τον εγκληματία.»

«Οι γυναίκες είναι ικανές απ’ το μηδέν να κάμουν το παν.»

«Η ακολασία πορώνει το μυαλό και κάνει αναίσθητη την καρδιά.»

«Εάν δέν υ­πάρ­χει Θε­ός, ό­λα  επι­τρέ­πον­ται»

Που ο­δη­γεί  στην συ­ζή­τη­ση του προ­βλή­μα­τος της ε­λευ­θε­ρί­ας του αν­θρώ­που  καί της  επι­λο­γής  εκ μέ­ρους του;

Το «Έγκλημα και Τιμωρία», εστιάζει στην ψυχική οδύνη και τα ηθικά διλήμματα ενός εξαθλιωμένου πρώην φοιτητή, ο οποίος καταστρώνει κι εκτελεί ένα σχέδιο δολοφονίας μιας μισητής τοκογλύφου, με σκοπό να καρπωθεί τα χρήματά της και ταυτόχρονα να απαλλάξει τον κόσμο από την παρασιτική ύπαρξή της. Για τον φοιτητή, ισχύει το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Ο Ντοστογιέφσκι στο «Έγκλημα και Τιμωρία» δεν ψυχογραφεί μοναδικά τον εσωτερικό κόσμο ενός -γοητευτικά σπάνιου- δολοφόνου, αλλά ψυχογραφεί και την ρωσική κοινωνία της εποχής που δεν διαφέρει πολύ από τις φτωχικές, πνευματικά και μη, κοινωνίες του παρόντος.

Ξεκινώντας από ένα έγκλημα για το οποίο υπεύθυνη είναι η ίδια η κοινωνία, ο Ντοστογιέφσκι, στο πρόσωπο του θύτη, που είναι συγχρόνως και θύμα, προβάλλει την υπαρξιακή του αγωνία σε έναν κόσμο ζοφερό.
Με το «Έγκλημα και τιμωρία» ο συγγραφέας θέτει ενώπιόν μας το υπαρξιακό πρόβλημα:
Ο φοιτητής Ρασκόλνικωφ, που έγινε δολοφόνος διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία και καταγγέλοντάς την, προβληματίζεται αν σε τελευταία ανάλυση είναι ο ίδιος εγκληματίας, τη στιγμή που όσοι κάνουν τους πολέμους ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο…
Η ψυχολογική ανάλυση του ήρωα από το μεγάλο Ρώσο συγγραφέα δίνει στο έργο βάθος και ο προβληματισμός του το καθιστά διαχρονικό. Δίκαια θεωρείται ένα από τα μεγάλα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και διδάσκεται σε πολλές σχολές Ψυχολογίας πανεπιστημίων του σύγχρονου κόσμου.

Ο Φιοντόρ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι 

Πέτυχε να εξακολουθεί να ζει και μετά την εποχή του και να περάσει τα γεωγραφικά σύνορα γιατί τα σπουδαιότερα προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης διατηρούν τη σημασία τους κάτω από όλους τους όρους της ζωής: είναι θεμελιώδη ερωτήματα που δεν συνδέονται με τις εξωτερικές πλευρές της ζωής αλλά με τις βασικές προϋποθέσεις της που ριζώνουν στη φύση του ανθρώπου. Γράφει για πνευματικά ανήσυχους αναγνώστες με ανεξάρτητη σκέψη που πάνω απ’ όλα θέλουν να γνωρίζουν για ποια πράγματα οφείλουν να στοχαστούν.

 Υπήρξε κορυφαία μορφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ρωσικής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1821στη Μόσχα. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Μηχανικών της Αγίας Πετρούπολης. Υπηρέτησε στο στρατό για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά τον εγκατέλειψε γρήγορα γιά να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. Μελέτησε την κοινωνία και τον κόσμο όχι θεωρητικά αλλά στην πράξη. Θέμα των έργων του, η ίδια η ζωή. Είδε από κοντά τις υποβαθμισμένες συνοικίες, γνώρισε τη φτώχεια, τον πόνο, την εξαθλίωση των ταπεινών ανθρώπων και στη συνέχεια μετέφερε τις εικόνες αυτές στα μυθιστορήματα του. Ασχολήθηκε με τον άνθρωπο και την κοινωνία και υπήρξε αγωνιστής και επαναστάτης.

Εναντιώθηκε στην πολιτική του Τσάρου Νικολάου του Α’. Αυτή του η στάση είχε αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για συνωμοσία και να καταδικαστεί σε τετραετή φυλάκιση. Τα χρόνια του εγκλεισμού του στις φυλακές του Όμσκ υπέφερε τρομερά βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Στα χρόνια της φυλάκισης και εξορίας του αντλούσε δύναμη από μια Καινή Διαθήκη που είχε μαζί του. Το 1859 επέστρεψε στην Πετρούπολη και εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του δύο περιοδικά τα οποία, όμως, δεν σημείωσαν επιτυχία με αποτέλεσμα ο Ντοστογιέφσκι να βρεθεί καταχρεωμένος. Ο μόνος τρόπος γιά να συγκεντρώσει χρήματα και να ξεπληρώσει τα χρέη του ήταν η συγγραφή. Άρχισε λοιπόν να γράφει συνέχεια και ακούραστα με αποτέλεσμα να καταφέρει να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του σχετικά άνετα. Σε αυτό το διάστημα έγραψε τα καλύτερα του έργα: Ο παίκτης, Οι αδερφοί Καραμαζώφ, Έγκλημα και Τιμωρία, Ο Ηλίθιος, Οι δαιμονισμένοι. Όταν κατάφερε πλέον να ανασάνει από το βάρος των χρεών ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού Πολίτης και λίγα χρόνια αργότερα εξέδωσε το δικό του περιοδικό, Το Ημερολόγιο Ενός Συγγραφέα, που σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδοτικές εμπειρίες σημείωσε τεράστια επιτυχία. Πέθανε το 1881 στην Πετρούπολη σε ηλικία 60 ετών.Ο Ντοστογιέφσκι, πέρα από επιληπτικός, υπέφερε σ’ όλη του τη ζωή και από ασθένεια των πνευμόνων.

Εργα του:

 Ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι,  Ο παίκτης, Έγκλημα και τιμωρία, Ο αιώνιος σύζυγος, Οι δαιμονισμένοι, Ο ηλίθιος, Ο έφηβος, Αδελφοί Καραμάζωβ, Λευκές νύχτες, Μια αδύναμη καρδιά, Ένας τίμιος κλέφτης, Ο μικρός ήρωας, Μια αξιοθρήνητη ιστορία ,Το υπόγειο,  Το όνειρο ενός γελοίου,

«Το ημερολόγιο ενός συγγραφέα»  οι και Χειμερινές σημειώσεις σε καλοκαιρινές εντυπώσεις

Ας σκεφτούμε με Καλοκαιρινές  Απόλλωνιες  στοχαστικές   σκέψεις  σε Ανοιξιάτικα  καταπράσινα  λιβάδια μιας Περσεφόνης….

Η παρέα

Tagged:

§ 142 Responses to Το ημερολόγιο ενός παίκτη

 • Ο/Η iparea λέει:

  καλησπέρα στην παρέα…στους παίκτες και στους συγγραφείς ημερολογίων καταστρώματος….και πληρώματος….
  φοβερός τύπος ο Φιοντόρ….αμφισβητίας του θεού θρήσκος….μεγάλα ερωτήματα…μεγάλα αδιέξοδα…. μεγάλων εντάσεων…. αδυναμία στην ρώσικη ρουλέτα…βάζοντας στοιχήματα με την ζωή και την φαντασία
  Λουκ…ανήσυχος παίκτης…σε πράσινα τραπέζια

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα σε όλους
  Φοβερός τύπος ο Ντοστογιέφσκι ναι!
  Πλουτώνειος λαχτάρισε το πέταγμα του αετού έζησε με το πάθος την ένταση την δύναμη και την αδυναμία Σκορπιού του και το βαθύ κουραστικό σκάψιμο του κοιτάζοντας την άβυσσο που έχασκε μπροστά του συνεχώς
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  …εμένα από όλα τα αποφθέγματα του παίκτη…μαρέσει αυτό
  ….Οι γυναίκες είναι ικανές απ’ το μηδέν να κάμουν το παν.»
  Πως το καταφέρουν οι γυναίκες….;;;;!!!
  θέλω…. μία γυναίκα να μου το εξηγήσει…..καλά…
  Λουκ

  • Ο/Η iparea λέει:

   Την κατάλληλη προφανώς ανήσυχε παίκτη
   Αστραία

   • Ο/Η greenlion λέει:

    γεια σου Αστραία!
    στην προκείμενη περίπτωση, κατάλληλη είναι πασιφανώς, μία γυναίκα μελετήτρια των ιερών βιβλίων που μελετούσε ο λογοτέχνης…..

   • Ο/Η iparea λέει:

    …ωχ …αυτό σημαίνει πως πρέπει να μελετήσω την θλιβερή Καινή Διαθήκη ανάποδα….δεν μπορώ άλλες εργασίες…μελέτης ιερών βιβλίων…ωχ… ωχ
    Λουκ…μελετητής των μικρών χόμπιτ…χαρούμενος

 • Ο/Η iparea λέει:

  Εμένα πάλι μου αρέσει το:
  Εάν δέν υ­πάρ­χει Θε­ός, ό­λα επι­τρέ­πον­ται;
  Με ερωτηματικό.
  Δεν χρειάζεται να υπάρχει θεός για να κάνει ο άνθρωπος εκείνο που πρέπει
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Εμένα πάλι μου άρεσε αυτό

  «Κανένας πόνος της ζωής δεν είναι τόσο βαθύς που να μπορεί να συγκριθεί με το θάνατο, αυτόν τον αιώνιο ανταγωνιστή της.»
  και σύμβουλό της θα συμπλήρωνα.

  Καλησπέρα σε όλους
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Γεια σου Κλειώ…ανταγωνιστική…
  Μούσα με τα φτερά της προστασίας που είναι και…θανάτου φτερά
  Αιγόκερος και η Πύλη των Θεών
  Καρκίνος και η Πύλη των ανθρώπων
  Ανάμεσα στους δύο τροπικούς αυτούς, ο ανταγωνισμός χορεύει….

 • Ο/Η iparea λέει:

  καλημέρα στην συντροφιά….καλημέρα στις Πύλες της φωτιάς του Βορρά και του Νότου…όχι δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος που να σου τάζει τον παράδεισο και να σε τρομάζει με την κόλαση….το τρώμε το φαγητό μας και χωρίς αυτό…
  και πάντα ταίζουν τα γουρουνάκια…. πριν τα σφάξουν τις 25 Δεκεμβρίου
  με αναγνώσεις ιερών κειμένων δοξολογίες….και επικλύσεις ονόματος δυναστών βασιλέων…
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ωστε Λούκ δεν φοβάσαι τα καζάνια που βράζουν και κάτι πλάσματα διαολάκια νομίζω τα λένε ,να σε σπρώχνουν στο πυρ το εξώτερο.
  ημουν εννέα χρονών όταν είχα δεί ένα πίνακα που αναπαραστούσε την κόλαση και δεν κοιμήθηκα όλη την νύχτα, είχα εφιάλτες.Λέτε να μου έμεινε κάποιο κουσούρι από τότε.
  Πάντως ο Ντοστογιέφσκι έγραψε καταπληκτικά βιβλία και έκανε φοβερές αναλύσεις των χαρακτήρωνΠροσέγγισε με τον δικό του βαθύ και ξεχωριστό τρόπο τα πάθη των ανθρώπων,τις ελπίδες τους,την δύναμη ΄΄η την αδυναμία της ψυχής τους. Πρέπει να ήταν και αυτός παθιασμένος άνθρωπος σαν Σκορπιός που ήταν.
  Λένε ότι ερωτεύτηκε πολλές γυναίκες,και έζησε την ζωή του πολύ έντονα.Φυλακίστηκε εξορίστηκε,βασανίστηκε χλευάστηκε.Κάπου έπρεπε να κρατηθεί και αυτός για να αντέξει και κρατήθηκε από την ιδέα του ΄΄αληθινού ιουδαικού θεού΄΄.
  Ομως στην παραβολή του μέγα ιεροεξεταστή στο βιβλίο του ΄΄ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ΄΄ ήταν καταπληκτικός,και αποδείχθηκε ότι γνώριζε καλά την ψυχολογία της μάζας.Βέβαια απευθυνόταν στους ΄΄παπικούς΄΄ αλλά η ανθρώπινη ψυχολογία είναι ίδια σε κάθε θρησκεία ή πολιτική.
  Οι πιο πολλοί ήρωες του ήταν ουσιαστικά κομμάτια του εαυτού του,όπως ο παίκτης,και ο ίδιος αρρωστημένος τζογαδόρος,’ηξερε πολύ καλά και είχε μελετήσει τον πυρετό του τζόγου,και δεν δίστασε να εμφανίσει τον ήρωα του γελοίο,ματαιόδοξο ,αβέβαιο.

  ΄΄ Αγαπώ την ζωή ανεξάρτητα από τις απώλειες,αγαπώ την ζωή για την ζωή και εξακολουθώ να ζω΄.Κοντεύω να γίνω πενήντα χρονών και αναρωτιέμαι τώρα τελειώνει η ζωή ή τώρα αρχίζει΄΄
  Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα στην παρέα γειά σου greenlion
  Ξέρεις κανένα καλό παραμύθι για τα αρνάκια που θα σουβλίσουν τώρα το Εβραϊκό πάσχα των Ελλήνων Λουκ;
  Τα 3 γουρουνάκια τα κατάλαβα.
  Την χιονάτη μελετώ ακόμη.
  Μπορεί οι Ρώσοι παίκτες μελετούσαν την Καινή Διαθήκη ψάχνοντας τον θεό και ο πνιγμένος πιανεται από τα μαλλιά του αλλά οι Έλληνες γιατί να τον ψάχνουν στην Ιερουσαλήμ;
  Θα ξεκινήσουν σε λίγο με πλούσια αφιερώματα στην Εβραική κουλτούρα στους προφήτες στους βασιλιάδες και στους μεσσίες τους. Αβραάμ Ισαάκ Νώε Δαβιδ Σολομών Μωυσής όλη η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα για να καταλήξουν στο πόσο πολύ μας αγάπησε ο θεός τους και αποφάσισε να μας σώσει και να θυσιαστεί για μας. Και από τότε όλο σωζόμαστε…κάτι αιώνες τώρα
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  καλησπέραααα….ξέρω ένα που λέει για τον καλό ποιμένα και τα προβατάκια του και τα αρνάκια του …πόσο τα αγαπά…και τα προσέχει και πόσο ασφαλή είναι στην στάνη του…μόνο που δεν τους λέει …γιατί και που τους προορίζει…. ο ίδιος….γιατί δεν σου αρέσουν οι εβραικές ιστορίες Αστραία. ..μήπως έχεις κανένα ρατσιστικό σύνδρομο και κανένα παιδικό τραύμα και κουσούρι….;
  Κλειώ… το έτρωγες το φαγητό ή…. σου δείχνανε τις εικόνες παραδειγματισμού για κακά ανυπάκουα παιδιά…;
  Λουκ

  • Ο/Η iparea λέει:

   Το πόσο λυπάμαι αυτά τα αρνάκια τώρα που πλησιάζει το «πάσχα» των Ελλήνων κάθε φορά να αποδεκατίζονται έτσι
   με το που μπαίνει η άνοιξη.Τραγική μοίρα.Αν ήμουν αρνάκι θα επαναστατούσα με όλες τις δυνάμεις μου .Δεν θα την άντεχα την σούβλα,και ας μου τάζανε τον παράδεισο.
   ΚΛΕΙΩ

   • Ο/Η iparea λέει:

    ….τα πρόβατα και τα αρνάκια μπαίνουν μόνα τους …στην στάνη…. και προσκυνούν…από φόβο για την γνώση και την ελευθερία
    ..και αγάπη εξάρτηση για το καλό τσομπάνη.. .είναι ο θεός τους…μην τα λυπάσαι…κανείς δεν θα κάτσει στο σβέρκο σου …αν δεν σκύψεις εσύ πρώτα….
    Λουκ…μπεε ε..καλημέρααα

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Μήπως να δούμε αυτογνωστικά, το πως από τον Κρηταγενή Ζαγρέα-Δία, φτάσαμε στον πληθωρικό Ολύμπιο Δία στις επεκτατικές πολιτικές των Μαντείων, ως την αιώνια σταύρωση για να μην απωλέσει ποτέ την εξουσία από τον υιό του και μετά να δούμε, τι έκανε όσους έκανε πρόββατα μαντρωμένα;

   • Ο/Η iparea λέει:

    …έχει παραδώσει την εξουσία….στον Ήλιο Απόλλωνα….γυρίζουμε γύρω από αυτόν…και όχι τον Δία….
    ο Ελληνικός στοχασμός είναι υψηλή νόηση…ερμηνεύει την ζωή… σε όλες τις πλευρές και προεκτάσεις….
    Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Δεν χρειάζεται κάποιος Έλληνας ή Ελληνίδα να ψάξει την παιδική του ηλικία για να μη του αρέσει αυτονόητα ο σουλτάνος και το οθωμανικό δίκαιο και εισαγώμενοι σωτήρες Λουκ ακόμη και αν έχουν περάσει 4 ή 20 αιώνες νομίζω
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  …είναι Έλληνες όμως που πιστεύουν… νιώθουν χριστιανοί …θεωρούν ότι θα τους σώσει ο αληθινός θεός τους….Λουκ

  • Ο/Η iparea λέει:

   Και πως έγιναν οι Έλληνες τόσο ανόητοι αμνήμονες δούλοι και δουλικοί να πιστεύουν ότι θα τους σώσουν οι Εβραίοι προφήτες δάσκαλοι και φύλαρχοι;
   Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    …αυτό είναι μια πικρή ..πικρή πονεμένη ιστορία και ένα μεγάλο παραμύθι
    ..πως ένα ψάρι ψαρεύεται από αλιείς και ..καταπίνει μαζί με το δόλωμα…όλο το αγκίστρι…το δόλωμα ήταν η αγάπη της γοργόνας και το αγκίστρι ο σταυρός..του σωτήρα..πίσω η ουρα είχε την αλυσίδα…
    για την αχλάδα δεν ξέρω…
    Λουκ..παραμυθολόγος…

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Η αχλάδα….το άνοιγμα του διαβήτη σε όλο και μεγαλύτερους κύκλους…φέρνει διαβητικά πόδια κι ο σακχαρώδης διαβήτης μία των αιτιών του καρκίνου….Η υπερβολική χρήση του σταυρού ή ταυ…εκδηλώνει…εκδηλώνει….εκδηλώνει έως ελεύσεως του καρκίνου στα κύτταρα του….

   • Ο/Η iparea λέει:

    ..παρενέργειες της Υ επιλογής του υιού
    … του ιού….του σταυρού
    Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ναι είναι Έλληνες που πρώτα νοιώθουν χριστιανοί βουδιστές κλπ και μετά ίσως θυμηθούν ότι είναι ίσως και Έλληνες. Ανοίγουν την βίβλο για να φωτιστούν τρέχουν στις εκκλησίες να διαφωτιστούν και απαγγέλουν τα βουδιστικά μάνδρας για να λύσουν τα προβλήματα τους. Αγνοούν όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  …ή στραβά είναι ο γιαλός ή…στραβά αρμενίζουμε….
  Λουκ…καβουράκι…της ακρογιαλιάς…

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Ποιός τον στράβωσε όμως τον γιαλό; Μήπως να ψαχτούμε λιγάκι στις Ελληνικές αποικίες και στο που σκόρπισαν οι Πυθαγόριοι;Γιατί τα δάνεια όταν επιστρέφουν ως αντιδάνεια πόσο είναι ξένα και πόσο δικά μας;

   • Ο/Η iparea λέει:

    …οι πολύτροποι χαρακτήρες…έχουν μεγάλα ελαττώματα και μεγάλα προτερήματα….οι υπόλοιποι..μικρά…
    …οι Έλληνες ανήκουν στους πρώτους…
    Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Εμένα με τρελλαίνει αυτό το . Ο θεός παιδεύει αυτούς που αγαπάει
  Πειράζει να με αγαπαέι απλώς δεν θέλω τίποτε άλλο ούτε να με λιβανίζει αλλά προπαντός να με βασανίζει
  δεν είμαι μαζοχίστρια.Αυτοί που το πιστεύουν και ασπάζονται τέτοιες ιδεολογίες
  τι σύνδρομο παιδικού τραύματος έχουν Λουκ;
  ΚΛΕΙΩ

  • Ο/Η iparea λέει:

   ….τους ψυχολόγους ψυχαλητές πρέπει να ρωτήσουμε…Κλειώ…αυτοί τα ξέρουν αυτά…Λουκ

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Γεια σου Κλειώ!
   Αν και δεν είμαι ψυχολόγος- ψυχαναλυτής, θεωρώ πως πάσχουν από το Σύμπλεγμα της Γοργόνας, γι αυτό και τόσες ανόητες βουτιές στο ασυνείδητο των άλλων…και η σχέση εξάρτησης που αναπτύσουν με τους θεραπευτές τους

 • Ο/Η iparea λέει:

  Αλλη μεγάλη ξενόφερτη απάτη και αυτή με τους ψυχαναλυτές ,λες και μπορεί η ψυχή να γιατρευτεί μέ φάρμακα
  και να μπεί σε κανόνες με όλους αυτούς που αυτοαποκαλούνται
  θεραπευτές.Εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη φύση που λόγω τεμπελιάς και ανεύθυνότητας δεν θέλει να πάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της και περιμένει πάντα τους άλλους να την σώσουν από το καζάνι που σιγοβράζει.Πάντα ψάχνει το αποκούμπι είτε αυτό λέγεται θρησκεία,κόμμα,΄΄αγάπη΄΄ τώρα έχουμε και τους ψυχιάτρους.και έχουν μία σχέση εξάρτησης πια με αυτούς δεν κάνουν τίποτε αν δεν τους συμβουλευτούν
  Πάντως είναι ανησυχητικό οτι όλο και περισσότεροι γυναίκες και άνδρες κυκλοφορούν με τα ροζ και πράσινα χαπάκια στην τσέπη.

  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  ..είναι ο καινούργιος αλλά… Αμερικέν θεός…ντόλλαρς και ψυχάλυση…μαζί με τα ταχύρυθμα σεμινάρια αυτογνωσίας…όλα τα προβλήματα λύνονται σε μία καρέκλα …ηλεκρική …μαζί με τον λογαριασμό της Δεή …όταν αλλάζει τα φώτα…

  μετα το σλόγκαν…ο καλύτερος φίλος της γυναίκας ..ε’ιναι τα διαμάντια!
  …ακολουθεί…ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου..είναι ο σκύλος !!…είχε προηγηθεί η εντολή του καλού ποιμένα για αλιεία και σύσταση μαντριών… πατερούληδων εξομολογητών .των συνειδήσεων
  συνεχίζεται το ίδιο βιολί…με την προτροπή
  …ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου …είναι ο ο ψυχαναλυτής του
  και η αναπαυτική πολυθρόνα του
  …συνταγή διαίτης για χοντρούς και λιγνούς…….
  Λουκ… ψυχολόγος …ωγκρατέν

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Αλήθεια Λουκ
   εκεί στο αμέρικα που οι Έλληνες πήγαιναν από την αρχαιότητα, δεν έχουν καμία συμμετοχή, σ αυτό το χάλι και τον χαλασμό;

   • Ο/Η iparea λέει:

    …μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα…δεν κάνει λάθος….
    και όποιος είναι απέξω από τον ρυθμό και τον χορό…
    μιλάει για τα βήματα του
    …οι Έλληνες έκαναν πολλά… και σωστά και λάθη…
    να τα δούμε στην σωστή τους βάση…..χωρίς δοξολογίες και λιβανωτά.. και χωρίς ενοχές και αυτοτιμωρίες….
    Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ας καθήσουμε λοιπόν την ανθρωπότητα στην καρέκλα του ψυχαναλυτή.
  Η ζωή είναι μονότονη,πληκτική,μουντή άνευ νοήματος.
  Αποθαρρυμένοι και ανίκανοι να βρούν λύση παραδίνονται σε κάθε επιτήδειο που τους τάζει ότι θα αλλάξει την ζωή τους.
  Οι ψυχικές εξαρτήσεις είναι συνέπεια της κοινωνικής του διαμόρφωσης.
  Το να κρατάς έναν άνθρωπο εξαρτημένο είναι μία πράξη υποδούλωσης,το να του τις δημιουργείς όμως είναι πράξη μάυρης μαγείας.Ολη η ανθρωπότητα είναι μολυσμένη από αυτό το κακό και το διαιωνίζουν μολύνοντας και την νέα γενιά.
  Κάθε ‘άνθρωπος έχει την δυνατότητα να ανυψωθεί πάνω από την μοίρα του αρκεί να το ¨¨θελήσει΄΄.Σε όλους έρχεται κάποια δυνατή στιγμή για να αποφασίσουν να το κάνουν.Δυστυχώς η πλειοψηφεία έχει τα μάτια και τα αυτιά ερμητικά κλειστά.Η κατάληξη είναι λίγο πολύ γνωστή.Γλυστρούν στον αυτοοίκτο και την κατάθλιψη,μία ύπουλη πλευρά ενός άκρατου εγωισμού και εγωκεντρισμού.Αν δεν γίνονται θύματα γίνονται μικροί τύραννοι εκφράζοντας τον θυμό τους και την ματαίωσή που αισθάνονται με το να κάνουν μαρτυρική την ζωή των άλλων γύρω τους.
  Ο άνθρωπος οφείλει να κατανοήσει το πεπρωμένο του και να το εξελίξει,και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την γνώση,αφιερώνοντας την ζωή του σε αυτήν,μειώνοντας μέχρι να εξαλείψει τελείως ότι άχρηστο και σχιζοφρενικό τον έχει περικυκλώσει.
  Αλλά σε μία υπερκαταναλωτική κοινωνία είναι πιό έυκολο να σκεφτείς που την αγοράζουν αυτή την γνώση,παρά να στρωθείς να εργαστείς σκληρά γι΄αυτήν
  ΚΛΕΙΩ

  • Ο/Η iparea λέει:

   ..ο άνθρωπος Κλειώ…έχει ένα γκόλουμ μέσα του…και μισεί και αγαπά… και καταστρέφει και αυτοκαταστρέφεται
   ..και θέλει.. και δεν θέλει και… δεν ξέρει τι θέλει..
   Λουκ…. χρόνιος .μελετητής των γκόλουμ…

  • Ο/Η iparea λέει:

   «Αλλά σε μία υπερκαταναλωτική κοινωνία είναι πιό έυκολο να σκεφτείς που την αγοράζουν αυτή την γνώση,παρά να στρωθείς να εργαστείς σκληρά γι΄αυτήν»

   Είναι το νέο μοντέλο των κερδοσκόπων γιάπηδων που νομίζουν ότι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Γνώση με ταχύρυθμα σεμινάρια παπαγαλίας για να την επενδύσουν στην καταναλωτική μανία των φαστ φουντ
   Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα σε όλους
  Ο ψυχολόγος που είχε δουλέψει ο Καστανέντα του είχε αναθέσει την καταγραφή των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών των κασετών των πελατών του. Διαπίστωσε με φρίκη όπως περιγράφει ο ίδιος γλαφυρά ότι όλες μιάζαν απελπιστικά κινούμενες στο οίκτο και τον αυτοοίκτο και την σπουδαιότητα του εγώ.
  Εκτός ότι είναι και πολυδάπανο είναι και εξευτελιστικό να κάθεται κανείς σε μία πολυθρόνα και να πληρώνει κάποιον ο οποίος βαριέται θανάσιμα και χασμουριέται
  να να τον ακούει να μιλάει για τον χαμένο του εαυτό του που δεν θα τον βρει ποτέ με αυτό τον τρόπο.
  Η ζωή του ανθρώπου βέβαια περιλαμβάνει αξιοσημείωτα γεγονότα σταθμούς μόνο όταν αυτός ο άνθρωπος παύει να είναι μέσος άνθρωπος και γίνεται ένας άνθρωπος της γνώσης και πολεμιστής. Αυτό είναι είναι χαρακτηριστικό γεγονός της ζωής του ένα σημείο αναφοράς και σημειοδοτείται σημαδεύεται από την κάθοδο και τα κόλπα του πνεύματος
  Αστραία

  • Ο/Η iparea λέει:

   …ο κόσμος του Καστανέντα είναι σκληρός Αστραία…γιαυτό είναι και ρεαλιστικός….ελάχιστοι μπορούν να τον αντέξουν γιατί λέει τα πράγματα με το όνομα τους …χωρίς να σου χρυσώνει το χάπι…στη έρημο του πραγματικού….είναι δυσπρόσιτο αυτό και … είναι για πολύ γενναίους και τολμηρούς εξερευνητές…
   Λουκ…φτωχός και μόνος καου μπου…

   • Ο/Η greenlion λέει:

    καλησπέρα Λουκ
    Μόνος; Με τόση συντροφιά;

   • Ο/Η iparea λέει:

    ..καλημέρα ..έτσι πρέπει να είναι ένας σωστός καου μπου …..φτωχός και μόνος με τον Ραταπλαν και την Ντόλλυ του…να γυρίζει σκονισμένος τον κόσμο…για το κάπνισμα δεν ξέρω…το τσουλούφι ας υπάρχει στο μέτωπο..
    Λουκ…Λουκι… Λουκ…περιπλανώμενος πιστολιέρο….

 • Ο/Η Δημόδοκος λέει:

  Για τον χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο των Ελλήνων έχουν ειπωθεί πολλά!
  Μερικά από αυτά βρίσκονται σε ότι έλεγε για τους Έλληνες επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο Ρωμαίος Συγκλητικός Μενένιος Άπιος προς τον Ανθύπατο Ατίλιο Νάβιο που θα αναλάμβανε την διοίκηση της Αχαΐας. Την μετάφραση του πάπυρου έκανε ο σπουδαίος Έλληνας Κωνσταντίνος Τσάτσος. Ο κ. Παπαθεμελής έγραψε σε σχετική του επιστολή προς την ΕΤ 3: «Διέλαθε της προσοχής σας, καθώς και εκείνης των πανεπιστημιακών συνομιλητών σας ότι τόσο ο Μενένιος Άπιος όσο και οι επιστολές του είναι πλάσμα της φαντασίας του αειμνήστου Κωνσταντίνου Τσάτσου.

  Ο Τσάτσος είχε δημοσιεύσει τα κείμενα αυτά στο περιοδικό ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ του 1954. Τα αναδημοσίευσε επίσης στη Β’ σειρά των Αφορισμών και Διαλογισμών του (Βιβλιοπωλείο της Εστίας β’ έκδ. 1970 σελ.243 έπ.) με τον τίτλο «Οξυρρύγχειοι Πάπυροι». Εκεί ο συγγραφέας περιγράφει ότι πέρασε τάχα από την Αθήνα ένας παλιός συμφοιτητής του τότε Καθηγητής Πανεπιστημίου σε χώρα του Βορρά που τον πληροφόρησε ότι κάπου στην Αίγυπτο στην αρχαία Οξύρρυγχο, το σημερινό Μπενεζέ, βρέθηκαν πάπυροι σε λατινική γλώσσα που περιείχαν απόψεις του εν λόγω Μενένιου για τους Έλληνες. Το δημιούργημα της φαντασίας του Κ.Τ. υπήρξε εξαιρετικά πειστικό, έγινε δεκτό χωρίς επιφυλάξεις. Τριάντα χρόνια μετά, τον Μάϊο του 1983, προκλήθηκε μια έντονη αμφισβήτηση της γνησιότητας των Οξυρρύγχιων Παπύρων από τις στήλες της «Καθημερινής» και της «Εστίας» οπότε τότε παρενέβη ο Κ.Τσάτσος και ομολόγησε («Καθημερινή 27/5/1983) ότι οι «Οξυρρύγχειοι Πάπυροι» είναι «ολόκληρο κατασκεύασμα δικό του».
  Προς παρηγορίαν μας, ακόμη και ο κορυφαίος ιστορικός του Νέου Ελληνισμού ο μακαρίτης Καθηγητής Απόστολος Βακαλόπουλος στο βιβλίο του «Ο Χαρακτήρας των Ελλήνων» είχε αποδεχθεί ως αληθινούς τους παπύρους και τον Μενένιο (πρβλ.την μαρτυρία του σε νεότερη έκδοση του «Χαρακτήρα των Ελλήνων» εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ χ.χ.σ.34 υποσ. 32)».
  Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι πρόκειται για δημιουργία του Κωνσταντίνου Τσάτσου, νομίζουμε ότι είναι τέλειο και αποτελεί ένα κείμενο που όμοιό του δύσκολα θα μπορούσε να δημιουργήσει ένας άλλος άνθρωπος. Και σαν κείμενο και σαν σύλληψη, το κείμενο του Κωνσταντίνου Τσάτσου είναι μοναδικό. Κι ως τέτοιο ας το… απολαύσουμε κι ας πάρουμε από αυτό ό,τι θα μας είναι χρήσιμο για την πορεία μας…

  Καλημέρα στην αγαπητή παρέα!
  Είναι εύκολο να πιστεύεις, να αφήνεσαι σε δόγματα, να εγκαταλείπεσαι σε αυθεντίες και να προσκυνάς θεούς και ανθρώπους. Είναι όμως τεμπέλικο γιατί είναι δύσκολο να γνωρίζεις να αγωνίζεσαι για αυτή την γνώση, την οποία οι άνθρωποι φοβούνται όπως και την ελευθερία.
  Ο πολεμιστής δεν πιστεύει θα ήταν πολύ ανάξιο για αυτόν, η πίστη του είναι επιλογή, αφού έχει σκεφτεί όλες τις περιπτώσεις και είναι απλώς μέρος της προτίμησης του και όχι εθελοτυφλία.
  Η μόδα των ψυχολόγων αναπληρώνει ακριβώς αυτή την έλλειψη, την κατάρρευση του θεού. Ό άνθρωπος από κάπου θέλει να πιαστεί πάντα και βρίσκει τα μάλλια του,όταν πνίγεται σαν πρόχειρη λύση.

  Η χριστιανοεβραϊκή αντίληψη δυστυχώς έχει παγιώσει τα επίπεδα της κοινωνικής διαμόρφωσης των ανθρώπων σε μια αφάνταστη ψυχική μόλυνση,αφ ενός εξ αιτίας του χρόνου που ελέγχει τα κέντρα των αποφάσεων τους αφ ετέρου εξ αιτίας του οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου της.
  Το αποτέλεσμα είναι μισείται κάθε τι όμορφο ζωντανό και δυνατό και χαρούμενο, να πολεμάται λυσσαλέα και να προωθείται η αδυναμία, η θλίψη, η κατάθλιψη, η θυσία, τα σκελετωμένα αγύμναστα σώματα, τα φρικιαστικά σκηνώματα, η μεγάλη παρανόηση και η αντινόηση.
  Το πιο θλιβερό είναι όταν οι άνθρωποι δρουν και αντιδρούν με αυτό την νοοτροπία χωρίς να είναι χριστιανοί, από μίμηση ή συνήθεια και από την επιρροή του κοινωνικού κατεστημένου.
  Οι περισσότεροι ντρέπονται να παραδεχτούν ανοιχτά πως είναι αυτής της αντίληψης βασκαλίζονται πως άλλο είναι η κακή εκκλησία και άλλο η καλή διδασκαλία και οι αλήθειες των ιερών κειμένων. Εθελοτυφλούν όμως γιατί παραβλέπουν το πρόβλημα και την ρίζα του ή την ουρά του.
  Αλλά και η ανοχή είναι συμμετοχή σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση της ανεκτικότητας ενός παράσιτου ιού.

  Όμως αγαπητοί μου και αγαπητές μου,
  παραμένει το ερώτημα του Ρώσου φοιτητή και παίκτη αναπάντητο στο έγκλημα και τιμωρία:
  Είχε δικαίωμα να σκοτώσει την γριά τοκογλύφτισα;
  Γιατί ναι και γιατί όχι….

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Όχι δεν είχε και νόημα αυτή η πράξη, η τοκογλυφία θα συνεχιζόταν από άλλους! Αν ήθελε να εξαλειφθεί η τοκογλυφία έπρεπε να πάρει πρώτα την ευθύνη να σταματήσει την χαρτοπαιξία του, μία από τις άσκοπες, άχρηστες ανάγκες και μία από τις αιτίες που υπήρχε η γριά τοκογλύφισσα.

   • Ο/Η iparea λέει:

    …τι δημιουργήθηκε πρώτα…η χαρτοπαιξία ή η τοκογλυφία….;;;
    οι χαρτοπαίκτες φτιάχνουν τους τοκογλύφους…ή οι τοκογλύφοι κατασκευάζουν τους χαρτοπαίκτες…. σε μια κοινωνία συνειδητών και ασυνείδητων ανθρώπων….;;;
    Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  …καλημέρα αοιδέ των Αλκίνοων Ελλήνων…καλημέρα στην χαρούμενη συντροφιά….δύσκολα ερωτήματα για τους ταλαιπωρημένους πρίγκιπες της παλίρροιας….
  ..ίσως ο καλύτερος τρόπος να τιμωρήσεις κάποιον δεν είναι να τον σκοτώσεις με τον φυσικό θάνατο….αλλά να τον αφήσεις να ζήσει στην κόλαση που έφτιαξε ο ίδιος… σημαδεύοντας τον και υποδεικνύοντας τον…ακτινογραφικά με αλάθητο σημάδι….
  Λουκ….περιπλανώμενος κάου μπου…

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Καλημέρα στην αγαπημένη μου παρέα,
  Καλημέρα Δημόδοκε ,καλημέρα Λούκ.
  Αυτό το ερώτημα με προβληματίζει πολύ καιρό,και δεν έχω δώσει ξεκάθαρη απάντηση μέσα μου.Είμαι πραγματικά σε δίλημμα.
  Συμφωνώ και μέ σένα Λούκ,γιατί δεν υπάρχει χειρότερη τιμωρία από να τον αφήσεις κάποιον να ζεί στην τρώγλη που έφτιαξε με τα ίδια του χέρια ,αλλά από την άλλη ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς κάποιους ανθρώπους,το θέμα είναι ποιός θα το κρίνει αυτό και θα πάρει την ευθύνη.Πρέπει να ομολογήσω ότι μέσα στην οργή μου το έχω σκεφτεί για κάποια humanbeings.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα σε όλους σας
  Είναι σκληρός ο κόσμος του Καστανέντα Λουκ και αναμφισβήτητα ρεαλιστικός. Είναι δύσκολο να αντικρύζεις την αλήθεια χωρίς χρυσόχαρτο και να την αντέχεις. Όσες φορές μου έχει συμβεί νοιώθω ένα τρίξιμο στην βάση του λαιμού και μια αστραπή που μετά χάνεται και μένει ένα βασανιστικό συναίσθημα λήθης σαν κάτι που πρέπει να θυμηθώ οπωσδήποτε.
  Το έρώτημα είναι δύσκολο. Δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής και ο φόνος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τουλάχιστον σε κατάσταση ειρήνης ακόμη και σχετικής.Οι μικροί τύραννοι υπάρχουν για να μας εκπαιδεύουν και το κοσμικό δίκαιο ας φροντίσει για την τιμωρία τους με την άψογη αντιμετώπιση του πολεμιστή. Ο καλύτερος τρόπος είναι να σκοτώσεις κάποιον μέσα σου να τον αφήσεις να πεθάνει μέσα σου.Να γίνει ανύπαρκτος. Μια καλή ανακεφαλαίωση αρκεί και μια κοφτερή ματιά ένα βλέμμα περιφρόνησης είναι ικανό για αυτό. Ο πολεμιστής ανταποδίδει το καλό και τις χάρες που του έχουν κάνει για να μην χρωστά αλλά επιστρέφει και το κακό για να κλείσει τις μαύρες τρύπες του παραμένοντας αισθητικά ανώτερος και χωρίς να ξεπέφτει ποτέ σε μικροπρέπειες μεμψοιμιρίες και μιζέριες
  Αστραία

  • Ο/Η iparea λέει:

   …επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου.. Αστραία ότι γνωρίζεις το κτύπημα των 5 δακτύλων και το σπαθί του Χάνζο μάλλον.. σου είναι περιττό…
   να επαναλάβω το πόσο λυπάμαι τον φουκαρά τον Μπιλ….θεωρώντας τον παράδειγμα προς αποφυγή…
   Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα
  καλησπέρα Αστραία,σίγουρα για τον καθένα μας μία καλή ανακεφαλαίωση ,και το έχω δεί στην πράξη,αρκεί για να κατανοήσεις
  τον εαυτό σου και να πάρεις πίσω την ενέργειά σου,οδηγώντας αυτούς που έχεις συναντήσει,μικρούς τυράννους και μη, που αποτελούν στην ουσία τον καθρέπτη μας,στην ανυπαρξία.Και μάλιστα χωρίς καμμία εμπάθεια, και συναισθήματα που σε δηλητηριάζουν.
  Δεν έχω καμμία αμφιβολία γι΄αυτό,το έχω κατανοήσει πλήρως.
  Ομως όταν μιλώ για κάποια κάστα ανθρώπων που ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς αυτούς,εννοώ αυτούς που εκμεταλλεύονται αθώες παιδικές ψυχές,και ανθρώπους ανυπεράσπιστους,βιαστές,δήμιους
  διεστραμένους,που μόνο με την ανάσα τους δηλητηριάζουν τον αέρα γύρω τους.
  Λούκ θα ήθελα και την δική σου γνώμη σε παρακαλώ.
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Επί την ευκαιρία ,μιά και παίζεται το έργο του Ντοστογιέφσκι,΄΄ Το Υπόγει﨨’ηθελα να κάνω μία αναφορά,επειδή το είχα δεί πέρυσι.
  Σε αυτό το έργο ο συγγραφέας για άλλη μιά φορά διεισδύει στην ανθρώπινη ψυχή και την τσακίζει.ο ήρωάς του ,κλεισμένος πολλά χρόνια ,στον εαυτό του,χαμένος στις αναμνήσεις του,εγωιστής,μισάνθρωπος ,μνησίκακος..Το μυαλό του μέσα από ένα παραλήρημα σαρκασμού,απόγνωσης και νοσταλγίας παραδίνεται στην τρέλλα.
  Οταν αποφασίζει να έρθει σε επαφή με τον άλλο κόσμο,αντιμετωπίζει τον χλευασμό τους και στην καλύτερη περίπτωση τον αγνοούν τελείως.
  Ενα κορίτσι που συνάντησε σε κάποιο πορνείο,και που τον ερώτευτηκε,ήρθε να τον βρεί,γιατί της υποσχέθηκε ότι θα την βοηθήσει.Εκεί έχει απέναντί της ένα άνδρα αποκρουστικό,αγενή,απάνθρωπο και άναδρο.
  Ο ήρωας του Ντοστογιέφσκι παραδίνεται στην υπαρξιακή του μοναξιά,στα συναισθήματά του που συγκρούονται και στον φόβο του να αγαπήσει.
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  ..καλημέρααα..να πω την γνώμη μου όταν την ζητάνε μούσες θεατρικές….χωρίς ίσως να είναι υψίστης σημασίας…για τον κόσμο….νομίζω
  ένα πρόβλημα μπορεί να είναι προσωπικό …αλλά μπορεί να είναι και συλλογικά κοινωνικό…και μπορεί και τα δύο ταυτόχρονα…και έτσι να αντιμετωπίζονται
  …είναι δύσκολο να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να είναι ευτυχισμένος σε ένα κόσμο που δυστυχεί…και να πίνει καθαρό νερό από μολυσμένο νερό κοινής ύδρευσης…νομίζω
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλημέρα στην συντροφιά
  Μαζί σας θα μάθω πολλά και ίσως και το κτύπημα των 5 δακτύλων να είναι περιττό και να αρκεί η ματιά μιας καθαρής συνείδησης. Ζώντας κανείς σε μια κοινωνία ανθρώπων και πολιτών ίσως θα πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τα προσωπικά προβλήματα του χωρίς να παραβλέπει και το κοινωνικό συλλογικό σχεδιασμό και την αλληλεπίδραση τους.
  Για παράδειγμα η παιδεία η υγεία οι εργασιακές συνθήκες ο έρωτας δεν είναι μόνο απομονωμένη προσωπική υπόθεση κάποιου αλλά συνυφαίνονται και εμπλέκονται στο κοινωνικό γίγνεσται επηρεάζονται από αυτό.
  Εκείνο που με απασχολεί και ακόμη δεν μπορώ να απαντήσω είναι στην θεωρία των καθρεφτών. Αυτή που λέει πως αυτό που βλέπεις και συναντάς τόχεις μέσα σου και το κουβαλάς. Διαφαίνεται λογικά πως όλοι έχουμε όλα στο υποσυνείδητο μας.
  Τι είχε όμως μέσα του ένα παιδί και συναντά τον βιαστή και δολοφόνο του;
  Μπορεί αυτό το τέρας να δικαιολογηθεί σαν ο καθρέφτης του παιδιού; Οι θεωρίες για μετασαρκώσεις ούτε με ενδιαφέρουν ουτε με αφορούν όταν έχω συγκεκριμένα προβλήματα να λύσω στην παρούσα ζωή.
  Εκείνο όμως που βλέπω να ισχύει σε γενικές γραμμές είναι να επιβιώνουν και να ανέρχονται πάντα οι χειρότεροι άνθρωποι και είναι αυτοί που συγκεντρώνουν λεφτά προνόμια εξουσίες και ένας ενάρετος και αξιοπρεπής ανθρωπος να είναι πάντα κυνηγημένος και περιθωριοποιημένος. Ακόμη και αν βοηθήσεις κάποιον και του δώσεις πολλά θα σου γυρίσει το αντίθετο και κανείς δεν θα αποδειχθεί μεγαλύτερος εχθρός από αυτόν που έχεις ευεργετήσει.
  Άρα ο καθρέφτης λειτουργεί τελικά αντικατοπτρικά;
  Απέναντι στο καλό ενεργοποιείται το κακό και η κακία και απέναντι στην κακία η καλοσύνη;
  Αν είναι έτσι πως λύνεται αυτός ο κόμπος; Πρέπει να γίνομε όλοι κακοί για να εμφανιστεί η αρετή;
  Δεν μπορώ εδώ να μη θυμηθώ το κόλπο της προφήτιδος του matrix που έγινε Σμιθ κρατώντας την επίγνωση για να τον νικήσει εξωτερικά και εσωτερικά.
  Δεν πιστεύω πως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος εσύ όταν ο κόσμος δυστυχεί γύρω σου σαν να είσαι αποκομένος από αυτόν και όχι μέρος του. Στην καλύτερη περίπτωση θα είσαι προβληματισμένος και για σένα και για τον κόσμο. Στην χειρότερη θα είσαι κλεισμένος σε μια εικονική πραγματικότητα επίπλαστης δυστυχίας ή ευτυχίας προσωπικής ή συλλογικής
  Αστραία

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Καλημέρα σε όλους,μοναχικούς καου μπουμποιδες,με τσουλούφι ή όχι,
  και στις δυναμικές KIΝDO.
  Αστραία σου στέλνω ένα συντροφικό θαυμαστικό φιλί! Με κάλυψες απόλυτα στα ερωτήματα που βάζεις και στις σκέψεις που κάνεις.Ας μπεί βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο,και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.Σε αυτόν τον κόσμο που κυρίαρχος είναι ο Σμιθ,πως θα παλέψεις μαζί του με τις θεωρίες των μπλε και ροζ χαπιών.

 • Ο/Η iparea λέει:

  ….Αστραία..τι να σου στείλει ένας άναυδος καου μπου…;;;
  Σου στέλνει ενυπόγραφη δήλωση και διαβεβαίωση!!! …πως δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ροζ και μπλε χάπια και ..δεν του αρέσουν οι μπριζόλες εικονικής πραγματικότητας που τρώει κάποιος… στον καναπέ ή σε μια πολυθρόνα ή ..κάποιο στασίδι..καθόλου..
  Λουκ…προβληματισμένος καου μπου
  …το τσουλούφι τόκοψε…γιατί τον εμπόδιζε στην κοφτερή ματιά…

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Χαιρετώ την παρέα
  Ο καθρέπτης είναι είτε της αυτοανάκλασης οπότε καθρεπτίζεσαι, ανασύροντας στοιχεία που θα έπρεπε να παρέμεναν κρυμένα- μη εκδηλωμένα, είτε είναι ένα ισχυρό όπλο ανάκλασης που οι άλλοι καθρεπτιζόμενοι αποκαλύπτονται και ως ανακλαστική επιφάνεια επιστρέφει τα δηλητηριώδη βέλη σ αυτόν που τα έστειλε. Είναι το καθάριο συναισθηματικό πεδίο, η ασπίδα του πολεμιστή!

  • Ο/Η iparea λέει:

   Καλησπέρα greenlion
   εννοείς πως έλκουμε είτε το όμοιο είτε το αντίθετο μας να φανερωθεί κάθε φορά;
   Πότε ελκουμε το όμοιο και πότε το αντίθετο;
   Από τι καθορίζεται αυτό;
   Τα παιδιά δεν έχουν ασπίδα είναι απροστάτευτα στο έλεος των ενηλίκων μέχρι να και αν δημιουργηθεί
   Αστραία

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Γειά σου Αστραία
    Καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο, από την καθαρή κατανόηση της έννοια,ς από εκείνη την αμφίδρομη γέφυρα που λέγαμε σε σχόλια προηγούμενων αναρτήσεων!
    Τα παιδιά έρχονται με πεντακάθαρη ασπίδα, την οποία η φροντίδα των ενηλίκων, φροντίζει να λεκιάσει σταδιακά!

   • Ο/Η iparea λέει:

    Μου ταιριάζει αυτό. Αν είμαστε δηλαδή μακριά από την έννοια θα έλξουμε το αντίθετο και μακριά από την λογική το όμοιο;
    Αν είμαστε στο κέντρο τους υπερυψωνόμαστε σε μια γέφυρα αρμονίας ενότητας και ολοκλήρωσης βλέποντας ταυτόχρονα και τα δύο;
    Αστραία

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Οκαθρέπτης δεν έλκει αντανακλά!

   • Ο/Η iparea λέει:

    … μου λύθηκε χρόνια απορία….!!!
    Έτσι εξηγείται…. γιατί ο καλός καλό δεν βλέπει… ακριβώς το αντίθετο… και πόσο δίκιο έχει ο Μπέκετ για τις συννενοήσεις και τους ομοίους διαλόγους των ανθρώπων που περιμένουν ένα κοντό Γκοντό…
    Οι μαγνήτες όμως έλκουν πάντα το αντίθετο και οι πυρηνικές δυνάμεις συγκρατούν τα όμοια…

    Λουκ … μαγνητικός πυρηνολόγος….του ηλεκτρομαγνητισμού κλπ… περιμένοντας την ψηλή Υψηλή Πύλη να φανεί…

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Οταν τα αμνοερίφια της μίας μάντρας έρχονται σε διαμάχη μετά της γείτονος, διά τα συμφέροντα των τσομπαναραίων, ο ελεύθερος νοήμων άνθρωπος τι κάνει; Ποιός ο παίχτης ποιά η ρουλέτα και ποιά η γριά τοκογλύφος στο σημερινό παγλόσμιο καζίνο; Η Οδυσσειακή μέθοδος ποιά είναι;
  Ενα πρόββατο από την Ορθόδοξη Ρωσία συνέγραψε διά λογαριασμό τσομπαναραίων μια μυστική διδασκαλία την οποία συνεπλήρωσε κι ερμήνευσε μία άλλη από την μη ορθόδοξη πλην όμως πάντα χριστιανική Αγγλία. Εκεί αναφέρουν πως η διδασκαλία τους θα είναι χρήσιμη ως το 2025 και ότι προς το τέλος του β παγκοσμίου πολέμου η Ιεραρχία τους τα μάζευε να φύγει όταν ήρθε το απρόσμενο και τους κράτησε, μήπως ο εμφύλιος των ηρώων με ρούβλια και λίρες Αγγλίας;
  Ο ερχόμενος που προσδοκούσαν δεν ήρθε, ο χρόνος τους βιάζει και απαιτούν αίμα ηρώων για να τον κατασκευάσουν, για θυμηθείτε ποιός είπε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Προσέξτε επίσης την αναφορά της Αγγλίδας προββατίνας ότι η Ιεραρχία θα αναγκαστεί αν τα άλλα μέτρα της παγκοσμιοποίησης και της εγκαθίδρυσης του βασιλείου του χριστού στη γή αποτύχουν να αποσύρει το χρήμα. Εχει η σχολή αυτής της κυρίας γραφεία στον ΟΗΕ, γενοβολούν διαρκώς ΜΚΟ και διαλογίζονται για εφέλκυση χρήματος προς ιεραρχικούς σκοπούς, ποιόν πόλεμο να χρηματοδοτήσουν για παραγωγή υπερηρώων, όταν λένε ότι ο αναμενόμενος παγκόσμιος σωτήρας θα είναι συλλογικός κι όχι Ιουδαίος αυτή τη φορά;

 • Ο/Η iparea λέει:

  Έχω την εντύπωση πως οδεύουμε πια στην κυριαρχία των μηχανών όπως μας υποψίασε το matrix και στην αυτοκρατορία των πολυεθνικών που χρησιμοποιούν τους χριστιανούς τους μωαμεθανούς και όλους τους υπολοιπους οπαδούς αμνοερίφια διαφόρων μαντρών της νέας τάξης της παγκοσμιοποίησης για ίδιους σκοπούς. Η οδυσσειακή μέθοδος θα πρέπει να εκσυχρονιστεί και να παίξει και τον ρόλο του Νίο λαμβάνοντας υπ όψιν τις καινούργιες συνθήκες άμεσου και έμμεσου πολέμου
  Αστραία

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Κάθε σχέδιο που δημοσιεύεται, είτε δραματοποιείται ακυρώνεται αυτομάτως, διότι αφορά μόνο στην τρομοκράτηση του ανθρώπινου στόχου. Το παιχνίδι παίζεται στον νοητικό έλεγχο και στο κυνήγι των προθεσμιών στο ποιός σκοπός θα επικρατήσει. Η μία πλευρά θέλει να αφαιρέσει κάθε επιθετικό προσδιορισμό από την καθαρή κατανόηση της εννοίας ΕΛΛΗΝ και η άλλη πλευρά θέλει να αφαιρέσει τους ήδη υπάρχοντες φθαρμένους και να τους αντικαταστήσει με νέους! Το σχέδιο τους πάντα ήταν και θα είναι να παρασύρουν τους Έλληνες…..

 • Ο/Η iparea λέει:

  …να καθήσουν στα αυγά τους οι Έλληνες….. να τα κλωσσήσουν καλά σε ένα πεσσιμιστικό μηδενισμό…. και σε μια συνεχή αντίθεση και κριτική χωρίς θέση…. χωρίς πρόταση…. και …χωρίς διέξοδο……
  ….τι τα θέλουν τα σχέδια και τα δράματα …καταδικασμένοι είναι….τέτοιοι που είναι…κλωσσώντας … ίσως βγεί και κανένα πουλάκι…
  Λου..κλωσσολόγος ..ειδικός με ντοκτορά…Μασσαχουσέτης…Τσίου ..Τσίου…

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Α σ τ ε ρ ι Λουκ, δεν παίζεσαι με τίποτε.
  Οταν συνέλθω από τα γέλια θα γράψω και τα υπόλοιπα.

  Εισαι απίθανος,πρέπει να σου το έχω ξαναπεί.

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Ποιός σας είπε παίδες πως οι Έλληνες δεν πρέπει να καταστρώσουν σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης;

  • Ο/Η greenlion λέει:

   κατέθεσα κάποιες ερωτήσεις και κάποιες θεωρίες που κυκλοφορούν για συζήτηση, αν τώρα εσείς περιμένετε διδασκαλία από εμένα κι οδηγίες πλεύσεις λυπάμαι δεν είμαι ούτε δάσκαλος ούτε έχω ειδίκευση στην αντιμετώπιση πολιτικών κρίσεων…

   • Ο/Η iparea λέει:

    …όχι μια στο καρφί και μια στο πέταλο….δεν γίνεται συζήτηση έτσι…για τρικλοποδιά μοιάζει….
    Λουκ..πεταλωτής αλόγων…

   • Ο/Η greenlion λέει:

    τότε Λούκ πεταλωτή αλόγων, μήπως να μας διδάξεις εσύ ώστε να μάθουμε και μεις…τ αλογα όντα πως διεξάγονται οι συζητήσεις, απλά καθαρά και κατανοητά από τα ένλογα όντα μήπως θεραπευτούμε από τις παιδικές νόσους που μας διαγνώσατε…ιατρέ Λούκ;

   • Ο/Η iparea λέει:

    …τους κλασσικούς γιατρούς να ρωτήσουμε…για ειδικά θέματα ιατρικής…
    Λουκ… σαμάνος… Το κόκκινο φτερό…

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Ωραία, οπότε μια και την διάγνωση δεν την έκανε κλασικός ιατρός, αλλά ο διάσημος σαμάνος κόκκινο φτερό περιμένω και……την θεραπεία

   • Ο/Η iparea λέει:

    …τι να κάνω…ο έρμος…πενία τέχνες κατεργάζεται…
    στείλε βιογραφικό….ανακεφαλαίωσης…
    Λουκ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    μπα εγώ λέω να προσπαθήσω πιό σκληρά ακόμη για τις απρόβλεπτα εκπαιδευτικές απαντήσεις σου…Λούκ σαμάνε δάσκαλε

   • Ο/Η iparea λέει:

    Welcome to Cabaret!… Willkommen!
    Look Lucky …. ζογκλιερ…

  • Ο/Η iparea λέει:

   ….ποιος σου είπε…σχεδιαστική παιδίσκη ….ότι οι Έλληνες….πρέπει να καταστρώσουν σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.. .και γιατί….;;;
   Λουκ Κουκ …αντισχεδιαστής μόδας….

   • Ο/Η greenlion λέει:

    προφανώς η περιορισμένη νοημοσύνη μου με εμποδίζει να καταλάβω το χιούμορ της υψηλοτάτης ποιότητος μιας ευφυίας

   • Ο/Η iparea λέει:

    …δεν πειράζει .. νεά μικρή είσαι ακόμη… είναι πλεονέκτημα αυτό….όλοι έχουμε περάσει από παιδικές αρρωστιες…
    Λουκ

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Καλησπέρα στην γελαστή παρέα,καλησπέρα απίθανε Λούκ,
  Το χιούμορ σου μαρτυρά υψηλή ευφυία.
  Ηθελα να πώ την γνώμη μου στα σημαντικά ερωτήματα που θέσατε,αλλά ακόμη γελάω……
  Θα επανέλθω.

  • Ο/Η iparea λέει:

   …γεια σου Δαίδαλε …δεν είναι τίποτα…έχω συνάψει στενές επαφές τριτου…. δεκατοτρίτου τύπου με σχεδιαστές δραματολόγους προβατολόγους κλπ και προσπαθω να επιβιώσω κάπως ο δόλιος…
   την γνώμη λέω ο ταλαιπωρημένος…. αλλά δεν την λαμβάνει κανεις σοβαρά υπόψιν ..τι να κάνω…στείλε καμιά συμβουλη….να περιλαμβάνει και τις γυναίκες και πως να συννενοηθείς μαζί τους….
   Λουκ

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Λούκ ,κράτα γερά μην αφήνεις τις γυναίκες να σου πάρουν τον αέρα
  και να σε σέρνουν από την μύτη.Εχουν και τα κυκλοθυμικά τους και δεν τις βρίσκεις πουθενά,πάνω κάτω πέρα δώθε.

 • Ο/Η greenlion λέει:

  αγαπητέ Δαίδαλε
  δεν γνωρίζω την εμπειρία σας με τις γυναίκες που σέρνουν τους άνδρες από την μύτη, αλλά μακρυά από μένα τέτοιες προθέσεις….

  • Ο/Η iparea λέει:

   ..όχι δεν έχει τέτοιες προθέσεις Δαίδαλε….είναι πολύ καλό κορίτσι…αλλά μερικές φορές μοιάζει να τρώγεται με τα ρούχα της..λόγω υπερβολικής ενέργειας μάλλον…
   Λουκ…

 • Ο/Η ΔΑΙΔΑΛΟΣ λέει:

  Προφανώς η θεραπεία του Σαμάνου το κόκκινο φτερό με αφταστο
  αυτοσαρκασμό και άφθονο γέλιο μέχρι τελικής πτώσεως είναι αποτελεσματική
  για κάποιους από μας τουλάχιστον.

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Μπα Δαίδαλε δεν νομίζω ότι ο Λούκ είναι από τους άνδρες που του παίρνουν έυκολα οι γυναίκες τον αέρα και τον σέρνουν από την μύτη.
  Είμαι βέβαιη γι΄αυτό.

  • Ο/Η iparea λέει:

   μπα ..είμαι απλώς …όπως έχω δηλώσει…ένας φτωχός και μόνος περιπλανώμενος καου μπου…και καμιά γυναίκα δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό…και να συμμερίζεται τον πόνο μου….
   Ο Λουκ ..η Ντόλυ και ο Ραταπλάν…απελπισμένοι….μονομάχοι
   στην κόκκινη έρημο….της παταγονίας…

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Μα αν συμμεριστή τον πόνο σου κάποια γυναίκα τότε αλλοίμονο θα πρέπει και να ξεχάσεις την ελευθερία σου….θα υποφέρεις από την κυκλοθυμικότητα και το ά λογο της…

   • Ο/Η iparea λέει:

    ….τραβάτε με και ας κλαίω…. στο λούκι…
    Λουκ Λούκι

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    ΑΑΑΑΑΑΑΑ!
    Τα τραβάει και σένα ο οργανισμός σου τα ξυνά μονομάχε Λούκ.
    Δεν σε λυπάμαι καθόλου για τήν ταλαιπωρία σου…….

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Καλησπέρα Κλειώ
   είμαι βέβαιη πως μιλά….η πείρα, οπότε μάλλον να σε λάβουν σοβαρά υπό όψιν τους όσες έχουν τέτοιες προθέσεις!

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Ναι να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσες έχουν τέτοιες προθέσεις
  και να μην βασανίζουν τους ταλαιπωρημένους μοναχικούς καουμπόυηδες,σήμερα που γιορτάζουμε κιόλας.

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Αν δεν με ξεγελά η μνήμη μου, κάπου αναφέρει ο Δον Χουάν ότι κάποια στιγμή οι πλάκες του Χουλιάν, αν κι εμένα μ αρέσει να τον λέω Ιούλιο, γύρισαν σε βάρος του……

   • Ο/Η iparea λέει:

    …δεν θα παρεξηγηθεί ο Ιούλιος…όπως και να τον πούμε…νομίζω…ήταν και αυτός αμαρτωλός τύπος αρκετά …αλλά ενδιαφέρων πολύ….νομίζω…όσες έχουν χορέψει κύκλους γύρω του και συμμετείχαν στον χορό της φωτιάς…. κάτι θα ξέρουν παραπάνω για τις πλάκες του και πως γυρίζουν ….είμαι σίγουρος
    Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλημέρα στην παρέα
  Πότε φτιάξατε αυτές τις σκηνές απείρου θεατρικολογίας; Δεν σας προλαβαίνω! Πρέπει να είμαι διαρκώς σε ετοιμότητα με την ανατροπή στην ανατροπή…μαζί σας. Νομίζω Λουκ πως πρέπει να ζητήσεις συμβουλή από τον Χουλιάν. Τι έκανε όταν η Τάλια η γυναίκα ναγουάλ τον χτυπούσε μανιασμένα με την υπερβολική ενέργεια της και άρχισε να χορεύει κύκλους γύρω του. Το ανυπότακτο ταμπεραμέντο του θεατρίνου σαμάνου είναι πιο κοντά στο δικό σου απ΄ότι ο λογικός Δον Χουάν.
  Χαιρετισμούς στην Ντόλυ και τον Ραταπλάν. Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας αλλά τι να κάνουμε και εμείς αφού σας αρέσει να τριγυρνάτε σε κόκκινες ερήμους και να πολεμάτε μέσα έξω πάνω κάτω δεξιά και αριστερά ; Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια.
  Εκτός από το ΜΑΤΡΙΧ o Οργουελ στο 1984 είχε προβλέψει και είχε περιγράψει την εξουσία του μεγάλου αδελφού ο Τόλκιν την εξουσία του άρχοντα του δακτυλιδιού και ο Λούκας την αυτοκρατορία του Σηθ στον πόλεμο των άστρων.
  Κάποιοι γνωρίζουν πάντα σε όλες τις εποχές και ξέρουν τον τρόπο να περνούν την γνώση και το μήνυμα μέσα από την μορφή ποιήματος ταινίας ή παράστασης κάτω από την μύτη των Σμιθ παραμένοντας άπιαστοι ρευστοί ροϊκοί και σταθεροι στον στόχο τους
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλημέρααα… hello girls!!! μην με κάνετε ιερομάρτυρα κιόλας γιατί έχω κάνει όλες τις αμαρτίες και το κυριότερο δεν θέλω να αγιάσω κιόλας…. να παραμείνω λέω ….old boy… οι γυναίκες να γιορτάζουν όλες τις ημέρες του χρόνου να έχουμε την ησυχία μας και να γλιτώνουμε από την γκρίνια τους και την διαδικτυακή μουρμούρα γιατί την κρεββατομουρμούρα… χλωμή την βλέπω…θα ακολουθήσω την υπόδειξη σου Αστραία…αλλά που να τον βρω τον θεατρίνο Χουλιάν…; έχεις καμία καλή ιδέα…;;;
  Λουκ …φιλιά από την Ντόλυ και τον Ραταπλάν….

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Γειά σου Λούκ
   Επειδή εγώ δεν γιορτάζω, όλες οι μέρες δικές μου είναι, αμαρτίες έχω κάνει και γω πολλές, είπα να περάσω μια βόλτα και να σου θυμίσω….να προσέχεις τι εύχεσαι…γιατί το σύμπαν ίσως και να στο στείλει…ατόφιο…όπως το ζήτησες…ξέρουν, ξέρουν οι Τολτέκοι!!!

   • Ο/Η iparea λέει:

    γεια σου greenlion…να προσέχω…ξέρουν σίγουρα οι Τολτέκοι…εγώ δεν ξέρω σε ποια διευθυνση από ένα τζίνι …να στείλω τον λογαριασμό
    …να περνάς να μας το θυμίζεις.. είμαστε λίγο ξεχασιάρηδες…αλλά θα διορθωθούμε…που θα παει…
    Λουκ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Οι ιστορίες του Χουλιάν με τον Δον Χουάν και οι άγριες πλάκες που του σκάρωνε ήταν ανεπανάληπτες και ανατρεπτικές αμαρτωλέ και αμετανόητε Λούκ.Φοβερό ταμπεραμέντο και οι δύο τους ,και νομίζω ότι
  φέρνεις πιο πολύ στον πρώτο,αλλά δεν ξέρω που θα τον βρείς.
  Ισως να τον συναντήσεις στην κόκκινη έρημο που τριγυρίζεις με το άλογο σου και τον σκύλο σου

  • Ο/Η iparea λέει:

   …δεν συμμερίζονται την άποψη σου…οι ευαίσθητοι συναισθηματικοί και καθωσπρέπει άνθρωποι του Άρλεκιν Κλειώ…δεν είναι πολύ εύπτεπτες για το στομάχι τους ..και τους πειράζει στο συκώτι….
   Λουκ…

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα πέρα για πέραααα!!!
  Ηρεμους μας βλέπω.
  Ωρα λοιπόν για ένα τραγουδάκι αφιερωμένο στην παρέα ,και νομίζω Λούκ εσένα σου ταιριάζει ιδιαίτερα και πάει με το ταμπεραμέντο σου.
  ΚΛΕΙΩ

  • Ο/Η iparea λέει:

   καλησπέρα στην παρέα….ευχαριστώ Κλειώ…μου ταιριάζει…γάντι
   να με βγάζετε για καφέ και κανένα ποτό….στην παρέα….
   με το λουράκι κόκκινο και το φίμωτρο μπλε για να μη δαγκώνω……πάει και με ζωηρό ταμπεραμέντο μου..
   Λουκ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Καλησπέρα Κλειώ
  Είσαι απίστευτη!
  Θυμάμαι πολύ καλά ποιός σου το έβαλε αυτό το τραγούδι όταν ευχήθηκες χρόνια πολλά…….

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα greenlion,
  αυτό θυμήθηκα και εγώ τώρα και κατάλαβα το αφηρημένο νόημά του
  από αυτόν που το έβαλε όταν μας ευχήθηκε καλή χρονιά.
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Για να κάνεις χρήση του κλειδιού περιμένεις να βρεθεί η κλειδαριά!
  Αυτό να το θυμούνται οι βιαστικοί….τύποι….και τα κλειδιά εμείς οι γυναίκες πάντα τα προσέχουμε….

  • Ο/Η iparea λέει:

   ..μερικοί τύποι Kung Fu… θυμούνται ίσως και παίρνουν την πόρτα .. την κλειδαριά και το κλειδί …. σε slow motion κίνηση …από προσεχτικές ….κλειδοκρατόρισσες του Αρχιτέκτονα…πριν τον συναντήσουν…
   Λουκ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Καλημέρα
    προνοητικέ Λούκ! Το ξέρουμε…το ξέρουμε πόσο άξιος κι αξεπέραστος είσαι…..

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Ψάχνω έναν τέτοιο τύπο, που μ αυτόν τον τρόπο που μας λες, κλείδωσε τις χορεύτριες σε μιαν δακτυλιοειδή αμφίδρομη γέφυρα, από τον ύπνο στο θάνατο, έτσι από πλάκα και μόνο…..αν τον δεις πες του πως δεν θα βγει ζωντανός από τα χέρια μου!

   • Ο/Η iparea λέει:

    …καλησπέρα εμπαθή greenlion….. δεν είμαι περισσότερο άξιος και αξεπέραστος από εσένα…
    Λουκ

   • Ο/Η iparea λέει:

    ……..μια καλή ανακεφαλαίωση… ίσως θα το ξεκαθάριζε και… η εξέταση στον καθρέφτη της αυτοανάκλασης και της ανάκλασης …αν είναι προσωπικό το θέμα….
    Λουκ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Καλησπέρα!
    Το μόνο που κάνω είναι να χορεύω στο ρυθμό και στην χορογραφία σας, αν αυτό λέγεται εμπάθεια τι να πω, μάλλον θ αλλάξω χορογράφο…..

   • Ο/Η iparea λέει:

    ..μπα …είμαστε άνθρωποι των παθών παρέα με τα λάθη μας …αλλά βρε παιδί μου .. άσε και .κανένα μνηστήρα ζωντανό…για κάποιον άλλον..μη τους σκοτώνεις όλους μόνη σου με τα χέρια σου…θα τον αφήσεις χωρίς δουλειά…και απασχόληση
    Λουκ…κουνουποκτόνος…. ανελέητος…

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Εντάξει καλέ μου κουνουποκτόνε…τι να κάνουμε εμείς τα μικρά κουνουπάκια….πέρα από το να υπακούσουμε….στις προσταγές σας….

   • Ο/Η iparea λέει:

    …τα κουνούπια πρέπει να τα προσέχει κανείς κομμαντάντε greenlion…μικρά ή μεγάλα…φάγαν κοτζάμ Μ Αλέξανδρο μεγάλο στρατηλάτη …στο πι και φι….
    Λουκ Λάκι … το φοβερό αντικουνουπικό …
    εντομοκτόνο unlucky …και κοιμηθείτε ήσυχα….

 • Ο/Η Δημόδοκος λέει:

  Καλημέρα στην αγαπητή παρέα!
  Η έννοια του πολεμιστή είναι πολύ υψηλή και διακυβεύονται πολλά γύρω από αυτήν και την λογική της. Ίσως να μη υπάρχει άλλο τρόπος να ζήσει κανείς, όπως είπε ο Καστανέντα στον Δον Χουάν, όταν ξαναγύρισε.
  Ο πολεμιστής αγαπά την πατρίδα του, όποια και να είναι, την γνωρίζει, την υπερασπίζει, αλλά αγαπά και όλο τον κόσμο, τον εξερευνεί και τον προστατεύει.
  Δεν τον λεηλατεί, δεν τον στύβει σαν λεμόνι, δεν σκοτώνει τρία ορτύκια να φάει σαν ένας πειναλέος μπάσταρδος που δεν έχει ξαναφανεί στην ζωή του, όταν χρειάζεται μόνο ένα.
  Γνωρίζει πολύ καλά ότι η ανθρωπιά, η καλοσύνη και η δικαιοσύνη άοπλη συντρίβεται και ένοπλη αυτοαναιρείται. Γι αυτό δεν είναι ποτέ ξαμάρτωτος.
  Κρατά τα όπλα του και τα χρησιμοποιεί με μέτρο και σύνεση. Η ασπίδα του πολεμιστή περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία του τονάλ που έχει επιλέξει με προσοχή και του χαρίζουν δύναμη, γαλήνη, αρμονία και ισορροπία.
  Κάθε ανθρώπινο ον γεννιέται με ένα προστατευτικό κάλυμμα μπροστά στο φωτεινό πλέγμα, αλλά, κάθε άνθρωπος δεν έχει την ασπίδα του πολεμιστή, γιατί πρέπει να την φτιάξει.
  Κάθε ενήλικας που έρχεται σε επαφή με ένα παιδί, του ενσταλάζει την παράλογη λογική του ξένου δυνάστη που κουβαλά μέσα του, εν άγνοια του ή εν γνώσει του.
  Οι καθρέφτες, οι μαγνήτες, οι πυρηνικές δυνάμεις, οι νόμοι του Νεύτωνα, οι κβαντικές παρατηρήσεις ισχύουν στον μικρόκοσμο και στον μακρόκοσμο σε συνδυασμό και σύνθεση.
  Ο πολεμιστής έχει μια καλή θεωρία να στηρίζει την λογική του και την δράση του και έχει μια ένα δρόμο καρδιάς μιας έννοιας να περπατάει ευτυχισμένος και να θεμελιώνει την μη δράση του.
  Σκέφτεται πολύ πριν κάνει κάτι, όλες τις πλευρές και τις περιπτώσεις αλλά, όταν αποφασίσει να το κάνει, αφήνει τις δυνάμεις που ενεργοποιεί να τον οδηγήσουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της οποιαδήποτε απόφασης του μικρής ή μεγάλης.
  Γνωρίζει πως η περιπλάνηση του σε αυτόν τον όμορφο κόσμο θα τελειώσει και κάνει το καλύτερο που μπορεί με όσα του έχουν δοθεί και αξιοποιώντας το τονάλ της εποχής του χωρίς να εγκλωβίζεται σε στείρα προγναλατρεία και χωρίς να περιφέρεται άσκοπα από την μόδα φτερό στον άνεμο.
  Ο πολεμιστής δεν θα περάσει την ζωή του σκεπτόμενος για την δράση αλλά ούτε θα καταλήξει επαναστάτης χωρίς αιτία ή δολοφόνος τοκογλύφων.
  Έχει θέση και όχι αντίθεση. Έχει δράση και όχι αντίδραση, έχει μη δράση και όχι άβουλη παθητικότητα,
  Έχει πρόταση και όχι στείρα κριτική, έχει εναλλακτική λύση σε κάθε αδιέξοδο και ποτέ δεν χτυπάει ένα κουνούπι με ένα πολυβόλο ούτε το κεφάλι του στο τοίχο.
  Ή τον διαπερνά με την ρευστότητα του ή κάνει το άλμα με την υπέρβαση του.
  Από τις σκέψεις ενός πολεμιστή,
  που αν μου επιτρέπετε,
  θέλησα να μοιραστώ μαζί σας.
  Με αγάπη και φιλία για όλους σας !
  Την αγάπη και το ενδιαφέρον ενός πολεμιστή.

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Γειά και χαρά Δημόδοκε!
   Αυτός που αγαπά τον κόσμο είναι ανίκανος να βοηθήσει τον κόσμο λέει ο Δον Χουάν στο Κάρλο και συμπληρώνει ότι ο ευεργέτης του επειδή δεν αγαπούσε κανέναν βοηθούσε τους πάντες….

   • Ο/Η iparea λέει:

    ….υπάρχει όμως… η αγάπη και η προτίμηση του πολεμιστή… η αγαπημένη του…που χωρίς αυτή …ο κόσμος του….. θα ήταν έρημος …νομίζω…
    Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  ….καλημέρα στην παρέα…καλημέρα ακριβοθώρητε διακριτικέ πολεμιστή….όχι μόνο σου επιτρέπουμε… αλλά σε χρειαζόμαστε κιόλας….σε χρειαζόμαστε να σταθεροποιείς λίγο σε συνειδητοποίηση… τα σημεία της αντίληψης μας που τρεμοπαίζουν… πάνω κάτω δεξιά και αριστερά….. και κυνηγάμε το μπαλάκι του τέννις εκτός γηπέδου επίγνωσης….
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα στην παρέα ,καλησπέρα Λούκ,καλησπέρα Δημόδοκε,η παρουσία σου με χαροποιεί πάντα και περιμένω κάθε φορά το σχόλιο σου,για να βάλω σε μία τάξη τις σκέψεις μου.
  Ο πολεμιστής έχει πραγματικά την προτίμησή του,και αγαπά χωρίς να προσκολλάται και να περιμένει ανταλλάγματα και ανταμειβή και προπαντός χωρίς να εμπλέκεται συναισθηματικά.
  Το σημαντικότερο είναι δε,’οτι δεν παγιδεύεται σε προσωπικές εμπάθειες και εμμονές.

  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα σε όλους
  Οι παλιοί μάγοι παρ όλο το τολμηρό τους πνεύμα έκαναν πολλά λάθη. Εγκλωβίστηκαν στο εγωισμό και στην παντοδυναμία τους. Νόμισαν ότι επειδή έβλεπαν ήταν ανίκητοι. Δεν ξέρω τι λάθη θα κάνουν οι καινούργιοι μάγοι αλλά έχω την εντύπωση πως αν νεκρώσουν την καρδιά τους στην πλήρη αδιαφορία θα καταλήξουν σε χειρότερη θέση. Αν αποξηράνουν τελείως τον εαυτό τους χάνοντας την ανθρώπινη μορφή, χωρίς το χιούμορ, το καθήκον και την χαρά του παιγνιδιού και χωρίς να παίρνουν τα πράγματα προσωπικά είναι καταδικασμένοι
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Έγκλημα και τιμωρία.

  Με ποια κριτηρια κρινει κανεις έναν εγκληματία?
  Ας το εξετασουμε. Αρχικά, θα διαιρεσω τους παραγοντες σε γενετικούς και περιβαλλονικούς, διοτι δεν ειναι καλό να αγνοούμε τη διπλή φύση των ερεθισμάτων του ανθρώπου.

  Γενετικοί παράγοντες: αποτελουν την γονιδιακή προδιάθεση των ατόμων να ενδιδουν ευκολότερα σε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Αν και ως θεωρία δεν έχει ολοκληρωθεί,πιθανως γιατί κανενας δεν μπόρεσε να την φερει εις περας χωρις να θεωρηθεί ρατσιστής και επομενως αποκλινων, εξηγεί τμημα της αληθειας. Η πρωτόγονη μήτρα αυτης της θεωρίας προήλθε απο τον Λομπρόζο, ο οποιος μελέτησε τα χαρακτηριστικά της φυσιολογίας διαφορων εγκληματιων και εβγαλε ως συμπεράσμα οτι ακανονιστες μορφολογίες, ιδιαιτερα στα χαρακτηριστικά του κρανίου, προδιαγράφουν εγκληματική συμπεριφορά. Αμφισβήτειται όμως η εγκυρότητα αυτής της πρότασης και δικαίως με τον πολύ απλό συλλόγισμό, υπάρχουν και ασχημοί και όμορφοι εγκλήματίες, όπως και άσχημοί και όμορφοι αθώοι πολίτες. Επομένως, δεν μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το κριτηρίο με ασφάλεια στη γενικότητα. Σύγχρονα όμως προπλάσματα έρευνάς, ακολουθόντας αμιγείς επιστημονικές μεθόδους, φανερώνουν ότι για κάποιες μορφές εγκληματικότητας κυρίως αυτές που αφορούν τη βία, οφείλωνται στην υπερέκκριση ουσιών στον εγκέφαλο, όπως ντοπαμινη ή στην περιορισμένη έκκριση άλλων, σεροτονινη. Τα συμπεράσματα διευρύνονοται με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών και την εξέταση επιπρόσθετων βιολογικών παραγόντων. Αξίζει να σημειωθει ο ακόμα και αυτή η θεωρία δεν εξαλοίφει ολες τις αμφιβολίες, αφού δεν λησμονείται το παράδειγμα του υπεράρρενα(ΧΥΥ), το οποίο αποδείχθηκε φιάσκο. Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν άλλες περιπτώσεις, όπου με τη χρήση των κατάλλων ουσιων ο πρώην εγκληματίας έγινε φυσιολογικός άνθρωπος, μου διαφεύγει όμως τώρα το όνομα αυτής της δίκαστικής υπόθεσης. Συνοψίζοντας, ο γενετικός παράγοντας δεν φαίνεται να είναι αμελητέος αλλά να διαδραματίζει έναν σχετικό ρόλο.

  Περιβαλλονικοί παράγοντες: η οικογένεια , οι συγγενεις, οι γνωστοί και οι φίλοι, η γειτονία, το σχολείο αρχικά η δουλεία αργότερα,τα μμε, το κράτος, τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, οι φυσικές καταστροφές, και γενικότερα οτιδήποτε βρίσκεται έγω απο το άτομο θεωρείται περιβάλλον και βρισκεταί συνεχώς σε αλλήλεπίδραση με αυτό. Φυσικά, βασει του νόμου αλληεπίδρασης των σωμάτων, ο νόμος του αντίστροφου τετραγώνου της απόστασης, και της δράσης- αντίδρασης, οι δυνάμεις ανάμεσα στο άτομο και στο περιβάλλον κατ’ αναλογία υπολογίζονται και φανερώνουν το εξής απλό: ανάσεμα στα αλληλεπιδρώντα μέρη είναι ίσες κατά μέτρο, αντιθετες σε κατεύθυνση και ισουνται με F=k/r^2, (k=m1*m2), αλλα το αποτέλεσμα στα m1, m2 εξαρτάται απο την ποσοτητά τους. Με άλλα λόγια, απο την αρχη της διατήρησης της ορμής σε ένα μονωμένο σύστημα dp1=-dp2 .gives. m1*du1=-m2*du2 ,(m1,m2=const.) .gives. du1=m2/m1*du1, (let m1 .much bigger than. m2) .gives. limit(du1)=0. Αρα, έχοντας επιστρατεύσει λιγη φυσική και μαθηματικά, προκύπτει αναλογικά, ότι η κατάσταση του περιβάλλοντος τείνει να παραμείνει σταθερή, ενώ ομοια αποδεικνύεται, ότι η κατάσταση του ατόμου διαρκώς μεταβάλλεται. Οσο μάλιστα μεγαλύτερη η διαφορά, τόσο πιο έντονο το φαινόμενο. η περαιτέρω διευρευνηση της αλληλεπίδρασης περιβάλλοντος ατομου και το πώς το ωθεί στο έγκλημα έχει μελετηθεί ενδελεχώς απο την κοινωνική ψυχολογία, οπότε δεν χρειάζεται να επεκταθώ σε αυτή. Ένας καταληκτικός συλλόγισμός είναι ο έξης: το περιβάλλον δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός παράγοντας που διαμορφώνει την εγκλήματικότητα αφού άτομα που ζούν στο ίδιο περιβάλλον, ceteris paribus, παρουσιάζουν διαφορετική συμπεριφορά ως πρός αυτόν τον τομέα, άλλα δηλαδή εγκληματούν άλλα όχι, αλλά σοβαρά άλλα πτευσματικά. Επομένως, υποχρεωτικά υπάρχει και κάποιος άλλος παράγοντας.

  Εχοντας, λοιπόν, αυτά αλλά και ακόμη περισσότερα, ο μέγάλος ιεροεξετάστης θα πρέπει να βρεί την προσωπική ευθύνη του ατόμου και ανάλογα να το κρίνει, αποδίδοντας δικαιοσύνη με κύριο γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον. Σαν ένας άρειος πάγος όπως θα έλεγε και ο Ποιητής….

  Κάρλος

  • Ο/Η iparea λέει:

   Κάρλος δεν με λυπάσαι καθόλου….δεν μου φτάνουν τόσες μελέτες…..ιερών κειμένων..συμβόλων…πρέπει να μάθω και τον Λαμπρόζο… σε συνδυσμό με το σύστημα
   …το μονωμένο σύστημα dp1=-dp2 .gives. m1*du1=-m2*du2 ,(m1,m2=const.) .gives. du1=m2/m1*du1, (let m1 .much bigger than. m2) .gives. limit(du1)=0……!!!
   Λουκ…απελπισμένος μελετητής…..συστημάτων

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    Καλημέρα Λούκ απελπισία ένοιωσα και εγώ όταν το διάβασα,αλλά ευτυχώς βρίσκω ένα συμπαραστάτη να πώ τον πόνο μου, η Μούσα.
    Κάρλος καλημέραααααα! Λυπήσου μας Ελεος, δεν είμαι του Πολυτεχνείου,και από ότι βλέπω ποτέ δεν θα τα κατάφερνα.μπορώ όμως να σας πώ ένα τραγούδι ή ένα ποιήμα,νομίζω είμαι πιο καλή σ΄΄ αυτά.

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Να εξετάσουμε και κάτι άλλο; Αν ένας εγκληματίας σε κυνηγά προλαβαίνεις να τα εξετάσεις όλα αυτά ώστε να ξέρεις αν θα αμυνθείς ή θα επιτεθείς; Γιατί αν προλαβαίνεις τότε κατεπειγόντως να πάω σε μια βιβλιοθήκη…τα μάθω…καλά

   • Ο/Η iparea λέει:

    …ενδιαφέρον…ερώτημα….!
    …τι προλαβαίνεις να κάνεις…και τι πρέπει να γνωρίζεις ήδη… παράλληλα ίσως… με το περιεχόμενο κάποιων ραφιών βιβλιοθηκών.;;;;
    Λουκ… μελετηρός βιβλιοθηκάριος ..
    .και μεγάλος αναγνώστης της μικρής εγκυκλοπαίδειας Πάπυρους Λακούς….

  • Ο/Η iparea λέει:

   Το θέμα ίσως να έχει τρεις πλευρές που μπορεί να ειδωθεί.
   Η πρώτη είναι αν πάρουμε την θέση του ιεροεξεταστή ή του Άρειου πάγου να κρίνουμε τον Ρώσο φοιτητή λαμβάνοντας υπ όψιν τους γενετικούς και περιβαντολογικούς παράγοντες και την προσωπική ευθύνη που προτείνει ο Κάρλος.
   Η δεύτερη είναι να είμαστε εμείς ο Ρώσος φοιτητής και να αποφασίσουμε για την πράξη αυτή όπως το διαπραγμετεύεται ο Ντοστογιέφσκι δραματικά.
   Και η τρίτη είναι να βρεθούμε απέναντι από ένα δολοφόνο με όλα τα αμαρτήματα μας είτε έχουμε διαπραξει τοκογλυφία είτε όχι. Το ερώτημα της greenlion.
   Στην πρώτη περίπτωση η εξωτερική δικαιοσύνη η έννοια και η λογική της αφορά την συλλογική διαδικασία σε μια πολιτισμένη κοινωνία ανθρώπων με την μορφή των νόμων που έχει θεσπίσει. Δεν θέλω να μακρυγορήσω εδώ. Η εσωτερική δικαιοσύνη αφορά τις απαντήσεις που μας ζητά η συνείδηση μας για κάθε πράξη μας ακόμη και αν ποτέ κανείς μας ρωτήσει η δεν μας κατηγορήσει για αυτές μικρές ή μεγάλες πράγμα που ο συγγραφέας αναλύει βαθιά.
   Στην τρίτη περίπτωση αντιμέτωποι με ένα εγκληματία άμεσα δεν υπάρχει περιθώριο για πολλές αναλύσεις.¨Η είσαι σε θέση να τον αντιμετωπίσεις ή όχι.
   Έχω βρεθεί σε τέτοια θέση με την μόνη αμαρτία ότι είμαι γυναίκα και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει όπως ξέρω και τι έκανα για να τον αποφύγω και πόσα και ποια βιβλία μου χρειάστηκαν.
   Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    …ήξερες από τότε το κτύπημα των 5 δακτύλων…Αστραία ή το έμαθες μετά….το σπαθί του Χάνζο…. πότε το απέκτησες…;;;!!!
    Το φέρνεις πάντα μαζί σου…;;;
    Λουκ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Πάντα.
    Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    ….δεν ..έχουμε καμιά αμφιβολία…. σαν ρομφαία μοιάζει ….και χαιρόμαστε για την ύπαρξη αγγελιοφοροκρατούντων….κοιμόμαστε δε ήσυχοι σε μια ακρογιαλιά…. κάτω από μία προβιά με τα καβουράκια να μπερδεύονται στα μαλλιά μας….τα καημένα
    Λουκ

  • Ο/Η iparea λέει:

   Σωστή η υπόδειξη των υπολοιπων μελων για το πρακτικό του ζητήματος. Ενας καλος συνδυασμός και των δυο πλευρών θεωρώ οτι θα είναι αποτελεσματικότερος για κάθε περιπτωση.
   Κάρλος

 • Ο/Η Δημόδοκος λέει:

  Καλημέρα στην αγαπητή παρέα!
  Γεια σου και χαρά σου greenlion !
  Το ότι το είπε ο Δον Χουάν δεν σημαίνει και τίποτε…έτσι δεν είναι; Εκτός αν συμφωνεί κάποιος με αυτή την γνώμη του.
  Ο πολεμιστής δεν θα βάλει στην θέση του θεού της αυθεντίας
  κανένα, ούτε τον Δον Χουάν,
  πόσο μάλλον ένας Έλλην Πολεμιστής.
  Ο πολεμιστής ακούει προσεχτικά το κάθε τι, το ερευνά, το μελετά,
  το δοκιμάζει, το ζυμώνει, το επεξεργάζεται, το πιλατεύει και αν του αρμόζει, το ενσωματώνει στην λογική του και στην στρατηγική του
  στο μέτρο του και στο σημείο που συμφωνεί και το κατανοεί
  χωρίς να το καταπίνει αμάσητο και να το επαναλαμβάνει σαν παπαγάλος.
  Η έννοια της αγάπης μπορεί να σε εγκλωβίσει στα συναισθήματα που σε βολεύουν σε προσκολλήσεις και σε μικρονοϊκό συμφεροντολογισμό ιδιοτελή όχι όμως και η λογική της.
  Σε αυτή την λογική της αγάπης στηρίζεται η Πηνελόπη και αντέχει.
  Αγγίζει ακουμπά πάντα τον στύλο του παλατιού, όταν κατεβαίνει τις σκάλες.
  Δεν φροντίζει τον Τηλέμαχο, δεν τον προστατεύει από τους μνηστήρες; Είναι τόσο αδιάφορη;
  Ο Εύμαιος δεν αγαπά τον Οδυσσέα;
  Η Ευρύκλεια δεν του είναι αφοσιωμένη;
  Ο Οδυσσέας δεν αγαπά το νησί του, την πατρίδα που γεννήθηκε; Δεν μένει ζωντανός για χάρη τους; Δεν επιπλέει στην έννοια του έρωτα στα μανιασμένα κύματα του Ποσειδώνα;
  Όλοι τους είναι μεγάλοι πολεμιστές και ονειρεύονται ένα ταυτόχρονο συνειδητό όνειρο προσπαθώντας να μην αποξηράνουν τον εαυτό τους για να αντέξουν και να κρατήσουν την καρδιά ζωντανή τους.
  Μέσα στην φιλόξενη καλύβα του Εύμαιου, ο Οδυσσέας χάνει την ανθρώπινη μορφή και συνεργάζεται με τον Τηλέμαχο
  μέσα από ένα ταυτόχρονο ονείρεμα
  πριν μεταβούν στο παλάτι και οι δυο τους, όπου ο Φήμιος απασχολεί και διασκεδάζει τους μνηστήρες,
  για να αποδώσουν δικαιοσύνη σαν Άρειος Πάγος.
  Προφυλάσσουν το όνειρο και το σχέδιο από το πολικό μανιασμένο ψύχος του Βορρά ενός Ιεροεξεταστή στην ζεστασιά την θαλπωρή του Νότου, στην φωλιά μιας καλύβας.
  Τα συναισθήματα του πολεμιστή είναι το καύσιμο υλικό του και τα μετατρέπει σε γνήσια αυθεντικά αισθήματα που τον καθοδηγούν ανεξάρτητα από το αν θα τα υποβάλει σε εξονυχιστικό έλεγχο και δοκιμασία, περνώντας από ένα καμίνι και ο ίδιος.
  «ότι αντέξει θα είναι χρυσός» και αυτό τον ενδιαφέρει.
  Δεν ξέρω αν συμφωνεί ο Δον Χουάν με αυτό
  αλλά, λίγο θα πρέπει να μας μοιάζει.

 • Ο/Η iparea λέει:

  …καλημέρα στην ονειρική παρέα…καλημέρα Έλληνα πολεμιστή Δον Δημόδοκε..δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω στο ταυτόχρονο ονείρεμα…αλλά όπως έχω δηλώσει είμαι καλός αχθοφόρος όπλων…στην διάθεση σας πάντα….
  …νομίζω πως ο Κάρλος… το πανεπιστημιακό ναγουάλ του Δον Χουάν έχει πει …πως στο κόσμο των πολεμιστών.. η αγάπη είναι για πάντα…γιατί είναι ζυμωμένη από λογική.. σιωπή .. στρατηγική και δάκρυα…καθαρό χρυσάφι….. δηλαδή
  και ο έρωτας διαρκής…αυτό δικό μου…μαρέσει πολύ…
  Δον Λουκ….

 • Ο/Η iparea λέει:

  … τώρα που σκέφτομαι..δεν είναι κακή ιδέα….να δώσουμε ένα ραντεβού για συνειδητό ονείρεμα τρίτη πόρτα αριστερά στον Α ονειροδιάδρομο με την πτήση 201 με διακόσια μπλε φωτάκια και ένα το πορτοκαλι…να τα πούμε από κοντά..ναμη πληρώνουμε λογαριασμό ιντερνετ…. και μετά πάμε να καθαρίσουμε και κανένα παλάτι να λάμψει …που έχει καιρό…ρίχνουμε και ένα γλέντι τρικούβερτο στον εικονικό γάμο της Πηνελόπης και ανεβαίνουμε την σκάλα να ξεκουραστούμε σε κανένα κρεββάτι της προκοπής….νισάφι πια ..μας έφαγε η αλμύρα….ούτε ο Ζευς ..μεγάλος τιτανομάχος και αυτός δεν θάχει αντίρηση…δεν ξέρω η Πηνελόπη τι λέει…γιατί η γυναίκα κρύβει πολλά στην καρδιά της ..μη καταλήξουμε κουρεμένοι βγαίνοντας για μαλλί…με την πλούσια κόμη μας στο πάτωμα….
  Λουκ…ονειροβάτης του κόκκινου νερού…. στου γιαλού τα καβουράκια….

  • Ο/Η iparea λέει:

   Ίσως θα πρέπει πρώτα να έχουμε φτιάξει το σώμα του ονειρέματος ονειροβάτη Λουκ για αυτή την μαγική πτήση 201 με τα μπλε φωτάκια μαζί με τα καβουράκια στο γιαλό
   Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    ..τι είναι το σώμα του ονειρέματος Αστραία και το χάσιμο της ανθρώπινης μορφής…δώσε μια ενημέρωση…αν είναι καλό και χρήσιμο να το φτιάξουμε …γιατί όχι….και να αφήσουμε τα καβουράκια στο αιγιαλό… που όλο κλαίνε τα καημένα…
    Λουκ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Το σώμα του ονειρέματος είναι συνείδηση η επίγνωση που δεν χάνεται κατά την διάρκεια του ύπνου και σαν συνείδηση είναι καθαρή ενέργεια που μπορεί να κινηθεί σε όλες τις πύλες του χωροχρόνου.Έτσι δύο άνθρωποι μπορούν να δώσουν ραντεβού στο όνειρο τους με τα ενεργειακά σώματα τους όταν τα φτιάξουν και γίνουν ονειρευτές. Η φύση της γυναίκας είναι πιο κοντά στο ονείρεμα και του άνδρα στο κυνήγι. Ένας άνδρας πρέπει να προστατεύει μια γυναίκα στο τονάλ να την στηρίζει γιατί είναι εύθραυστη και μια γυναίκα τον άνδρα στο ναγουάλ επειδή είναι ευάλωτος. Ο Οδυσσέας σφυρηλατεί το σώμα του ονείρου στην Καλυψώ. Η διαδρομή του μέχρι την άλωση της Τροίας είναι στο τονάλ και στην πρώτη προσοχή. Η διαδρομή της Οδύσσειας είναι στην δεύτερη προσοχή. Η συνάντηση με τον Τηλέμαχο στην καλύβα του Εύμαιου σημειοδοτεί μια άλλη δυνατότητα για τους δύο πολεμιστές. Δεν είναι τυχαίο πως ο Οδυσσέας σε αυτή την φάση εμπιστεύεται μόνο αυτόν και είναι ο μόνος που δεν μπορεί να τον προδώσει. Με την βοήθεια της Αθηνάς βλέπει την ανθρώπινη μορφή του και τα κουρέλια της Η μετάβαση στο παλάτι και η δοκιμασία του τόξου είναι το χάσιμο της ανθρώπινης μορφής πετώντας τα κουρέλια και μεταβαίνοντας στην Τρίτη προσοχή. Η ανθρώπινη μορφή είναι τα διαστρεβλωμένα ενεργειακά πεδία στο φωτεινό κουκούλι του ανθρώπου από τις καταχρήσεις και τις συνήθειες μιας ζωής. Είναι όμως μια μορφή ζωτικής δύναμης και ο Οδυσσέας θα κινδυνέψει πολύ. Θα βρεθεί στο έλεος της ευθυγράμμισης χωρίς ασπίδα. Χωρίς τον Τηλέμαχο δίπλα του αριστερά και την καθαρή καρδιά του είναι αδύνατο και να νικήσει και να επιβιώσει από αυτή την αναμέτρηση. Ο λόγος που δεν παρίσταται η Πηνελόπη δεν είναι γιατί ο Οδυσσέας δεν την εμπιστεύεται. Έχει τις αποδείξεις του. Είναι γιατί θέλει να την προστατεύσει .Μια γυναίκα αξιόλογη τσαλακώνεται από την οποιαδήποτε επαφή με διεφθαρμένους άνδρες. Η Πηνελόπη αποσύρεται μετά την παράδοση του Τόξου. Ο Ευρύμαχος της φωνάζει ειρωνικά να μείνει να παρακολουθήσει τον αγώνα και η Πηνελόπη απαντά με περιφρόνηση πως για αυτή είναι όλοι τους ίδιοι. Ξέρει όμως κάποιος ανάμεσα τους δεν είναι ίδιος. Θα σταθεί κοντά του μέσα από το όνειρο της και έτσι μπορεί να τον βοηθήσει πιο αποτελεσματικά. Δεν ξέρω αν τελικά είναι καλό και χρήσιμο αυτό και γιατί κλαίνε τα καβουράκια στο αιγιαλό
    Αστραία

   • Ο/Η iparea λέει:

    ….χρησιμότατο φαίνεται….!!! και διαφωτιστικό…..!!!
    …να το φτιάξουμε λέω… αν δεν έχουν και οι άλλοι αντίρρηση……για να μην κλαίνε και τα καβουράκια στην ακρογιαλιά…που λείπει η μαμά τους ή ο μπαμπάς τους….
    Λουκ…πολεμιστής 12ης προσεχτικής ακρογιαλιάς….σε ένα Νησί Ολικής Προσοχής….

   • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

    Καλησπέρα στην πυρπολημένη παρέα,
    Δεν έχουμε καμμία αντίρρηση Λούκ να πετάξουμε με τα φτερά των Ονειρευτών…….!!!
    …… και μιας εσωτερικής φλόγας……

    ….Χρήσιμο θα ήταν και λίγο θειάφι για να λάμψει το Παλάτι..!!!

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Λούκ αν σε πιάσω στα χέρια μου δεν θα μου γλυτώσεις σίγουρα
  θα σε πνίξω στα φιλιά σίγουρα!!!!!
  Εχω δακρύσει από τα γέλια….η μούσα….
  και έχω πέσει στα πατώματα.!!!!
  νομίζω..

  • Ο/Η iparea λέει:

   …σχέδια για Happy Days !!!…Κλειώ..τι να κάνουμε…;;;
   κάνουμε σχέδια Happy Day.. every day…παίζοντας την τυφλόμυγα…που σαρέσει…και ψάχνουμε κανένα καλό σημείο δύναμης… εκεί στο πάτωμα που πέφτουμε…να μας αντέξει..
   Λουκ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Με τις καλύτερες ευχές μου Λουκ για ευτυχισμένες μέρες!
    Τις ευχές,μιας μούσας σαββατογεννημένης πεσμένης στο πάτωμα.
    ΚΛΕΙΩ

   • Ο/Η iparea λέει:

    …ευχαριστώ Κλειώ…οι ευχές από Μούσες Σαββατογεννημένες ευπρόσδεκτες…και νομίζω πως πιάνουν τόπο….πιστεύω να σηκώθηκες από το πάτωμα….
    Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα στην καταπληκτική παρέα
  Είμαι τυχερή και νοιώθω πολύ χαρούμενη και εγώ που παρακολουθώ και διαβάζω τις σκέψεις τους συλλογισμούς και τα σχόλια των Ελλήνων ναγουάλ σε μια τόσο ευφυή αρμονική θαυμαστή συνεργασία μεταξύ τους να διαποτίζουν να διαπερνούν όλη την ατμόσφαιρα να την ζωοποιούν μαγικά να την δονούν!!!
  Αστραία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Το ημερολόγιο ενός παίκτη at Η Παρέα.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: