Ο μικρός ανθρωπάκος

15 Φεβρουαρίου, 2010 § 57 Σχόλια


 

Άκου ανθρωπάκο…

Διαφέρεις από τον πραγματικά μεγάλο άνθρωπο σ’ένα μονάχα σημείο: κάποτε ο μεγάλος υπήρξε μικρός, πολύ μικρός, μα ανάπτυξε μια σπουδαία ικανότητα : έμαθε να ξεχωρίζει που ήταν μικρός, σε σκέψεις και πράξεις. Κάτω από τη πίεση κάποιου έργου προσφιλούς σε αυτόν, μάθαινε ολοένα να διαισθάνεται την απειλή που έφερνε η μικρότητα του και η  ασημαντότητα του.
 Ο μεγάλος άνθρωπος λοιπόν, ξέρει πότε και σε τί είναι Ανθρωπάκος. Ο Ανθρωπάκος δεν ξέρει ότι είναι ασήμαντος και φοβάται να το μάθει. Σκεπάζει τη μικρότητα του και τη στενομυαλιά του με αυταπάτες μεγαλοσύνης και δύναμης που ανήκουν όμως σε ά λ λ ο υ ς.
 Θαυμάζει τη σκέψη, τη σκέψη που δεν είχε ποτέ και όχι τη σκέψη που είχε ο ίδιος.

Σε αποκαλούν ανθρωπάκο, συνηθισμένο τύπο. Σου λένε πως ξημέρωσε η μέρα σου,η εποχή του κοινού συνηθισμένου ανθρωπακου!
Αυτό δεν το λες εσύ ανθρωπάκο, το λένε πρόεδροι εθνών, αρχηγοί εργατικών συνδικάτων, μετανιωμένοι γιοί της αστικής τάξης, οι πολιτικοί και οι φιλόσοφοι!
Σου προσφέρουν το μέλλον αλλά δεν σε ρωτάνε τίποτα για το παρελθόν σου!
Κληρονόμησες ένα φοβερό παρελθόν και η κληρονομιά σου είναι καυτό διαμάντι στα χέρια σου, αυτό έχω να σου πω.
Ένας γιατρός, ένας υποδηματοποιός, ένας μηχανικός, ή ένας εκπαιδευτικός πρέπει να ξέρει τις ανεπάρκειές του εάν πρόκειται να κάνει την εργασία του και να κερδίσει τα προς το ζείν του. Εσύ εδώ και δεκαετίες έχεις εξαπλωθεί στον κόσμο ολάκερο.
Το μέλλον της ανθρώπινης φυλής εξαρτάται από τις σκέψεις και τις ενέργειές σου. Αλλά οι δάσκαλοι και οι κύριοί σου δεν σου λένε πώς σκέφτεσαι πραγματικά και τι  πραγματικά είσαι!
Κανένας δεν τολμά να σε αντιμετωπίσει με τη μια και μοναδική αλήθεια που είναι ικανή να σε κάνει τον  κύριο της μοίρας σου.
Είσαι ελεύθερος από μια μόνο άποψη ανθρωπάκο, είσαι απαλλαγμένος από αυτοκριτική, την μόνη ίσως ιδιότητα που θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κυβερνήσεις την ζωή σου.
Ποτέ δεν σε άκουσα να παραπονιέσαι λέγοντας,
Με εξυψώνεται ως μελλοντικό κύριο του κόσμου μου αλλά ποτέ δεν μου είπατε πως ένας άνθρωπος γίνεται κύριος του εαυτού του, ποτέ δεν μου είπατε τι είναι λάθος σε μένα και στο τρόπο που σκέφτομαι και πράττω!
Αφήνεις τους ισχυρούς να ζητάνε στο όνομά σου περισσότερη δύναμη ανθρωπάκο αλλά ο ίδιος παραμένεις σιωπηλός.
Παρέχεις σε ισχυρά άτομα περισσότερη δύναμη ή επιλέγεις τα αδύνατα, κακοήθη άτομα για να σε αντιπροσωπεύσουν. Και ανακαλύπτεις πάρα πολύ αργά ότι είσαι πάντα το θύμα.
Σε καταλαβαίνω ανθρωπάκο γιατί σε έχω δει πολλές φορές γυμνό στην ψυχή και στο σώμα, χωρίς μάσκα, χωρίς πολιτική ετικέτα, χωρίς εθνική υπερηφάνεια.

Θα σου πω τι είσαι ανθρωπάκο, θα σου πω γιατί στ’αλήθεια πιστεύω στο λαμπερό μέλλον σου.
Επειδή το μέλλον ανήκει αναμφισβήτητα σε σένα, ρίξε μια ματιά στον εαυτό σου. Δες όπως είσαι πραγματικά. Άκουσε αυτά που κανένας από τους ηγέτες ή τους εκπροσώπους σου δεν τολμά για να σου πει:
Είσαι μικρός και συνηθισμένος άνθρωπος, λάβε υπ΄όψην σου το διπλό νόημα αυτών των λέξεων, μικρός και συνηθισμένος.
Μην τρέχεις μακριά, έχε το θάρος να κοιτάξεις μέσα σου.
Ξέρεις, Ανθρωπάκο, πως θα ένιωθε ένας αητός άμα έκλωθε αυγά μιας κότας; Αρχικά ο αητός νομίζει ότι θα κλωσήσει μικρά αετόπουλα που θα μεγαλώσουν. Μα εκείνο που βγαίνει από τα αυγά δεν είναι παρά μικρά κοτόπουλα. Απελπισμένος ο αητός εξακολουθεί να ελπίζει πως τα κοτόπουλα θα γίνουν αητοί. Μα που τέτοιο πράμα! Τελικά δε βγαίνουν παρά κότες που κακαρίζουν. Όταν ο αητός διαπιστώνει κάτι τέτοιο βρίσκεται στο δίλημμα αν πρέπει να καταβροχθίσει όλα τα κοτόπουλα και τις κότες που κακαρίζουν. Μα συγκρατείται. Κι’ ό,τι τον κάνει να συγκρατηθεί είναι μια μικρή ελπίδα· πως ανάμεσα στα τόσα κοτόπουλα, μπορεί κάποτε να βρεθεί ένα αετόπουλο, ικανό σαν εκείνον τον ίδιο, ένα αετόπουλο που από την ψηλή φωλιά του θ’ ατενίζει μακριά κόσμους καινούριους, σκέψεις καινούριες, καινούρια σχήματα ζωής. Μόνο αυτή η ανεπαίσθητη ελπίδα κρατάει το λυπημένο, τον αποξενωμένο αητό από την απόφασή του να φάει όλα τα κοτόπουλα και όλες τις κότες που κακαρίζουν, και που δεν βλέπουν ότι τα κλωσάει ένας αητός, δεν καταλαβαίνουν ότι ζούνε σ’ ένα ψηλό, απόμακρο βράχο, μακριά από τις υγρές και σκοτεινές κοιλάδες. Δεν ατενίζουν την απόσταση, όπως κάνει ο απομονωμένος αητός. Μόνο καταβροχθίζουν και καταβροχθίζουν, όλο καταβροχθίζουν ό,τι φέρνει ο αητός στη φωλιά.

Οι κότες και τα κοτόπουλα άφησαν τον αητό να τα ζεστάνει κάτω από τα μεγάλα και δυνατά του φτερά όταν απ’ όξω κροτάλιζε η βροχή και αναβροντούσαν οι καταιγίδες που ‘κείνος άντεχε δίχως καμιά προστασία. Όταν τα πράματα γίνονταν σκληρότερα, του πέταγαν μικρές μυτερές πέτρες από κάποια ενέδρα για να τον χτυπήσουν και να τον πληγώσουν. Όταν ο αητός αντιλήφθηκε την κακοήθεια ετούτη, πρώτη του αντίδραση ήταν να τα ξεσχίσει σε χίλια κομμάτια. Μα το ξανασκέφτηκε κι’ άρχισε να τα λυπάται. Κάποτε, έλπισε, θα βρισκόταν – έπρεπε να βρεθεί – ανάμεσα στα τόσα κοντόφθαλμα κοτόπουλα που κακάριζαν και καταβρόχθιζαν ότι έλαχε μπροστά τους, ένας μικρός αητός σαν τον ίδιο του τον εαυτό.Ο μοναχός αητός μέχρι σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα. Κι’ εξακολουθεί να κλωσάει κοτόπουλα.

Δεν θέλεις να γίνεις αετός, Ανθρωπάκο. Γι ΄αυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αητούς κι’ έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεά σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αητούς, τους αητούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και να είσαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπειριά σιτάρι. Σ’ έμαθαν και να ορύεσαι «Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!». Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι’ ακόμη φοβάσαι τους αητούς που κλωσάνε τα κοτόπουλά σου.»

Kραυγάζεις , Ανθρωπάκο, όταν κάποιος σου υπενθυμίζει την ψυχική σου δυσκοιλιότητα. Δε θέλεις να τ’ ακούσεις, δε θέλεις να το μάθεις, θέλεις απλώς να φωνάζεις, «ζήτω»! Εντάξει, αλλά γιατί δε μ’ αφήνεις να σου πω ήσυχα για ποιον λόγο δεν πρόκειται να ευτυχήσεις; Διακρίνω το φόβο στα μάτια σου. Η ερώτησή μου αυτή σε χτύπησε στην καρδιά. Υποστηρίζεις την «ανεξιθρησκία». Θέλεις να είσαι λεύτερος να λατρεύεις το Θεό σου. Πάει καλά. Όμως θέλεις κάτι περισσότερο. Θέλεις η Θρησκεία σου να είναι η μοναδική.

 Η ανεξιθρησκία να εφαρμόζεται μόνο για την δική σου Θρησκεία και όχι για τις άλλες. Γίνεσαι θηρίο όταν κάποιος, αντί να λατρεύει έναν προσωπικό Θεό, λατρεύει την Φύση και προσπαθεί να την καταλάβει. Θέλεις οι σύζυγοι να κάνουν μήνυση ο ένας στον άλλον, να κατηγορεί ο ένας τον άλλο για ανηθικότητα ή βαναυσότητα, όταν δεν μπορούν πια να συμβιώσουν. Δεν αναγνωρίζεις το διαζύγιο με βάση την αμοιβαία συμφωνία, μικρέ απόγονε των μεγάλων επαναστατών. Γιατί φοβάσαι τον ίδιο σου τον ερωτισμό! Θέλεις την αλήθεια σ’ έναν καθρέφτη, όπου δεν μπορείς να την αγγίξεις. Ο σωβινισμός σου πηγάζει απ’ τη σωματική σου ακαμψία, την ψυχική σου δυσκοιλιότητα, Ανθρωπάκο. Δε στο λέω χλευαστικά, μα μόνο επειδή είμαι φίλος σου, έστω κι αν εσύ σκοτώνεις τους φίλους σου όταν σου λένε την αλήθεια..

Η ζωή σου θα γίνει ωραία και ασφαλής όταν η ζωντάνια σημαίνει για σένα περισσότερα απ’ την σιγουριά, η αγάπη περισσότερα απ’ το χρήμα, η ελευθερία σου περισσότερα απ’ την γραμμή του κόμματος ή την κοινή γνώμη, όταν η ψυχική διάθεση του Μπετόβεν ή του Μπαχ γίνει η ψυχική διάθεση του εαυτού σου (την έχεις μέσα σου αυτήν την διάθεση, Ανθρωπάκο, θαμμένη όμως βαθιά σε μια γωνιά της ψυχής σου), όταν οι σκέψεις σου είναι σε αρμονία και όχι σε διάσταση με τα αισθήματά σου, .Έτσι ήταν πάντα τα πράγματα. Είναι καιρός πια οι άνθρωποι ν’αρχίσουν να γίνονται σκληροί, όπου χρειάζεται η σκληρότητα, στη μάχη για την προστασία τους και την ελεύθερη ανάπτυξή τους, Κάνοντας αυτό ,δεν θα χάσουν την ευγένειά τους αν παραμείνουν πιστοί στην αλήθεια. Υπάρχει  ελπίδα στο γεγονός ότι , μεταξύ των εκατομμυρίων εργατικών και ευπρεπών ατόμων ,υπάρχουν πάντα μόνο λίγοι βαρειά άρρωστοι που προξενούν δολοφονικές βλάβες ,διεγείροντας τα ζοφερά και επικίνδυνα ένστικτα του «θωρακισμένου» ανθρώπου των μαζών, οδηγώντας τον στο οργανωμένο πολιτικό έγκλημα. Υπάρχει μόνο ένα αντίδοτο για τα μικρόβια της συγκινησιακής πανούκλας που καταλαμβάνει το άτομο της μάζας : Το ίδιο του το συναίσθημα ζωής.

 Η ζωή δεν αποζητά τη δύναμη αλλά τη δίκαιη χρήση της μέσα στην κοινωνία. Στηρίζεται σε τρεις κολώνες, του έρωτα,της εργασίας και της γνώσης….

Δε σ’αγαπούν ανθρωπάκο, σε περιφρονούν, επειδή περιφρονείς τον εαυτό του. Σε ξέρουν απ’ έξω κι ανακατωτά. Γνωρίζουν τις χειρότερες αδυναμίες σου, όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσύ. Σε θυσίασαν σ’ ένα σύμβολο κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σ’ εξουσιάζουν. Εσύ ο ίδιος τους αναγόρευσες αφεντικά σου και συνεχίζεις να τους στηρίζεις, παρόλο που πέταξαν τις μάσκες τους. Στο ειπαν κατάμουτρα: «Είσαι και θα είσαι πάντα κατώτερος, ανίκανος να αναλάβεις την παραμικρή ευθύνη». Κι εσύ τους αποκαλείς καθοδηγητές και σωτήρες και φωνάζεις «ζήτω, ζήτω»»Θέλεις και ζητάς οδηγίες και συμβουλές, Ανθρωπάκο. Χιλιάδες χρόνια τώρα σου δίνουν οδηγίες και συμβουλές, καλές και κακές. Δε φταίνε όμως οι κακές συμβουλές που είσαι ακόμα στην αθλιότητα, μα η μικρότητά σου. Θα μπορούσα να σου δώσω καλές συμβουλές, μα τέτοιος που είσαι και με τον τρόπο που σκέφτεσαι, δεν είσαι σε θέση να τις βάλεις σε εφαρμογή για το καλό όλων.Σε φοβάμαι, ανθρωπάκο. Σε τρέμω, επειδή απο σένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημα σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις απο τον εαυτό σου. Είσαι άρρωστος, ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά. Δε φταίς εσύ γι’αυτό, μα έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς. Θα ‘χες απο καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου, αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου.»

Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Δεν υπάρχουν αυθεντίες κανενός είδους. Κανένας Πρόεδρος, Ακαδημία, Δικαστήριο, Κογκρέσο ή Γερουσία σ΄ αυτή τη γη δεν έχει τη γνώση ή τη δύναμη να αποφασίσει ποια θα είναι η γνώση του αύριο. Είναι άχρηστο να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι που είναι άγνωστο σε κάποιον που είναι αδαής του αγνώστου, ή φοβάται την απειλητική δύναμή του. Μόνο οι παλιοί, καλοί κανόνες της μάθησης θα φέρουν τελικά την κατανόηση για τον εισβολέα της γήινης ύπαρξής μας. Αυτοί που δε γνωρίζουν τους δρόμους της μάθησης ας κάνουν στην άκρη, ενώ αυτοί που ξέρουν τι είναι γνώση, ας τρέξουν στο μονοπάτι προς το άγνωστο. Η Αναζήτηση της Γνώσης είναι Ανώτατη Ανθρώπινη Δραστηριότητα. Τίποτα άλλο παρά οι νόμοι της μάθησης δεν μπορούν να την ορίσουν .

Θέλεις να μάθεις τι είσαι, Ανθρωπάκο;

 Ας ακούσουμε τον μεγάλο και τον μικρό ανθρωπάκο που μιλούν ερωτούν  και απαντούν  και τι έχουν να  πουν…

ΚΛΕΙΩ 

Tagged:

§ 57 Responses to Ο μικρός ανθρωπάκος

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα στην παρέα….Κλειώ σε βλέπω ανανεωμένη και με φρέσκες ιδέες…
  Από ποιον… οργονομικό Αετό τις έκλεψες;
  Αστραία ….ακόμη πετάς τον χαρταετό;
  Εμένα μου αρέσει η παρατήρηση του και οι σκέψεις του
  οργονομιστή για δύο πεταλούδες
  ….εκεί που λέει…
  δυο πεταλούδες, μια αρσενική και μια θηλυκή, μπορούν να παίζουν μαζί επί ώρες χωρίς να παραδοθούν στο αγκάλιασμα.
  Μπορούν ακόμη να καθίσουν η μία πάνω στην άλλη, χωρίς να ζευγαρώσουν.
  Αλλά από τη στιγμή που τα ενεργειακά συστήματα των κορμιών τους θα συναντηθούν, προχωρούν μέχρι τέλους
  το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ά!…..Λουκ
  ο ανθρωπάκος μέσα μου μιλάει φαίνεται… ασυμάζευτος…

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα σε όλους
  Με δυσκόλεψε λιγάκι αυτός ο αετός στο πέταγμα του δεν είχε καλά δεσίματα και την κατάλληλη ουρά. Ας με βοηθήσει κάποιος που ξέρει. Αυτή η περίφημη οργόνη του Β. Ραϊχ το τσι και το πράνα αντιστοιχεί στην ελληνική ορολογία στο αιθέρα;
  Όσο για τις πεταλούδες αγαπητέ μου Λουκ γνωρίζω πόσο λάτρης τους είσαι και τις παρακολουθείς με τι ώρες. Σου αρέσει να τις χαζεύεις με τα πετάγματα τους εδώ και εκεί.
  Πέρα από το ενδιαφέρον έχει και το τραυματικό σημείο η ιστορία τους. Η θηλυκή πεταλούδα και μητέρα του ερευνητή εθεάθη να ζευγαρώνει με τον δάσκαλο του και μετά την συνομιλία του γιου με τον πατέρα του αυτοκτόνησε. Ο μικρός ανθρωπάκος μέσα έξω πάντα καραδοκεί να εμφανιστεί
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  για την πρώτη ερώτηση ….αγαπητή μου Αστραία …οι ειδικοί και οι ειδήμονες έχουν τον λόγο…
  για το δεύτερο… ένα έχω να πω…. όταν η γυναίκα σου ζευγαρώνει με άλλη αρσενική πεταλούδα κάπου έχεις κάνει λάθος σαν άνδρας…και δεν φταίει η γυναίκα σου…μπορεί τα βιόνια σου να είναι λιγοστά….
  ας πρόσεχες….και ας την πρόσεχες…
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα καλησπέρα.
  Ένα φρεσκάρισμα το πήρα στους δρόμους της Ναυπάκτου.
  και ένα τραγούδι για την παρέα.
  Για δε μ αφήνετε ησυχο θέλω να ζήσω χωρίς ταυτότητα πια
  θέλω να ζήσω ελεύθερος.
  ΚΛΕΙΩ
  Ο ανθρωπάκος)

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ένα μόνο άνδρα ξέρω που μπορεί να περνάει πόρτες κατώφλια και πύλες χωρίς να σκαλώνει. Τόσους άνδρες στα πόδια της η Πηνελόπη και αυτή μάτια και καρδιά μόνο για εκείνον αγαπητέ μου Λουκ
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  …και πιο νομίζεις ότι είναι το μυστικό του… Αστραία;;;
  πέρα από τα ισχυρά του βιόνια;
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Νομίζω πως δεν είναι και δεν θέλει να είναι ένας κοινός και συνηθισμένος ανθρωπάκος. Ένας τύπος της ρουτίνας της συνήθειας προβλέψιμος και μονότονος. Δεν τον βαριέσαι ποτέ
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  …να μαθαίνω και εγώ και να πράττω αναλόγως…και να μην εμποδίζει τίποτα στο κεφάλι μου …το καπέλο μου να φορώ…Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Λοιπόν,για να σοβαρευτούμε,έχω να κάνω μία σημαντική δήλωση
  την οποία θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.
  Οσοι μοιάζουν στον Μπραντ Πητ μπορούν άνετα και ανεπιφύλακτα
  να φορούν καπέλλο και να περνούν πόρτες άφοβα….
  Αλοίμονο μην τρελλαθούμε και τελείως.
  Για τον Μαύρο Πητ δεν εγγυώμαι τίποτε.
  Λούκ το ΑΚΟΥΣΕΣ αυτό;
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Τάκουσα τάαακουσα…..εφαρμόζοντας και εγώ την αρχή του απρόβλεπτου….κατά τις υποδείξεις ειδικών αναλυτών
  Κλειώ…να σου κάνω μια ασυνήθιστη ερώτηση
  ….πέταξες χαρταετό σήμερα;
  Θέλει σκέψη….. μια τέτοια απάντηση σε ερώτηση … δύσκολη
  μόνο δύσκολες ερωτήσεις κάνω….είναι μέρος της γοητείας μου….
  Λουκ

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Ναι ,μετά από πολλή σκέψη γιατί μου έβαλες και δύσκολα ,πέταξα τον Αετό,αλλά χωρίς τα κλωσσόπουλα.
  Αυτά μείναν στην φωλιά
  Θέλω να δηλώσω ότι φέτος ντύθηκα Ούρσουλα Αντρες ,χωρίς τα κοχύλια,,που σου αρέσει κιόλας,γιατί απο ότι διάπίστωσα
  οι αλεπούδες δεν έχουν την τιμητική τους.
  Τον Σον Κόνερυ δεν συνάντησα πουθενά όμως.
  Να ανήσυχήσω άραγε……

 • Ο/Η iparea λέει:

  είναι κι αυτός ….απρόβλεπτος τύπος δύσκολος…δεν τον συναντάς εύκολα….
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλό μεσημέρι σε όλους,τελικά τα ταξίδια έχουν αρχίσει να με αποσυντονίζουν τελείως. Ολοι ξεχύνονται στους δρόμους με το ένστικτο της αγέλης ,παραβιάζοντας κάθε νόμο κάθε σεβασμό στο περιβάλλον . Ηρθαν να χαρούν την φύση, εκσφενδονίζοντας πλαστικά μπουκάλια από τα αυτοκίνητά τους. Δεν μπόρεσα να αποφύγω να διαπληκτιστώ ΄με έναν από αυτούς που πέταξε όλόκληρη σακκούλα . Ωραίο παράδειγμα ΄δίνεις στα παιδιά σου του είπα και με αποστόμωσε ότι αφού παντόύ σκουπίδια έχει ,εγώ θα φτιάξω τον κόσμο. .Εχω μία απορία τι ήρθες να κάνεις τότε εδώ να
  θαυμάσεις τα σκουπίδια που πέταξες πέρυσι.Κάθε φορά διαπιστώνω με μεγάλη
  πίκρα και απογοήτευση πόσο ρημαγμένη είναι η Ελληνική ύπαιθρος
  Κρανίου τόπος,καμμένα δέντρα,καταπατημένη γή, ζώα πατημένα στους δρόμους (μικρές αλεπουδίτσες).Στα λίγα δάση που απόμειναν πεταμένα μπάζα.Εκεί τον βόλεψε τον νεόπλουτο να τα πετάξει για να φτιάξει την βιλίτσα του ,να στεγάσει την φτώχεια της ψυχής του και την ασημαντότητα της ύπαρξης του.
  Δεν είδα πουθενά όμως ένα ‘ανθρωπο χαρούμενο.Ολοι κατηφείς,πρόσωπα παραμορφωμένα από θυμό,να βρίζονται μεταξύ τους ,έτοιμοι να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλον.Το βλέμμα νεκρό.ούτε μία σπίθα ,ένδειξη κάποιας ζωής.Τι ήρθαν να κάνουν ,απορώ,γιατί μεταφέρουν την αδειοσύνη τους παντού και μολύνουν και τον πλανήτη.
  Γι΄αυτό σκέφτομαι πόσο δίκο έχει ένα αγαπημένο μου πρόσωπο που δεν θέλει να κουνηθεί από το τετράγωνο του σπιτιού του χωρίς σοβαρό λόγο.
  Ετσι λέω να κάτσω σπίτι……

  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  ΘΑ κάτσω σπίτι……
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Λίγα λόγια για τον Ραιχ ακόμη.ηταν μαθητής του Φρόυντ και ψυχίατρος ο ίδιος.
  Η θεωρία του είχε να κάνει με την πανοπλία του χαρακτήρα του ανθρώπου,η λεγόμενη θωράκιση,αυτή που δημιουργούν οι νευρωτικοί,για να καλύψουν το άγχος τους ,η οποία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και παράλυση.Ο Ραιχ ήθελε να σπάσει αυτή την θωράκιση.Ο κάθε χαρακτήρας λέει μπορεί να ερμηνευθεί σαν μηχανισμός άμυνας είτε πρόκειται για έναν εσωστρεφή άτομο είτε για εξωστρεφή,καταστροφικά ή δημιουργικά.Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την θεωρία θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε παντού αρρώστους γύρω μας τελικά.
  Ο Ραίχ είχε άποψη πάνω σε αυτό το θέμα.Ενας υγιής χαρακτήρας πίστευε είναι αυτός που έχει μάθει να εκφράζει εντελώς ελεύθερα το σεξουαλικό του ορμόφυτο,χωρίς βέβαια να πιστεύει ότι ο οργασμός είναι ο απώτερος στόχος του ανθρώπου.
  Ανακάλυψε την οργόνη,που είναι μία καταμετρήσιμη ενέργεια,κοσμικής φύσης,και περιλαμβάνει και την ενέργεια της Λίμπιντο (Φρόυντ).
  Οι επιστήνονες ποτέ δεν δέχτηκαν αυτή την θεωρία και αντέδρασαν έντονα ,όπως επίσης και οι φαρμακευτικές εταιρείες.
  Η ζωντανή ύλη αποτελείται από τα βιόνια.τα οποία είναι μικροσκοπικά κύτταρα που πάλλονται από την ενέργεια της οργόνης.Ο Ραιχ δήλωσε ότι τα έχει δεί στο μικροσκόπιο και τα έχει φωτογραφήσει κιόλας.Είχε συνεργαστεί με τον Αιστάιν και αντάλλαζαν επιστολές οι οποίες δεν ηρθαν ποτέ στο φώς
  Σύμφωνα με τον Ραιχ ,οι ασθένειες είναι ένα μπλοκάρισμα της διάχυσης της οργονικής ενέργειας.και είχε ανακαλύψει το κουτί της οργόνης.Οταν μείνει μέσα σε αυτό το κουτί ο ασθενής μπορεί να θεραπεύσει όλες τις αρρώστιες του,ακόμη και τον καρκίνο.,γιατί επαναφορτίζεται ενεργειακά.

  Ο έρωτας,η εργασία,και η γνώση είναι οι πηγές της ύπαρξης μας και αυτές πρέπει να την κυβερνούν.

  Οι επερχόμενες γενιές πρέπει οποσδηποτε να διαφυλαχτούν από την επιρροή της βιολογικής αρτηριοσκλήρωσης της παλιάς γενιάς.

  Μία πραγματικά επαναστατική γενιά μπορεί να υπάρξει μόνο όταν έχει μεταβάλλει δραστικά την πρότερη ψυχολογία της ,που την καθήλωσε στην υποταγή..Δεν έχει νόημα να πιθηκίζει κανείς τον επαναστάτη ενώ στην ουσία είναι ένα ανεύθυνο και συγχισμένο πλάσμα.

  Μέσα στο μυαλό σου ανθρωπάκο καθετί διατρεβλώνεται.Οτι εγώ αποκαλώ ερωτικό τρυφερό εναγκαλισμό,στην δική σου ζωή καταντάει πορνική πράξη.
  Σου δοθηκαν ευκαιρίες να αλλάξεις την μίζερη ζωή σου αλλά εσύ διάλεξες την Ιερά Εξέταση από την θεωρία του Γαλιλαίου και τον βασάνισες μέχρι θανάτου,και ας βγάζεις τόσα λεφτά τώρα από αυτήν.
  Εσύ διάλεξες την σκληρότητα και έστειλες την μεγαλοσύνη και την καλοσύνη στις αγχόνες
  Αν αισθανόσουν έστω και ένα ίχνος ευθύνης, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός και η μικρότητά σου δεν θα έπνιγε μία μικρή φωνή που μέσα σου θέλει να υψωθεί.
  Τώρα που τρίζει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου να σε δώ τι θα κάνεις.
  Αντάλλαξε πια τις ψευδαισθήσεις σου με μια σταλιά αλήθειας.Στείλε στο διάολο τα ιερατεία τους πολιτικούς και τους διπλωμάτες .Μην ασχολείσαι τι κάνει ο γείτονάς σου.Πες σε όλον τον κόσμο ότι είσαι πλέον έτοιμος να δουλέψεις μόνο για την ΖΩΗ,όχι πια για τον θάνατο.
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  και εγώ σπίτι…θα κάτσω Κλειώ….θα ακολουθήσω την προτροπή του Κελαηδόνη…θα τραγουδάω χαρούμενα με τον εαυτό μου…και θα νταβανοσκοπώ
  Αστραία τι ντύθηκες φέτος…δεν μας είπες;
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Είπα να γδυθώ αλλά το ανέβαλλα για καλύτερες μέρες.
  Ένα κοραλένιο νησί που είναι τη μόδας. Εσύ;
  Καλησπέρα στην παρέα. Χρόνια πολλά Κλειώ για τα γνενέθλια σου. Η παρέα χωρίς εσένα θα ήταν άχαρη
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  Μαγιονέζα….να ταιριάζω με όλα τα σαλατικά….δεν ξέρω Αστραία αν είναι της μόδας….Κλειώ δεν μας τα είπες αυτά….έχεις γενένεθλια…να σκεφτούμε κάτι πρώτοτυπο να σου ευχηθούμε ….για να μην θεωρηθούμε κοινότυποι….
  Το βρήκα…στην επόμενη έξοδο των βαρβάρων.. από τα τείχη της πόλης
  …να μη συναντήσεις όυτε ένα πλαστικό μπουκάλι… και να βλέπεις χαρούμενους ανθρώπους παντού και… μικρές ζωντανές αλεπούδες να σε χαιρετούν ..
  Λουκ

 • Ο/Η Δημόδοκος λέει:

  Καλησπέρα στην αγαπητή παρέα.
  Χρόνια πολλά Κλειώ με μια αγκαλιά λουλούδια!

 • Ο/Η iparea λέει:

  Αγαπημένη μας Μούσα Κλειώ ,χρόνια πολλά,να σε έχουμε κοντά μας
  πάντα,να σε χαιρόμαστε και ας μας καταπλήτεις,και ας μας ταλαιπωρείς μερικές φορές με τις σκανδαλιές σου.
  Ας γκρινιάζουμε κατά βάθος μας αρέσει πολύ.
  Σου αφιερώνω ‘ενα τραγούδι που ξέρω ότι. σου αρέσει ,για έναν κόσμο που ονειρεύεσαι
  ΔΑΙΔΑΛΟΣ

 • Ο/Η ΦΟΙΒΗ λέει:

  Ενα χρόνο νεώτερη Κλειώ!!!
  Χρόνια πολλά ,πάντα με το χιούμορ που σε χαρακτηρίζει και ομορφαίνεις την ζωή μας,να συνεχίζεις να περπατάς σε φωτεινούς δρόμους και να βλέπεις τον κόσμο με τα έφηβα μάτια της ψυχής σου.
  Σου στέλνω ένα τραγούδι που σου αρέσει.

  Αν ήσουν εδώ απόψε…….

 • Ο/Η ΚΛΕΙΩ λέει:

  Καλησπέρα σε όλους,σας ευχαριστώ έναν έναΝ για τις ευχές σας , τα λουλούδια και τα τραγούδια .Και εσείς ομορφήνατε την ζωή μου,
  και την κάνατε άνω κάτω,εκεί που νόμιζα ότι τα είχα όλα τακτοποιημένα.Το θέμα είναι ότι μου αρέσει πολύ όμως!!!
  Μην αφήσετε τίποτε όρθιο .
  Αφιερώνω ένα τραγουδάκι για την ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΈΑ.

 • Ο/Η elzin λέει:

  Καλημέρα στην βιονική παρέα!
  Καλημέρα στους εορτάζοντες Υδροχόους
  κα χρόνια τους πολλά!
  Με την ρόδινη αυγή και την χρυσή βροχή
  αιθερικού πεδίου οργονομικού και εργονομικού εργαστηρίου
  στην ουσία
  φέρνουν την πεπτουσία!

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλημέρα στην παρέα….καλημέρα στους πολεμιστές….
  να κρατάμε ομπρέλα τελικά στην βροχή ή…. όχι;;;
  ιδού η απορία… ενός Υδροχοιστή…
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα σε όλους,καλησπέρα Λούκ,
  ε’ιμαι απαρηγόρητη,μου κλέψανε το ποδηλατό μου,το ανακάλυψα σήμερα το πρωί,που ήθελα να πάω μία βόλτα.
  Είχα και το Ροζ Πάνθηρα στο καλαθάκι και μου το πετάξανε κάτω,οι απαίσιοι.Θέλω να κλάψω…
  Ηταν τόσο ωραία η χθεσινή βραδυά…
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  έχω ένα ωραίο άλογο…… να σου το δανείσω Κλειώ….. μήπως σε παρηγορήσω λιγάκι;;;… Θύμωσε ο ροζ πάνθηρας…. με τους απαίσιους;

  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  ΑΑΑΑΑ!
  Είμαι πολύ λυπημένη σήμερα.
  Δεν μπορώ να κλαίω και να γελάω συγχρόνως.
  Πήγα να ρωτήσω για ποδήλατο.Πότε ακρίβηναν έτσι.
  Μάλλον θα προτιμήσω το άλογο σου Λούκ.Πως το λένε.Μην μου πείς
  Ντόλυ.
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα στην παρέα
  Κλειώ είναι τόσες πολλές και μεγάλες οι κλοπές σε όλα τα επίπεδα
  που δεν ξέρει για τί να πρωτοκλάψει κανείς και πως να παρηγορηθεί.Αφήσαμε τις πόρτες και τις κερκόπορτες ανοιχτές και μπήκαν στην πόλη οι εχθροί. Ας προστατέψουμε το παιδί
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  καλημέρααα….είμαι ένας φτωχός και μόνος καου μποι…. Λουκι Λουκ
  το αλόγο μου στην διάθεση σου Κλειώ…. τώρα θα το λέω….
  πολύχρωμο πάνθηρα….
  κάτι είναι σάπιο… στο βασίλειο της μεγάλης κλοπής και ληστείας
  δίνω το άλογο μου… για ένα πλοίο μεγάλων ταχυτήτων ….φαιάς ουσίας…ενός γρήγορου νου…
  Λουκ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα παρέα
  εδώ είμαι πάλι ,μετά από την χθεσινή ψυχρολουσία,επανήλθα ακμαιότατη,οτι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει.
  Καλησπέρα ΕΛΖΙΝ ,ευχαριστώ για τις ευχές σας,παρόλο τις αντιξοότητες της καθημερινής μας τρέλλας δεν έχω χαλαρώσει την μελέτη του έργου σας,αν και έχω κάποιες ερωτήσεις ,και απορίες,τις οποίες γράφω.
  Καλησπέρα Αστραία πόσο δίκιο έχεις,γι΄αυτό χθές έκλαιγα διπλά για όλα αυτά που μας κλέψανε.
  Καλημέρα Λούκ ,φτωχέ και μόνε καου μπόι,το άλογο θα το βάψουμε ροζ για να ταιριάζει και με τον Πάνθηρα,αν και τώρα που το λές αυτό το πλοίο μεγάλων ταχυτήτων με δελεάζει πιο πολύ.
  Αλήθεια η οργόνη τώρα που έρχεται η Ανοιξή και τα λουλούδια ανθίζουν
  είναι πιο ισχυρή? Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε τα βουνά,ξέρω κάτι βουνοκορφές υπέροχες για να την υποδεχτούμε.

  Τώρα που μπαίνει η Ανοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν
  οι νύχτες με ζαλίζουνε….
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ως γνωστόν οι Μούσες μεταξύ των οποίων και εσύ ΚΛΕΙΩ δεν υπολογίζουν τις κλοπές των υλικών αγαθών από τους βαρβάρους που μας κάνουν τη ζωή «ποδήλατο». Βέβαια ζωή χωρίς υλικά αγαθά είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Το σημαντικότερο όμως είναι οι υποκλοπές και κλοπές του νου και εδώ οι βάρβαροι βρίσκουν τις πύλες κλειστές στα ανήσυχα πνεύματα και τις αιθέριες υπάρξεις.
  ΔΑΙΔΑΛΟΣ

 • Ο/Η iparea λέει:

  //Επέτρεψέ μου και εμένα Κλειώ να σου δώσω τις ετεροχρονισμένες ευχές μου λόγω της διακοπής για ένα σύντομο ταξίδι. Τί άλλο να σου ευχηθώ εκτός απο το να ολοκληρώσεις με επιτυχία αυτό το ταξίδι στη Γνώση, την εκδίπλωση της περιπλάνησης όπως θα έλεγε ο Αξελός; Με τη μέγιστη κατανοήση βλέπω αυτή την απώλεια σου μιας και είμαι συμπάσχων για το δικό μου ποδήλατο. Το μέσο αποκτάται πάλι, ο προορισμός δεν πρέπει να λησμονηθεί.
  // Κάτι παρόμοιο διατυπώνει κατά αντιστοιχία ο Ράιχ στο κειμενό του. Τεκμήριο της ελαχιστότητας του «ανθρωπάκου» είναι και η έλλειψη στόχου ζωής. Είναι τραγικό το φαινόμενο να καθίσται κάποιος μάρτυρας σε περιπτώσεις συνανθρώπων μας οι οποίοι αδυνατούν να παγιώσουν έναν εξελικτικά ανώτερο στόχο πέραν της επιβίωσης. Και το ερώτημα που αναπόδραστα προκύπτει ειναι τις πτέει; Έχει ευθύνη ο ίδιος ο άνθρωπος; Η πτυχή αυτή αναλύθηκε επαρκώς στην παρούσα ανάρτηση. Ή είναι υπαίτιο είναι το σύστημα μέσα στο οποίο εκκολάπτωνται οι συνειδήσεις; Ακολουθώντας την στρατηγική της μεσότητας η απάντηση θα βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο και θα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ας ξεκινήσουμε ωστόσο καλύτερα απο τις ατομικές υποχρεώσεις αφού αυτές μπορούμε αμεσότερα να ελέγξουμε.

  Κάρλος

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα στην παρέα,ξέκλεψα λίγο χρόνο για να βρεθώ κοντά σας.Ας περιμένει η δουλειά.Καλησπέρα Κάρλος,άρχισες τα ταξίδια βλέπω,καλά κάνεις,και εμάς δεν μας χωρούσε το σπίτι.Παντως έχεις δίκιο ,μάλλον πρέπει να αρχίσουμε από τον εαυτό μας πρώτα,αν και δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται,σύν μία επιπλέον δυσκολία.Γιατί όταν επιχειρήσεις την αλλαγή υπάρχει και το σύστημα,άγρυπνος φρουρός με όλα τα πλοκάμια του που θα προσπαθήσει να σε επαναφέρει στην ΄΄τάξη΄΄.

  ΄΄Οταν ζείς για μακρύ διάστημα στο βάθος μιας σκοτεινής σπηλιάς θα σιχαθείς το φώς του ¨ηλιου.Και το πιθανότερο είναι ότι τελικά τα μάτια σου θα χάσουν την δύναμη να το αντέξουν.Να γιατί καταλήγουμε να μισούμε το Φώς του,το φώς της αλήθειας το λυτρωτικό.

  ΄΄Να ζείς ολοκληρωμένα σημαίνει να εγκαταλείπεσαι σε κάθε μορφή λειτουργίας.Λίγο ενδιαφέρει αν αυτό είναι εργασία,κουβέντα με τους φίλους,ανατροφή του παιδιού σου,παρακολούθηση μιάς συζήτησης,δημιουργία ένός πίνακα ή μία άλλη οποιαδήποτε απλή πράξη ,μικρή ή μεγάλη.΄΄
  Αποσπάσματα από κάποια βιβλία του Ραιχ.

  ΔΑΙΔΑΛΟΣ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα σε όλους ,
  Κάρλος σε ευχαριστώ για τις ευχές ,έστω και ετεροχρονισμένες,κατανοώ ότι στην ηλικία; σου δεν υπάρχει χρόνος για πολλά πολλά,αφού υπάρχουν τόσο υπέροχα πράγματα να ανακαλύψεις
  και να δείς γύρω σου.
  Σίγουρα οι Μούσες,συμπεριλαμβανόμενου και εμού
  δεν έχουν ανάγκη από πολλά αγαθά.Γι΄αυτό τα έχω περιορίσει στα απολύτως απαραίτητα στην καθημερινότητά μου.Το ποδήλατο για μένα δεν αποτελεί την απόλυτη χλιδή , αλλά εκφράζει έναν τρόπο ζωής που θέλω να ζώ.

  Καλησπέρα Δαίδαλε,η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη λέει μία παροιμία,κάνε μία ανάπαυλα γιατί όπως λές και εσύ ο ίδιος το σύστημα καραδοκεί να σου την φέρει πισώπλατα.Κάνε πως πάς με τα νερά του, αλλά μην το τροφοδοτείς συνέχεια.

  Λοιπόν, ο Ραιχ λέει ότι η ανθρώπινη δυστυχία προέρχεται από την θωράκιση του χαρακτήρα,που είναι μία πανοπλία ,ένα προστατευτικό μόρφωμα.Η θωράκιση του εγώ προσλαμβάνει το περιεχόμενο της μέσω της ταύτισης με μία πραγματικότητα της ματαίωσης.Η επιθετικότητα, τώρα,η οποία προκαλείται από αυτές τις ματαιώσεις,είναι η αιτία του άγχους που στρέφεται κατά του εαυτού,και μποκάρει την κινητήρια έκφραση του ατόμου,και γίνονται αναστολές.Ετσι η ικανότητα για αυθόρμητη ευχαρίστηση,έχει διαστρεβλωθεί από τον σαδισμό,την απληστία και συσσώρευση
  υλικών αγαθών και τον εγωκεντρισμό.
  φαντάζομαι ότι αυτή είναι και η αιτία που ο άνθρωπος έχει απομονωθεί.αυτή η υπερβολική απασχόληση με την ατομικότητα του που είναι και το στίγμα του σύγχρονου ανθρώπου τον έχει καταντήσει έναν αυτοκαταστροφικό εγωιστή,που ενδιαφέρεται μόνο για την εικόνα του και την διαιώνισή της.΄΄Ο άνθρωπος σήμερα έχει απομακρυνθεί τελείως από την πηγή των πάντων,λέει ο ΔΟν Χουάν και το μόνο που κάνει είναι να εκφράζει την απελπισία του με βίαιες και κυνικές πράξεις αυτοκαταστροφής.Η δε φαινομενικά ανεξάρτητη φύση της σημασίας του εγώ,του δίνει την
  ψευδή αίσθηση της αξίας του΄΄
  Επανέρχομαι στην πανοπλία που αναφέρει ο Ράιχ και την οποία θέλει να σπάσει.Εδώ έχω κολλήσει.Αφού η πανοπλία μας είναι η μάσκα που πρέπει να φτιάξουμε στο σταθμό των Κικκόνων,η οποία αστρολογικά χρωματίζεται από την ώρα της γέννησής μας..Είναι ο Ωροσκόπος μας,με αυτή ερχόμαστε σε επαφή και επικοινωνούμε με τους άλλους,αν την καταστρέψουμε δεν είναι ολέθριο για μας?
  Η μήπως ο Ράιχ από άλλο δρόμο πλησιάζει αρκετά την θεωρία του Δον Χουάν,θέλει να μας μιλήσει για την τακτοποίηση του Τονάλ,το οποίο είναι ζωτικό για την λειτουργία μας, και από το οποίο δεν μπορούμε να πετάξουμε τίποτε.Μόνο να το συμμαζέψουμε.Το τονάλ είναι ο οργανωτής του κόσμου,είναι το κοινωνικό άτομο,είναι ο φύλακας που προστατεύει το είναι μας αλλά μετατρέπεται και σε φρουρό όταν οι πράξεις μας γίνονται το πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας.Με λίγα λόγια το Τονάλ μας έγινε ένας δεσποτικός στενόμυαλος και άγρυπνος φρουρός ενώ θα έπρεπε να
  είναι ένας ανοιχτόμυαλος φύλακας,αφού το αποκτάμε με την γέννησή μας.
  Για βοηθάτεεεεεεεεε λίγο, γιατί μπερδεύτηκα.Που να μιλήσουμε και για το ναγουάλ.
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  να βοηθήσω λίγο, αν θες Κλειώ, μήπως ο Ράιχ μας λέει να σπάσουμε αυτό που νομίζουμε για πανοπλία μας;

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα greenlion,αναρωτιέμαι ποιά είναι η πανοπλία,ποιά είναι η ασπίδα και ποιά είναι η μάσκα.Σε ποιούς σταθμούς τα φτιάχνει ο Οδυσσέας,και σε ποιούς σταθμούς τα αφήνει ή τα βγάζει.Η οργόνη του Ραιχ σε τι αντιστοιχεί στην Ελληνική φιλοσοφία.Αυτά σκέφτομαι και με προβληματίζουν.Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Καλησπέρα Κλειώ, νομίζω πως η ασπίδα είναι ο ενεργειακός μας εξοπλισμός, η οργόνη θεωρώ πως αντιστοιχεί στην ασπίδα και το δόρυ της Αθηνάς, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο Σοφός της παρέας…

 • Ο/Η Δημόδοκος λέει:

  Καλησπέρα στην αγαπητή παρέα!
  Με την γνώμη ενός απλού τραγουδιστή θα έλεγα,
  πως η πανοπλία, η ασπίδα και όλα τα όπλα πολέμου φτιάχνονται στο Ίλιον από τον Ήφαιστο και παραδίδονται στον Αχιλλέα από την μητέρα του.
  Αυτά τα παίρνει ο Οδυσσέας παλεύοντας με τον Αίαντα.
  Πέφτοντας η Τροία,
  ο Οδυσσέας,
  αν σκληρός μαχητής δεν χρησιμοποιεί «όπλα πολέμου».
  Όπλα…. είναι το κοφτερό και πολύστροφο μυαλό του
  και φτιάχνει το σώμα του όπλο, σκάνερ και ραντάρ
  που ανιχνεύει κάθε τι και αντιλαμβάνεται οτιδήποτε.
  Στους Κίκονες ενεργοποιεί την ενεργειακή ασπίδα του Άρη
  μπροστά να τον προστατεύει από άγριες επιθέσεις και λυσσαλέες αντιδράσεις.
  Της Αθηνάς το δόρυ στις Σειρήνες αιχμηρό όπλο του λόγου.
  Την μάσκα του Δία και την μεταμορφωτική του ικανότητα,
  την φτιάχνει στην Καλυψώ
  και την βγάζει μόνο στον Τηλέμαχο
  πριν την μνηστηροφονία και μετά την δοκιμασία του τόξου
  και στην Πηνελόπη τελικά.
  Η οργόνη μπορεί να σχετίζεται με τον αιθέρα, αίθουσα, Αιθίοψ
  η χώρα του Ποσειδώνα, αιθερικό λεπτοφυές πεδίο…

  • Ο/Η greenlion λέει:

   Καλημέρα!
   Ουσιαστικά ο Οδυσσέας εκπαιδεύεται, στην αποτελεσματική χρήση των ‘όπλων», στον νοητικό έλεγχο του ενεργειακού- συναισθηματικού και αιθερικού φορέα του.

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλησπέρα σε όλους
  Φαίνεται η Ίλιάδα να είναι ένας σκληρός πόλεμος και ο Οδυσσέας και οι άλλοι πολεμιστές εκπαιδεύονται σε αυτόν. Η Οδύσσεια και η επιστροφή λειτουργεί με μια λογική ολοκλήρωσης. Σε κάθε σταθμό ο Οδυσσέας ενεργοποιεί και εναρμονίζει μία ιδιότητα ενεργεια του Ολυμπίου θεού και το αντίστοιχο ¨¨όπλ﨨 μέσα στο σώμα του.
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  καλημέρααα….καλημέρα στις σοφές και τους σοφούς της παρέας…μου λέιψατε και ελπίζω να σας έλειψα και εγώ..και ελπίζω να έχω μια ευκαιρία στην σοφία κοντά σας…. γιατί η σοφία όπως και η βλακεία …και οι ψείρες είναι μεταδοτική …και άλλα πράγματα….φαντάζομαι..
  Χωρίς ελπίδα φαίνεται να έίναι η έλλειψη οργονομικού οργασμού….η έλλειψη ερωτισμού….η έλλειψη φαντασίας ….και άλλες ελλείψεις
  …για τις εκλέιψεις δεν ξέρω τίποτα..
  Λουκ …αιθεροβάμων

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλημέρα στην σοφή παρέα,με τόσο καταιγισμό γνώσεων δεν την γλυτώνουμε θα γίνουμε σοφοί σίγουρα Λούκ.
  Και πως γίνεται αυτή η διαδικασία της εκπαίδευσης του Οδυσσέα σε κάθε σταθμό και η ενεργοποίηση και ο έλεγχος των αντίστοιχων ΄΄ όπλων΄΄;
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Καλημέρα στην παρέα

  Πως παν τα αιθερικά συννεφάκια Λουκ που αγναντεύεις οι βροντές οι κεραυνοί και οι αστραπές;
  Μελετώντας και ξαναμελετώντας το έργο των elzin
  ¨Το λάθος στο πρόγραμμα του ΜΑΤΡΙΧ¨ αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει και έχω καταλάβει. Πως σε κάθε σταθμό ο Οδυσσέας αφήνει συντρόφους και ελαττώματα ελλείψεις και υπερβολές και δουλεύει με το σώμα του και την ενέργεια του εναρμονίζοντας τις αρσενικές και θηλυκές ιδιότητες από την δεξιά πλευρά του και από την αριστερά μπρος και πίσω στην συνείδηση και στο υποσυνείδητο
  Αστραία

 • Ο/Η iparea λέει:

  καλά περνάω εδώ στα ροζ συννεφάκια…με τα χρωματιστά γυαλιά μου…αλλά λέω να κατεβώ και να γειωθώ κάπως….
  πως γειώνεται ένας σοφός άνδρας
  … και γίνεται σοφότερος….;;;;;
  Λουκ
  … ο αιθεροβάμων
  … με ψήγματα σοφίας πείρας απειρίας και … ψείρας

 • Ο/Η greenlion λέει:

  Πως αλήθεια γειώνεται ένας σοφός άνδρας;
  Μια μαντεψιά να κάνω…αν ίσως αποφάσιζε, να μοιραστεί με μας, τα ψήγματα απ τη γνώση, που του έδωσαν τα φτερά….της ψείρας;

  • Ο/Η iparea λέει:

   ίσως είναι καλή μαντεψιά…ίσως και να πρέπει να κυνηγήσουμε ένα μαγικό ελάφι με ανθρώπινη μορφή ταχύτατο… και να το πιάσουμε χωρίς να το πληγώσουμε και εξοργίσουμε την θεά του κυνηγιού…. το ομορφοκόριτσο την Άρτεμη…
   Λουκ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Αα! μάλιστα τώρα εξηγείται το….κυνηγητό στα σύννεφα…κάνε υπομονή και με επιμονή…ώθησέ το ως τη Γη, εκτός του στοιχείου του….θα την ελαττώσει την ταχύτητα του…. μήπως δούμε και μεις…λίγο φως!

   • Ο/Η iparea λέει:

    …άριστη συμβουλή μοιάζει και καλή… για ένα άνδρα που θέλει να γίνει σοφός…
    το μόνο που με προβληματίζει έιναι αν οι σοφοί άντρες …είναι γοητευτικοί και ερωτικοί…;
    γιατί… αν δεν είναι πολύ…λέω να καθυστερήσω το ραντεβού και το φλέρτ με την Σοφία… για να διατηρήσω ψήγματα της γοητείας μου….
    Λουκ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    …Γοητευτικός είναι σίγουρα ένας άνδρας της Γνώσης…όσο για το ερωτικός… εξαρτάται από τα διαθέσιμα ποσά της ενέργειας του, και ο άνδρας της γνώσης, δεν τα σπαταλά… τα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα….

   • Ο/Η iparea λέει:

    …και πως λες να τα σπαταλά ένας άνδρας τα ενεργειακά του αποθέματα….τι κάνει ή τι δεν κάνει
    και… τα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα βιονίων… ;;;
    Λουκ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    φροντίζει να πάρει πρώτα τον έλεγχο του νου του, γιατί αυτός ελέγχει τις επιθυμίες του…και φροντίζει να κατεβαίνει απ τα σύννεφα…γιατί εκεί, αν ερωτευτεί κανέναν θεό-ά κι αρχίσει διαλογιστικές παρτίδες μαζί του, ε τότε, αρέσει στον θεό που απολαμβάνει το ενεργειακό δωράκι, αλλά δεν αρέσει στις γυναίκες, μη έχοντας τι να μοιραστεί μαζί τους….Αν καταφέρει να την γλυτώσει απ τον θεό, τότε να φροντίσει να μην πέφτει με τα μούτρα στις απολαύσεις….

   • Ο/Η iparea λέει:

    …τρία απλά κατανοητά και σαφή βηματάκια και οδηγίες ακριβείς!….πάντα θεωρούσα την μέθοδο ανευ αυθεντίας διδασκάλου εξαιρετικά αποτελεσματική……και ακίνδυνη…
    σκάλα να χρησιμοποιήσω στο κατέβασμα.;;;..μη φάω και τα μούτρα μου και σπάσω κανένα κόκαλο…
    πρέπει να το σκεφτώ σοβαρά …σαν πολύ υγρασία έχει εδώ πάνω ….που βλάπτει σοβαρά την υγεία… συν όλες τις άλλες….παρενέργειες…
    Λουκ

   • Ο/Η greenlion λέει:

    Πως κατεβαίνεις απ τα σύννεφα χωρίς να φας τα μούτρα σου; Μα με τις δύο μονόδρομες γέφυρες της έννοιας και της καθαρής καταννόησης, δηλαδή απ τη θέση της σιωπηλής γνώσης στη θέση της λογικής κι απ τη θέση της λογικής στη θέση της σιωπηλής γνώσης.
    Κι έτσι θα δώσεις και την απόδειξη που ζητά η Πηνελόπη, για το πως στερέωσε ο Οδυσσέας το κρεββάτι τους, φθάνοντας στη θέση δίχως οίκτο, ενθυμούμενος, την πρώτη φορά που έλαμψαν τα μάτια του!

 • Ο/Η iparea λέει:

  Δηλ. Αστραία τις αρσενικές πού πως τις εναρμονίζει,και όταν είσαι γυναίκα πως γίνεται με τον ίδιο τρόπο.
  Αργά αργά και αναλυτικά για να καταλάβω
  ΚΛΕΙΩ

 • Ο/Η iparea λέει:

  Ότι έχω καταλάβει θα πω Κλειώ και ας με διορθώσουν οι ειδικοί σε ότι μπορεί να κατάλαβα λάθος. Ένας άνδρας θα τονίσει περισσότερο τα αρσενικά χαρακτηριστικά των 6 θεών προβάλλοντας την δεξιά πλευρά και δουλεύοντας πάντα στην λογική και παραμένοντας στο κέντρο της. Μια γυναίκα έχει μια άνεση συνήθως με την σιωπηλή γνώση
  αριστερά και εγκαταλείπει την λογική σαν κουραστική. Οι 6 θεές του Ολύμπου και οι ιστορίες τους είναι αρκετά σαφείς
  Αστραία

  • Ο/Η iparea λέει:

   Η γυναίκα δουλεύει με την αριστερή πλευρά της πάντα?
   ΚΛΕΙΩ

   • Ο/Η iparea λέει:

    Δεν ξέρω για αυτό. Νομίζω πως μια γυναίκα θα τονίσει και θα δυναμώσει πρώτα και μπροστά προβάλοντας την Δήμητρα την Ήρα την Εστία την Αφροδίτη την Αθηνά και την Αρτεμη για να αφήσει χώρο να εκδηλωθούν και να ενεργοποιηθούν τα αρσενικά χαρακτηριστικά σε ένα άνδρα. Το αντίθετο μαλλον θα κάνει ένας άνδρας
    Αστραία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Ο μικρός ανθρωπάκος at Η Παρέα.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: